Öneri Satan'ın Kapsamlı Bug - İstek - Öneri - Şikayet listesi

Satan

Üye
Öncelikle belirtmek isterim ki Kapalı Beta'nın amacının Dungeon ve Lifeskill sistemlerinin denenmesi olduğunun farkındayım. Yavaş yavaş hepsini deneyeceğim. Fakat Alpha 2'den beri yazıp yazıp, belki betada düzeltilir diye aylarca beklediğim şeylerin düzeltilmemiş olması çok fazla canımı sıktı. Çok büyük umutlarla bekliyordum kapalı betayı.

Tam olarak 1 saat 15 dakika oynadım oyunu. O sürede aklıma gelen her şeyi denedim. Character Creation'dan itibaren aldığım notları paylaşmak istiyorum. Daha fazla aklıma gelirse veya bug bulursam yazacağım.

• İki tane Protean karakter açtım, fazla uğraşmadım edit işiyle fakat bir şey çok dikkatimi çekti. Karakterin kafası ile vücudunun rengi farklı, ama çok bariz farklı. İki vücut parçası için farklı texture falan kullanıldı sanırım. Fallout 4 oynuyormuşum da farklı skin ve head texture yüklemişim gibi hissettim.

Screenshot_4.jpg
    Screenshot_5.jpg
    Screenshot_6.jpg

• Boynuzlu saç modelinde renk değiştirince boynuzun da rengi değişiyor, değişmemesi lazım. Boynuz için ayrı swatch koyulabilir. Çok zor olmadığını düşünüyorum. Bu ikisi dışında fazla uğraşmadım CC ile o yüzden notlarım bu kadar.

Screenshot_7.jpg
    Screenshot_8.jpg

• Mount ile ilgili ben dahil bir sürü insan defalarca yazdı Alpha 2 sırasında fakat ben tekrar yazıyorum. Mount üzerindeyken skill kullanınca veya attack yapınca mount'dan otomatik insin. Bu özelliğin hala gelmemiş olması inanılmaz saçma.

• Mount üzerinde pot basabilelim, bunu söylememiz bile gereksiz.

• Mount'a binmek Speed Scroll'ü siliyor. Sadece onu değil bütün speed buff'larını siliyor. Alpha 2 sırasında da siliyordu, yazdık, hala daha siliyor. Sanırım oyun motoru mount'ı buff olarak algılıyor, o an üzerinde olan diğer speed buff'ı siliyor. Ya da bu bir bug. Bilmiyorum. Ama hala daha olması gerçekten saçma.

• Yeni Mount&Pet ekranı güzel olmuş. Fakat o ekranı ilk açışta "Sadece sahip olduklarımı göster" seçeneğine basıp Mount sayfasından Pet sayfasına geçince hepsini göstermeye devam ediyor. Tekrar "Sadece sahip olduklarımı göster" tikini kaldırıp basınca düzgün çalışmaya başlıyor. Ben denedim iki karakterde de aynısı oluyor menüyü ilk açınca. Video Burada.

• Ekranda herhangi bir menü açıkken, bu potion merchant olur, supply merchant olur, görev ekranı olur, harita olur, herhangi bir ekran açıkken ekrandaki bir şeye sağ tıklayınca o an tıkladığın yerde kim varsa ona da sağ tıklıyor. Yani orada bir oyuncu varsa ona da sağ tıklıyor menü açılıyor. Bu da Alpha 2'den kalma bir sorun.
    Bunu arkadaşınız varsa oyun içinde deneyin.

• Warrior'da 62 Skewer skill'i çalışmıyor. Master skill taşını aldım, diğer skill çalışıyor ama Skewer olmadı vurmadı, belki sadece PvP de çalışıyordur bilmiyorum, bilen varsa düzeltsin.

• Stat point verme menüsü güzel olmuş, toplu yazabilme seçeneği güzel. Ama ben ilk kullanışımda anlamadım, fazla yazmışım, kalan stat eksilere düştü, sonra birden 70 oldu, sonra 0 oldu. Karakter de öyle kaldı. Bug olabilir. Ve önerim karakterin halihazırda sahip olduğu statlar sağda değil de solda olsun, ilk açtığımda kaç olduğunu görmem zaman aldı biraz.

• Warrior skill mesafesi 5-6 metre gibi, çok uzaktan vuruyor, gerçekten uzaktan vuruyor. Alpha 2'nin son aşamalarında forumda şikayetler okumuştum bunun üzerine, fakat Alpha 2'den daha fazla mesafe var gibi hissettim.

• Mage sınıfına kesinlikle baştan aşağı rework gelmesi lazım, inanılmaz hantal ve o oyun stili 2021'e uymuyor. Çok statik, staff hariç hareketli, instant atılan skill yok. Biliyorum malum oyundan buraya gelen ve mage sınıfına tapan çok kişi var, nostaljik yaklaşıyorlar olaya ama 5 dakika bile oynayamadım Mage.

• Altın madenini kazarken ses efekti üst üste iki kez çalıyor, sonra bire düşüyor, sonra tekrar iki kez çalıyor, bug var altın madeninde.

• Taşa toprağa takılıp semazen gibi dönme olayı devam ediyor.

• Pathfinding Alpha 2'den daha kötü gördüğüm kadarıyla. Kısayoldan gitmek yerine en yakın yola çıkıp oradan gitmeye çalışıyor karakter. Mesela Ganodark slotundan Ganolight slotuna gitsin diye göreve tıkladım, karakter anayola çıktı, Ratlere kadar gitti, dağın etrafından döndü, öyle dolana dolana geldi. Halbuki 20-30mt yanındaki slot. Böyle 300mt kadar yol yürüdü. Bu sadece bir örnek. Daha fazla örnek için alttaki mesajıma bakın.

Ayrıca lütfen şu forumda yazı seçerken çıkan rengi değiştirin, seçtim mi seçmedim mi anlamıyorum arka planla neredeyse aynı renk.
Screenshot_3.jpg
Aradaki renk farkını görmek için ekranın içine girmem gerekiyor.
Screenshot_4.jpg
Beyaz olur, mavi olur, kırmızı olur, yeşil olur, ama neden arka planla aynı renk..?

Son düzenleme:

Satan

Üye
Bu akşam tekrar girdim oyuna, oyun açılalı 24 saat oldu. Bu çok önemli, bunu unutmayalım.

Öncelikle daha önce bahsettiğim bug ve sorunlarla ilgili birkaç resim ve video paylaşmak istiyorum.

• Taşa takılma Bug'ı hala duruyor demiştim, bir resim bırakayım:
Screenshot_1.jpg

• Greenmore merkezinde sadece 2 tane olan bu taş kümesi, bug mıdır bilmiyorum ama dikkatimi çekti:
Screenshot_2.jpg

• Ve tabii ki onlar, bot ile hesap açıp scroll kasanlar, bıkmadılar, bitmediler:
Screenshot_3.jpg

Birşey olacağından değil de, biz yine de yazalım içimizde kalmasın.​
Ve onların yanında kimler geliyor? Pazarcılar, malum oyunun kanser kitlesi, daha 24 saat olmuş açılalı, pazarda 10 milyon altı item yok. Hayır alacağımdan değil, Alpha 2'de de aynı sorunu yaşamıştık. En başta böyle pazara pahalı pahalı eşyalar koyuldu, kimse fiyat düşürmedi, bir market kuruldu, deli gibi GB satışları yapıldı silineceğini bile bile, ve tahmin ediyorum aynı olaylar tekrar yaşanacak. Bu pazarcı kitle beni bıktırdı, yıldım. Diyeceksin sana ne isteyen istediğini istediği şekilde pazara koyar diye, siz de haklısınız. Bunun üzerine bu forumda zaten aylarca yazdık tartıştık. Bu işin sonu nereye varır herkes çok iyi biliyor.​
Söylemeden edemeyeceğim, madencilik odunculuktan gelen 1. seviye eşyaları pazarda 1m'e satmaya çalışan çakallar gerçekten müşteri bulabileceklerini düşünüyor mu acaba?
Pathfinding demiştim, Alpha 2'den de kötü bir halde. Belki moblar bug olabilecek kaya/ağaç/dağ gibi yerlerin yanına yaklaşmasın diye böyle bir yol izlendi ama belirli yollar olması, kısa yoldan gidememesi gerçekten çok kötü. Resimler ve videolar ile açıklamaya çalışayım.

• Gitmem gereken yer bu, yaklaşık 90mt. Oyun ne yapıyor? Şehrin öbür ucundan dolandırıyor.
werewolf.jpg
werewolf2.jpg

Video 1 Video 2 lütfen izleyin, alakasız yerlere götürüyor.

• Ayrı bir örnek:
Screenshot_5.jpg
Screenshot_6.jpg

• Werewolf'lara belli bir açıdan bakıp vurunca skill efekti kare olarak beliriyor, buyurun video ve resim:
Screenshot_4.jpg
Videosu burada , başka moblarda da olabilir denemedim.

• Menü ekranları birden fazla sorun var fakat bir tanesini video ile göstereyim. Menünün alt kısımlarına tıklayınca karakter yürüyor, sanki menüye değil de başka yere tıklamış gibi: Video burada, tıkla.

• Mount ve Pet ekranındaki bug'dan bahsetmiştim, onun bir de videosunu izleyelim, söylediğim gibi sadece menüyü ilk açışta oluyor: Video Burada

Bu kadar yazdım, emek karşılıksız kalmasın, moderasyondan ricam lütfen bu başlığı gerekli yerlere iletelim ve yazılanları silmeyelim/taşımayalım. Devamı gelecek.

Gece editi:

Hazır aklımdayken yazayım. Sonra görsel ile gösteririm. İki bug daha var:

1) Haritayı açınca karakterin oyunda olduğu yer ile harita farklı. Mesela yoldayım, ama haritada dağın içinde gözüküyorum. Karakter olduğu yerin yüzlerce metre güneyinde gözüküyor. Pencerenin altına kenarına tıklayınca yürüme sorunu haritada da var. (Üstte video ile göstermiştim) Ayrıca alınmamış görev ikonu ve pek çok ikon gözükmüyor. Legend'da var ama haritada yok.
Screenshot_1.jpg
Screenshot_2.jpg

2) Envanterde bazı yerlere tıklayınca veya envanterde çok tıklama yapınca envanter fare imlecine yapışık kalıyor, fare ile hareket ediyor. Alt+tab yapıp başka programa geçince imleç gözükmüyor. Oyuna dönüp esc basmak gerekiyor.

Son düzenleme:

X-Stentor

Üye
  • Ve tabii ki onlar, bot ile hesap açıp scroll kasanlar, bıkmadılar, bitmediler:
Ekli dosyayı görüntüle 3507
Birşey olacağından değil de, biz yine de yazalım içimizde kalmasın.​
Ve onların yanında kimler geliyor? Pazarcılar, malum oyunun kanser kitlesi, daha 24 saat olmuş açılalı, pazarda 10 milyon altı item yok. Hayır alacağımdan değil, Alpha 2'de de aynı sorunu yaşamıştık. En başta böyle pazara pahalı pahalı eşyalar koyuldu, kimse fiyat düşürmedi, bir market kuruldu, deli gibi GB satışları yapıldı silineceğini bile bile, ve tahmin ediyorum aynı olaylar tekrar yaşanacak. Bu pazarcı kitle beni bıktırdı, yıldım. Diyeceksin sana ne isteyen istediğini istediği şekilde pazara koyar diye, siz de haklısınız. Bunun üzerine bu forumda zaten aylarca yazdık tartıştık. Bu işin sonu nereye varır herkes çok iyi biliyor.​
Söylemeden edemeyeceğim, madencilik odunculuktan gelen 1. seviye eşyaları pazarda 1m'e satmaya çalışan çakallar gerçekten müşteri bulabileceklerini düşünüyor mu acaba?
Bu manzara beni çok tedirgin ediyor.Şimdiden böyle olduğunu göz önüne alırsak ileride daha kötü olacağını varsayıyorum. Ayrıca görsel açıdan da iyi durmadığını düşünüyorum. Sanıyorum offline stall hatta normal merchantı kaldırıp tek yönlü auction house sistemine geçmeyecekler.

Shikato

Üye
Eline emeğine sağlık daha bir çok eksiklikler mevcut ama ne yazık ki bu paylaşılan postların hiç birinin altında yönetimlerden geri dönüş göremedim lütfen sayın yetkililer bunları okuyunuz değerlerdiniz daha ilk günden user kaybı çok fazla oldu maalesef sabah 7 dan akşam 9 a kadar 1 parti adamla dolaştı rica ediyorum. Dinleyin insanları

Satan

Üye
Bu manzara beni çok tedirgin ediyor.Şimdiden böyle olduğunu göz önüne alırsak ileride daha kötü olacağını varsayıyorum. Ayrıca görsel açıdan da iyi durmadığını düşünüyorum. Sanıyorum offline stall hatta normal merchantı kaldırıp tek yönlü auction house sistemine geçmeyecekler.

Sadece auction house olsun diye aylarca kendimizi yırttık forumda, ama yönetim sürekli ikisi de olacak diye konuştu. Bütün artılarını eksilerini konuştuk. Artı yok gerçi, artı söyleyen sadece malum oyundan gelen kitle. Bu sistem devam ederse bu oyun zaten diğerinin çakması olarak hayatına devam eder, sadece pazarcılar ve no-life oynayanlar kalır ego tatmini için.

Satan

Üye
Eline emeğine sağlık daha bir çok eksiklikler mevcut ama ne yazık ki bu paylaşılan postların hiç birinin altında yönetimlerden geri dönüş göremedim lütfen sayın yetkililer bunları okuyunuz değerlerdiniz daha ilk günden user kaybı çok fazla oldu maalesef sabah 7 dan akşam 9 a kadar 1 parti adamla dolaştı rica ediyorum. Dinleyin insanları

Eksik çok fazla, kafamdaki herşeyi yazsam sayfalarca sürer zaten. Şimdilik en göze batanları yazıyorum. Şahsen benim de oynayasım gelmiyor. Beta için bir tutorial bir rehber de yayınlanmadı sanıyorum. Ne yapmamız nereye gitmemiz lazım, dungeon nerede, party finder var mı, lifeskill için materyal topluyoruz ama bunları nasıl craft edeceğiz, hangi npc'ye sağ tıklasam elim boş dönüyorum.

Shikato

Üye
Eksik çok fazla, kafamdaki herşeyi yazsam sayfalarca sürer zaten. Şimdilik en göze batanları yazıyorum. Şahsen benim de oynayasım gelmiyor. Beta için bir tutorial bir rehber de yayınlanmadı sanıyorum. Ne yapmamız nereye gitmemiz lazım, dungeon nerede, party finder var mı, lifeskill için materyal topluyoruz ama bunları nasıl craft edeceğiz, hangi npc'ye sağ tıklasam elim boş dönüyorum.
Evet katılıyorum. Oyunu belki erken çıkardılar. Tester ekiplerini pek anlaşmış değilim. Bir de oyunun fan boyları var maalesef onlar bu tür eleştirilere açık değil sanki her şey dört dörtlük gibi olacaktı yani mmorpg oynayan kitle bu tür sistemleri çok iyi bilir tecrübeli insanlarla yola çıksalardı keşke.

Satan

Üye
Evet katılıyorum. Oyunu belki erken çıkardılar. Tester ekiplerini pek anlaşmış değilim. Bir de oyunun fan boyları var maalesef onlar bu tür eleştirilere açık değil sanki her şey dört dörtlük gibi olacaktı yani mmorpg oynayan kitle bu tür sistemleri çok iyi bilir tecrübeli insanlarla yola çıksalardı keşke.
Fanboyları anlamak mümkün değil, yüzlerce bug binlerce öneri getirsek onlar yine de herşeyin kusursuz mükemmel olduğunu savunuyorlar. Kendileri oyuna hiçbir şey katmadıkları gibi, oyun iyileşsin daha iyi olsun diye uğraşan bizler de küçük görülüp hakarete maruz kalıyoruz. Özellikle Alpha'da çok toxic bir kitle vardı oyunda uzun süre oynayamadım, tahammül edemedim.

BySavas

Üye
bu kadar sorun varken iyiki yüklemiyorum pcme kıyamıyorum :) daha çok yolu var 2-3 sene gibi tam anlamıyla düzelmesine

BelaOkuyan

Üye
mage gerçekten çok kötü durumda. ko daki magenin kopyalanmasının hiçbir anlamı yok. oyunda oynanabilir 2 karakter var 1 warrior 2 asas

Satan

Üye
mage gerçekten çok kötü durumda. ko daki magenin kopyalanmasının hiçbir anlamı yok. oyunda oynanabilir 2 karakter var 1 warrior 2 asas
Aşırı hantal, 1 mob kesmek bile işkence. Çok fazla eksik ve sorun var, nasıl düzeltilir, düzeltilir mi bilmiyorum. Çünkü forumda gördüğüm kadarıyla kocu tayfa çok memnun oyundan, herşeyin mükemmel olduğundan bahsediyorlar.

Satan

Üye
Bir bug daha buldum, karakteri yarım saat kadar balık tutmaya bıraktım, ortaya çıkan görüntü bu: -957 Xp

Screenshot_9.jpg

Balık tuttukça Xp eksiden artıya doğru gitti yavaşça:

Screenshot_10.jpg
Screenshot_11.jpg

Bu arada neden Fishing değil de FishCraft?

IBoRiS

Üye
güzel oyun oynayabilirsek officalde senin gibi oyunu iyi analiz edenler sayesinde oynuyacağız eline emeğine sağlık <3

Satan

Üye
güzel oyun oynayabilirsek officalde senin gibi oyunu iyi analiz edenler sayesinde oynuyacağız eline emeğine sağlık <3
Teşekkürler. Eğer oyuna girecek motivasyonu bulabilirsem daha fazla şey yazarım, ama şu haliyle içimden gelmiyor girmek. O kadar şey yazıldı son patch notlarında bir tanesi bile yok.

Fischer

Üye
Bir bug daha buldum, karakteri yarım saat kadar balık tutmaya bıraktım, ortaya çıkan görüntü bu: -957 Xp

Ekli dosyayı görüntüle 3536

Balık tuttukça Xp eksiden artıya doğru gitti yavaşça:

Ekli dosyayı görüntüle 3537Ekli dosyayı görüntüle 3538

Bu arada neden Fishing değil de FishCraft?
Merhaba,

Öncelikle geri bildirimleriniz için teşekkür ederiz.
Bu tür oyun/çeviri hatalarını oyun-içi destek biletini kullanarak iletirseniz, ilgili ekip daha hızlı aksiyon alacaktır.

Satan

Üye
Merhaba,

Bu tür oyun/çeviri hatalarını oyun-içi destek biletini kullanarak iletirseniz, ilgili ekip daha hızlı aksiyon alacaktır.

Tek tek ticket atmakla uğraşamam zaten çok vaktim yok. İlgili ekibe bu postun linkini iletin komple baksınlar.

Bug olduğunu sanmıyorum, büyük ihtimal daha yapılmamış bir özellik. Launcher'daki Auto Play tuşu. Tiklesek de çalışmıyor, bir sonraki açışta oto başlamıyor, tik gidiyor.
Screenshot_1.jpg

Son düzenleme:

Shikato

Üye
Tek tek ticket atmakla uğraşamam zaten çok vaktim yok. İlgili ekibe bu postun linkini iletin komple baksı
Merhaba,

Siz bu forumu neden açtınız? İnsanlar size ulaşması amaçlı değil mi? Neden illa oyun içi bura ya da bakmanız gerekli forum kültürü denen bir şey var. @Satan dostum sen oyun içinden de yazabilirsen güzel olur aslında ama şu da bir sorun sadece 1 ticket ata biliyorsun dönene kadar bekleyeceksin. Kusura bakmayın ama sayın modlar oyuna inancım düştü.
Siz bu forumu neden açtınız? İnsanlar size ulaşması amaçlı değil mi? Neden illa oyun içi bura ya da bakmanız gerekli forum kültürü denen bir şey var. @Satan dostum sen oyun içinden de yazabilirsen güzel olur aslında ama şu da bir sorun sadece 1 ticket ata biliyorsun dönene kadar bekleyeceksin. Kusura bakmayın ama sayın modlar oyuna inancım düştü.

Fischer

Üye
Siz bu forumu neden açtınız? İnsanlar size ulaşması amaçlı değil mi? Neden illa oyun içi bura ya da bakmanız gerekli forum kültürü denen bir şey var. @Satan dostum sen oyun içinden de yazabilirsen güzel olur aslında ama şu da bir sorun sadece 1 ticket ata biliyorsun dönene kadar bekleyeceksin. Kusurva bakmayın ama sayın modlar oyuna inancım düştü.
Önerileri ve şikayetleri inceleyen ekip, güncel olarak forumu takip edemeyebilir. Oyun-içi destek talepleri incelenerek, değerlendiriliyor. Ayrıca teker teker yeni destek bileti oluşturmanıza veya cevaplanmasını beklemenize gerek yok, aynı destek biletinin altına cevap yazarak iletinizi gönderebilirsiniz.

anil

Üye
Maşallah çok yapıcı bir konu olmuş. Gerçek bir bug tester görüyorum. Ama bana kalırsa bu buglarin ve hataların tamamı düzeltilir, zor şeyler değil. Bence en büyük sıkıntı classlarin oynanış mekanikleri ve bunlarin sadece belli bir oyundan esinlenmiş olması.

Piyasada harika PVP ve PVE oynanış mekanikleri olan oyunlar varken, neden çağdışı bir oyundaki classlari bire bir aktarıyoruz ki? Ben isterdim ki 4 class varsa bunların tamamında en azından 10-15 farklı build yapabilelim, oynanış çeşitlensin, daha hızlı, akışkan olsun

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt