Oyunun ruhuna El Fatiha

Tengrikut

Üye
Aynen katılıyorum dostum. Oyunu bırakma noktasına geldim resmen. Tek başına hiç birşey yapamıyosun exp zaten zor görevlerde az maalesef 2 saat takılabiliyorum 2 lvl alıp çıkıyorum sıktı bu durum artık.

ekşi sözlük'den toksik ne demek "oyuncu" diyemedim oyuncu olduğunu zannetmiyorum.

sürekli olarak boş boş konuşan, hep herşeyi karşı taraftan bekleyen, kaprisler yapıp çıldırtan üstüne üstlük bir de manipulasyonlarla istediğini elde etmeye çalışan, sorumluluklarını hep başkalarına yükleyen, değer vermekten aciz, iletişim halinde olduğu insanlara bir şey katmayan aksine onların hayatından çalıp ömür törpüsü görevini hakkıyla icra eden insan modeli.

CalmDown_

Üye
ekşi sözlük'den toksik ne demek "oyuncu" diyemedim oyuncu olduğunu zannetmiyorum.

sürekli olarak boş boş konuşan, hep herşeyi karşı taraftan bekleyen, kaprisler yapıp çıldırtan üstüne üstlük bir de manipulasyonlarla istediğini elde etmeye çalışan, sorumluluklarını hep başkalarına yükleyen, değer vermekten aciz, iletişim halinde olduğu insanlara bir şey katmayan aksine onların hayatından çalıp ömür törpüsü görevini hakkıyla icra eden insan modeli.
tamam

ManWithNoName

Üye
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler,
Ufak bir matematik hesabı yapacagım. Farklı slotların verdiği expleri dikkate alarak yapıyorum bu hesabı. Kimi bunun 3 katını alır, kimi 3te 1ini.
Partiyi topladınız, slota geçip başladınız kesmeye ve dakikada ortalama 100k exp alıyorsunuz diyelim.
1 saatte 6m exp yapar.
Günde 10 saat durmadan, ks yemeden, kassan 60m exp.
50-65 level arası asağı yukarı 1.5b exp istiyor desek 50den 65e kasmanız 25 gün zaman alacak. Ki bu hesap hicbir mani olmadığı durumunda bu halde. Yani bu uzadıkça uzayacak.

Hepimiz macro kullanan çete clanların bazı slotlara abartısız 7/24 çökmesine karşıyız. Ama Expler konusunda şikayetlerini dile getiren herkesi makrocu diye yaftalamayın. Derdimiz macroya müsaade edin kasalım değil, amacımız oyunun zorluğunun oyunun en az zevk veren, en çok bunaltan, yoran, sıkan kısmından kaynaklanması. Bu oyunu oynanılabilir kılan tek şey player sayısıdır. Bütün slotlar, bütün bosslar sizin olsun karsınızda rakip olmayınca neye sahip olduğunuzun önemi kalmayacak. Günde 3 4 saat ayırabilecek insanlar slot bulamamaktan, ks yemekten günde ancak %2 exp kasabildiklerini gördüklerinde bu sayı TÜİK'in enflasyon rakamlarından daha hızlı düşecek. Birileri elle kasacaksın hehe höhö diyor da şunu anlamıyorlar ki işi gücü olan adamlar lanet edip oyunu bıraktıklarında tek yapabilecekleri Death Valley'de NPC kesmeye çalışmakla kendilerini mesgul etmek olacak. Evet emeğin bir karşılığı olmalı. Zaman ayıran emek harcayan adam bir fark yaratmalı. Ama level kasmak deveyle hendek olayına dönmemeli. Ne mi öneriyorum?

-Görev expleri ve görev sayıları ciddi miktarda arttırılıp insanlar level kasması tabiri caizse kanser edecek kadar zor olmamalı.
-Zindanlar bir an önce açılmalı, diğer oyunlardaki gibi günün farklı saatlerinde girişler olmalı ve buralara kıymetli droplar düşme şansı getirilerek daha çok zaman ayıran arkadaşlar için ayırdıkları bu zamanların mükafatı olması sağlanması.
-Yine benzer oyunlarda olduğu gün gün içerisinde belli saatlerde etkinlikler veya pk ile kazanılabilecek Tradeble/Untradeble STORE itemleri atabilir ki tekrar ne kadar online olur ne kadar emek harcarsan o kadar fazla ödül kazanma şansı sağlar.

