Priest karakterlerin yaşadığı bazı zorluklar ve assas karakterlerin sebepsiz güçlü olması.

KaronLethe

Üye
Oyunun başından beri priest oyuncusuyum. Oyun başında herkes priestler çok güçlü, çok hasar atıyor zaten db de atıyor bari hasarlarını düşürün gibi başarılı yorumlarla priest karakterine nerf üzerine nerf yedirmeyi başardılar. Tek bir priest oyuncusu dv de rahat bir farm atamıyor (yapılan slot baskınları.), karşı taraf hantal bir karakter değilse 1v1 e de giremiyor. İster int olun ister bp her türlü gelen geçen yatırıp geçiyor. Priest bir oyuncunun tek avantajı kendine heal + buff ya da karşı tarafa db atabilmek iken ,oyun tarafından oyunculara sunulan sc kağıtları ile bir oyuncu zaten kendi canına 2500hp buff ve 300 def basabiliyor. He şimdi ama size de 3000 can ve 350 def geldi diyen arkadaşlar olacaktır lakin ben zaten bir priest oyuncusuyum bunları yapabilmem lazım yoksa benim ekstra bir özelliğim kalmıyor. Oyuncular alsın diye sc kağıtlarını getirdiniz priestlere ekstra skiller koydunuz ama benim tek bir skill masrafım kafadan 50m açsam ne değişecek zaten assas karakter elini kolunu sallaya sallaya gelip tek atıp gidiyor. Bütün karakterlere karşı iyi niyetli değişiklikler sarf edilirken priest sınıfı neden bitiriliyor? Lütfen bu başlığı sadece bp pri olarak değerlendirmeyin. Cf'lere katılıyorum int priyim 1k üstü defim var Warrior oyuncusu 3 atıyor,Mage staff ata ata kesiyor ya da novaya patates oluyorsun, assaslar zaten sv sahibi gibi direkt gelene gidene tek,tek atamadığıyla da 5 dk vs atıyor dip dibe ve kesiyor(gözümle gördüm.). Assas ya tek atar ya da kaçar benim bilidiğim. Pk zamanı ise heal kalkıp inene kadar takım benim heal mesafesinden çıkmış oluyor ve yetişmekte zorluk yaşıyorum, ozaman bize de ekstra %15 hızlı koşma sc si gelsin ozaman assalara da %20 hızlı koşma skili ama 1 gb ile anca açılabilir olsun ya da loop sc si getirin. Priest kendine buff atıyo evet heal atıyor evet e zaten oyunda bunu yapamayan karakter kaldı mı ? Ben farm yaparken tek yemekten, sırf zevk almak amaçlı pk adı altında slotları darlayan ve bedava bp kasan asasları izlemekten sıkıldım.4 tane assas geliyo bir anda tek atıp gidiyor abicim zaten 1 taneniz yeterken neden 4 mesela :D. Bu size ağlama gibi gelebilir ama bence kendi hakkımı savunmak oluyor ve benim clanım çoğunlukta priest oyuncu hepsi aktif 20 kişiye yakın bir clan ve hepsi aynı şeyi söylüyor.Forum da bu başlığı oluşturduk umarım sizlerde tepkilerinizi, yorumlarınızı belirtirsiniz . Son olarak bu oyun prieste nerf getirmekte ısrarcı devam edebilir kendi kararları ama bizde clan ca oyunu bırakma kararı alabiliriz bu da bizim kararımız.

Keyifli Forumlar...

HERO

Üye
100 de 100 hakklisin bende sadece Pri oynadim int bp denedim her tür denedim ama hic biri gercekden mantikli olmadi.
En "iyisi" elite Set Annihilator 7 (nerfden önce) ve kalkan ile (Standard hepsi str ve int) oliordu, 700-800 vuriprdu bide tek yemiordun.
Ama buda cözüm deyl tabiki.

KaronLethe

Üye
Holy set var bütün claslara %3 der veriyor. Black moon kolye var bütün silahlara anti def veriyor.
Holy priesti çok arada derede kalmış bir takı olarak görüyorum BP oynarken taksan brawler daha iyi.İnt oynarken taksan Clering var.Sadece def ve res üzerine black soul var.Ben holy'nin çok fazla tercih edildiğini düşünüyorum.

DAYAQQQQQQ

Üye
Bende bp priestim. 5300 canım var . Silahlı 700 , kalkanlı da 960 def im oluyor . Dv de Sc li farm atıyorum .
2 ws 1 rogue + 7 hatret li karakterler beni kesemiyor.
Mana Çekme , Alan atak kırma , tekli 4k Heali kullanıyorum , kaçırmadan Restore 2k yı devamlı kullanıyorum . Mob keserken invt. açık şekilde kullanıyor olumsuz bir durumda direk kalkan takıyorum .
Yani bp priestin mage gibi oyunun en kırılgan karakter olduğunu belirtmek istiyorum , bunun bilincinde olup oynuyorum , ona göre item + skill + statlarımı ayarlıyorum.

Hiç şikayetçi değilim .

MaRaKeSH

Üye
Hem dv de farm atacaksın hemde gelip sana kimse dokunmayacakmı ne kadar dirençli olabilirsin bp full str karakterle zaten 500 canın var. oda yetmiyor sc de basmıyorsunuz kendinize buff atıyor db yiyince yatıyorsunuz. bu biraz oyunu bilinçsiz oynamayla alakalı bence. örnek teşkil eden bp ler var mesela adamlar gördülermi kaçıyorlar. arkadaşlar oyunun temelinde itemli olmak var. oyun bilgisi var. Bende cc priyim 2 parti dalıyor bana kesebilmek için şahsen keyif alıyorum çünkü dayanabiliyorum.

Alkoer

Üye
Hem dv de farm atacaksın hemde gelip sana kimse dokunmayacakmı ne kadar dirençli olabilirsin bp full str karakterle zaten 500 canın var. oda yetmiyor sc de basmıyorsunuz kendinize buff atıyor db yiyince yatıyorsunuz. bu biraz oyunu bilinçsiz oynamayla alakalı bence. örnek teşkil eden bp ler var mesela adamlar gördülermi kaçıyorlar. arkadaşlar oyunun temelinde itemli olmak var. oyun bilgisi var. Bende cc priyim 2 parti dalıyor bana kesebilmek için şahsen keyif alıyorum çünkü dayanabiliyorum.
Sc ile kıyaslamak adaletsiz oluyor bence. Farm atan adam 49tl lik sc lerden basarsa ne kâr elde edebilir acaba?

Pk derseniz tabiki sc basıp DB olarak oynamak tek seçenek.

Bp priest uzun süredir var olan bir sınıf. Bp halimizde sadece 255str gerisi hp şeklinde oynarken üstünüze giyecek armor yok. Bence bu oyunda Bp ye yeni bir armor seti yapılabilirdi.

Warrior gibi defansı olsun demiyorum. Defans ve hp si mücadele edebilecek seviyede olabilirdi. Biraz atağını düşük tutarsın bu açıpı db ve heal ile kapatırdık.

Şimdi bakıyorum en yüksek atak bizde değil defans değil hp değil resist değil ee o zaman nasıl mücadele edecek bu sınıf oyunda?

Bp yi oyundan kaldırsınlar lafım yok. Ama bp iyi demek doğru değil bence.

DAYAQQQQQQ

Üye
Sc ile kıyaslamak adaletsiz oluyor bence. Farm atan adam 49tl lik sc lerden basarsa ne kâr elde edebilir acaba?

Bp priest uzun süredir var olan bir sınıf. Bp halimizde sadece 255str gerisi hp şeklinde oynarken üstünüze giyecek armor yok. Bence bu oyunda Bp ye yeni bir armor seti yapılabilirdi.

Warrior gibi defansı olsun demiyorum. Defans ve hp si mücadele edebilecek seviyede olabilirdi. Biraz atağını düşük tutarsın bu açıpı db ve heal ile kapatırdık.

Şimdi bakıyorum en yüksek atak bizde değil defans değil hp değil resist değil ee o zaman nasıl mücadele edecek bu sınıf oyunda?

1 saatte 1 tl ye geliyor 2500 Buff + 300 AC .
Farm atıp karakterini güçlendireceksen 1 tl nedir ki rezil olmak yerine?
Takı set + Güzel bir silah ile bp nin doğasında olan tüm özellikleri kullanabilirsiniz.
Ne defansı ne Canı biraz daha yüksek olsa Warriordan farkımız kalmaz.

Lütfen objektif olun. Battle Priest NAiftir. Kabul edin. Şikayet edeceğinize uyum sağlayın.

Alkoer

Üye
1 saatte 1 tl ye geliyor 2500 Buff + 300 AC .
Farm atıp karakterini güçlendireceksen 1 tl nedir ki rezil olmak yerine?
Takı set + Güzel bir silah ile bp nin doğasında olan tüm özellikleri kullanabilirsiniz.
Ne defansı ne Canı biraz daha yüksek olsa Warriordan farkımız kalmaz.

Lütfen objektif olun. Battle Priest NAiftir. Kabul edin. Şikayet edeceğinize uyum sağlayın.
Dostum güzel söylemişsin.

Ben kendimi düşünerek söylemiyorum. Ben günde 2-3 saat oynayan adamım bana sc parası dert olmaz. Ama topluluğa bakarsan sc basacak adam çok az bp ye.

İşin öbür tarafı sc demek PARA demek. Oyuncuya sahip olduğu skiller yeterli değil PARA vermen lazım demek doğru değil.

Dediğin gibi BP naif tir ama defans olarak hp olarak. Atağa geldiğinde aslan gibi saldırıp parçalaması lazım 1v1 de adamı. Buffer bir class sc mahkum olup ancak bu şekil iş yapıyorsa sorun var demektir.

MaRaKeSH

Üye

işte sorun burda doğuyor dostum saf canın yüksek olduğunda atağın yüksek olduğu için çok önemli avantaj sağlarsın, oyun metasında bunla ilgili bir sııntı yok sıkıntı kullanım şeklinde. mageler içinde geçerli bu vurmuyor çarlar diyorlar alakası yok herkes citin yada imperial giyiyor artık olması gerektiği gibi. Oyunun eko sistemine ayak uydurmak zorunda bp lerde artık str yi kökliyim devri bence yanlış yada yapılıyorsa kıyafet veya takılarla kendini gülendirmeli ki bu zaten çok zor sende söledin

Porteur

Üye
Dostum güzel söylemişsin.

Ben kendimi düşünerek söylemiyorum. Ben günde 2-3 saat oynayan adamım bana sc parası dert olmaz. Ama topluluğa bakarsan sc basacak adam çok az bp ye.

İşin öbür tarafı sc demek PARA demek. Oyuncuya sahip olduğu skiller yeterli değil PARA vermen lazım demek doğru değil.

Dediğin gibi BP naif tir ama defans olarak hp olarak. Atağa geldiğinde aslan gibi saldırıp parçalaması lazım 1v1 de adamı. Buffer bir class sc mahkum olup ancak bu şekil iş yapıyorsa sorun var demektir.
Karşı taraf SC basıyor, bp sc basmıyor.
Karşı tarafın debuff skilleri yok BP'nin en azından defans kırma skilli mevcut.
Karşı taraf manasını hp'ye çevirirken %50 zarar ediyor. BP'nin böyle bir derdi yok.
Karşı tarafın para gibi bir derdi yok PK'sına bakıyor. BP para kazanmak için orda ama 1 liralık SC'yi kendine dert ediniyor.

Karşı taraf çok güçlü biz zayıfız diyebilmek için sizinde Sc basmanız, toplam 10gb'nin üstünde eşyanız olamanız gereklidir.
Çünkü bize sürekli tek atıyor dediğiniz Assasin sınıfının en çöpünde 30gb'lik eşya mevcut..

Bu arada şunuda ekliyeyim. Priest'ın el kaldırmadan direk atabilceği 3-4 adet heal skilli olmalı. Her skillde el kaldırması yanlış.

Son düzenleme:

KaronLethe

Üye
Bazı cevapları ne kadar mantıklı bulsam da bazıları da bir o kadar ters geldi. Çünkü normal bir player zaten farm atmaya giderken en az zararla en çok kazancı hedefler . Zaten oyunda şahsen droplar sıkıntılı , ben bunun üstüne 1 tl dediğin sc den sonra potu sonra 1 tl koşma sc derken ben zaten 1 saat farm için kafadan 30 40 tl harcıyorum.Bu 1 saatlik farm bana verdiğimin karşılığını veriyor mu? Hayır vermiyor. E o zaman ben farm atmaya çıktığım da neden 10 tl birine 10 tl birine vereyim kendime buff atabiliyorken. Bakın ben pk ya gitmiyorum pk olsa derim ki alayım sc kağıdımı da buff la uğraşmayayım buna kabulüm ama farm işi win win olmalı.Gel gelelim bp pri full str demek değildir cevabına battle priest karakteri ben bildim bileli full str +hp ile oynayıyor he bazen metaya göre str+hp+int gibi değişiklikler olabiliyor ,karakterin olayı zaten full str oynayarak seri farm atmak veya tek atan tek yer mantığı olması. Şuan bp tek yiyor ama karşısı gerçekten kötü değilse tek atamıyor.

KaronLethe

Üye
Karşı taraf SC basıyor, bp sc basmıyor.
Karşı tarafın debuff skilleri yok BP'nin en azından defans kırma skilli mevcut.
Karşı taraf manasını hp'ye çevirirken %50 zarar ediyor. BP'nin böyle bir derdi yok.
Karşı tarafın para gibi bir derdi yok PK'sına bakıyor. BP para kazanmak için orda ama 1 liralık SC'yi kendine dert ediniyor.

Karşı taraf çok güçlü biz zayıfız diyebilmek için sizinde Sc basmanız, toplam 10gb'nin üstünde eşyanız olamanız gereklidir.
Çünkü bize sürekli tek atıyor dediğiniz Assasin sınıfının en çöpünde 30gb'lik eşya mevcut..

Bu arada şunuda ekliyeyim. Priest'ın el kaldırmadan direk atabilceği 3-4 adet heal skilli olmalı. Her skillde el kaldırması yanlış.
Bu arada ayak kırma, kitleme(okçu,mage) ,spike gibi skiller de bence db dir.Tabi benim buff silmem var tamam ben attım db yi adam cure kaldırdı o sc li diye buffı direkt geri geldi benim buffım silindi.Para verdi tabi silinmeyecek doğru diyorsunuz ama bu sefer de oyun çıkarken verilen sözlerle ters düşmez mi ?

Porteur

Üye
Bazı cevapları ne kadar mantıklı bulsam da bazıları da bir o kadar ters geldi. Çünkü normal bir player zaten farm atmaya giderken en az zararla en çok kazancı hedefler . Zaten oyunda şahsen droplar sıkıntılı , ben bunun üstüne 1 tl dediğin sc den sonra potu sonra 1 tl koşma sc derken ben zaten 1 saat farm için kafadan 30 40 tl harcıyorum.Bu 1 saatlik farm bana verdiğimin karşılığını veriyor mu? Hayır vermiyor. E o zaman ben farm atmaya çıktığım da neden 10 tl birine 10 tl birine vereyim kendime buff atabiliyorken. Bakın ben pk ya gitmiyorum pk olsa derim ki alayım sc kağıdımı da buff la uğraşmayayım buna kabulüm ama farm işi win win olmalı.Gel gelelim bp pri full str demek değildir cevabına battle priest karakteri ben bildim bileli full str +hp ile oynayıyor he bazen metaya göre str+hp+int gibi değişiklikler olabiliyor ,karakterin olayı zaten full str oynayarak seri farm atmak veya tek atan tek yer mantığı olması. Şuan bp tek yiyor ama karşısı gerçekten kötü değilse tek atamıyor.
Bu arada ayak kırma, kitleme(okçu,mage) ,spike gibi skiller de bence db dir.Tabi benim buff silmem var tamam ben attım db yi adam cure kaldırdı o sc li diye buffı direkt geri geldi benim buffım silindi.Para verdi tabi silinmeyecek doğru diyorsunuz ama bu sefer de oyun çıkarken verilen sözlerle ters düşmez mi ?
Değerli dostum;
Yazdıklarımdaki anafikir bir karakter güçsüz demek için eşit şartlarda dövüşüyor olması gerektiğidir.
Farm kurtarır mı ? Mantıklı mı? Bunları konu almadım.
Özetle demek istediğim, BP karakteri güçsüz demek için sizinde,karşı tarafında SC'sinin olması ve eşit değerde eşya olması gerekmektedir.
Örneğin Karşı tarafta Ranger's set, Dual Hatred Blade +7 , Elite set+7
Sizde Paper set +8 // Gunnar's Blade +7 // Holy priest Set

Böyle bir karşılaşmada sürekli Assas'lar kazanıyorsa, Assas classı BP'den güçlü diyebiliriz.

Zbam

Üye
Farm yaparken buffer pri oynamaya çalışmak acayip gereksiz dvde çok ucuz sc kesinlikle çıkar parası uzun vadede bas scni dön dbye.
Ama çoğu Priest cfw de bile sc basmadığı için çok garipsememek lazım
Değerli dostum;
Yazdıklarımdaki anafikir bir karakter güçsüz demek için eşit şartlarda dövüşüyor olması gerektiğidir.
Farm kurtarır mı ? Mantıklı mı? Bunları konu almadım.
Özetle demek istediğim, BP karakteri güçsüz demek için sizinde,karşı tarafında SC'sinin olması ve eşit değerde eşya olması gerekmektedir.
Örneğin Karşı tarafta Ranger's set, Dual Hatred Blade +7 , Elite set+7
Sizde Paper set +8 // Gunnar's Blade +7 // Holy priest Set

Böyle bir karşılaşmada sürekli Assas'lar kazanıyorsa, Assas classı BP'den güçlü diyebiliriz.
Dediğinden daha ucuza dizilmiş bp asası kafa kafayada çoğunlukla keser zaten bp güçsüz falan değil tek problem mobilty.Bp kendine kesilmek istemeyen hiçbir charı kesemiyor yakalayamadığı için

Zbam

Üye
SC siz farm atıcaksan ya 2. pcn olacak buffer pri kendini bufflayacaksın yada dvde atmayacaksın farmı

Zbam

Üye
Bu arada priestin rahatsız edici yanları var katılıyorum ama char kuvvetli el çok düşüyor armorlar çok kullanışsız bazı skillerin rangeleri kısa heallar çok yavaş ama bunlara rağmen epey kuvvetli bence

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt