Rise Online Steam Mağazası Hk.

JohnPlane

Üye
Rise Online World için şuan Epic Games düşünülüyor diye biliyorum. Ama server kapasiteleri yeterli gelicekse ve çok sayıda oyuncu'ya ulaşılmak isteniyorsa bence tartışmasız Steam olmalıdır. Şimdi diyeceksiniz ki neden ?

Bırakmış olduğum linkten hangi oyunda kaç tane online oyuncu olduğunu görebilirsiniz. Ben yeni bir oyun almadan önce ilk burdan girer sıralamasını benzer oyunların sıralamasındaki oyunları ve incelemeleri okurum. Diğer Origin, Epic, Microsoft veya GOG olsun buralarda istenilen şekilde yorumlara ulaşamıyorsunuz bu çok önemli. Steam'e girdiğim zaman incelemeleri okuduktan sonra oyunu oynamış kadar oluyorum nerdeyse tüm sorunları söylüyorlar ve dedikleri gibi çıkıyor ondan sonra oynayıp oynamamak size kalıyor.
https://store.steampowered.com/stats/?l=turkish

Ben yine kendi tahminimi söyleyim oyun Steam ile başlamış olsa ilk gün ve ardından zaten belirli kitlesi var şuan, oyunun Hype olduğunu gören bir çok oyuncu deneyimleyecek ve belki kalıcı oyuncu olucaklar ayrıca az önce yukarıda' da bahsettiğim gibi bir çok inceleme olucak. Olumlu veya Olumsuz ama reklamın iyisi kötüsü yok açıkçası. Malum oyunun Steam' e geldiği haftayı hatırlayın ilk 5'e giriyordu sıralamada.

Benim kanaatim Steam'den yöne ben Steam olmasını istiyorum.

Sizlerin görüşleri nedir =? ( Tabiki sebebinide yazarsanız sevinirim.)

Son düzenleme:

utkucanc

U
Bu konuda size gerçekten katılıyorum. Steam'in bir çok avantajı var. Gerek indirme kolaylığı ki ban genişliği çok yüksektir steamde, gerek yorum ve puanlama imkanı gerek ödeme rahatlığı. Şirket açısından bakacak olursak da her ne kadar epic ücretsiz oyunlar dağıtarak bir çok kişiyi kendine çekmiş olsa da bu oyuncular belirli oyunları oynamak haricinde pek sistemin kendisi ile ilgilenmiyorlar. Bu bahsettiğim gruba ben de dahilim. Epic Games'in uygulamasının yavaşlığı, takılmaları ve rahatsız edici tasarımını hiç saymıyorum bile.
Sonuç olarak, Steam tercihim fakat Epic'e de bir itirazım yok, beni oyun ilgilendiriyor :)

dinazor89

Üye
steam de olması belki TL bazında biz userların cebinden daha fazla para çıkmasına neden olabilir.fakat kullanım avantajları ve potansiyel kullanıcılar(müşteriler) için kesinlikle steam göz ardı edilmemeli.

JohnPlane

Üye
steam de olması belki TL bazında biz userların cebinden daha fazla para çıkmasına neden olabilir.fakat kullanım avantajları ve potansiyel kullanıcılar(müşteriler) için kesinlikle steam göz ardı edilmemeli.
Aksine Daha fazla para çıkmasına sebep olmaz, Steam sayesinde bir çok oyunu nerdeyse 3 de 1 fiyatına oynayabiliyoruz.

Siyah34

Üye
Steam'ın hype daha büyük doru ama epic den daha fazla para aldıklarını duydum.

Mirage

Üye
Epicle arasında epey bir para farkı oluyor firma için. Öyle söylediler

Zogguko

Üye
oyuncular için steam platformdur, epic sadece bir mağaza. çok farklı şeyler.
epic'e gelmesinin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Steam'e gelmesi ise topluluğundan yararlanmak açısından faydalı olacaktır. tabi malum oyun gibi gece 4 de sadece türklerden 50k anlık oyuncu bulmuş, sıralamada yerini almış ve globale açılma şansı yakalamışken, sen steam'e üvey evlat muamelesi yaparsan sonuç malum oyun gibi olur. hatta steam'e çıkartma planları varsa direk onun üzerinden yürümeleri ve oyuncuları bölmemeleri gerekir bence. hele steam komisyonunu direk oyuncuya(kazlara) yükleyip fiyatları katlamak gibi şeylere girmiyorum.
epic para açısından daha iyi diye bakanların hepsi ufak pencereden bakıyor. sen elinde hazır kitleden para kazanacaksan epic'e de çıkartma fark etmez. epic sana steam kadar katkıda bulunamadığı için daha avantajlı seçenek sunacak tabiki.

Son düzenleme:

JohnPlane

Üye
oyuncular için steam platformdur, epic sadece bir mağaza. çok farklı şeyler.
epic'e gelmesinin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Steam'e gelmesi ise topluluğundan yararlanmak açısından faydalı olacaktır. tabi malum oyun gibi gece 4 de sadece türklerden 50k anlık oyuncu bulmuş, sıralamada yerini almış ve globale açılma şansı yakalamışken, sen steam'e üvey evlat muamelesi yaparsan sonuç malum oyun gibi olur. hatta steam'e çıkartma planları varsa direk onun üzerinden yürümeleri ve oyuncuları bölmemeleri gerekir bence. hele steam komisyonunu direk oyuncuya(kazlara) yükleyip fiyatları katlamak gibi şeylere girmiyorum.
epic para açısından daha iyi diye bakanların hepsi ufak pencereden bakıyor. sen elinde hazır kitleden para kazanacaksan epic'e de çıkartma fark etmez. epic sana steam kadar katkıda bulunamadığı için daha avantajlı seçenek sunacak tabiki.
Kesinlikle, katılıyorum.

anil

Üye
Açıkçası Epic Store'u gereksiz buluyorum. Kimse Epic Store'u daimi bir platform şeklinde kullanmıyor. Kitlesinin yüzde 70'i bedava oyunlar için orada, yüzde 30'u da indirimlerde ucuza oyun almak için. Keşfedilecek bir mağazası, sosyal özellikleri vs. de bulunmuyor pek.

Steam ise tam tersi, dünyanın en çok ziyaret edilen oyun ağı ve devasa bir kitleye hitap ediyor. Afrika'nın herhangi bir bölgesindeki bir oyuncu bile Steam kullanırken Rise Online'a denk gelip "Bir deneyeyim" diyebilir.

Dolayısıyla sunduğu imkanlar ve prestij çok daha fazla. Yararlı olacağını düşünüyorum ama tabii ki son kararı yapımcı verecektir ve büyük ihtimalle maddi gerekçelerle bunu erteleyecekler. Ama bir süre sonra kaçınılmaz olacağını düşünüyorum.

AsiTR

Üye
Ben yanlış mı hatırlıyorum. Benim bildiğim ikisinede gelecek. Sadece ilk etapta anlaşma sağlanan Epic'te gelecek ilerleye nzamanlarda Steam'a da eklenecek. Belki açık Beta'da geçmiş bile olur. Bu minimalde bir açıklama yapmışlardı.

KaptanHarbiDeli

Üye
Epin rise point rowpoint adı ne olacaksa bilmiyorum fiyatları artmasında nerede yayınlanırsa yayınlansın. Firmada çok fazla komisyon ödeyecekse steam vb. platformlara gerek yok reklamı oyuncu yapsın. Oynayacak kitle ve kapasite belli boşa komisyon ödemeye gerek yok tırıvırı platformlara.

Son düzenleme:

shady19071907

Üye
Steam büyük ihtimalle olmayacak. Burhan bey şöyle demişti "Unreal Engine motoru ile geldiğimizde Epic Games tüm oyun motorları için % 12'lik vergi kesiyor yani ayrım yapmıyor. Unreal, Steam'in rakibi olduğu için Unreal Engine ile gelen oyunlardan steam % 35'lik vergi kesintisi yapıyor" demişti. Oyun yayınlanırsa Epic'de olur fakat güvenlik sebebleri ile Epic'de bile olmayabilir

JohnPlane

Üye
Steam büyük ihtimalle olmayacak. Burhan bey şöyle demişti "Unreal Engine motoru ile geldiğimizde Epic Games tüm oyun motorları için % 12'lik vergi kesiyor yani ayrım yapmıyor. Unreal, Steam'in rakibi olduğu için Unreal Engine ile gelen oyunlardan steam % 35'lik vergi kesintisi yapıyor" demişti. Oyun yayınlanırsa Epic'de olur fakat güvenlik sebebleri ile Epic'de bile olmayabilir
o %35 lik kestikleri vergi'den çok daha fazlasını kazandırır ama Steam.

Krakozyan

Üye
Rise Online World için şuan Epic Games düşünülüyor diye biliyorum. Ama server kapasiteleri yeterli gelicekse ve çok sayıda oyuncu'ya ulaşılmak isteniyorsa bence tartışmasız Steam olmalıdır. Şimdi diyeceksiniz ki neden ?

Bırakmış olduğum linkten hangi oyunda kaç tane online oyuncu olduğunu görebilirsiniz. Ben yeni bir oyun almadan önce ilk burdan girer sıralamasını benzer oyunların sıralamasındaki oyunları ve incelemeleri okurum. Diğer Origin, Epic, Microsoft veya GOG olsun buralarda istenilen şekilde yorumlara ulaşamıyorsunuz bu çok önemli. Steam'e girdiğim zaman incelemeleri okuduktan sonra oyunu oynamış kadar oluyorum nerdeyse tüm sorunları söylüyorlar ve dedikleri gibi çıkıyor ondan sonra oynayıp oynamamak size kalıyor.
https://store.steampowered.com/stats/?l=turkish

Ben yine kendi tahminimi söyleyim oyun Steam ile başlamış olsa ilk gün ve ardından zaten belirli kitlesi var şuan, oyunun Hype olduğunu gören bir çok oyuncu deneyimleyecek ve belki kalıcı oyuncu olucaklar ayrıca az önce yukarıda' da bahsettiğim gibi bir çok inceleme olucak. Olumlu veya Olumsuz ama reklamın iyisi kötüsü yok açıkçası. Malum oyunun Steam' e geldiği haftayı hatırlayın ilk 5'e giriyordu sıralamada.

Benim kanaatim Steam'den yöne ben Steam olmasını istiyorum.

Sizlerin görüşleri nedir =? ( Tabiki sebebinide yazarsanız sevinirim.)

''
  • Epic Games, oyunu getirdiğimizde bizden tüm oyun motorları için % 12 lik vergi istiyor, Steam ise rakibi Unreal Engine olduğu için % 35'lik vergi keserim diyor''

Nart

Üye
Oyunun açılışta bir mağazada bulunması daha büyük oyuncu topluluğuna hitap etmesinin yanı sıra bazı riskler de barındırıyor.

1.sini Burhan bey izah etmişti; güvenlik konusunda Rise Online yönetimi tek el olamıyor.
2.si de Oyunda karışaşılabilecek bir problemde insanların oyuna kötü oy ve yorum yaparak oyunun imajını yerle bir etme riski.

Bu sebeple oyunun önce tam oturana kadar herhangi bir mağazada olmadan yayınlanıp, sonra en mantıklı mağazaya konması bence daha mantıklı olur.

shady19071907

Üye
o %35 lik kestikleri vergi'den çok daha fazlasını kazandırır ama Steam.
Haklısın fakat ekonomik şartlarda % 35'lik vergi bir oyun yapımcısı için pahalı. Bu adamlar sürekli cebinden harcayarak bir şeyler yapıyor, steam'e geçerse % 35'lik vergi yüküde binecek. İleri de olabilir ama ben oyunun hiçbir mağazada yayınlanmaması taraftarıyım. Çünkü tüm oyuncunun dilediği sağlam güvenlik sağlanamayacak ve çok fazla 3.parti yazılımlar görebiliriz bu yüzden

dinazor89

Üye
Aksine Daha fazla para çıkmasına sebep olmaz, Steam sayesinde bir çok oyunu nerdeyse 3 de 1 fiyatına oynayabiliyoruz.
O tarz işlemler biliyorsunuz misal 60 dolarlık oyunun türkiye de steamin bize yaptığı kıyaklar.Fakat bizim oyunumuz Türkiyede yapılıyor zaten bize Tr fiyatlandırması ile gelecek.Ama steame koyuldumu steam alınan game pass vb işlemlerden para alıcaktır.ek olarak Unreal engine ile yapılan oyun epic store dışında listelendimi yayıncıdan daha fazla bir yüzde kesiyor du.Kısaca maddi olarak bizim zararımıza olabilir fakat.30 tl bir ürün 40 tl olacak ise steam de olmasına ben razıyım.

User

Üye
Bence onun kararını ekip versin. Adamlar belki de kendi oyunlarını kendileri publish etme yoluna gidecekler.
Burada
1. % komisyon muhabbetleri var.
2. Her platformun firmaya koyduğu bazı kalite/standart şartları mevcut.
3. Platformun oyun güvenliğini tehlikeye sokma durumu mevcut...

İnce mevzular, onlar işini bilir.

Nazzy

Üye
Oda indirim olursa tabi paylaşım güzel yararlı ama steam genelde dolar bazında çalışıyor. Oda bizim için zor olabilir diye düşünüyorum ben.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt