DUYURU Sunucu Bakımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Lynx35

Üye
oyun bakım çalışmalarını vs , hafta içi sabah saatlerinde veya gece 02:00 den sonra yapılsa herkes için daha iyi olacak bugun mesela cuma akşamı herkes işinden gelmiş eğlenmek için oyuna girecek sunucu bakımı ,bu bakımlarda acil olmadığı sürece belirli günleri olsa insanlarda alışır mesela çarşamba dan, çarşamba ya güncelleme gelse veya ayda 1 vs !!!! sunucuyu da yarım saat denildi sonra 2-4 saat denildi sonra sabah 8 e atıldı , bunu yapmayın artık bu kadar acemice davranmayınız. Umarım güzel içerikler ile karşılarız beklemeye değecek.

etoilev1

Üye
Klan ayarları buglu daha doğrusu klan komple buglu,craft geliyor sonra birden durduruluyor,pw2 olayının önüne geçmek istiyorsunuz çatır çatır çarlar satılıyor itemler satılıyor,magelerin kendi klanına adam alıp taksi yapıp daha sonra clandan çıkarma mevzuları,discord kanalının kullanılamaması,oyunda herkese açık olmayan bir haritanın girilememesi (zindan) zaten sınırlı sayıda giriyosun almamak nedir? ki içeri giriyosun slot duvar içinde havada yerin içinde,action housenin çalışmaması,pazardan vergi kesilmesi,crash yedikten sonra oyunun askıda kalması,magelerin menzili çok fazla,oyunun crashleri bitmiyor,oyun hakkında ki bilgilerin olmaması olanın da eksik olması,slotların droplarıyla sürekli oynanıyor bunu da anlamış değilim,ittifakları çözdüğünüzü söylüyorsunuz inandırıcı değil,makro için gösterilen çabayı serverlarınıza harcasaydınız şuan bu kadar sorun da yaşanmazdı büyük ihtimal.

MySehzade

Üye
Oyun yöneticilerinden nacizane 2 isteğim var okuyup ciddiye alırlarsa sevinirim;

1 İlerleyen süreçlerdeki bakım günlerinin acilen cumadan cumartesi gününe alınmasını talep ediyorum çünkü cumartesi günü online sayısı daha yüksek.
2 İlerleyen süreçlerde cumartesi yapılacak olan güncellemenin 1-2 saat denilip 24 saat sürmesini talep ediyorum.

Bu 2 isteğime uyarsanız oyunun en fazla online saati olan cumartesi ve pazar günlerinide hiç etmiş olursunuz.
Tam istediğiniz gibi 1 taşla 2 kuş.

Hoxleepins

Üye
Oyun yöneticilerinden nacizane 2 isteğim var okuyup ciddiye alırlarsa sevinirim;

1 İlerleyen süreçlerdeki bakım günlerinin acilen cumadan cumartesi gününe alınmasını talep ediyorum çünkü cumartesi günü online sayısı daha yüksek.
2 İlerleyen süreçlerde cumartesi yapılacak olan güncellemenin 1-2 saat denilip 24 saat sürmesini talep ediyorum.

Bu 2 isteğime uyarsanız oyunun en fazla online saati olan cumartesi ve pazar günlerinide hiç etmiş olursunuz.
uykunuz gelmiş olmalı

kb7

Üye

Dostum emin ol şu an herkes canla başla çalışıyordur neden bile isteye böyle bir şey yapsınlar ki biraz daha ılımlı bakmak gerekli bu konularda elbet hatanın telafisi olur gerekli feedbackleri alırlarsa.

TaturA

Üye
Allah razı olsun sayenizde Erşan kuneri serisini izledim şimdi de Gibi yi izliycem eğer sorun olmazsa seri bitsin ben bir altı saat uyuyım ozaman açın olurmu.

vuejs

Üye
Bakım zamanında boss kesen yayıncıların telafisi bence rogue lara 7 günlük binek ve swift kağıdı verilerek çözülebilir.

CocaineModel

Üye
Yanlış anlama da bu kadar oyuncu kitlesine sahip bir oyunun yöneticisi olarak ciddi eksikleriniz var bunları tecrübe edip anlatmak bizim hakkımız dinleyip dinlememekte yönetimin iradesidir . ilk olarak belirtmen istediğim Rise online gerçekten çok güzel çok potansiyeli olan ve önü açık bir oyun emeği geçen herkese teşekkürler.
1 ) Sunucu bakımı yapacaksan buna günler öncesinde karar verip zamanında oyunculara bildirmelisin. mesela 30 dakika önceden tam grup zindana girdiğim anda değil .
2) Eğer bir güncelleme getiriyorsan ne gibi değişiklikler olacak bunların detaylı bilgisini öncesinden paylaşmalısın.
3) Oyuncu rehberi bölümüne detaylı bir drop listesi - set bonusa sahip itemleri ve verdiği bonusları - upgrade oranları -haritalara göre bossların respawn saat aralıkları ve koordinatları gibi önemli konuları içeren detaylı başlıklar eklemelisin.
4) Makro kullanımını engellemek adına makro kullanmayan insanları kör etmemelisin :) lütfen makro uyarısında sayı girme alanında ki renkleri düzenleyin.
5) Oyunun optimizasyonu bu kadar süre sonra artık net bir şekilde sağlanmış olmalıydı bu en büyük sorun bence.
6) Oyuna güncelleme gelecekse oyuna hem girişi hem çıkışı aynı anda sonlandırmalısın . oyunda olanlar devam edebiliyor ama client kapalı olanlar oyuna giremiyor bu hiç adil değil. Bugün aynı discordda olduğum arkadaşım 3 adet boss keserken ben oyuna giremiyordum mesela.
7) Anlaşmalı olmadığın sitelerin ucuzdan gb satıp pahalıdan gb alması fiyat dengesi ile oynamasını önlemelisin .
O sitelere ait olan karakterler belli değil mi ? neden o karakterleri pcleri ipleri harddiskleri sürekli banlamıyorsun ? Net bir şekilde serverdan gb eritmiş olursun itemler değerlenir gb fiyatını arttırmış olursun ki bu hem oyuncuları hemde yönetimi mutlu edecek.
8) Death valley bölgesinde ki çoğu mobun hiç bir vasfı kalmadı .farm yapılabilecek çok az slot var ve kesinlikle solo farm çok kötü durumda. Bunun önüne geçebilmek ve oyuncuları rahatlatabilmek için basit moblara örneğin treantlara solo kill reward sistemi getirmelisin. Parti halinde görev saymamalı solo olarak 100 adet treant kesip bizlere 1 adet uniq upgrade scrool verebilirsin mesela . Bu hem death valley bölgesinde ki pk alanını arttırır hem de pk atmaya da farm yapmayada teşvik eder.
9) Zindanlar tamamen zaman kaybı geliyor tüm oyuncular eminim aynı fikirde. Solo zindan teşvik amacıyla oradaki moblara gold coin(1m) silver coin(100k) gibi droplar dengeli bir şekilde getirilmeli oyuncular en azından solo zindana girip eli boş hatta zararda dönmemeli 1-2m de olsa bir para almalı.
10) Dorionda ki pazarın sadece dorion 1 - 2 -3 ten ibaret olması ve bu camplardaki sorunların önlenmesi için her bir campta belirli limitte oyuncu olmalı sanırım bu sistem zaten var ama bu limiti azaltmalısın ki en azından 5-6 adet pazar campı oluşsun ve fps drop lag crash vb bir sorun artık olmasın dorionda.
Bunlar tamamen şahsi fikrimdir buraya kadar sabırla okuduysanız teşekkür ederim iyi geceler. :)

BasaramadiM

Üye
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum, bu güncellemeler PROD'dan önce test ortamında denemiyor musunuz? Yani gerçekten canlıya mı geçiyorsunuz güncellemeleri direkt?

Bu arada ben patching esnasında problem çıkmasını falan yadırgamıyorum oldukça mümkün bir şey bu. Sadece yukarıdaki sorunun cevabını merak ettim, eğer test ortamında bu patchler deneniyorsa fark etmediğiniz bir problem oldu herhalde. Eğer test ortamında denenmiyorsa o bence büyük sıkıntı işte.
Dillere tercümansın, teknik aksaklıkların çıkması tamamen anlaşılabilir bir şey oyunu geliştirmek için sarf ettikleri gayreti ve emeklerini gerçekten tebrik ediyorum.

Lakin burda serzenişte bulunduğumuz kısım bu değil zaten.

1. Haftanın en prime saatin de neden böyle bir risk alıyorsunuz, ucundan köşesinden yazılımla uğraşan herkes bilirki PROD geçerken bir sorunla karşılaşma olanağın çok yüksektir buna göre işin süreceği zamana bir buffer eklersin planlamanı öyle yaparsın.

2. Patch zamanları neden hep son dakika paylaşılıyor bu acele neden oyunda problemler olduğunun farkındayız bu problemleri düzeltmek için çok yoğun emek harcadınızın da farkındayız ama yarım saat önceden bilgilendirilmek biz kullanıcılar açısından pek hoş bir durum değil.

3. Tahmini verilen sürelerin kullanıcılar üzerinde etkileri, dediğiniz gibi tahmini bir kesinlik içermiyor öngörülemez lakin verilen süreler pek fazla gerçeği yansıtmadığı için kullanıcılar üzerinde kötü bir intiba bırakıyorsunuz sizleri de anlıyoruz bir saat verme zorunluğunda hissediyorsunuz ama beklenti verip bunlar karşılanmayınca durum daha kötü bir hal alıyor.

Tekrar dan bize yaşattığınız oyun deneyimi ve emekleriniz için teşekkür ederiz, serzenişimiz oyunu karalamak veya sizlerin çabasını hiç saymak değil tamamen oyunu daha iyi ve daha güzel bir şekilde görmek içindir.