Arkadaşlar işin zorluğunu level kasmaya yüklerseniz oyuncu durmaz. Bu oyunu oynayan tayfa 2005lerdeki 2010lardaki, hevesle gelen tayfa ama o tayfanın artık işi gücü ailesi var. Hepimizin bildiği Malum oyunun bazı PK serverlarındaki player sayısı orijinalinden daha kalabalık. Çünkü insanlar bu oyunu zevk için oynuyor ve yukarıdaki matematik de gösteriyor ki haftalar neredeyse aylara çıkan bir zahmete dönüşmek üzere ve ben buna katlanacak pek kimse tanımıyorum maalesef.
Ben de tam tersine 3 günde top seviyeye ulaşıp oyunda hedefimin kalmamasını istemiyor karakterime aylarca emek vermek istiyorum. Maymun hevesli olmayın lütfen

anil

Üye
Yav arkadaş zor olacak ki oyunu hemen tüketmesinler. Sıkıntı ise şu 10 saat mob kesip tecrübe kazanmak. Bunun yerine görevler, yan görevler, zindandır mindardır carttır curttur olmalı. Yani 10 saatte kasacağın exp i görevlerle 2 3 saatte ve ya belli bir zamana yığarak level atlamak en iyisi olur. Zaten bu bir oyun 3 4 saat oynarsın kapatırsın (kafayı oyunla bozmuş olanlar hariç). Bu 3 4 saat içerisinde kayda değer bir şey yapılamıyorsa oyun sıkıcı olur haliyle.

Sorun bu işte. Her şey çok monoton. Mob kesmekten başka bir şey yok. Bu zorluk değil, emek verme değil, sadece eziyet. Oyunun amacı level kasma olmaktan çıkmalı.

MaRaKeSH

Üye
Herşey güzelde 50 lvl ken parti bulamıyorum diyen adam şimdi 65 lvl olsa ne bulacak çok merak ediyorum. 65 lvl olman için 1 ay uğraşacaksın kardeşim bu heryerde böle zaten. Ki olana kadar oyun seni bu işin grup halinde yapılabildiğine ikna edecek (parti, klan vs). bir grup macro kalksın diyor çünkü macro bilmiyor, bir grup genie gelsin parası neyse veriyim diyor bu oyun kimi mutlu etsin anlamadım. He bu arada herşeyde bedava olsun mantığıda var sölemeden edemeyeceğim.

Velasıl görev exleri konusunda hemfikirim. 65m ex isteyen düşük lvl bir adam 4 görev toplamda 5m bencede çok saçma hatta aşırı saçma, ama tabloya baktığında 10 gün olmuş açılalı zindan gelsin, drop gelsin, extra exp gelsin e itmemeli yönetim oyuncuları ki ben kısa süre içerisinde bu durumun düzeleceğine de inanmak isteyenlerdenim. elinize sağlık güzel iş çıkarıyorsunuz bu kadar az zamanda

Schuldio

Üye
bence görevlerin explerini ayarlarken sonuna 1 tane sıfır eksik yazmışlar :d

Abramovic

Üye
Beyler, nedir bu yetisme hirsi? Geride kalma korkusu. Ben bir tek bu oyunda gordum insanlardaki "ilk ben level alacagim" "ilk ben chari dizecegim" merakini.
Ya kardesim tadini cikart. Eger isin varsa, evliysen, cocugun varsa vaktini gecir onlarla aksam oyununa gir 4-5 saatini ayir expini kas, gorevlerini yap gerekirse pk'ni at gerekirse otur muhabbettini et her gun duzenli girmeye calis oyundan keyif almaya bak. Arkadas herkes kral olma pesinde. Herkes en zengin benim en iyi char bende en cok np bende derdinde. Kimse ne gorev bakiyor ne farm bakiyor ne cooking kasiyor. Herkes deli gibi slotlarda ben olacagim ben yapacagim derdinde. Kardesim, bizimde isimiz gucumuz derdimiz tasamiz bir hayatimiz var giriyoruz her gun 4 saat kafamizi dagitip cikiyoruz. Ne olur yani baskasi 1 ayda 60 olmus sen 2 ayda olmussun? Tadini cikartin dostlar. Yeter artik makro da makro birakin bu isleri. Senelerce WoW oynadim hic boyle aglayanini gormedim. Kendinize gelin

HHB

Üye
Özellikle Lunaskar tarafında yaş ortalaması 25 ve üzeri bu adamlar kaç gün dayanır sürekli exp kasmaya veya sıkıldım yeni job açayım kasayım demeye bu konuşan ergenlerin anlamadığı konu bu .........

Shikato

Üye
Klavye tuşuna basmaya aciz insanlar macroyu savunur her seferinde söylediğim gibi. Klavye oyunu bu emek vermeyeceksen oynamayacaksın yok neymiş 3saat giriyormuş da yaparım mış bu kafalar dan cidden yıldım ben bende 4-5 oynayan biriyim bende çalışan biriyim niye yapmıyorum çünkü oyunculuk gösteriyorum klavye tuşuna basmadan mmorpg oynanmaz gidin mario oynayın.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt