Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler,
Ufak bir matematik hesabı yapacagım. Farklı slotların verdiği expleri dikkate alarak yapıyorum bu hesabı. Kimi bunun 3 katını alır, kimi 3te 1ini.
Partiyi topladınız, slota geçip başladınız kesmeye ve dakikada ortalama 100k exp alıyorsunuz diyelim.
1 saatte 6m exp yapar.
Günde 10 saat durmadan, ks yemeden, kassan 60m exp.
50-65 level arası asağı yukarı 1.5b exp istiyor desek 50den 65e kasmanız 25 gün zaman alacak. Ki bu hesap hicbir mani olmadığı durumunda bu halde. Yani bu uzadıkça uzayacak.
Hepimiz macro kullanan çete clanların bazı slotlara abartısız 7/24 çökmesine karşıyız. Ama Expler konusunda şikayetlerini dile getiren herkesi makrocu diye yaftalamayın. Derdimiz macroya müsaade edin kasalım değil, amacımız oyunun zorluğunun oyunun en az zevk veren, en çok bunaltan, yoran, sıkan kısmından kaynaklanması. Bu oyunu oynanılabilir kılan tek şey player sayısıdır. Bütün slotlar, bütün bosslar sizin olsun karsınızda rakip olmayınca neye sahip olduğunuzun önemi kalmayacak. Günde 3 4 saat ayırabilecek insanlar slot bulamamaktan, ks yemekten günde ancak %2 exp kasabildiklerini gördüklerinde bu sayı TÜİK'in enflasyon rakamlarından daha hızlı düşecek. Birileri elle kasacaksın hehe höhö diyor da şunu anlamıyorlar ki işi gücü olan adamlar lanet edip oyunu bıraktıklarında tek yapabilecekleri Death Valley'de NPC kesmeye çalışmakla kendilerini mesgul etmek olacak. Evet emeğin bir karşılığı olmalı. Zaman ayıran emek harcayan adam bir fark yaratmalı. Ama level kasmak deveyle hendek olayına dönmemeli. Ne mi öneriyorum?
-Görev expleri ve görev sayıları ciddi miktarda arttırılıp insanlar level kasması tabiri caizse kanser edecek kadar zor olmamalı.
-Zindanlar bir an önce açılmalı, diğer oyunlardaki gibi günün farklı saatlerinde girişler olmalı ve buralara kıymetli droplar düşme şansı getirilerek daha çok zaman ayıran arkadaşlar için ayırdıkları bu zamanların mükafatı olması sağlanması.
-Yine benzer oyunlarda olduğu gün gün içerisinde belli saatlerde etkinlikler veya pk ile kazanılabilecek Tradeble/Untradeble STORE itemleri atabilir ki tekrar ne kadar online olur ne kadar emek harcarsan o kadar fazla ödül kazanma şansı sağlar.
Arkadaşlar işin zorluğunu level kasmaya yüklerseniz oyuncu durmaz. Bu oyunu oynayan tayfa 2005lerdeki 2010lardaki, hevesle gelen tayfa ama o tayfanın artık işi gücü ailesi var. Hepimizin bildiği Malum oyunun bazı PK serverlarındaki player sayısı orijinalinden daha kalabalık. Çünkü insanlar bu oyunu zevk için oynuyor ve yukarıdaki matematik de gösteriyor ki haftalar neredeyse aylara çıkan bir zahmete dönüşmek üzere ve ben buna katlanacak pek kimse tanımıyorum maalesef.