Educationist

Üye
Yorumları teker teker okudum da gerçekten trajikomik.. Sanırım büyük bir güruhun oyundan başka keyif almak için yapacak hiç bir işi yok, oyun kapalıysa bitkisel hayata giriyorlar. "Teknik aksaklık" , "elimizde olmayan sebepler" ne anlama geliyor biliyor musunuz arkadaşlar? Sanırım çalışma hayatınızda hiç böyle sorunlarla karşılaşmıyorsunuz. Biraz anlayış, biraz sabır.

hudaidante

Üye
Arkadaşlar mesele oyun yönetiminin bunu haber vermesi vermemesi değil, gerekliymişki adamlar bakım çalışmasına almışlar. Adamlar şuan sizin dile getirdiğiniz oyunun mevcut sıkıntılarının iyileştirmesini gerçekleştiriyorlar. Önemli olan şuan yapacağınız birkaç saatlik farm değil, güncellemeden sonra oyunun sıkıntıların giderilmiş halinin sorunsuz çalışmasıdır.

anlgms

Üye
keşke ilk başta 12 saat gibi bir bildirim geçseydniz . sonuç itibarı ile oyunun ne kadar sürede yamalanacağı yada yeni yamanın oyuna zarar verip vermeyeceği test serverlarında denenir ancak siz bunun offical da deniyorsanız bilemem tabi ve bu iş bilmez yöneticileriniz olduğunu ortaya çıkarır lakin biz hilaladam ve ekibine güveniyoruz . en doğru kararı ve en sağlıklı işi de yapacağından en ufak bir şüphemiz yok

BEARFACT

Yönetici
Game Master
keşke ilk başta 12 saat gibi bir bildirim geçseydniz . sonuç itibarı ile oyunun ne kadar sürede yamalanacağı yada yeni yamanın oyuna zarar verip vermeyeceği test serverlarında denenir ancak siz bunun offical da deniyorsanız bilemem tabi ve bu iş bilmez yöneticileriniz olduğunu ortaya çıkarır lakin biz hilaladam ve ekibine güveniyoruz . en doğru kararı ve en sağlıklı işi de yapacağından en ufak bir şüphemiz yok

Maalesef bakım çalışmasına başladığımız zaman oluşan teknik sorunları beklemiyorduk bu nedenle bu şekilde uzadı.

anlgms

Üye
Maalesef bakım çalışmasına başladığımız zaman oluşan teknik sorunları beklemiyorduk bu nedenle bu şekilde uzadı.
umarım yararlı bir yama olur . Düşünmek dahi istemeyeceğimiz hatalar ortaya çıkmaz . Ellerini ovuşturarak Rise'ın bitmesini bekleyen diğer oyunların ekmeğine yağ sürmeyiz . Emeğiniz ve geri bildirimler için teşekkür ederiz

furucu

Üye
Güncellemeleri denemek için test serverıda var. Orası süs olsun diye açıldı sanırım . 12 saat bakımmı olurmuş ya . Haftasonumuz gitti

Horadric

Üye
umarım yararlı bir yama olur . Düşünmek dahi istemeyeceğimiz hatalar ortaya çıkmaz . Ellerini ovuşturarak Rise'ın bitmesini bekleyen diğer oyunların ekmeğine yağ sürmeyiz . Emeğiniz ve geri bildirimler için teşekkür ederiz
Rise hakkında kötü konuşmak için forumda ilk mesajını atan kimseler var. Oyunu kötülemek için uğraşanlar var lafını komplo olarak goruyordum ta ki bugune kadar! Ah açarlar "ah ticareti öldürdü" kapatırlar "ah kapalı" makro kullanılabılır olur "slot bulamıyoruz" engellerler bazılarının oyun keyfi kaçar. Oyundaki her gelişmeye muhalefet olurlar. Yani bunu daha oncede yazdım yıne yazıyorum oyunda turlu turlu bug crash problemlerı vs var ama oyunu sevdık oynuyoruz hakkınıda yemeyelım bır bucuk aya gırerken baya guncelleme getırıldı kaldıkı bunların cogunda oyuncu tepkılerı gozonunde tutuldu benım en cok takdır ettıgım de bu oldu. Yanı kısaca adamlar agzıyla kus tutsa yaranamıyor bazı kıtleye

Aslantheband

Üye
Yorumları teker teker okudum da gerçekten trajikomik.. Sanırım büyük bir güruhun oyundan başka keyif almak için yapacak hiç bir işi yok, oyun kapalıysa bitkisel hayata giriyorlar. "Teknik aksaklık" , "elimizde olmayan sebepler" ne anlama geliyor biliyor musunuz arkadaşlar? Sanırım çalışma hayatınızda hiç böyle sorunlarla karşılaşmıyorsunuz. Biraz anlayış, biraz sabır.
hangi çalışma ? o arkadaşlar işsiz ve hayatsız oluyor genelde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt