Öncelikle belirtmek isterim ki Kapalı Beta'nın amacının Dungeon ve Lifeskill sistemlerinin denenmesi olduğunun farkındayım. Yavaş yavaş hepsini deneyeceğim. Fakat Alpha 2'den beri yazıp yazıp, belki betada düzeltilir diye aylarca beklediğim şeylerin düzeltilmemiş olması çok fazla canımı sıktı. Çok büyük umutlarla bekliyordum kapalı betayı.
Tam olarak 1 saat 15 dakika oynadım oyunu. O sürede aklıma gelen her şeyi denedim. Character Creation'dan itibaren aldığım notları paylaşmak istiyorum. Daha fazla aklıma gelirse veya bug bulursam yazacağım.
Ayrıca lütfen şu forumda yazı seçerken çıkan rengi değiştirin, seçtim mi seçmedim mi anlamıyorum arka planla neredeyse aynı renk.
Aradaki renk farkını görmek için ekranın içine girmem gerekiyor.
Beyaz olur, mavi olur, kırmızı olur, yeşil olur, ama neden arka planla aynı renk..?
Tam olarak 1 saat 15 dakika oynadım oyunu. O sürede aklıma gelen her şeyi denedim. Character Creation'dan itibaren aldığım notları paylaşmak istiyorum. Daha fazla aklıma gelirse veya bug bulursam yazacağım.
- İki tane Protean karakter açtım, fazla uğraşmadım edit işiyle fakat bir şey çok dikkatimi çekti. Karakterin kafası ile vücudunun rengi farklı, ama çok bariz farklı. İki vücut parçası için farklı texture falan kullanıldı sanırım. Fallout 4 oynuyormuşum da farklı skin ve head texture yüklemişim gibi hissettim.
- Boynuzlu saç modelinde renk değiştirince boynuzun da rengi değişiyor, değişmemesi lazım. Boynuz için ayrı swatch koyulabilir. Çok zor olmadığını düşünüyorum. Bu ikisi dışında fazla uğraşmadım CC ile o yüzden notlarım bu kadar.
- Mount ile ilgili ben dahil bir sürü insan defalarca yazdı Alpha 2 sırasında fakat ben tekrar yazıyorum. Mount üzerindeyken skill kullanınca veya attack yapınca mount'dan otomatik insin. Bu özelliğin hala gelmemiş olması inanılmaz saçma.
- Mount üzerinde pot basabilelim, bunu söylememiz bile gereksiz.
- Mount'a binmek Speed Scroll'ü siliyor. Sadece onu değil bütün speed buff'larını siliyor. Alpha 2 sırasında da siliyordu, yazdık, hala daha siliyor. Sanırım oyun motoru mount'ı buff olarak algılıyor, o an üzerinde olan diğer speed buff'ı siliyor. Ya da bu bir bug. Bilmiyorum. Ama hala daha olması gerçekten saçma.
- Yeni Mount&Pet ekranı güzel olmuş. Fakat o ekranı ilk açışta "Sadece sahip olduklarımı göster" seçeneğine basıp Mount sayfasından Pet sayfasına geçince hepsini göstermeye devam ediyor. Tekrar "Sadece sahip olduklarımı göster" tikini kaldırıp basınca düzgün çalışmaya başlıyor. Ben denedim iki karakterde de aynısı oluyor menüyü ilk açınca. Video Burada.
- Ekranda herhangi bir menü açıkken, bu potion merchant olur, supply merchant olur, görev ekranı olur, harita olur, herhangi bir ekran açıkken ekrandaki bir şeye sağ tıklayınca o an tıkladığın yerde kim varsa ona da sağ tıklıyor. Yani orada bir oyuncu varsa ona da sağ tıklıyor menü açılıyor. Bu da Alpha 2'den kalma bir sorun.
Bunu arkadaşınız varsa oyun içinde deneyin.
- Warrior'da 62 Skewer skill'i çalışmıyor. Master skill taşını aldım, diğer skill çalışıyor ama Skewer olmadı vurmadı, belki sadece PvP de çalışıyordur bilmiyorum, bilen varsa düzeltsin.
- Stat point verme menüsü güzel olmuş, toplu yazabilme seçeneği güzel. Ama ben ilk kullanışımda anlamadım, fazla yazmışım, kalan stat eksilere düştü, sonra birden 70 oldu, sonra 0 oldu. Karakter de öyle kaldı. Bug olabilir. Ve önerim karakterin halihazırda sahip olduğu statlar sağda değil de solda olsun, ilk açtığımda kaç olduğunu görmem zaman aldı biraz.
- Warrior skill mesafesi 5-6 metre gibi, çok uzaktan vuruyor, gerçekten uzaktan vuruyor. Alpha 2'nin son aşamalarında forumda şikayetler okumuştum bunun üzerine, fakat Alpha 2'den daha fazla mesafe var gibi hissettim.
- Mage sınıfına kesinlikle baştan aşağı rework gelmesi lazım, inanılmaz hantal ve o oyun stili 2021'e uymuyor. Çok statik, staff hariç hareketli, instant atılan skill yok. Biliyorum malum oyundan buraya gelen ve mage sınıfına tapan çok kişi var, nostaljik yaklaşıyorlar olaya ama 5 dakika bile oynayamadım Mage.
- Altın madenini kazarken ses efekti üst üste iki kez çalıyor, sonra bire düşüyor, sonra tekrar iki kez çalıyor, bug var altın madeninde.
- Taşa toprağa takılıp semazen gibi dönme olayı devam ediyor.
- Pathfinding Alpha 2'den daha kötü gördüğüm kadarıyla. Kısayoldan gitmek yerine en yakın yola çıkıp oradan gitmeye çalışıyor karakter. Mesela Ganodark slotundan Ganolight slotuna gitsin diye göreve tıkladım, karakter anayola çıktı, Ratlere kadar gitti, dağın etrafından döndü, öyle dolana dolana geldi. Halbuki 20-30mt yanındaki slot. Böyle 300mt kadar yol yürüdü. Bu sadece bir örnek. Daha fazla örnek için alttaki mesajıma bakın.
Ayrıca lütfen şu forumda yazı seçerken çıkan rengi değiştirin, seçtim mi seçmedim mi anlamıyorum arka planla neredeyse aynı renk.
Son düzenleme: