Merhabalar, günde sadece 2 saat Rise Online deneyimleyebilen bir solo oyuncuyum. Solo oyuncular için oyun, oynanamayacak derecededir.
Şöyle ki;
1.Otuz level sonrası görevlerde her bir görevi yapabilmek için 200 kırmızı, 100 mavi pot harcıyorum.
Alpha sürecinde olduğu için 1 altına aldığımız bu potları, normal fiyatlarında aldığımızı düşünürsek görevleri yapabilme imkanım kalmıyor.
2.Her level için 2 avcılık ve 2 toplayıcılık görevi bulunmakta ve kırk beş (45) levelden sonra görevler %5 exp doldurmaktadır.
Bu durumda her levelde yaklaşık yüzde 20 exp kasılabilmekte ve böylece takriben 250-300 mob daha kesip level alınmaktadır. Harcanan pot ve exp dengesi gözetildiğinde, görev harici level kasmak da imkansızlaşmıştır.
3.Solo oyuncuları oyunda tutacak güncel ve günlük görevler, etkinlikler bulunmamaktadır.
Oyunun henüz Alpha aşamasında olduğunu biliyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla bu oyun tuttu ve yöneticilerin ilgi ve alakalarının zamanla azalacağı endişesi taşımaktayım. Bu sebeple çok geciktirilmeden solo oyuncuları oyunda tutacak günlük görevler, afk olarak boş zamanların değerlendirilebileceği etkinlikler getirilmelidir.
24 saat aralıksız oynayan bir oyuncu 100m kazanıyorsa, 24 saat afk kalan bir oyuncu 25 kazanmalıdır ki oyunda tutunabilsin.
-----------
4.Yönetim vaadini tutmamış ve oyuniçi ticaret başlamıştır.
Para ile yükselmek meselesi, sadece oyuniçi ürünlerin alımlarıyla sağlanmamakta, haricen diğer oyunculardan para karşılığı İtem alınması suretiyle de gerçekleşmektedir. İzlediğim ve takip ettiğim yayınlarda bazı itemlerin gerçek para karşılığı satılmaya başlandığına şahit oldum.
Yönetim bu hususta verdiği sözü tutmamıştır. İtem tradelemeye ilişkin bir sınırlama getirilmemiş ve piyasa tamamen serbest bırakılmıştır.
Bu hususta +8 ve üzeri itemlerin tradeden verilmesi yasaklanmalı, pazara koyulacağı zaman bir altın aralığının altında veya üstünde satılamamalıdır. (Örneğin oyun yönetiminin belirleyeceği bir aralık, 200m-220m)
5.BDO pazar sistemi +8 ve üzeri itemler için getirilebilir.
Merkezi pazar sistemi adı verilen bu sistem, İtem-altın dengesini sağlamakta ve piysadaki monologlaşmanın önüne geçmektedir.
Bu sistemde bir kimse piyasada 5 tane olan A itemini 100 altına alıp, 500 altına satamamaktadır. Çünkü yönetim her İtem için sınırlama getirmiş ve böylece oyuniçi ekonomik model devletçi bir modele yaklaşmış, serbest piyasa ekonomisi baltalanmıştır.
Solo ve parasız oyuncular için bir devrim niteliğindedir. Bu oyunda da görmek istemekteyim. Adaletli bir sistem olduğunu düşünmekteyim.
6.Oyuniçi İtem satışlarına en az %20 vergi getirilmelidir ki pazarcılık diye bir meslek olmasın.
7.Oyuniçi sesli iletişim özelliği getirilmemiştir.
8.Partiye item düşme hususunda (en çok damage verene düşsün, sırası ile düşsün, ilk 3 oyuncuya düşsün...) Gibi seçenekler getirilmemiştir.
Kısacası oyun bu haliyle berbat bir halde, oyunda hiçbir yenilik, gelişim, değişim bulunmamakta. Bir yılı aşkın süredir beklediğim oyun hayal kırıklığı yaratmıştır.
Hayatında Knight Online'dan başka oyun oynamayanlar lütfen yorum yapmasın.