REHBER Rise Online World (Erken Erişim) - Craft Sistemi ve Meslekler

Wildbaba

Üye
Tamamda sana dese ki yönetim stonemasonry ile yapılacak haklısın düş peşine ama sen kendin bu varsayımda bulunmuşsun bunu anlatmaya çalışıyorum.
Kardom yazıyor işte oyun yönetimin oyun başında taş toplarken kendi koyduğu materyaller baksana resim koydum.Yönetime sormaya ne gerek var bunu yapanlar onlar değilmi ? Bu 4 çeşit taşı benmi koydum oyuna Allah Allah.Taşın açıklaması belli ben uydurmuyorum ki.Varsayım yok ortada realite var...
Taşın açıklamasının Türkçesi
Mücevher yapımında kullanılan nadir bir taş

Gem ve Jewel mücevher demek.
Jewel crafting materyali toplayan bir mesleği kasanın.Takı üretimini yapacağını düşünmesi kadar doğal birşey olamaz!!
Oyunun başında bu takı üretimi taşçılık içinde konumlandırılmış.
Bunu başka mesleğe taşıdılar.
Bunun mantıklı bir sebebi yok!
Jewel crafting takıları üretirken 1 tane dahi stonemassony materyali bile istemiyor o hale getirmişler.
Ben diyorum ki burada bir yanlışlık var.Burada bir hak kaybı var.
Bu 4 çeşit taşın hiç bir işlevi kalmadı.Takı üretirken istemiyor.
Bu konudada bir haksızlık olduğunu düşünüp talebimi ilettim bu işle ilgilenen yönetici arkadaşlara.
Buna niye muhalefet ediyorsunuz anlamadım.

Ekli dosyalar

• 20220826_203559_HDR.jpg
    20220826_203559_HDR.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 138
Son düzenleme:

Zasa

Üye
@Justice Merhaba, bu soruyu sormadan önce vaktinizi almamak için birkaç saat forumu inceledim fakat aradığım cevabı tam olarak bulamadım lütfen kısaca cevaplarsanız çok sevinirim;
Görselini paylaştığım tabloda toplama ve işleme bonuslarını classlara göre vermişsiniz, buradaki % ' ler toplamada ve craftda ne tür bir bonus veriyor? (daha hızlı toplama ve craftda daha fazla exp mi?)

Ekli dosyalar

• CRAFT_HIZLARI.jpg
    CRAFT_HIZLARI.jpg
    94.8 KB · Görüntüleme: 384

thebeskar

Üye
@Justice Merhaba, bu soruyu sormadan önce vaktinizi almamak için birkaç saat forumu inceledim fakat aradığım cevabı tam olarak bulamadım lütfen kısaca cevaplarsanız çok sevinirim;
Görselini paylaştığım tabloda toplama ve işleme bonuslarını classlara göre vermişsiniz, buradaki % ' ler toplamada ve craftda ne tür bir bonus veriyor? (daha hızlı toplama ve craftda daha fazla exp mi?)
aynen ben de bunu merak ediyorum. her job her mesleği yapabiliyor mu? yoksa jobların bu tabloda ki bonuslara göre mi meslekleri yapması lazım.

tigger

Üye
aynen ben de bunu merak ediyorum. her job her mesleği yapabiliyor mu? yoksa jobların bu tabloda ki bonuslara göre mi meslekleri yapması lazım.
Herhangi bir karakter herhangi bir mesleği icra edebiliyor. Bonusları dikkate alarak meslek seçimi yapmak tabii ki daha avantajlı olacaktır.

Justice

Yönetici
Game Designer

Merhaba,

Hız bonuslarına dair yüzdelik oranlar belirtilmiştir. Sınıfa özel XP bonusu şu an için bulunmamaktadır.

Sevgiler

birol2003

Üye
Merhaba,

Hız bonuslarına dair yüzdelik oranlar belirtilmiştir. Sınıfa özel XP bonusu şu an için bulunmamaktadır.

Sevgiler
@Justice craft için bir kaç sorum olacaktı.

Craft lvl geçişleri için herhangi bir ara görev yada üretim görevi olacak mı ?
Craft ile üretilen ürünlerde yada itemlerde ilerleyen aşamalarda eklenmeler yada değişiklik yapılması düşünülüyor mu ? (Örn. rune sistemi, dash veya atak speed gibi)
Craft ile üretilen giysilerde PVP ve PVE için özel bonus eklenmesi düşünülüyor mu ?

Justice

Yönetici
Game Designer
@Justice craft için bir kaç sorum olacaktı.

Craft lvl geçişleri için herhangi bir ara görev yada üretim görevi olacak mı ?
Craft ile üretilen ürünlerde yada itemlerde ilerleyen aşamalarda eklenmeler yada değişiklik yapılması düşünülüyor mu ? (Örn. rune sistemi, dash veya atak speed gibi)
Craft ile üretilen giysilerde PVP ve PVE için özel bonus eklenmesi düşünülüyor mu ?

Merhaba,

Eklenecek her detay işi uzatıyor ve eklenebilecek detaylar sınırsız. Burada bir işi alırken işin ortalama bitiş süresini alarak bir çalışma hazırlıyoruz. Örneğin; meslekler için 6 ay süre verilmiş olsa ona göre bir çalışma yapılabilirdi, oyunda olmayan daha farklı silahlar ve eşyalar ve daha birçok şey yapılabilirdi. Ama burada oyuncunun sabırsızlığının da etkisi var maalesef.

Velhasıl;
Crafting'te normalde her toplama eşyasını görevlerle alsa ve her bir meslekte ona göre NPC'ler (oduncu, demirci vs) ayarlanıp ona göre de bir görev akışı oluşturulsa daha iyi olacaktı ancak bu çalışmalar için hep ekstra zaman lazım. NPC'ler çizilecek, tasarımlar yapılacak, animasyonları ayarlanacak, görev kurguları hazırlanacak, testleri yapılacak vs. Yani yakın zamanda zor.

Mesleklerde her zaman düzenlemeler, dengelemeler, eklemeler veya çıkarmalar yapılabilir. Bu hakkımız saklıdır.

Mesleklerle üretilen zırhlardaki bonusları bence oyuncular biraz küçümsüyor. Yarın bir gün bu bonusları kullanarak bir oyuncu öne geçebilir, avantajlı hale gelebilir. Oyunda tek bir alandaki tek bir güçlendirme ile iyi bir oyuncu olmak yerine stratejik davranıp küçük tüm güçlendirmeler ile en iyisi olabileceğiniz bir sistem kurmaya çalışıyoruz.
Özetle; üst paragraftaki cümle bu sorunuzun da cevabı aslında.

Sevgiler

birol2003

Üye
Merhaba,

Eklenecek her detay işi uzatıyor ve eklenebilecek detaylar sınırsız. Burada bir işi alırken işin ortalama bitiş süresini alarak bir çalışma hazırlıyoruz. Örneğin; meslekler için 6 ay süre verilmiş olsa ona göre bir çalışma yapılabilirdi, oyunda olmayan daha farklı silahlar ve eşyalar ve daha birçok şey yapılabilirdi. Ama burada oyuncunun sabırsızlığının da etkisi var maalesef.

Velhasıl;
Crafting'te normalde her toplama eşyasını görevlerle alsa ve her bir meslekte ona göre NPC'ler (oduncu, demirci vs) ayarlanıp ona göre de bir görev akışı oluşturulsa daha iyi olacaktı ancak bu çalışmalar için hep ekstra zaman lazım. NPC'ler çizilecek, tasarımlar yapılacak, animasyonları ayarlanacak, görev kurguları hazırlanacak, testleri yapılacak vs. Yani yakın zamanda zor.

Mesleklerde her zaman düzenlemeler, dengelemeler, eklemeler veya çıkarmalar yapılabilir. Bu hakkımız saklıdır.

Mesleklerle üretilen zırhlardaki bonusları bence oyuncular biraz küçümsüyor. Yarın bir gün bu bonusları kullanarak bir oyuncu öne geçebilir, avantajlı hale gelebilir. Oyunda tek bir alandaki tek bir güçlendirme ile iyi bir oyuncu olmak yerine stratejik davranıp küçük tüm güçlendirmeler ile en iyisi olabileceğiniz bir sistem kurmaya çalışıyoruz.
Özetle; üst paragraftaki cümle bu sorunuzun da cevabı aslında.

Sevgiler
Cevap için teşekkürler,

Aslında ilk sorduğum soru yanlış anlaşılmış

Herhangi bir craftta lvl 10+ 20+ 30+ geçişleri için balıkçılıkta olduğu gibi engelsizmi devam edilecek yoksa herhangi bir craftta 10lvl olduktan sonra ilerlemek için özel bir üretmek gerekecekmi. Yani elinde materyal olan herkes üst lvl ler ile uğraşmadan düşük lvl craftingle yükselebilecek mi ?

Bence her 10 lvl de bir baraj konmalı ki gerçekten crafter olan kişiler topluluktan ayrılmalı.

Son bir sorum olacak craftla yapılan (Yemek ve Pot hariç) diğer itemler (Giysi-Silah-Takı) yapan kişinin damgasını taşıyacak mı acaba.

Justice

Yönetici
Game Designer
Cevap için teşekkürler,

Aslında ilk sorduğum soru yanlış anlaşılmış

Herhangi bir craftta lvl 10+ 20+ 30+ geçişleri için balıkçılıkta olduğu gibi engelsizmi devam edilecek yoksa herhangi bir craftta 10lvl olduktan sonra ilerlemek için özel bir üretmek gerekecekmi. Yani elinde materyal olan herkes üst lvl ler ile uğraşmadan düşük lvl craftingle yükselebilecek mi ?

Bence her 10 lvl de bir baraj konmalı ki gerçekten crafter olan kişiler topluluktan ayrılmalı.

Son bir sorum olacak craftla yapılan (Yemek ve Pot hariç) diğer itemler (Giysi-Silah-Takı) yapan kişinin damgasını taşıyacak mı acaba.

Crafting üretim mesleği oluyor, balıkçılık ise bir toplama mesleği. Ben değerlendirmeyi crafting'i kastettiğinizi düşünerek yapacağım ama öncesinde şunu ifade edeyim; balıkçılık hariç tüm toplama mesleklerindeki kilometre taşları 1-10-20-30 şeklinde, üretimde ise ara seviyelerin hepsi mevcut. Üretimde her ara seviye ile ilgili sadece o seviyeye ulaşmış olmanız yeterliyken toplamada her üst seviye materyali toplayabilmek için hem seviyesine ulaşmış olmanız hem de ilgili toplama aletine sahip olmanız gerekiyor. Üretim veya toplamada daima daha düşük seviyedeki eşyalar ile de seviye elde edebilirsiniz ancak bu ilerlemenizi zorlaştırabilir.

Üretilen eşyalarda üretici damgası bulunmuyor ama buna sahip oyunlar var, evet. Çok önemli mi? Değil ama eğlenceli bir detay. Geliştirici ekibe aktarılacak minimum iş yüküyle çalışmalar yapıldığından bu tür detaylar eklenmedi ama bu konuyu görüşeceğim. Bildiriminiz için teşekkür ederim.

Hafuj

Üye
craft ile üretilen armorlarda kullanabilmek için istediği statlar daha düşük olacak mıydı ? craft aktif olunca ilk baktığım oydu drop ile aynı stat değerlerini istiyor. ör. elite göğüslüğün istediği Hp veya İnt

Anthelior

Üye
Carpentry'de anlamadığım bir durum var. Lv1'de 2x Oak Timber, 4x Pine Timber, 6x Aspen Timber ya da 8x Birch Timber karşılığında 1 Charcoal elde edilebiliyor. Odun kalitesi artıyor ancak elde ettiğimiz Charcoal miktarı değişmiyor.

Tam tersi olması daha mantıklı değil mi? Yani:
  • 1x Oak Timber karşılığında 2x Charcoal
  • 1x Pine Timber karşılığında 4x Charcoal
  • 1x Aspen Timber karşılığında 6x Charcoal
  • 1x Birch Timber karşılığında 8x Charcoal

Deva

Üye
Toplayıcılık balıkçılık madem bu kadar kötü bir seçimdi neden aşçılıktaki yemeklerin içine ekledinizde şimdi kaldiriyorsunuz. size göre emek olmayabilir her boş anımızda işe gidip gelirken uyurken açık bıraktığımız bilgisayarımıza yazık oldu bi dünya işlemci sömürdüğü halde bırakıyoruz hadi onu geçtim toplayıcılıklar için alınan unique silahlarda patladı kac sefer leveller geri alındı 70 m e hepsini aldık en azindan aldığımız fiyata npcye satabilelim

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt