İstek P2W Mücadele Derneği

Nart

Üye
Herkese tekrardan selam.

Bu konuyu forumun açılışından 1 gün sonra açmıştım. O günden bu yana P2W konusunda bir çok gelişme yaşandı ancak, son olarak NFT ile item taşıyabilme imkanının kullanıcılara verilmesi benim açımdan telafisi imkansız zararlar açtığını düşünüyorum.

Bu sistemle, zaten sadece giyilince 1 yıl kilitlenen itemlerin artık belli bir TL bedel karşılığı her zaman aktarılabilmesi sould bound sistemini sadece üzerinden para kazanılmak üzerine kurgulanmış bir sisteme çeviriyor.

Bilen bilir, Rise Online'yi alphasından beri severek takip ediyoruz ancak izlenen politika bizce her geçen gün daha kötüye gidiyor.

Rise Online'yi çoğu insan iyi bir alternatif olduğu için tercih etti. Şimdi her geçen gün Rise Online'yi farklı kılan değerler yitiriliyor.

Oyuncular olarak birlik olup tepkimizi ve isteklerimizi oyun yönetimine bildirmemiz gerekiyor. Bu sebeple herkesi P2W'ne karşı durmaya davet ediyorum.

#NoP2W

FanteziTanrisi

Üye
Biz oyun pay to win olmayacak diye hevesle beklerken ve bu umutla oyuna başlarken, bize birisi gelip ya biz ruh bağı sistemi getireceğiz fakat bize 625 lira komisyon ödeyerek 1 level chara bu ruh bağlı itemi aktarıp onuda başkasına satabileceksiniz deseydi katiyen başlamazdım. Yani oyun acılmadan once topluluk yonetıcısı arkadas hiç bir sitede ne oyun parası nede itemi satılamayacak dedi. Oyunun shop kısmında sponsor olarak gorulen bır cok sitede oyunun parası ve itemi satılmakta. Oyunda buna karşı cıkmaktansa bende satayım bari bende kazanayım bana her item satışı için 625 lira verin diyerek hedefini belli etmiş oldu.

Archantos

Üye
Herkese tekrardan selam.

Bu konuyu forumun açılışından 1 gün sonra açmıştım. O günden bu yana P2W konusunda bir çok gelişme yaşandı ancak, son olarak NFT ile item taşıyabilme imkanının kullanıcılara verilmesi benim açımdan telafisi imkansız zararlar açtığını düşünüyorum.

Bu sistemle, zaten sadece giyilince 1 yıl kilitlenen itemlerin artık belli bir TL bedel karşılığı her zaman aktarılabilmesi sould bound sistemini sadece üzerinden para kazanılmak üzerine kurgulanmış bir sisteme çeviriyor.

Bilen bilir, Rise Online'yi alphasından beri severek takip ediyoruz ancak izlenen politika bizce her geçen gün daha kötüye gidiyor.

Rise Online'yi çoğu insan iyi bir alternatif olduğu için tercih etti. Şimdi her geçen gün Rise Online'yi farklı kılan değerler yitiriliyor.

Oyuncular olarak birlik olup tepkimizi ve isteklerimizi oyun yönetimine bildirmemiz gerekiyor. Bu sebeple herkesi P2W'ne karşı durmaya davet ediyorum.

#NoP2W
Merhabalar

Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Fakat şu unutulmamalı ki p2w'ni yaratan oyun değil oynayanlardır. Kafa olarak yapımızı değiştirmediğimiz sürece item 2 yılda kitlense birşey farketmeyecektir. Soulbound olayı ve NFT ile satış bu tarz düşünen arkadaşların ekmeğine yağ sürdü diyebiliriz.

Pitou

Üye
Merhabalar

Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Fakat şu unutulmamalı ki p2w'ni yaratan oyun değil oynayanlardır. Kafa olarak yapımızı değiştirmediğimiz sürece item 2 yılda kitlense birşey farketmeyecektir. Soulbound olayı ve NFT ile satış bu tarz düşünen arkadaşların ekmeğine yağ sürdü diyebiliriz.
Bu laf bana çok saçma geliyor .Oyun izin vermese p2w i oyuncu nasıl yaratacak ? Oyun diyor parayla itemi al oyna diye oyuncuyla ne alakası var ? Ben oyun başından beri oynuyorum +7 elite set bile yapamadım . Dün oyuna başlayan X bir oyuncu ilk defa görüyorum nasıl 8 set 8 el itemiyle başlıyor ? Farm yaparak mı ?

zukcu

Üye
Biz oyun pay to win olmayacak diye hevesle beklerken ve bu umutla oyuna başlarken, bize birisi gelip ya biz ruh bağı sistemi getireceğiz fakat bize 625 lira komisyon ödeyerek 1 level chara bu ruh bağlı itemi aktarıp onuda başkasına satabileceksiniz deseydi katiyen başlamazdım. Yani oyun acılmadan once topluluk yonetıcısı arkadas hiç bir sitede ne oyun parası nede itemi satılamayacak dedi. Oyunun shop kısmında sponsor olarak gorulen bır cok sitede oyunun parası ve itemi satılmakta. Oyunda buna karşı cıkmaktansa bende satayım bari bende kazanayım bana her item satışı için 625 lira verin diyerek hedefini belli etmiş oldu.
Sadece bununla değil madem makroyu engelleyemiyorum o zaman ben de bunu para karşılığı serbest yaparım ve oto atak sistemini getiririm de dedi. Aslında güzel başlayan ve standart Türk mantığı ile ilerleyen(Daha çok para kazanayım, oyun çöp mü oldu olsun boşver para aksın biraz) oyuna dönüştü.

zukcu

Üye
Bu laf bana çok saçma geliyor .Oyun izin vermese p2w i oyuncu nasıl yaratacak ? Oyun diyor parayla itemi al oyna diye oyuncuyla ne alakası var ? Ben oyun başından beri oynuyorum +7 elite set bile yapamadım . Dün oyuna başlayan X bir oyuncu ilk defa görüyorum nasıl 8 set 8 el itemiyle başlıyor ? Farm yaparak mı ?
Bence de bu hem oyun hem oyuncuda bitiyor. İnsan oyunu kazanç sağlamak için oynuyorsa zaten problemdir ama oyun bunu legalleştiriyor, kendi kazanımı da dahil ederek oyuncu kaybediyor maalesef.

Archantos

Üye
Oyun nerede ne kadar engel olabilecek , evet sitelere engel oldu , kendi satmadı. Peki birebir iletişimde satılan çarlara itemlere nasıl engel olacak ? Bahsetmek istedigim olay bu sadece savundugum bir taraf yok

FanteziTanrisi

Üye
Sadece bununla değil madem makroyu engelleyemiyorum o zaman ben de bunu para karşılığı serbest yaparım ve oto atak sistemini getiririm de dedi. Aslında güzel başlayan ve standart Türk mantığı ile ilerleyen(Daha çok para kazanayım, oyun çöp mü oldu olsun boşver para aksın biraz) oyuna dönüştü.
Oto atak kısmına hiç girmiyorum. Bizlerde günde 8-10 saat mesai yapan insanlarız biz 65e nasıl kastık ? Hadi onuda geçtim kasamayanlar için nft ile karakter satışı getirdik dedi (içinde item aktarılmasa onada eyvallah demiştik halbuki). Kasamayanlar için oto atak getırıyoruz dediler şimdide. Yakında boss kesemeye vakti olmayan farm yapamayanlar için shoptan veya nft olarak item satışı başlatırlarsa pekte şaşırmamak gerekecek. Bu arada oto atak getiriyoruz demek muhtemelen 70 cap acıcaz tonlarca pot, mana ve premıum satısı bıze yetmıyor gidin bide bunu satın alın demek sanırım.

zukcu

Üye
Oto atak kısmına hiç girmiyorum. Bizlerde günde 8-10 saat mesai yapan insanlarız biz 65e nasıl kastık ? Hadi onuda geçtim kasamayanlar için nft ile karakter satışı getirdik dedi (içinde item aktarılmasa onada eyvallah demiştik halbuki). Kasamayanlar için oto atak getırıyoruz dediler şimdide. Yakında boss kesemeye vakti olmayan farm yapamayanlar için shoptan veya nft olarak item satışı başlatırlarsa pekte şaşırmamak gerekecek. Bu arada oto atak getiriyoruz demek muhtemelen 70 cap acıcaz tonlarca pot, mana ve premıum satısı bıze yetmıyor gidin bide bunu satın alın demek sanırım.
Bunun sebebini biliyoruz aslında oyuncu sayısının ciddi oranda azalması. Oyuncu sayısı azaldı eldekilerden toplayalım gibi bir düşünce ortaya çıkıyor. Bizler işten geldik günde 6 saat uyuduk exp kastık, farm yaptık ve şimdi başlayan olmadığı için başlayanlara ver parayı kas diyorlar. Dediğin gibi yakında bir PVP serverı gibi parayla itemi al oyna derler.

Jacques

Üye
Herkese tekrardan selam.

#NoP2W
Samimi gelmiyor neden diyecek olursan oyunun 2. 3. haftası mino 7 ile geziyordun brawlers pendant arıyordun farm ile yapmadın heralde.

Nart

Üye
Samimi gelmiyor neden diyecek olursan oyunun 2. 3. haftası mino 7 ile geziyordun brawlers pendant arıyordun farm ile yapmadın heralde.
Oyun TLcilerin önünü kesmediği icin ben ve benim gibi top seviyede oyun oynamak isteyenler mecburen bahsettiğin yola başvuruyor.

Eger bizlerin önerileri dikkate alinsaydi ve itemler oyunun ilk halindeki gibi upgrade edildiginde soul bound olsaydi kimse bahsettiğin yola basvuramayacakti.

Ayrıca bound sistemi ilk halinde 1 yıl değil 6 ay kilitleniyordu ve sezon pass görevleri ile veya bazi bosslardan nadiren soul bound acici itemlerin dusebilecegi söyleniyordu.

Varın siz kıyaslayın şimdiki haliyle eski vaatleri...

Lolgamelol2

Üye
Bence bu oyun pw2 en minimal durumda zaten itemler arasında pek bir fark yok. Önemli olan oyunun marketinin Pw2 olmaması.

Pitou

Üye
Bence bu oyun pw2 en minimal durumda zaten itemler arasında pek bir fark yok. Önemli olan oyunun marketinin Pw2 olmaması.
İtemlerin son hali değil tekrar tekrar revize edileceği söylenildi. Şuan böyle iyi demeye devam ederse kitle nasıl olsa kimsenin umrunda değil daha farklı şeyler getirelim düşüncesi tabiki olacaklardır.

Lolgamelol2

Üye
İtemlerin son hali değil tekrar tekrar revize edileceği söylenildi. Şuan böyle iyi demeye devam ederse kitle nasıl olsa kimsenin umrunda değil daha farklı şeyler getirelim düşüncesi tabiki olacaklardır.
ben bugün görev setlerle bile pk atabiliyorum siz halen pw2 diyorsunuz bence boş yapıyorsunuz.

Tolgun

Üye
P2W aynı kanser gibidir. Sinsice ilerler ölüme götürür.

Rise Online açılmadan gerekli mücadeleyi göstermezsek hem Rise Online ölür hem de ideallerimizde ki o güzel oyun.

ARKADAŞLAR !

PK ALANINDA TLLERİMİZ DEĞİL CHARLARIMIZ SAVAŞSIN.

EĞER ŞİMDİDEN BİRLİK OLUP P2W ile MÜCADELE ETMEZSEK, YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR !

P2W'e HEP BİRLİKTE ENGEL OLALIM ..

P2W 2 YOLLU OLUR,

1- OYUN YÖNETİMİNİN TL KARŞILIĞIYLA MAĞAZADA BONUS VEREN ÜRÜNLER SATMASI,
2- OYUNCULARIN PİYASADAN EMEK VERMEDEN TL İLE İTEM TOPLAMASI.

2. Maddeyi kabul etmeyenlerin P2W'nin sözlük tanımına takılı kaldığını düşünüyorum, daha doğrusu düşünmek istiyorum. Aksi halde SON KULLANICI'ların ne düşündüklerinin umurlarında olmaması gerekir.

Bizler 2 maddeyi de son kullanıcı ve oyun yönetimi lehine yorumlayıp, iki taraf için de olabilecek en iyi sistemin uygulanmasını istiyoruz.

Oyunun %3-5 gibi bonuslar verecek v.b ürünler satması son kullanıcı için çok fazla bir dengesizlik yaratmayacağını biliyoruz ve oyunun maddi anlamda rahat etmesini de istiyoruz.

Ancak 2. madde dediğimiz TL ile P2W sınırlandırılmazsa 1. maddedeki P2W'nin engellenmesinin hiç ama hiç bir anlamı yok.

Bu sebeple eşyanın sadece üzerine giyildiğinde ruh bağının aktif olması düşüncesine katılmıyoruz. Bizce upgrade edildiğinde ruh bağı olması gerekir.

Oyunun 3-5 ayında sırf rünsüz diye +7 +8 repear ve immortal setleri toplayıp full +9 setle karşımıza bir TL'cinin çıkmasını istemiyoruz !

Bu TL'ci şahısların, +9 rünsüz setlerini yakalayabilmek için, bizler en iyi rünlü olacak şekilde en az +8 setleri tamamlamak zorundayız ki bu setleri tradesiz şekilde tamamlayıp TL'cileri yakalamak ne kadar zaman alır bir düşünün?

BİRLİK OLURSAK BAŞARIRIZ !
Kafani öpim 100% destekliyorum ama sanki biz p2win treni kacirdik bile.
Gelen oto robocop attack benim icin iy bi signyal degil ve umutlarim söniyo.
(4 ay önce ticketlendi seylerr silah rangeler, elemental hasar tam olarak calismiyo (assasin ring, cogu silah poison vuriyo -> poison resist takinca kral oliyorsun), item denge tam oturmadi unqiue silahlar, action house ...) ve onlari fixlenmeden niye energie oto robocop assistanta gidiyo.
Cevapi malesef biliyorum, az zahman olanlari, desteklemek icin ahahahahah :D
Bunlari gercekten düsüniyorsan ve yeni oyuncu cekmcek istiyosan quest eklersin lvl'ingi daha zevkli yaparsin veya kolay lasdirirsin, robota gerek yok.
Rug baglama systemi de kalkti zaten paran olunca nft scrollarla istersen bir accountin/charin bütün itemleri baska accounta/chara aktara bilirsin ama bunu biliyorsunuz zaten.
P2Wini engelicek hic bisey kalmadi ki Battle Points li char nft olarak satin ala biliyorsun veya bütün itemleri aktara yada sata biliyorsun.
Hayirlisi ama benim icin "eylemler sözlerden daha yüksek sesle konusur".
Oynun suan nereye gitmek istedigni göriyoruz zaten.

Herkeze kolay gelsin ve inß yanlis düsüniyorum.

Tanerrr

Üye
Oyun komple p2w. Magazadan 10 tl ye pot almazsan mob kesemiyorsun. Smdi akillilar potcudan al diyecekler bekliyorm

FanteziTanrisi

Üye
ben bugün görev setlerle bile pk atabiliyorum siz halen pw2 diyorsunuz bence boş yapıyorsunuz.
Pk atmaktan kastın Death Valleye ayak basıp onune gelen herkesten tek veya iki yemekse onu herkes yapabiliyor. Veya paper mageysen ve elinde 2mlik sopan varsa baska bı ıteme ıhtıyacın yok magelerde p2w cok fark ettırmıyo suan ıcın.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt