Solo oyuncu neden bırakır

rudaz

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bende büyük beklentilerle oyuna başlayanlardandım, uzunca bir süre oyunun çıkmasını bekledik sonunda açıldı ama yaklaşık 3-4 hafta oynayıp bırakmak zorunda kaldım,
Bırakmamın sebebi benim oyundan sıkılmam değil oyunun eksiklerinden dolayı,katılırsınız katılmazsınız benim oyuna devam edememe sebeplerimi sayayım.

1.Ben solo oyuncuyum ve çalışan birisiyim,işten geliyorum exp kasmam gerekiyor,koyun günlük quest yapayım görevimi exp ilerleteyim bari biraz ama yok parti bulman gerekiyor çünkü solo exp kasmak imkansız,görevler çoktan bitmiş,channel değiştire değiştire parti arıyosun 1 gün 2 gün ama çok can sıkıcı bir durum oluyor artık karakterim en son 59 leveldi sanırım artık bunalmıştım kendi başıma exp kasamayacak mıyım ben,bırakın 3-4 saat oynayayım görev yapayım exp kasayım çıkayım yarın yine gireceğim ama 2 saat neden parti aramak zorundayım,tek başıma kesmeye çalışsam öyle bir pot parası yok zaten zaman israfı sadece.

2.Drop rate ve upgrade rate'in bir anda değiştirilmesi:
Bu konu çok tedirgin edici,çünkü tek tuşla tek komutla rate değiştiriliyor,oyun ilk açıldığında çok rahat +6 basılıyordu drop rate bir nebze yüksekti,bir anda herşey değişti,
Bu inanılmaz bir güvensizlik hissi verdi bana çünkü yarın ne olacağı belli değil,hadi değiştirirsin açıklama yaparsın yada güncelleme notu geçersin,ama o zaman oynayan bilir hiçbir açıklama yapılmadı bile,demekki güne göre saate göre bile değişebilir herşey.

3.Oyun ilk açıldığında exp rate unutuldu,bazıları hızlıca level atladı biz 1 gün geç başladık diye çok arkada kaldık,Otchiwa adalet falan derken daha ilk bu falso canımı çok sıkmıştı şahsen.

4.Kimse kusura bakmasın eskiler güzeldi ama şuan öyle oturup son seviyeyee gelebilmek için önce döne döne parti bulup aynı slotta aynı mobdan 8456136564 adet kesecek vakit kalmadı malesef,büyüdük.En kötü günlük quest eklenebilir,kendi başıma yaparım çıkarım ertesi gün tekrar gelirim.

Grafiklerle ilgili konular elbette geliştirilir,uzaktaki adamların yeşil gözükmesi çok rahatsız ediyordu o zamanlar hala var mı bilemiyorum ama

Alkoer

Üye
Solo dediğin anda dönerci oluyorsun malesef burda.

Birde bu oyun MMORPG diyenler var solo oynanmıyormuş o yüzden.

Kısacası solo oyuna göre yapılan hiçbir şey yok şuana kadar.

Hep söyledik solo oynanacak hatta solo oyuncu çok geride kalmayacak diye söz verdiler boş çıktı hepsi.

machinee

Üye
exp kasmak bir tek bana mi kolay geliyor?
bence abartiyorsunuz bu meseleyi.
sadece pre alip gunluk 2 saat harpyde rowa birakarak 75 oldum. hagarta sadece görevler icin gittim.
63ten sonra grup zindan deli gibi kasiyor.
keza hagart görevleri de cok fazla exp veriyor.
asıl zorluk row ve 75 cap gelmeden önceydi.
65e elle kastik ve gorevler doğru düzgün exp vermiyordu.
solo oyuncu da exp kasabilmeli o konuya katiliyorum. tek başınayken exp vermiyor moblar.

JohnPlane

Üye
oyun yönetimi solo oyuncu istemiyor bu kadar ay geçti çoktan birşeyler yapılırdı solo oyuncu için ama malesef.

bedomazo

Üye
karakterini gelistirmenin tek yolu saatlerce ayni mobu kesmek degil solo kasamiyo olmaniz imkansiz oldugunu degil zor oldugunu gosterir dediginiz gibi imkansiz olsa 1 kisi bile solo bisey kasamasa yonetim loglardan gorup simdiye onlem alirdi diye dusunuyorum

Alkoer

Üye
exp kasmak bir tek bana mi kolay geliyor?
bence abartiyorsunuz bu meseleyi.
sadece pre alip gunluk 2 saat harpyde rowa birakarak 75 oldum. hagarta sadece görevler icin gittim.
63ten sonra grup zindan deli gibi kasiyor.
keza hagart görevleri de cok fazla exp veriyor.
asıl zorluk row ve 75 cap gelmeden önceydi.
65e elle kastik ve gorevler doğru düzgün exp vermiyordu.
solo oyuncu da exp kasabilmeli o konuya katiliyorum. tek başınayken exp vermiyor moblar.
Dostum 63 sonrası evet zindan la xp kolay. Ama rowa kullanımına mecbur etmemesi lazım oyunun. Ben mesela rowa vereceğim para ile pot alıp günlük görev ve solo farm yapmayı tercih ederim. Pota para vermek tamamen ayrı bir konu.

Sonuç olarak bahsettiğimiz solo oyuncunun kendini geliştirebilmesi. 65 kastık rowa olmadan zamanında şimdi denesene rowa olmadan 65 :D

Alkoer

Üye
karakterini gelistirmenin tek yolu saatlerce ayni mobu kesmek degil solo kasamiyo olmaniz imkansiz oldugunu degil zor oldugunu gosterir dediginiz gibi imkansiz olsa 1 kisi bile solo bisey kasamasa yonetim loglardan gorup simdiye onlem alirdi diye dusunuyorum
Solo 75 kasan gördünmü dostum?

Burtto

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bende büyük beklentilerle oyuna başlayanlardandım, uzunca bir süre oyunun çıkmasını bekledik sonunda açıldı ama yaklaşık 3-4 hafta oynayıp bırakmak zorunda kaldım,
Bırakmamın sebebi benim oyundan sıkılmam değil oyunun eksiklerinden dolayı,katılırsınız katılmazsınız benim oyuna devam edememe sebeplerimi sayayım.

1.Ben solo oyuncuyum ve çalışan birisiyim,işten geliyorum exp kasmam gerekiyor,koyun günlük quest yapayım görevimi exp ilerleteyim bari biraz ama yok parti bulman gerekiyor çünkü solo exp kasmak imkansız,görevler çoktan bitmiş,channel değiştire değiştire parti arıyosun 1 gün 2 gün ama çok can sıkıcı bir durum oluyor artık karakterim en son 59 leveldi sanırım artık bunalmıştım kendi başıma exp kasamayacak mıyım ben,bırakın 3-4 saat oynayayım görev yapayım exp kasayım çıkayım yarın yine gireceğim ama 2 saat neden parti aramak zorundayım,tek başıma kesmeye çalışsam öyle bir pot parası yok zaten zaman israfı sadece.

2.Drop rate ve upgrade rate'in bir anda değiştirilmesi:
Bu konu çok tedirgin edici,çünkü tek tuşla tek komutla rate değiştiriliyor,oyun ilk açıldığında çok rahat +6 basılıyordu drop rate bir nebze yüksekti,bir anda herşey değişti,
Bu inanılmaz bir güvensizlik hissi verdi bana çünkü yarın ne olacağı belli değil,hadi değiştirirsin açıklama yaparsın yada güncelleme notu geçersin,ama o zaman oynayan bilir hiçbir açıklama yapılmadı bile,demekki güne göre saate göre bile değişebilir herşey.

3.Oyun ilk açıldığında exp rate unutuldu,bazıları hızlıca level atladı biz 1 gün geç başladık diye çok arkada kaldık,Otchiwa adalet falan derken daha ilk bu falso canımı çok sıkmıştı şahsen.

4.Kimse kusura bakmasın eskiler güzeldi ama şuan öyle oturup son seviyeyee gelebilmek için önce döne döne parti bulup aynı slotta aynı mobdan 8456136564 adet kesecek vakit kalmadı malesef,büyüdük.En kötü günlük quest eklenebilir,kendi başıma yaparım çıkarım ertesi gün tekrar gelirim.

Grafiklerle ilgili konular elbette geliştirilir,uzaktaki adamların yeşil gözükmesi çok rahatsız ediyordu o zamanlar hala var mı bilemiyorum ama
1,4 ve son yazdigin maddelerde haklisin 2 ve 3 te bos yapmışsın

platoon0x

Üye
Görevleri solo mu yaptın?

Sadece solo zindan mı?
hocam yanlış düşünüyorsunuz, solo oyuncu her şeyi tek başına yapan oyuncu demek değil, düzenli sürekli ekibi olmayan adamdır, yeri gelir exp görev pt sine de girer yeri gelir grup dungeona da girer. her şeyi tek başıma yapabileyim diye kendinizi şartlandırmayın. (oyunun karakter gelişiminde ciddi sorunlar olduğuna da katılıyorum bu arada.)

bedomazo

Üye
Görevleri solo mu yaptın?

Sadece solo zindan mı?
sorunu gorunce gulmedim desem yalan olur :D solo oynuyorum diye chati ve pt yi blockluyomuyum? tabikide grup zindan ve gorev ptlerine girdim bunlar icin herhangi bi clanda veya grup arkadasin olmak zorunda degil ve bu ptleri bulmak atla deve degil hicbisey yapamiyosan sek acip oto esles demen yeterli..

birol2003

Üye
Arkadaşlar solo oyuncudan kastınızı önce açık olarak belirtmekte fayda var, mmorpg oyunları çok oyunculudur, solo olarak bir şeyler tabiki yapılabilir ama, gurup olarak yapılacak etkinliklerde olduğu için solo yapacağınız şeyler uzun soluklu olacaktır.
Örneğin Boss dönemezsin, gurup dungeon yapamazsın yüksek lvl yaratıkları tek başına ya çok zorlanırsın yada kesemezsin, exp daha yavaş kasarsın, pk haritalarında tek başına yakalandığın an çok kolay kesileceğin için tad alamazsın.
Peki solo tek başına ne yapılabilir, craft yapabilirsin, gathering yapabilirsin, solo zindan yapabilirsin, narun towerda item kovalayabilirsin, kaçak göçek dv de takılabilirsin veya tek başına zorlanmadan çok pot harcamadan kesebileceğin yaratıklara odaklanabilirsin.
Solo olarak kendini geliştirmek, rekabetçi olmak yorucu ve uzun bir süreçtir, diğer oyunculardan her daim geri kalacaksın, ama solo oynamayı göze aldıysan bunlar önemli olmamalı.

Hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin diyorsanız, yani çok kolay 75 lvl olayım, tüm gear en üst seviye olsun, herkesi kolay kesyim ama beni zor kessinler, hangi yaratık slotuna gidersem gideyim hepsini 3-4 skil ile keseyim ama mana potu az harcayım, 3 yaratıktan biri item atsın, hepsi çok para atsın v.s. v.s. bu iş yaş. Yönetim böyle olmaması için uğraşıyor zaten.

Gurup oynayacaksan arkadaşlarına sıkı sıkı sarıl onları bırakma, kurallarınız ne ise ona riayet et, arkadaşlarını eş zamanlı oyun oynayabileceğin kişilerden oluştur. Solo oynayacaksan beklentini ve hedefini ona göre ayarla.

Çıtanı asla yüksek tutma, her an her şey değişebilir.

Ve asıl önemlisi assasianlardan uzak dur :)

Alkoer

Üye
@bedomazo @platoon0x @birol2003 arkadaşlar bende sizin dediğiniz gibi zindan girdim görev yaptım 75%100 oldum sıkıntı yok.

olay şu oyun sizi mecbur ediyor grup etkinliklerine. yada rowa ya para vermeye. sizin dediğiniz gibi ben yavaş yavaş lv- item kasmayı göze aldım. iyi bir clanda ki adam 1-2 ayda rahat pk çıkan karakter dizdi bende 6 ayda dizeyim sıkıntı yok.

ama gelinen şu noktada rahat pk çıkan bir karaktere sahip değilim. +8 itemi veya uniq takıyı hayal edemiyorum . bir noktada tıkandım. 60gb ye satılan pendant ı almanın hayalini bile kurmadım.

oyunun şuan size dayattığı ya TL ver ya günde 18 saat rowa ile farm yap başka seçenek yok. makas bu kadar açılmamalıydı.

birol2003

Üye
@bedomazo @platoon0x @birol2003 arkadaşlar bende sizin dediğiniz gibi zindan girdim görev yaptım 75%100 oldum sıkıntı yok.

olay şu oyun sizi mecbur ediyor grup etkinliklerine. yada rowa ya para vermeye. sizin dediğiniz gibi ben yavaş yavaş lv- item kasmayı göze aldım. iyi bir clanda ki adam 1-2 ayda rahat pk çıkan karakter dizdi bende 6 ayda dizeyim sıkıntı yok.

ama gelinen şu noktada rahat pk çıkan bir karaktere sahip değilim. +8 itemi veya uniq takıyı hayal edemiyorum . bir noktada tıkandım. 60gb ye satılan pendant ı almanın hayalini bile kurmadım.

oyunun şuan size dayattığı ya TL ver ya günde 18 saat rowa ile farm yap başka seçenek yok. makas bu kadar açılmamalıydı.
Dostum burada sende dahil pek çok kez uyarmadık mı, yapılan yenilik denilen bazı değişiklikler hep zengini daha zengin güçlüyü daha güçlü yapmak üzerine gelmedi mi, upgrade, drop rate, coin, row, craft, gathering, v.s. buralara ne zaman dokunsalar arkadan gelen oyuncu hep zorlandı, önceden yapanlar hep köşe oldu, halende aynı mantık devam ediyor hiç değişmedi.

bedomazo

Üye

dedigin dogru solo mmo oynamak clanca oynamaktan cok cok daha zor ama imkansiz degil sadece oyunu iyi takip etmeye calismalisin acele etmemelisin hic bir zaman simdiyi degil ileriyi dusunmelisin. herzaman bisey eger yapilabiliyosa sende yapabilirsin mantigiyla ilerlerim tepkimde bu yuzden zor olmasi kimsenin kasamadigi anlamina gelmiyo

Alkoer

Üye
dedigin dogru solo mmo oynamak clanca oynamaktan cok cok daha zor ama imkansiz degil sadece oyunu iyi takip etmeye calismalisin acele etmemelisin hic bir zaman simdiyi degil ileriyi dusunmelisin. herzaman bisey eger yapilabiliyosa sende yapabilirsin mantigiyla ilerlerim tepkimde bu yuzden zor olmasi kimsenin kasamadigi anlamina gelmiyo
O kasan kim dostum?

Oyuna tl yatıran yada 18 saat oyunda kalanı lütfen hesaba katma. Bu örnekler ortalama oyuncunun kat ve kat üstü oluyor.

KAYBEREN diye bir arkadaş vardı istersen videolarına bak. İtemi gayet yüksek ve 2-3 kişi farm attığı halde durumu beğenmiyor. Benim gibi sıradan oyuncu hiç beğenmez şuanki solo farm durumunu.

Zorluk olayına katılıyorum. Belli miktar zor olması çok iyi. Sabır eden oyuncu ödülü alır aceleci olan adam geride kalır.

bedomazo

Üye
O kasan kim dostum?

Oyuna tl yatıran yada 18 saat oyunda kalanı lütfen hesaba katma. Bu örnekler ortalama oyuncunun kat ve kat üstü oluyor.

KAYBEREN diye bir arkadaş vardı istersen videolarına bak. İtemi gayet yüksek ve 2-3 kişi farm attığı halde durumu beğenmiyor. Benim gibi sıradan oyuncu hiç beğenmez şuanki solo farm durumunu.

Zorluk olayına katılıyorum. Belli miktar zor olması çok iyi. Sabır eden oyuncu ödülü alır aceleci olan adam geride kalır.
begenmeyen yetmeyen adam item alip ustune cebine para koyma pesindedir bence cunku karakter gelistirmek icin sadece etkinlikler bile yeterli full+full car dizemesende pk atmalik normal bir car dizebilirsin

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt