Solo oyuncu sorunsalı ve tutulmayan vaadler

arcadias

Üye
la bit git,reel dünya dinamikleriyle mmorpg karşılaştırmış,götümle güldüm...reel dünyadaki olasılıkların yarısı kadar bir mmorpg yarat kendini bile satsan olur.yapılan eylemin ihtiyacından haberin yok gelmiş iktisat dersi veriyor.arkadaşına item değil zaman verirsen o da sizi yakalar,fazla itemlerini de değerlendirebileceğin milyonlarca sistem mevcut pazara koymadan....gelmiş akıllı dönerci savunması yapıyor.
Kardeşim açıkla madem de öğrenelim. Reel dünya dinamiği ile oyunu karşılaştıramazsın diye bir şey de yok. %100 diyorum %99 bile değil arz talep meselesi + itemin sağladığı fayda ile bu oyunda itemlerin fiyatı belirlenecek. Birisine zaman veremeyeceğine göre söylediğin şey hala çok saçma. Başka bir düşüncen yoksa gülüp geçeceğim.

CyromanCeR

Üye
Merhabalar, günde sadece 2 saat Rise Online deneyimleyebilen bir solo oyuncuyum. Solo oyuncular için oyun, oynanamayacak derecededir.

Şöyle ki;

1.Otuz level sonrası görevlerde her bir görevi yapabilmek için 200 kırmızı, 100 mavi pot harcıyorum.

Alpha sürecinde olduğu için 1 altına aldığımız bu potları, normal fiyatlarında aldığımızı düşünürsek görevleri yapabilme imkanım kalmıyor.

2.Her level için 2 avcılık ve 2 toplayıcılık görevi bulunmakta ve kırk beş (45) levelden sonra görevler %5 exp doldurmaktadır.

Bu durumda her levelde yaklaşık yüzde 20 exp kasılabilmekte ve böylece takriben 250-300 mob daha kesip level alınmaktadır. Harcanan pot ve exp dengesi gözetildiğinde, görev harici level kasmak da imkansızlaşmıştır.

3.Solo oyuncuları oyunda tutacak güncel ve günlük görevler, etkinlikler bulunmamaktadır.

Oyunun henüz Alpha aşamasında olduğunu biliyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla bu oyun tuttu ve yöneticilerin ilgi ve alakalarının zamanla azalacağı endişesi taşımaktayım. Bu sebeple çok geciktirilmeden solo oyuncuları oyunda tutacak günlük görevler, afk olarak boş zamanların değerlendirilebileceği etkinlikler getirilmelidir.

24 saat aralıksız oynayan bir oyuncu 100m kazanıyorsa, 24 saat afk kalan bir oyuncu 25 kazanmalıdır ki oyunda tutunabilsin.

-----------

4.Yönetim vaadini tutmamış ve oyuniçi ticaret başlamıştır.

Para ile yükselmek meselesi, sadece oyuniçi ürünlerin alımlarıyla sağlanmamakta, haricen diğer oyunculardan para karşılığı İtem alınması suretiyle de gerçekleşmektedir. İzlediğim ve takip ettiğim yayınlarda bazı itemlerin gerçek para karşılığı satılmaya başlandığına şahit oldum.

Yönetim bu hususta verdiği sözü tutmamıştır. İtem tradelemeye ilişkin bir sınırlama getirilmemiş ve piyasa tamamen serbest bırakılmıştır.

Bu hususta +8 ve üzeri itemlerin tradeden verilmesi yasaklanmalı, pazara koyulacağı zaman bir altın aralığının altında veya üstünde satılamamalıdır. (Örneğin oyun yönetiminin belirleyeceği bir aralık, 200m-220m)

5.BDO pazar sistemi +8 ve üzeri itemler için getirilebilir.
Merkezi pazar sistemi adı verilen bu sistem, İtem-altın dengesini sağlamakta ve piysadaki monologlaşmanın önüne geçmektedir.

Bu sistemde bir kimse piyasada 5 tane olan A itemini 100 altına alıp, 500 altına satamamaktadır. Çünkü yönetim her İtem için sınırlama getirmiş ve böylece oyuniçi ekonomik model devletçi bir modele yaklaşmış, serbest piyasa ekonomisi baltalanmıştır.

Solo ve parasız oyuncular için bir devrim niteliğindedir. Bu oyunda da görmek istemekteyim. Adaletli bir sistem olduğunu düşünmekteyim.

6.Oyuniçi İtem satışlarına en az %20 vergi getirilmelidir ki pazarcılık diye bir meslek olmasın.

7.Oyuniçi sesli iletişim özelliği getirilmemiştir.

8.Partiye item düşme hususunda (en çok damage verene düşsün, sırası ile düşsün, ilk 3 oyuncuya düşsün...) Gibi seçenekler getirilmemiştir.

Kısacası oyun bu haliyle berbat bir halde, oyunda hiçbir yenilik, gelişim, değişim bulunmamakta. Bir yılı aşkın süredir beklediğim oyun hayal kırıklığı yaratmıştır.

Hayatında Knight Online'dan başka oyun oynamayanlar lütfen yorum yapmasın.
Hocam eminim ki herhangi bir oyunun alfa test aşamasına daha önce katılmamışsın.Oyun kurucuları,ekip biz deneyimleyelim , hataları birde bizim gözümüzden değerlendirmek için biz oyuncularla paylaştılar alfayı.(ALFA AÇILDI SEN GİR PWP GİBİ LWL KASMA DİREK PK AT DİYE DEĞİL) 'Oyun bu haliyle berbat demişsin' 'vaadini tutmamış demişsin' oyun tamamen açılsın 1 ay geçsin oyun hala bu şekilde ise sana hak veririm bende oynamam fakat oyun test aşamasında... Unutmayın arkadaşlar . Bize düşen türk yapımı bu MMORPG tarzı oyunu elimizden geldiğince sabırlı olup hataların düzeltilmesi için çaba harcayıp sabırlı bir şekilde beklemek.

clubneo

Üye
malum oyunu gerçek parayla ticarethaneye çeviren, oyunun mekanikleri değil, oyuncu kitlesidir. bu kitle aynısını burda da yapacaktır. zaten tepkilerden anlamışsınızdır. oynanışı geliştirecek, oyun kalitesini yükseltecek radikal değişiklikler bu kitlenin kaldırabileceği bir durum değil. o yüzden yönetimin bi karar vermesi lazım. amaç kaliteli bir oyun yapıp insanları bu oyuna çekmek mi yoksa sadece malum oyunu görsel olarak geliştirip sadece o oyunun kitlesini buraya çekmek mi? bu konuda tercih yapmak zorundadır. çünkü ömrü boyunca sadece o oyunu oynamış, milyarlar harcamış, milyarlarlar kazanmış, sabit fikirli bir kitle var. hangi oyuna giderse gitsin o oyunu ticarethaneye çevirir, hilesini hurdasını arar, ortamı zehirler. yeter ki oyun buna altyapı sağlasın.

CyromanCeR

Üye
malum oyunu gerçek parayla ticarethaneye çeviren, oyunun mekanikleri değil, oyuncu kitlesidir. bu kitle aynısını burda da yapacaktır. zaten tepkilerden anlamışsınızdır. oynanışı geliştirecek, oyun kalitesini yükseltecek radikal değişiklikler bu kitlenin kaldırabileceği bir durum değil. o yüzden yönetimin bi karar vermesi lazım. amaç kaliteli bir oyun yapıp insanları bu oyuna çekmek mi yoksa sadece malum oyunu görsel olarak geliştirip sadece o oyunun kitlesini buraya çekmek mi? bu konuda tercih yapmak zorundadır. çünkü ömrü boyunca sadece o oyunu oynamış, milyarlar harcamış, milyarlarlar kazanmış, sabit fikirli bir kitle var. hangi oyuna giderse gitsin o oyunu ticarethaneye çevirir, hilesini hurdasını arar, ortamı zehirler. yeter ki oyun buna altyapı sağlasın.
Katılıyorum.Görmedinizmi daha 5 gündür açılan alfa aşamasında bile bu tarz oyuncular yan çar açıp exp sc aktarıp pazarda satıyor :) oyunu keşfetmek,hataları paylaşmak yerine.Bakış açısı,zihniyet değişmez arkadaşım haklısın alt yapı sağlanması önemli.

GrauerWolf

Üye
2.Her level için 2 avcılık ve 2 toplayıcılık görevi bulunmakta ve kırk beş (45) levelden sonra görevler %5 exp doldurmaktadır.

Bu durumda her levelde yaklaşık yüzde 20 exp kasılabilmekte ve böylece takriben 250-300 mob daha kesip level alınmaktadır. Harcanan pot ve exp dengesi gözetildiğinde, görev harici level kasmak da imkansızlaşmıştır.
En son çok pot harcanıyor pot parası kasmak gerekecek dediğimde bazıları pot 1 coin sen başka oyun mu oynuyorsun diye dalga gemişti sanki official açılınca da 1 coin olarak kalacakmış gibi. Daha dün de oyun içerisinde gb satan olsa hemen alacağım diyen kaç kişiye denk geldim hemde alfa olmasına rağmen. Düşünsenize oyunun sıfırlanacağını bile bile gb çekmek isteyenler var. Daha önce bir mesajımda belirtmiştim tekrar yazıyorum klasik KO tayfası ( buradaki kasıt gerçek oyuncular değil aksine parayı basarım keyfime bakarımcılardır.) bu oyunun da içine edecek gibi görünüyor ve bu durum hiç hoş değil. Umarım gerçek para ile item,gb vs satışlarının önüne geçebilirler bakalım o zaman da oynayacak mı bu fırsatçılar.

Delicious

Üye
Solo oyuncular elbette unutulmayacaktır, daha alfa dönemindeyiz, herşey düzelecektir zamanla..

IMJOLNNİR-FURKAN

Üye
Solo oyuncu kısmı hariç diğer maddeler aşırı saçma.

Daha önce de tartıştık. Ben emeğimle elde ettiğim item'ı reel para karşılığında başka birine vereblirim. BUNUN OYUNA HİÇ BİR ZARARI OLMAZ..( Bu mantığa göre yakın arkadaşımı oyuna çağırdım ama ona item veremeyeceğim?? 10 yıldır oynuyorum ve yıllardır bir sürü item biriktirdim arkadaşıma vermek istiyorum?? o da bana sigara ısmarlıyor mesela....)) Aksini iddia eden olursa buyursun tartışalım. Daha önce de tartıştık boş çıkıyor çünkü aksi olamaz. Pazara koyulan item belirli fiyat aralığında satılsın denmiş. Akla mantığa sığmaz bu. Biraz iktisat okuyup araştırmak lazım her insan için önemlidir bu aptal olmayın gerçek hayat için de geçerli. Piyasayı yöneticiler mi belirler ? Böyle saçma bir şey olabilir mi? Oyuncu sayısı arttıkça, düşen itemler ve + lı itemlerin sayısı arttıkça fiyat düşecektir. Çünkü bu bir arz talep meselesi. En düşük fiyat belki masraf ile belirlenir fakat harcadığın zamanın fiyatını sadece sen belirlersin...Artık bu forumda yazmak bile bana boş geliyor o kadar çok gerizekalı var ki ülkede hepsi buraya toplanmış gibi. İsteyen üzerine alınır. İyi eğlenceler.
Oyunun zırh kısmında son lvl sınırı 9 olsun silah dada 8 olsun ben gelmişim tak 30 50 bin koymuşum ful 9 ful 8 nasil güzel demi.

lord1401

Üye
solo oyuncu olayına katılıyorum en az 30 clan var ve 8 er kişiden bütün haritalardaki slotlar tutulmuş durumda oficalde durumun daha kötü olacağını düşünüyorum. ekibi olmayan insanlar boşta kalmamalı solo item yada exp kasabileceği alanlar olmalı.

ROLeveLDesign

Üye
Merhaba,

Öncelikle yanlış aktarılan bir bilgiyi düzeltelim, Alfa 2'de oluşturulan tüm karakterler kapalı betaya geçişte sıfırlanacak. Diğer bahsetmiş olduğunuz oyun içi sesli iletişim, ruh bağı, auction house, etkinlik haritaları, solo oyuncuya yönelik çalışmalar gibi sistemler ise ilerleyen beta ve resmi sürüm aşamalarında aktif hale getirilecektir. Sizlere şu an için oyunun en ham halini sunuyoruz, beta süreçlerinde birçok yeni sistem entegre edilecek.
Noldu moderatör kardeşim sen niye bu kadar sinirlendin?

Sizin burada yapmanız gereken, para karşılığı ticaret yapanları tespit edip gerekli önlemleri almak suretiyle oynanabilir bir oyun sunmak iken, bunu dile getirenlere böyle bir tavırla cevap mı veriyorsunuz?

Alfa sürecinde firmanın birinci önceliği ortaya çıkan hataları bir an önce düzeltmek ve resmi sürüme olabildiğince sorunsuz ve hızlı bir şekilde geçiş sağlayabilmek. Bu aşamada size adil bir oyun ortamı sunamıyoruz, farkındayız. Şu anda oyunun test aşamasında olduğunu lütfen unutmayalım. Son olarak sizi bilmeden kırdıysam kusura bakmayın lütfen.

Kusur? Ben kusur göremedim bilgilendirici ve aydınlatıcı demeç verilmiş. Bu tür profil çizen organizmalara karşı, çizginizin net olmamasına üzüldüm.

WANTED

Üye
Oyunun bireysel oynanması bazı joblar için gerçekten çok zor, pve ve pvp kısmında da, en can sıkıcısı da pvp kısmında solo oynanaması, asas sınıfı hariç diğer jobların solo oynayabileceğini sanmıyorum, bu da tek seçeneğe düşürüyor, herkes asas mı olmalı :(

Tauriel

Üye
Konunun sadece solo kısmıyla ilgili yorum yapmak istiyorum.
Solo oyuncuların çok büyük bir kısmı oyunun karmaşık ve yoğun yapısından sıyrılıp sakin bir deneyim yaşamak istediği için "SOLO" kalmayı tercih ediyor.
Ben hemen hemen tüm oyunlarda Archer karakterini oynarım. Kendine yetebilme açısından kuvvetlidir.
Burada maalesef aynı hissiyatı yaşayamıyorum. 55+ Level oldum. Clanım ya da sürekli parti yaptığım arkadaşlarım yok. Olağanca solo tamamlıyorum görevlerimi.
Ancak Skill / MP Consume / Mana Pool dengesi maalesef doğru değil. DPS olarak kullanılabilecek bir stratejide karakteri konumlandıramıyorsunuz.
36 level skillini 55-60 levele kadar kullanmak durumundasın. Sana farklı oyun stratejileri sunmuyor bu şekilde bir planlama. Örneğin: stacklenebilir bir elemental damage, critic ihtimali olan close combat skilleri, stacklendikten sonra belli bir oranda ekstra damage bırakmanı sağlayabilecek skiller vb. gerekiyor.
Skill ağacını bu şekilde kurguladığınız takdirde Archer solo kullanılabilir bir job olmaktan çıkar maalesef.
Ayrıca bu tarz durağan bir sistem maalesef ki insanları makroya yönlendirir ki bu başka bir konu.
Skill ağacıyla ilgili eklentiler ve oyun motorundaki geliştirmeler elbet gündeminizde olmalı, ancak radikal değişiklikler yapılacak kadar bu konuların üzerine düşünülmeli gibi görünüyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt