Siteler üzerinden GB satışına izin?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bthepyek

Üye
ali'nin oyunda kazandığı oyun parasını, gerçek para karşılığında veli'ye satmasından neden rahatsızlık duyuluyor anlamıyorum. bunu yapabilecekleri satış siteleri olmasa bile güvene dayalı bir şekilde zaten yapacaklar. sonucunda da muhtemelen birçok kişi dolandırılacak. oyun parası ya da item satışı bu tarz siteler aracılığı ile yapıldığında tüm dolandırıcılık olaylarının önüne geçmiş olunuyor. bence buna engel koyulmaya çalışılması dolandırıcılığın önünü açmaktan başla birşey değil. çünkü o siteler aracılığı ile olmasa bile zaten bu oyun içerisinde bir şekilde yapılmaya çalışılacak. bence artık bu "kimse oyuna para yatıramasın, herkes oynadığı saatin karşılığı neyse o kadar gelişebilsin." zihniyeti biraz kendini sorgulamalı. sürekli bir yönetim üzerinde baskı kurmaya çalışılması, her duyurudan sonra "ama bu oyunu p2w yapar." serzenişleri artık kabak tadı vermeye başladı.

BySavas

Üye
Bunun önüne kimse geçemez. Siteler engellenemez satış yapıyor diye. En fazla bayilik desteğini çeker. cash ve pre satışını onlara vermez. Yapacağı en büyük yaptırım bu olur.
çok küçük düşünüyorsun.
ben bile o siteye gider üye olurum coin talebinde bulunurum bakarım satarsa nicki zaran takas ekranında gözüküyor yöneticiler için zor olmasa gerek o nicke ip ve sınırsız ban atmak.

unqual

Üye
ali'nin oyunda kazandığı oyun parasını, gerçek para karşılığında veli'ye satmasından neden rahatsızlık duyuluyor anlamıyorum. bunu yapabilecekleri satış siteleri olmasa bile güvene dayalı bir şekilde zaten yapacaklar. sonucunda da muhtemelen birçok kişi dolandırılacak. oyun parası ya da item satışı bu tarz siteler aracılığı ile yapıldığında tüm dolandırıcılık olaylarının önüne geçmiş olunuyor. bence buna engel koyulmaya çalışılması dolandırıcılığın önünü açmaktan başla birşey değil. çünkü o siteler aracılığı ile olmasa bile zaten bu oyun içerisinde bir şekilde yapılmaya çalışılacak. bence artık bu "kimse oyuna para yatıramasın, herkes oynadığı saatin karşılığı neyse o kadar gelişebilsin." zihniyeti biraz kendini sorgulamalı. sürekli bir yönetim üzerinde baskı kurmaya çalışılması, her duyurudan sonra "ama bu oyunu p2w yapar." serzenişleri artık kabak tadı vermeye başladı.
Oyuncular bu illagel aktiviteyi kendi aralarında yapabilir. Tabi ki banlanma dolandırılma risklerini göz önüne almalı. Yönetim bu olaya izin verirse işim ucu kaçar. Önümüzde malesef ki kötü bir örnek de mevcut.

unqual

Üye
Ayrıca yönetimin bu konuya açıklık getirmekten kaçınması da malesef neler olacağını anlatır nitelikte. Umarım yanılırız. Böyle devam ederse benim için denetim masası yolu gözükecek.

anil

Üye
Rahatsızlık duyan yok, herkesin kendi sorumluluğunda olsun, yönetim buna destek çıkmasın diyoruz. Nesini anlamıyorsun? Oyuna para yatırmak için oyun içi mağaza var zaten. Burada satın alınabilecek bir sürü destek eşyası var. Kimsenin her şey bedava olsun dediği falan yok, bunu kendi kafanızdan uyduruyorsunuz.

Ne satılacaksa oyun içinde satılsın, gerçek parayla alışveriş de oyun mağazasında olsun, oyun ticarete dönmesin diyoruz. Bunu oyunun geleceği için söylüyoruz. Ticarethaneye dönen oyunların hali ortada, git bakalım aktif kaç oyuncu oyunu oyun olarak görüp oynuyor, niye yeni kimse başlamıyor? Bu durum yaşanmasın, kitle büyüsün, oyun birkaç bin oyuncunun ya da hayatsız, ruhsuz botların elinde kalmasın diyoruz.

underestimated

Üye
Rahatsızlık duyan yok, herkesin kendi sorumluluğunda olsun, yönetim buna destek çıkmasın diyoruz. Nesini anlamıyorsun? Oyuna para yatırmak için oyun içi mağaza var zaten. Burada satın alınabilecek bir sürü destek eşyası var. Kimsenin her şey bedava olsun dediği falan yok, bunu kendi kafanızdan uyduruyorsunuz.

Ne satılacaksa oyun içinde satılsın, gerçek parayla alışveriş de oyun mağazasında olsun, oyun ticarete dönmesin diyoruz. Bunu oyunun geleceği için söylüyoruz. Ticarethaneye dönen oyunların hali ortada, git bakalım aktif kaç oyuncu oyunu oyun olarak görüp oynuyor, niye yeni kimse başlamıyor? Bu durum yaşanmasın, kitle büyüsün, oyun birkaç bin oyuncunun ya da hayatsız, ruhsuz botların elinde kalmasın diyoruz.
Ben laf anlatmayı bıraktım, baktım geçmiyor süzgeçlerden geçmediği için kendimi de yormuyorum direk oyun yetkilileriyle iletişime geçtim sana da aynısını yapmanı tavsiye ederim :D Bazı oyuncular ki genellikle bunların %99.9 'u ömrü boyunca sadece Knight Online oynamış oluyor, başka bir şey görmedikleri için bir oyunu batırabilecek ne kadar öneri varsa yapıyor, akıl tutulması yaşıyorum bazen :D

az768

Üye
GB satışı sanırım kaldırıyor sitelerden, ancak 2. Server de GB diye açan yerler var. 2. Server bilgisi mi gitti bu sitelere ? 2. Server açmak ciddi anlamda büyük hayal kırıklığı olur… Daha önce de yazdığım gibi daha önceki oynadığımız oyunda ki eski nicklerinden tanıyacağımız bazı insanlar ile ta oyunun başında farklı serverda karşılaşmak istemem

karashean

Üye
GB satışı sitelerden kaldırılsa bile oyuncular arasında el altından muhakkak olur.Önüne geçmesi zor diye düşünüyorum.Burada önemli olan nokta bu satın alınan goldla neler yapılabileceği.Diğer oyun gibi bir gecede server kralı olabilecek mi bu gold ile.Soulbound sistemi nasıl işleyecek görecegiz.

emre51

Üye
Arkadaslar her mmorpgde yasak dahi olsa real ticaret oluyor. Buna kimse engel olamaz. Ama yakalanan kişilerde cezalandirilir orasi ayrı. Yani cikipta bunlara birseyler yapin demek biraz mantiksiz çünkü, nasil olsun yani? Teker teker insanlara çip takip item satıyormu diye kontrolmü etsinler

X A

Üye
Onun çaresine bakacaklardır diye düşünüyorum.

Elrendel

Üye

Hay ben senin alnından öpeyim kardeşim benim

shady19071907

Üye
Arkadaslar her mmorpgde yasak dahi olsa real ticaret oluyor. Buna kimse engel olamaz. Ama yakalanan kişilerde cezalandirilir orasi ayrı. Yani cikipta bunlara birseyler yapin demek biraz mantiksiz çünkü, nasil olsun yani? Teker teker insanlara çip takip item satıyormu diye kontrolmü etsinler
Bizde herkese çip takılsın demiyoruz. Neyse aynı konulara sapılcak gb istediğin belli. O yüzden çok uzatmayacağım. Üstte arkadaş neden olmaması gerektiğini anlatmış okursan anlayabilirsin neden istenmediğini

Rework

Üye
Gb alış satış yasak diye biliyorum. Cash anlaşmalı site gb satarsa yaptırım uygularlar bence.

ref

Üye
Oyun açıldıktan sonra en az 1 ay sonra pus açılması gerekliydi. Sonumuz KO

Bogateg

Üye
Ben sevindim vallaha GB alım satım olsun alıp satalım, hem yönetim bunun önüne nasıl geçecek , siteleri yasaklasan kişiler her türlü alıp satacak

Arhedain

Üye
Her itemin pazarlarda ortalama satış fiyatları alınarak trade üzerinden yapılan takaslarda limit koyulabilir. Örnek veriyorum trade ile +8 kafalık satacaksın o haftaki pazar fiyatlarında bu item ortalama 1 gb ye satılmış. 80-120 m arası satış limiti koyarak bu iteme karşılık aynı değerler aralığında item isteyen bir sistem düşünülebilir. Böylelikle gb satışında trade üzerinde 1 gb satmak isteyen adam karşı taraftan mecburen değerli item beklemek zorunda kalmalı. Bu değer limiti sistemi bazı oyunlarda mevcut yapılamayacak bir şey değil diye düşünüyorum.

DarkPowder

Üye
Bir çok site gold bar başlığı altında ürün kataloğu açmış durumda ancak bunların row ekibi ile bağlantısı yoktur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt