Justice bey bu Jewel Craftingi smittinge koyarak büyük yanlış yaptınız.Bu fikir senden çıktıysa gerçekten çok büyük yanlış yaptın.Stonemassony mesleği ne demek taşçılık demek.Yüzük dediğin zaman değerli taşlar kullanılır.Gidipte bunu madenciliğe yani demirciliğe koymanız büyük adaletsizlik doğurdu.Weapon,Armor ve Takı üretimi yapabiliyorlar gerçekten çok saçma bir iş yaptın.Stonemassony'e demir koyduruyorsun 10-20 seviye arası İron ore istiyorsun.Taş ve demir içeriyorken Stonemassony,yüzüğü gidip blacksmittinge koyduruyorsun.Smitting altın içerebilir belki o sebeple öyle yaptınız ama yüzük sadece altın ile yapılmaz.Çok değerli taşlar istiyorsunuz takıları üretirken buda taşçılığı kapsar, stonemassony'e koymak zorundaydınız.Zaten klan binalarına daha var stonemassony kasanlar klan binaları gelene kadar 3-4 ay 1 kuruş ticaretini yapamadan kassın he! Valla gerçekten ayıp ettiniz.Yüzükleri yaparken çeşit çeşit değerli taş istiyorsunuz bu taşların üstünde hep stone yazıyor stonemassony'e koyacağınıza gidip madenciliğe koyuyorsunuz.Taş materyalleri var ve bu taşcılık mesleğiyle alakasız büyük bir komedi bu.Yaptığınız realiteyle uyuşmuyor.Taşçılık demeyin o zaman mermercilik diye yazın.Arkeolojiyede bu taşları koymak gerçekten ilginç arkeoloji tarihi kalıntıları inceler değerli taşlarla ne alakası var ? Takıda isteyecek taşları biz taş toplayarak üretmeliydik.Rough stone ve diğer seviye taşları toplarken Stone of courge,faith gibi gibi 4 çeşitte ayrı taş çıkıyordu o taşlarla takı için istenen taşları üretmeliydik.Craft kapanmadan ilk halinde bu doğru iken sonra ne olduda bunu saçma sapan bir şekle sokarak Madencilik ve Arkeolojinin içine koydunuz ? O stone of courge,faith gibi taşlarında hiçbir işlevi yok onlar ne olacak ? Yani böyle iş olurmu ? Bir materyal koyuyorsunuz takı üretiminin stonemassony ile yapılacağı intibası veriyorsunuz sonra demirciliğe koyup o taşları işlevsiz kılıp onları gidin çöpe atın diyorsunuz gerçekten komik!! Bin kere ticket dahi attım öneri ve talepde bulundum ama sallayan yokki!! Büyük hata yaptınız.10 meslek varken bütün üretimleri madenciliğe koymanız skandaldır.Ben yüzük üretiminin stonemassonyde olacağını düşünerek 30-35 gb harcadım bu taşlara ne kastıysam taş aldım yetmedi kapanana kadar topladım benim emeğime yazık değilmi ? Yapacağınız şuydu ya takıyı Stonemassonye koyup takı üretirken istediği nadir taşları biz seviye 1-4 taşı toplarken arada nadir şekilde drop olarak atacaktı ve o şekilde bizde o taşlar ile ayrıca jewel crafting kastıktan sonra takı üretecektik.Bunları canavarlara drop koymak veya arkeolojinin içine koymak çok yanlış ve alakasız.Arkeolojide ise şu olmalıydı oyunun sulak kısımlarında harita parşomen bulup o haritanın işaret ettiği map kordinatlarında kazı yaparak çeşitli materyaller elde edip bunu antikacı şeklinde düzenlenecek npcye satıp para kasma imkanı verecektiniz.Veya direk kazılarak çıkarılacak değerli sandıkları mapte nadir şekilde bulup açacaktık ve içinden gold bar silver bar ,bronz coin gibi gibi şeyler alacaktık.Arkeoloji seviyesi arttıkça bu nadir değerli hazine kutularından atan barların değeri yükselmeliydi.Mesela 40 seviye Arkeolog nadir olarak silver bar falan veya goldbar alma şansına sahip olmalıydı.Seviye 10 Arkeolog ise nadir olarak 100k'lık coin barı ödülü almalıydı.Bunun harici çok çok nadir olarak armor ve silah gibi ekipmanlarda ödül olarak atabilirdi.Craft açıldıktan sonra yeni bir patch ile bunu düzeltin lütfen. Meslekler niteliğine uygun olsun benim bir oyuncu olarak talebim budur.
Valla ben 35-40 gb harcamışım stonemassony'e üstüne o kadar toplayıcılık kasmışım 3 tane üretimin Blacksmittingde yapılmasını kabul etmiyorum.
Bu adaletsizliği craftı açmadan değiştirin.Böyle bir crafting modeli olamaz!!
Bu oyun içinde kullandığınız takı görsellerindeki değerli taşlar elmas,yakut,obsidyen,safir,opal vs gibi şeylerin ham maddesi taşdır.
Takı üretimini stonemassony'e çekmeniz en adili ve en doğrusu olacaktır.
Taşçılık kasan arkadaşları bana destek vermeye davet ediyorum...
Bu aşağıda paylaştığım resimde
Stonemassony ve Jewel craftingin resimleri.
Bu resme bakan herkes takının stonemassony ile üretileceğini düşünmeme hak verecektir.Stonemassonynin görseliyle jewel craftingdeki kolyenin ucundaki taş görseli hemen hemen aynı bu görsellerle takı üretiminin stonemassony ile olacağı intibası verdiniz.Bilseydim blacksmitting kasardım stonemassonyi çöp ettiniz yazık....