Yeni bir şeyler yapmak istediğinizi görmek, oyunu basit bir kopya olarak görünen bir oyundan, farklı seviyede orjinal bir oyuna dönüştürmeye çalıştığınızı görmek sevindirici. Umarım başarılı olursunuz, hayalinizdeki gibi olur, biz de yıllarca oynayabileceğimiz, zaman geçireceğimiz, stres atacağımız bir oyuna kavuşmuş oluruz.Örneğin; upgrade yaparak upgrade coin kazanacaksınız, etkinlik tamamlayarak event coin kazanacaksınız. Zindanlarda dungeon coin kazanacaksınız. Eşya parçalayarak dismantle coin kazanacaksınız, yaratık öldürerek monster coin kazanacaksınız. Daha birçok alanda birimler olabilir. Bu coin'leri de birer birim gibi harcayabileceksiniz. Böylece upgrade yapan başarılı upgrade yapamasa dahi tesellisi olacak, diğer işlemler de oyunun çeşitli alanlarına hareket getirecek. Yine oyunda hiçbir şey elde edemiyorum diyen oyuncu olmayacak çünkü düzenli aktiviteler yaparak bir şeyler elde edebilecek. Bu şu an konsept çalışmadır. Geliştirici ekibe tüm detayları sunulmadı daha. Onaylanırsa bu şekilde bir sistem olacak.
Anlattığınız konsept ilginç geldi. Zindanlarda dungeon coin bana wow oynadığım zamanlarda zindan girip bosslardan mark düşürüp onlarla zırh, küpe, kemer vesaire aldığımız sistemi hatırlattı. Merakla bekleyeceğim fakat bu çalışma bana temelin üzerine 1. 2. kat çıkmak gibi geliyor. Bence temelin daha da sağlamlaştırılması kat çıkmaktan daha önemli. Mesela Alchemy mesleğine çok daha ilginç, kullanışlı, eğlenceli, farklı ürünler eklenebilir. Bu farklı ürünler toplayıcılık yaparken yüzüne bile bakmadığımız bir çok bitkiyi bize daha cazip hale getirebilir. Daha fazla insan toplayıcılığa yönelir daha fazla insan mesleğe yönelir. Oyunda daha fazla zaman harcanması oyunun lehine olacaktır tabi ki. Bir de balıkçılıkla ilgili bir şey yazmak istiyorum. Bu iki meslek bana çok zayıf göründükleri için özellikle ikisinden örnek veriyorum. Balıkçılık bizim yemeğe falan giderken, yatağa giderken afk bıraktığımız şeklinden aktif olarak balık tutulabilecek bir şekle getirilebilir. Eğer şimdiki halinden memnunsanız yani insanların afk'de olsa oyunda görünmesi, canlılık katması vesaire ... bazı bölgelerde mesela pk'daki balık tutma alanı muhteşem dizayn edilmiş, emek verilmiş fakat kimse orda balık tutmuyor. Oraya aktif olarak balık tutulabilecek bir sistem getirilebilir. Daha farklı dropları olabilir, fishing coin gibi, farklı balıklar vesaire gibi. Kısacası temelde geliştirilebilecek çok fazla alan olduğunu düşünüyorum. Size ve ekibe kolay gelsin, iyi çalışmalar.