tamamda sen olabilecek şeyler üstüne yorum yapıyorsun hayal gücünü kullanıyorsun biz sadece trade kapalı halini düşünüyoruz. Getirirler şöyle yaparlar böyle yaparlar diye kurmanın manası yok diye düşünüyorum.
Neyin hayali kardeş ben 18 yıl mmorpg oynamışım bilip bildiğin her mmorpgde trade kapalı oyunların gittiği yeri net biliyorum.Sen fazla hayalperestsin.Bu dediğini yapsınlar p2wini arayacağına emin olabilirsin.Ben tecrübelerimle konuşuyorum bu dediğin şey hayellerinin tam zıttı şekilde daha fazla adaletsizliğe sebep oluyor emin ol herşeye düz mantık bakmayın.Hem neyin yeni serveri ya ? Daha oyunun cılkımı çıkmışta yeni server muhabbetleri yapıyosunuz ? User çok fazlaymış oyunda adım atcak yer yokmuş gibi birde yeni sunucu muhabbeti yapmayın. Oyuna geç başlayıp geri kalanlar saçma sapan önerilerle Aarvatı ve oradaki oyuncuların emeğini mafetme peşine düşüyor.Yeni server muhabbetlerini bırakın gidin malum oyun açıyor 3 tane server orda oynayın yeniye hasretseniz.
O pus varken adalet olmaz aksine parası olmayan adam dahada kısıtlanır trade yapamadığı için.Bu sunucu açılsa aarvadın çoğu oraya geçicek sonra ağlıcak herkes adaletsizlik arttı şöyle böyle hem o yeni server daha yıkım getirecek userleri soğutcak hemde aarvad'da ki emek veren insanların emeği çöpe gidecek.Bir şey önerirken önünü arkasını sağını solunu düşünerek önerin kafanıza estikce tek bir bakış açısı sergileyerek böyle önerilerde bulunup oyunu tamamen bitirmeyin.
Mmorpg dediğin oyun türünün özünde ticaret vardır,pazar vardır.Para kasma vardır item alma satma vardır.Sen diyon ki oyun parasının işlevi olmasın pazar olmasın ticaret olmasın başı sıkışan pusdan cash çekip marketten işini görsün böyle oyundan kimse keyif almaz!! Adaletsizlik dahada artar net!! Oyun parasının işlevi yok diye scrolü bile pusa koyarlar şaşar kalırsın.
Şimdi sana soru
Trade kapalı olduğu için coinsin değeri kalmıyor haliyle coins tamamen kalkmış olacak,moblardan da upgrade scroll droplarını kaldırdılar diyelim scrolcüde kalktı diyelim tanesinide 20 cashden koydular Pus'a
200 tane upgrade scrole 4000 cash verebilecek misin söyle bakıyım ? Burada varmı adalet ?
Parası olan adam scrolleri alıp item basıp gene öne geçecek parası olmayan adam ise tradeside kapalı olduğu için üstüne drobuda kapalı olduğu için mecbur gidip o adamla yarışmak için cebindeki üç kuruşla gidip cash alacak.Sundresten aldığın her itemin cashla satıldığını göreceksin.
Bu istediğiniz modelin özü budur.Firmalar adaleti düşünmez cebine girecek paraya bakar böyle bir sistemi kendi lehine çevirir.Firmalar kar amaçlı kuruluşlar sen hayırsever firma arıyorsun öylesini ben 18 senedir görmedim.Bundan sonrada göreceğimi düşünmüyorum.
İşte bu söylediğin model olursa bu tip şeylerin önü açılır.Beni iyi anlarsan trade kapalı sunucu fikrinin ne kadar zararlı birşey olduğunu net anlarsın.