Row Paramı ? oyunmu ?

Alkoer

Üye
Öncelikle Merhaba,

Arkadaşlar bir çoğunuz sanırım Oyun ve Yazılım Geliştirme kısmında uzmansınız bu nedenle bu kadar rahat söyleyebildiğinizi düşünüyorum. Tam olarak bana iletirseniz CV şeklinde DM üzerinden yardım istediğimiz konularda size yazabiliriz.

Bunun dışında ; Ekibimiz 3-4 kişiden ibaret değil, Market, Oyun içi geliştirme, Teknik, Destek ekibi gibi bir çok departman ve kişi barındırıyoruz bünyemizde. Herkes kendi uzmanlığı olduğu alanda hizmet veriyor ve hazır olanları oyuna entegre ediyor.

Ben kendim yıllardır proje içerisindeyim daha henüz oyunculara tanıtılmadan önce bile ilk hedef oyuncuları da mutlaka dinleyelim, mantıklı isteklerine kulak asalım buna göre ilerleyelim ki şu an bu şekilde yürütmekteyiz %90 işleyişi.
Sayın yönetici şu modern çağda kod yazamasakta sizin anlatmak istediğinizi çok iyi biliyoruz.

2005-2006 gibi wow oynarken canlı destekten yazılımcı insanlarla oyundaki sorunu görüşmüşlüğüm de var ticket/mesaj yoluyla iletişime geçtiğimde. Her oyuncu yapabilir bunu sıkıntı yok.

Sizin RoW un şuanki gidişatında yaptığınız yanlış şey reklam kampanyanız oluyor. Herkez oyun mekaniği ile ilgili geliştirme beklerken mağaza öğesi eklenmesi çok kötü bir reklam. Mağaza ile ilgilenen birim dünyanın en iyi yazılımcılarından da oluşsa oyuncu farklı düşünür.

bkz. Blizzcon 2018. Dünyanın en büyük firmalarından biri nasıl yanlış reklam yaparak yuhlanma rekoru kırıyor.

BenGeldim

Üye
Öncelikle Merhaba,

Arkadaşlar bir çoğunuz sanırım Oyun ve Yazılım Geliştirme kısmında uzmansınız bu nedenle bu kadar rahat söyleyebildiğinizi düşünüyorum. Tam olarak bana iletirseniz CV şeklinde DM üzerinden yardım istediğimiz konularda size yazabiliriz.

Bunun dışında ; Ekibimiz 3-4 kişiden ibaret değil, Market, Oyun içi geliştirme, Teknik, Destek ekibi gibi bir çok departman ve kişi barındırıyoruz bünyemizde. Herkes kendi uzmanlığı olduğu alanda hizmet veriyor ve hazır olanları oyuna entegre ediyor.

Ben kendim yıllardır proje içerisindeyim daha henüz oyunculara tanıtılmadan önce bile ilk hedef oyuncuları da mutlaka dinleyelim, mantıklı isteklerine kulak asalım buna göre ilerleyelim ki şu an bu şekilde yürütmekteyiz %90 işleyişi.
Baba Allah aşkına bir anlat row da sistem nasıl yürüyor gün içinde neler yapıyorsunuz bunları paylaşın vlog cekin 15 20 dk nizi ayırarak. Bizde haklıyız sizde haklısınız. Biz sabırsızlanıyoruz kötü şeyler için sabırsızlanılmaz. Hepimiz daha iyisini bekliyoruz. Memnunuz ümidimiz varki sizden sizi zorluyoruz. Kamçısız at koşmaz der atalarımız. Vlog atın lütfen bakalım neler oluyor çok kişi bu tarz yorumları keser ben dahil. Takıntılı adamlarız biz. Normal bir kitleye seslenmediğinizin farkında olun. Yıllarca bu oyunu oynadık işte biliyorsunuz. Şimdi o yılların patlamasını sizden çıkartıyoruz. Vlog at herkes yatışır emin ol. Çok basit ya 5 10 dk lık vloglar bizi keser. Yoksa asla engelleyemezsiniz oyun oturana kadar. Vlog at kurtul.
Gün içerisinde çektiğiniz zorlukları uğraştığınız işleri yediğin yemeği bile at. Bak gör 1 taneside çıkıp gıg demez sabredemiyoruz kardeşim. Takıntılı adamlarız. Kitlemiz nayttan gelme malum yani psikolojimiz kdkdkdkdjdj Vlog at kurtul 5 dk lık

birol2003

Üye
Sen bu oyunun free to play oldugunu savunuyorsun. Ben de sana diyorm ki magazadan pot almadan bu oyunu oynayamazsin konu bu kadar basit. Ayrica premium alirsan premium alamayan insanlara ustunluk sagliyorsun. Oto kutu alirsan ustunluk sagliyorsun. Bunlarin hepsi one gecmektir az ya da cok gecersn beni baslamaz. Bu tarz oyunlar f2p degildir anlayacagin
Oyuna 1 kuruş vermeden oyunun en son lvl ine ve itemine sahip olma imkanın var ise (buda zamanla alakalı) F2P olduğunun ispatıdır.
Premium hesap içeriğinde olduğu değişkenleri sadece yükseltir ama atağını ve defansını artırmaz, exp oranın artar , harcadığın para azalır, ölürsen az exp gider gibi yine olmasada zamanla toparlayabileceğin şeyler.
Oto kutu açarak kimyese daha fazla dmg vurmuyorum.
Pot dediğin NPC dede satılıyor, mağazadan alıp satışa koyan insanlarda da var. Hem ayranım ekşimesin hem yoğurdum dökülmesin diyorsan burası orası değil, tek başına slotlarda solo gezeceksin kimseyi yanına sokmayacaksın görev için yardım isteseler çantanı doldur öyle gel diyeceksin sonrada vay efendim pot parası çok diyeceksin. Gülü seven dikenine katlanır alacaksın o potu oynayacaksın. (bu paragrafı şahsına alma genel söyledim)

Yani arkadaşım kişiye özel oyun yapmıyorlar eldeki malzeme bu, sürekli ağlaklık yapmak yerine yapıcı bir şeylerle gelmeye çalışın.

Tanerrr

Üye
Oyuna 1 kuruş vermeden oyunun en son lvl ine ve itemine sahip olma imkanın var ise (buda zamanla alakalı) F2P olduğunun ispatıdır.
Premium hesap içeriğinde olduğu değişkenleri sadece yükseltir ama atağını ve defansını artırmaz, exp oranın artar , harcadığın para azalır, ölürsen az exp gider gibi yine olmasada zamanla toparlayabileceğin şeyler.
Oto kutu açarak kimyese daha fazla dmg vurmuyorum.
Pot dediğin NPC dede satılıyor, mağazadan alıp satışa koyan insanlarda da var. Hem ayranım ekşimesin hem yoğurdum dökülmesin diyorsan burası orası değil, tek başına slotlarda solo gezeceksin kimseyi yanına sokmayacaksın görev için yardım isteseler çantanı doldur öyle gel diyeceksin sonrada vay efendim pot parası çok diyeceksin. Gülü seven dikenine katlanır alacaksın o potu oynayacaksın. (bu paragrafı şahsına alma genel söyledim)

Yani arkadaşım kişiye özel oyun yapmıyorlar eldeki malzeme bu, sürekli ağlaklık yapmak yerine yapıcı bir şeylerle gelmeye çalışın.
Ben aglamiyorm. Kendin de soyledigin gibi oynamak istiyorsan o potu alacaksin dedin. Bu cevabin yeterli benim dedigime geldin. Kendinle celisme kafani kullan

BenGeldim

Üye
Bi hesap yapalım hadin. Hepsi yuvarlak hesap olsun. Bu adamlar 2 sene benim bildiğim hiç bir şey kazanmadan oyunu geliştirdiler. 20 çalışan X 24 ay x 10k maaş = 4.800.000tl yapar. 20 tane pc alsalar kıytırık pc 50 gayme 20x50k = 1.000.000tl yapar. Bunun kirası var, elektriği var, yemeği içmesi var, makinalar sunucuları var, yani hiç anlamadığım işler ama tahmini bu işi s.a demek için 10-15 milyon tl para gerekli. E şimdi siz diyorsunuzki oyun hiç masrafsız olsun. Babacım varmı öyşe bir mezar bizde girek? Bi zahmet potada 3 5 kuruş öde yani nolmuş, bi nft pelerinde pahalı olsun bu pelerin sizi uçurmuyuz en kralı 100 hp bonus veriyor yani. Bence bu konuda çok yanlış düşünüyorsunuz. Hani benüm güncellemem nerde kaldı onu bunu bırakında kederden kuruduk patch gelecek diye

kopil

Üye
Özrü kabahatinden betere dedikleri bu olsa gerek :)

"Pay to* Win" kelimelerinin kısaltılmış halidir. Oyunda para verenlerin üstünlük elde ettiği oyunlardır.

Pot ile ne üstünlüğü sağlanıyor bu oyunda onu bir tarif et hemen pot stoklayım.
Arkadasim sen ciddimisin? Trollemeyemi calisiyorsun?

Ver bana 50 bin tl. Shoptan itemleri cekip cekip oyunda satayim, yada daha basiti git direk para ile oyunda item al, oyun parasi al. :) Gercekten hayret ediyorum boyle yorumlara ya. Pay to win degil diye savunuyor birde kendince. Adam 1 level charla +7 +8 silah basiyor :) Wormlardan dusurmediyse nasil aliyorlar bunu dostum.

Bearfacta hitabende soyleceklerim var. Oyun isleyisini oyuncularin talebine gore yapiyoruz diyor ya. Oyuncularin %80ini oto atack istemiyor, herkes lagtan rahatsiz, herkes crashtan rahatsiz, bir suru ufak ufak buglar dolu oyun. Craft ile acilan oyundan sorunlari cozemedimlerinden kapatiliyor. Gelen craft sisteminde zaten yemek disinda hicbirsey yapilamiyor. Betafa oynamis arkadaslarim, beta halinin suankinden daha iyi oldugunu soyluyorlar vs vs vs.
Yazmiycam bunlara diyip duruyorum yine dayanamiyorum.
Adam oyun masteri. Twitchte yayin aciyor. 4 kere crash yiyiyor yayinda :)
Neyse kg

CuneytARKIN

Üye
Lag var, oynanış sorunları var, Yurtdışı oyuncularının aşırı ping sorunu var, fps drop sorunu var, ekranda donmalar takılmalar yaşanıyor sürekli, char mouse ile kontrol ederken objeler arasında sıkışıp bir ileri bir geri gidiyor wasd kullanmadan kurtarmak imkansız, drop yok, etkinlik yok, event yok, savaş yok hiçbişey yok. pazar alanlarında lag var, boss drop sistemi tartışmalı, bazı joblarda hasarlarda tutarsızlık var. var oğlu var.

Gelen güncellemeler oyuncular ve stabilite yönünde değil de gelir odaklı olması gerçekten entresan.

Aura

Üye
Öncelikle Merhaba,

Yazılması gereken çok şey varda ben size kısaca özet geçeyim, bunlar benim kişisel düşüncelerimdir.

Oyunun oyuncu odaklı olmaktan çıkıp GB satışı, İtem satışı ve karakter satışı ile hangi yola girdiğini hepimiz ve sizde gayet farkındasınız. Yani iki de bir oyuncularımız derken farmır ve bu işlerden para kazananlardan bahsediyorsunuz sanırım.

Benim düşüncem piyasada bu gidişle çokta yer edinemiyecektir oyun. Sitelerde GB ve item satışı devam ediyorken hangi oyun oyuncularını düşündüğünü savunabilir?

Farmır ve Pazarcı olarak sınıflanan kişilerin hemen hemen %90 lık bölümü karakterini güçlendirmek den ziyade bunu satıp TL çevirdiğini biliyoruz ve bu kesim oyun içinde giderek artmakta çünkü oyunu oyun olarak oynayan insanlarda körle yatan şaşı kalkar misali bende kazanayım mantığına bürünecek. Sonuçta köyün delisi bir tek ben miyim bir iteme veya Gold paraya binlerce TL vereyim. ( Farmcı,Pazarcı vb. kişiler oyuncu kitlesi değildir )

Bu kısır döngü bir süre gider fakat bir süre sonra farmcı farmcıya pazarcı pazarcıya item ve Gold satmaya başlayacak tır ve sizde oyuncular geri gelsin diye garip garip etkinlikler ve projeler üretmek zorunda kalacaksınız ve fakat bu sefer oyuncular dejavu olacağını bildiği için avucunuzu yalayacaksınız.

Kısacası Ticaret Online olma yolunda emin adımlarla hızla ilerliyorsunuz.

Ekleme;
Şuan oyun ''free to download'' olma yolunda.

Son düzenleme:

Burak YAKUT

Üye
Lag var, oynanış sorunları var, Yurtdışı oyuncularının aşırı ping sorunu var, fps drop sorunu var, ekranda donmalar takılmalar yaşanıyor sürekli, char mouse ile kontrol ederken objeler arasında sıkışıp bir ileri bir geri gidiyor wasd kullanmadan kurtarmak imkansız, drop yok, etkinlik yok, event yok, savaş yok hiçbişey yok. pazar alanlarında lag var, boss drop sistemi tartışmalı, bazı joblarda hasarlarda tutarsızlık var. var oğlu var.

Gelen güncellemeler oyuncular ve stabilite yönünde değil de gelir odaklı olması gerçekten entresan.
içini dökmüşsün be kral haklısın :D

Westkhan

Üye
Öncelikle Merhaba,

Hocam oyun geliştirici olmasakta yazılım geliştiricisiyiz cv'miz de sağlam. Sizin sorununuz yazılımcılarda değil onlara iş getirenlerde. Oyuncunun çok basit istekleri görmezden geliniyor haliyle insanlar bunu sorguluyorlar. Ayrıca oyunu eleştirmek için kimsenin geliştirici olmasına gerek yok. İnsanlar oyunu seviyorlar daha iyi olsun diye vakit ayırıp eleştiri yapıyorlar mutlu olmanız gerekirken yazılımcı mısın hemşerim demenize anlam veremedim. Bu eleştirileri süzgeçten geçirmekte sizlerin işi, iyiyi kötüyü manipülatif istekleri ayırırsınız zaten.

bradypodidae

Üye
Arkadasim sen ciddimisin? Trollemeyemi calisiyorsun?

Ver bana 50 bin tl. Shoptan itemleri cekip cekip oyunda satayim, yada daha basiti git direk para ile oyunda item al, oyun parasi al. :) Gercekten hayret ediyorum boyle yorumlara ya. Pay to win degil diye savunuyor birde kendince. Adam 1 level charla +7 +8 silah basiyor :) Wormlardan dusurmediyse nasil aliyorlar bunu dostum.

Bearfacta hitabende soyleceklerim var. Oyun isleyisini oyuncularin talebine gore yapiyoruz diyor ya. Oyuncularin %80ini oto atack istemiyor, herkes lagtan rahatsiz, herkes crashtan rahatsiz, bir suru ufak ufak buglar dolu oyun. Craft ile acilan oyundan sorunlari cozemedimlerinden kapatiliyor. Gelen craft sisteminde zaten yemek disinda hicbirsey yapilamiyor. Betafa oynamis arkadaslarim, beta halinin suankinden daha iyi oldugunu soyluyorlar vs vs vs.
Yazmiycam bunlara diyip duruyorum yine dayanamiyorum.
Adam oyun masteri. Twitchte yayin aciyor. 4 kere crash yiyiyor yayinda :)
Neyse kg
Arkadaşım ciddi misin yazdıktan sonra kendin şaka gibi yorum yazmışsın :D
Senin verdiğin örneklerin çoğusu oyuncudan oyuncuya giden para... Onu engellemen çok zor. Birçok oyunda da olur bu tip ticaretler. Bir de bizim kompleksli türk oyuncu kitlesi, parasını basıp hava atmayı seven bir kitle olduğu için bizim oynadığımız oyunlarda daha çok oluyor =) Belki oyuncular arası ticareti yasaklayarak bunun önüne geçebilirsin ama öyle bir sistem gelirse de en başta ağlayan, yine sen ve bu konuyu açan farmcı arkadaş gibileri olur =)
Bu oyun F2P oyunudur açık ve net. Ne premium ,ne aldığın pet, ne de başka bir bok sana diğer oyuncularla olan PvP haritalarında üstünlük sağlamıyor. Belki daha hızlı level kasıyorsun, daha kolay farm yapıyorsun veya ne bileyim daha çok kazanıyorsun ama pvp de yine eşitsin.

Ha dersen ki neden ben para vermeden diğer para harcayan gibi farm yapıp kazanamıyorum... e bu oyunun yapımcıları da insan, onlar da para kazanmak zorunda. bir şekilde birilerinin oyundan birşey satın almaları gerekiyor. Hani oyun böyle global bir oyun olsa o zaman sadece karakter skinleri satarak bile (yani oyunda oyuncuya görsel dışında en ufak artısı olmayan şeyler...) belki istedikleri geliri elde ederlerdi ama maalesef oyun şu an için yüzde 99 türk oyuncuyla idare etmeye çalışıyor. hitap ettikleri kitle belli, sayısı belli.. dolayısıyla ufacıkta olsa oyunda üstünlük sağlayan (o da pvp de değil) şeyler satmaları normal. ileride oyun türkiye sınırları dışına açılıp global olursa belki de tam olarak istediğin şekline gelir. ama şu anda olması gereken bence bu şekil... kısacası bu adamlar daş mı yesin =) onu mu istiyorsun dostum ?

kopil

Üye
F2p degil. F2download demek daha dogru. Oyunun marketinden birseyler almadan oyunu hakkiyla oynayabilmen mumkun degil hocam. Oyuncudan oyuncuya akan para seklinde yorumlamissin ama soyle orneklendireyim. Gorevlerden vs gelen pot ve paralar bittikten sonra eger cok sansli degilsen ve iyi bir drop dusuremediysen, kestigin mob ile oyunun npcsinden pot alip aksiyona girme imkanin yok. Npcden ortalama dusen gold 2-4k. Pot 8-10k. Bu sekilde gordugun baska bir mmorpg varsa soyle bilelim. Bak guclenmekten pvp yapmaktan vs bahsetmiyorum. Oyunda herhangi bir yaratigi kesemessin diyorum.
Ben farmci yada gbci degilim. Sadece bu tutumlar devam ederse yeni oyuncuyu unutun. Mevcut oyuncuda bir sure sonra gule gule diyecek. Oto atak p2win dibidir. Eger o geldiginde coin ve drop acik sekilde gelirse, oto ataga birakip her slota coktuklerinde buralar tamamen aglama duvarina donecek. Siz yine savunursunuz o zaman.

Ben 2 aydir pre aliyordum, artik almiyacagim. Yonetim deseydiki biz gercekten oyuncularin taleplerine gore oyunu sekillendiriyoruz ve boyle devam edecegiz ama yeterli gelirimiz yok. Her oyuncudan aylik 300tl talep ediyoruz. Hic umursamaz verirdim. 1 ay once asla oto atak gelmeyecek diyenler bugun ne foruma ne anketlere bakiyorlar. Calismalar bitmek uzere gelecek diyorlar. Sen savunmaya devam et dostum. Botlarla oynadiginizda keyif alirsiniz. Ac tartismalari bak. Piril piril fikirler oneriliyor. Umursayan ise hic yok. Neyse cok uzattim. İyi oyunlar size

bradypodidae

Üye
F2p degil. F2download demek daha dogru. Oyunun marketinden birseyler almadan oyunu hakkiyla oynayabilmen mumkun degil hocam. Oyuncudan oyuncuya akan para seklinde yorumlamissin ama soyle orneklendireyim. Gorevlerden vs gelen pot ve paralar bittikten sonra eger cok sansli degilsen ve iyi bir drop dusuremediysen, kestigin mob ile oyunun npcsinden pot alip aksiyona girme imkanin yok. Npcden ortalama dusen gold 2-4k. Pot 8-10k. Bu sekilde gordugun baska bir mmorpg varsa soyle bilelim. Bak guclenmekten pvp yapmaktan vs bahsetmiyorum. Oyunda herhangi bir yaratigi kesemessin diyorum.
Ben farmci yada gbci degilim. Sadece bu tutumlar devam ederse yeni oyuncuyu unutun. Mevcut oyuncuda bir sure sonra gule gule diyecek. Oto atak p2win dibidir. Eger o geldiginde coin ve drop acik sekilde gelirse, oto ataga birakip her slota coktuklerinde buralar tamamen aglama duvarina donecek. Siz yine savunursunuz o zaman.

Ben 2 aydir pre aliyordum, artik almiyacagim. Yonetim deseydiki biz gercekten oyuncularin taleplerine gore oyunu sekillendiriyoruz ve boyle devam edecegiz ama yeterli gelirimiz yok. Her oyuncudan aylik 300tl talep ediyoruz. Hic umursamaz verirdim. 1 ay once asla oto atak gelmeyecek diyenler bugun ne foruma ne anketlere bakiyorlar. Calismalar bitmek uzere gelecek diyorlar. Sen savunmaya devam et dostum. Botlarla oynadiginizda keyif alirsiniz. Ac tartismalari bak. Piril piril fikirler oneriliyor. Umursayan ise hic yok. Neyse cok uzattim. İyi oyunlar size
oto atağı savunmadım ki ben... getirmelerini ben de istemiyorum. oto atak apayrı bir konu şu an için bence. kesinlikle desteklemiyorum da oto atağı.

diğer konularda da sana açıklamasını yaptım. oyunda biryerlerden para kazanmak zorunda adamlar. şu an için zaten milletin zorunlu almalası gereken tek şey pot. diğer o premiumdur veya petmiş veya binekmiş almadan oynuyor çoğu kişi. potu da eğer farmcı değilsen, sadece günde 2-3 saat pvp oynuyorsan, alacağın 1000 lik potlar seni epey idare eder. farmcıysan da zaten 1 item çıkartıyorsun pot paranı karşılıyor. bakma burada ağlayanların çoğu kar marjı düşüyor diye ağlıyor. istiyorlar ki farmlarından kazandıkları %100 onlara kalsın.
ayrıca oyunu böyle para oyununa (P2W'e) çeviren de yine oyuncular. oyuna dışarıdan para basan kekolar... onlar olmasa, herkes oyundan çıkan goldla yapsa itemini, şu anda alacağın bir warstyche 400-500 k veya bi travelers pendant 1-2m olurdu =) dolayısıyla hiç gerçek para basmadan herkes itemini yapabilirdi.

greendaybeykoz

Üye
891823dcacc346e9315865d8f400c61b.jpg

CasuaLHunteR

Üye
Bu oyunun kazandigi parayi hicbir oyun kazanmadi. Gunde sadece tek kisi nerden baksan 50 tl lik pot aliyor kimse kimseyi kandirmasin. Bu verdigimiz paralarin karsiligi malesef yok
sadece kötü oldugunu kabul edemiyorsun. Ben mağazadan pot almayı bırakalı çok oldu çünkü günlük m kazancım 30 m e yakın.
Sadece kötüsün başka bir şey değil he birde yaygaracı ama o ayrı mesele tabi
Ben oyuna cash , zaman vs emek verdim ama artık oynamak istemiyorum ve itemlerimi satmak istiyorum ama oyun soulbound sistemi ile bunuda engelliyor emeğimin karşılığını almamı istemiyor nedense
Satmak oyunu bırakıyorsan oyun parası neden umurunda ? Haa doğru ya sen TL ye çevirmek istiyorsun pardon buda neden oyuncuların ve oyunun umurunda olsun ?

Bum

Üye
Arkadaşlar bazı konularda aşırı sabırsız oluyorsunuz. Yeni oyun açılışlarında bir süre teknik sorunlar elbet olur lag, crash veya bir takım problemler. Bilinçli bir oyuncu olarak şikayet etmeniz gereken yerleri bilmeniz gerekiyor maalesef. Örneklendirmek gerekirse son zamanlarda bilmem kaç yıldır beta yapan son 3 senedir kore+rusya serverı olan lost ark f2p olarak avrupa sunucusunu açtı. Ne yazık ki oyuna sıra yüzünden giremedik, sırayı bekleyip girdikten sonra dungeon'a raid'e lagdan giriş yapamadık ve bu 3 haftaya yakın sürdü. Haftada 7 saatlik bakım yapıp üstüne bakımda oluşan hataları düzeltmek için 4-5 saat daha kapatıyorlardı serverı. Bazen haftada toplam 1 gün oyun kapalı oluyordu. İlk aylarda oluşan hatalar için izliyoruz(data topluyoruz sorunu algılamaya çalışıyoruz) diyorlardı fixleyemiyorlardı. Para harcamadan oynayan insanlar tier 3'ün başlarında silver ve goldlarını tüketip oyuna devam edemez hale geldiler. Lost arkta hala botlar serverlara giriş yaptığında sıra oluşuyor ve server kapasitesini arttıramıyorlar veya eu central çatısı altında yeni server açamıyorlar çünkü kodlayan firma belirli bir sınırla kodlayıp üstüne de bir ton kontrol yazmış düzeltemiyorlar. Bakın bu anlattığım oyunun arkasında koskoca amazon var. Uğraşılan sorunların sizin yorumlamanızla acemiliğine bakın. Neyi iyi yaptılar derseniz oyun içi world bossları, craftingi ve yıllardır kurdukları mekaniklerin %80 %90'ını işleterek ayakta kalabildiler. Bugünlerde açılan single player oyunlar bile crack koruması yüzünden online kontrol yaptıkları için ilk çıkış günlerinde bir ton bağlantı sorunuyla açılış yapıyorlar. Bu yüzden dediğim gibi şikayet etmemiz gereken yerleri bilmemiz gerekiyor.

Gelelim oyunun marketinin p2w olup olmadığına. Çok parası olup oyunun marketinden çok fazla eşya alan oyuncu düşündüğünüz gibi para yatırmadan oynayan oyuncuları egale etmez aksine yardımcı olur. Şöyle düşünün grup dungeon'a girdiniz ve 7 kişi tüm market itemlerini çekmiş siz partideki 8. ve para harcamamış kişi olun. O kişilerin üstündeki mob attack bonus veya defans bonus girdiğiniz dungeonu daha hızlı ve daha rahat bitirmenize yarayacaktır. Aynı şekilde exp partiye girdiniz veya farm partiye girdiniz aynı şekilde. PvP kısmında ise bu eşyaların görsellikten başka bir önemi olmadığı için yönetimi bu konuda kutlamak gerekir, şikayet etmek yersiz. PvP olarak resmi marketin dışına çıkacak ve dorion pazara inecek olursak oyun burada cidden p2w. Ruh bağı, p2w etmenlerini oluşturan şeylere karşı iyi niyetli ama aşırı yetersiz. İşte size şikayet edebilecek bir konu.

Ben PvE oyuncusu olarak oyunun 3. ayında memnunum demek biraz abartı olabilir ama umutluyum. Benim düşüncem craft yamasının gelmesinden sonra gelecek güncellemelerle oyunun mevcutta mantıksız olan holy damagedir veya curse defanstır gibi şeylerin daha derli toplu bir yapıya kavuşacağını, artık insanlar oyunda bir iteme sahip olduğunda onun ne olduğunu bileceği, yeni metalar belirleneceği bir oyun olacağını düşünüyorum.

Eleştirilecek şeylere gelirsek ben oyunun vizyonunu eleştirmek istiyorum. Oyunun ana yapısı evet Knight Online'dan bakılarak yapıldı, skill yapısından npclere karakterlere kadar her şey o dünyaya göre oluşturuldu başlangıç olarak buna okeyim ama oyuna etkinlik yapıyoruz diye BDW etkinliğinin kopyası olan CFW gelirse, Dungeon yaptık denilip bir sürü mmo'da dünya kadar şahane, insanlara mekanik kastıran ve görsellik açısından iyi şeyler sunan dungeonlar dururken gidip aşırı kötü olan Monster Stone örnek alınırsa, kısa vadede oyuna gelecek oto atak gibi şeyler oyunu daha çok Knight Online yapacaksa bu konuyu eleştirmemiz gerekiyor. Ben şahsen hantal mekaniklerle bezenmiş ko oynamak istesem gider onu oynarım. Yönetimin biraz bu konuyu düşünüp oyununu diğer oyundan artık ayırması ve mekanik olarak kendi yolunu çizmesi gerekiyor. Craft dışında ben bu vizyonu maalesef yeteri kadar göremedim. O yüzden önceki kısımda umutluyum ve düşünüyorum dedim, umarım benim gibi düşünen insanların umudunu bir ko kopyası etkinlikle veya özellikle kırmak yerine daha özgün daha eğlenceli işlerle sağlam tutarsınız.

birol2003

Üye
sadece kötü oldugunu kabul edemiyorsun. Ben mağazadan pot almayı bırakalı çok oldu çünkü günlük m kazancım 30 m e yakın.
Sadece kötüsün başka bir şey değil he birde yaygaracı ama o ayrı mesele tabi

Satmak oyunu bırakıyorsan oyun parası neden umurunda ? Haa doğru ya sen TL ye çevirmek istiyorsun pardon buda neden oyuncuların ve oyunun umurunda olsun ?
Oyundaki hiç bir item karakter kişinin değil firmanındır, satmayı düşünüyorsun ama zımbalanma durumun olabilir.

Mmomanyagı

Üye
arkadaş her gelen aynını yazıyor her akşam dv ye girerken zone full uyarısı alıyorum kim bırakıyomuş nereye bırakıyomuş milleti galyana getiriyosunuz. oyunda sorunlar var evet hangi oyunda yok yada hanginde olmadı. hangi foruma girsem bir ağlama duvarı oyundan değil de bu zihniyetten soğudum yeminle
Tamam işte oyunu oynamaya devam eden herkes artık dv de zaten biribirinizi yiyip durun orda.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt