Trade Kapalı Sunucu

birol2003

Üye
Firma parayı oyuncular arası yapılan ticaretten değil, pus tan ve premium satışlarından yapar, paraya ihtiyacı olan pus itemini alır ah üzerinden satar, şuanki sistemde 3. şahısların kazandığı para yanında firmanın kazandığı para devede kulak. Tepki çekmemek için veya oyuncu kaybetmemek için bu sistemi sürdürüyorlar ama büyük yanlış yapıyorlar, 3. şahısların bu sisteme katkıdan çok zararları var aslında. Şöyle forumda 1 hafta tüm mesajları okuyun tüm çirkeflik bu al-satçı tayfada, kibir onlarda, kendini üstün görme onlarda, çok bilmişlik onlarda. Burda firma için bir dönüm noktası var riski de büyük çünkü her iki durumda da oyuncu kaybedecekler.

Jacques

Üye
Artık zenginin parası züğürdün cenesini yormasa mı ya
Evet kardeşim trade kapalı sunucu acılacak , oyunda en cok rise cash desteği sağlayan harcayan oyuncu gitmeyecek oraya.
Hatta mağaza da olmayacak firma gelir beklentisi olmadan amme hizmeti yapacak orada server kirası ödeyecek
Cünkü sırf sen hayatın sana getirdiklerinden dolayı maddi durumunu zirvede tutamadın diye oyun yapıyor insanlar.
Ödünüz kopuyor oyundan para kazanamazsak diye.

Opus Magnum

Üye
Denemeden bilemezsiniz
Denemeye gerek yok, ticaret bu tarz oyunların %50 sidir, sırf pazarcılık ve farm yaparak zevk alan insanlar var bu oyunda(reel gb satışı demiyorum). Sen serbest piyasayı oyundan kaldır, oyun yönetimine %100 bağlı ol bu durumda ne geleceğini bilemezsin. Sen eldeki itemları takaslamak istersin oyun senden daha çok cash ister, sen upgrade yapmak istersin tak fiyat "güncellemesi" gelir, al sana p2w. Ben oyun firmasının farmladığı bir tarla olmak istemem ne yapacakları hiç belli olmaz.

JohnPlane

Üye
Denemeye gerek yok, ticaret bu tarz oyunların %50 sidir, sırf pazarcılık ve farm yaparak zevk alan insanlar var bu oyunda(reel gb satışı demiyorum). Sen serbest piyasayı oyundan kaldır, oyun yönetimine %100 bağlı ol bu durumda ne geleceğini bilemezsin. Sen eldeki itemları takaslamak istersin oyun senden daha çok cash ister, sen upgrade yapmak istersin tak fiyat "güncellemesi" gelir, al sana p2w. Ben oyun firmasının farmladığı bir tarla olmak istemem ne yapacakları hiç belli olmaz.
Arkadaş anlaması zor değil kimse senin oynadığın servera veya oyuna dayatma yapmıyor sende bu şekilde oynayacaksın diye. Sen oynama o serverda biz trade kapalı sunucuda oynayıp görmek istiyoruz sana zorla gel oyna demiyoruz sen hali hazırda açık olan sunucuda oynamaya devam et.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Opus Magnum

Üye
Arkadaş anlaması zor değil kimse senin oynadığın servera veya oyuna dayatma yapmıyor sende bu şekilde oynayacaksın diye. Sen oynama o serverda biz trade kapalı sunucuda oynayıp görmek istiyoruz sana zorla gel oyna demiyoruz sen hali hazırda açık olan sunucuda oynamaya devam et.
Olmayan sunucuyu savunacak kadar ne yasadin?

Alkoer

Üye
@Opus Magnum dostum stres yapmaya gerek yok. Arkadaşlar güncel sunucuya bu özellik eklensin diye bir beklenti içinde değil.

Senin örnek verdiğin şekilde olursa haklısın sonuç çok kötü olur.

Benim şahsen örnek aldığım PoE. PoE de solo self found lig vardır. Bu oyun solo oyuncuya daha uygun her map ı her boss u solo kesmek mümkün. Her silahı solo craftlamak mümkün. Canınız sıkılınca trade açık lige geçebilirsiniz tabi geri dönüş mümkün değil.

Bizim oyunada aynı mantık ile trade kapalı ama drop ve upgrade oranları normalden yüksek bir sunucu olabilir. Oyuncular yine parti kurabilir ama droplar kişiye özel olur. Tabi bu sunucunun karakterleri asla normal sunucuya aktarılamaz olmalı. Bence gayet eğlenceli olabilir.

Opus Magnum

Üye
@Opus Magnum dostum stres yapmaya gerek yok. Arkadaşlar güncel sunucuya bu özellik eklensin diye bir beklenti içinde değil.

Senin örnek verdiğin şekilde olursa haklısın sonuç çok kötü olur.

Benim şahsen örnek aldığım PoE. PoE de solo self found lig vardır. Bu oyun solo oyuncuya daha uygun her map ı her boss u solo kesmek mümkün. Her silahı solo craftlamak mümkün. Canınız sıkılınca trade açık lige geçebilirsiniz tabi geri dönüş mümkün değil.

Bizim oyunada aynı mantık ile trade kapalı ama drop ve upgrade oranları normalden yüksek bir sunucu olabilir. Oyuncular yine parti kurabilir ama droplar kişiye özel olur. Tabi bu sunucunun karakterleri asla normal sunucuya aktarılamaz olmalı. Bence gayet eğlenceli olabilir.
Bu şekilde olsa mantıklı görünüyor yine de nasıl bir etki yapacağını kestirmek zor.

JohnPlane

Üye
Bu şekilde olsa mantıklı görünüyor yine de nasıl bir etki yapacağını kestirmek zor.
Amaç nasıl olacağını kestirmek değil zaten dostum resmi falanda olması önemli değil deneme amaçlı bir tane açılsın gözlem yapılsın oyunculardan geri dönüş alınsın zaten kötü olacağı farkedilirse kapatılır ve oyuncularda oynamaya devam etmez.

RainOfFire

Üye
trade kapalidan ziyade pazar sisteminde degisime ihtiyac var. bu trz bir mmorpg nin uzun soluklu olacagini ama yeterince kalabalik olmayacagi kanaatindeyim. ayrica NFT karakter transfer sisteminin olmasiyla parasi olan oyuncu her turl usenin onunde olacaktir. tum alisverisin AH uzerinden dondugu, merchantin tamamen kaldirildi, fiyatlarin belirli bir scalasinin oldugu bir sisteme ihtiyac var.

DontJudgeMe

Üye
Pek mümkün olmasada bu konuyu hep gündeme getireceğim Bir tane yeni sunucu olacak ve o sunucuda asla trade atılamayacak Pus olacak ama pus itemleri satılamayacak, gb alınıp gb satılamayacak ne güzel dimi kim ne kadar oynarsa çabalarsa o ne item basarsa o kadar başarılı olabilecek ...
harıka bır fıkır bence gelıstırılebılır. buna ek olarak solo oyuncuyu destekleyen maplar ve satın alınabılır slotlar eklenebılır.

Kjheron

Üye
trade kapalidan ziyade pazar sisteminde degisime ihtiyac var. bu trz bir mmorpg nin uzun soluklu olacagini ama yeterince kalabalik olmayacagi kanaatindeyim. ayrica NFT karakter transfer sisteminin olmasiyla parasi olan oyuncu her turl usenin onunde olacaktir. tum alisverisin AH uzerinden dondugu, merchantin tamamen kaldirildi, fiyatlarin belirli bir scalasinin oldugu bir sisteme ihtiyac var.
BDO tarzı bir AH sistemi çok daha sağlıklı olacaktır ben bunu 2022 de ilk erken erişime çıktığı zaman da söylemiştim fakat dikkate alınmamıştı

JohnPlane

Üye
BDO tarzı bir AH sistemi çok daha sağlıklı olacaktır ben bunu 2022 de ilk erken erişime çıktığı zaman da söylemiştim fakat dikkate alınmamıştı
Tüm sunucularda Serbest piyasa olmalı bu ticareti kısıtlamak oyunun keyfini kaçırıyor bizim istediğimiz hiç ticaret olmayan ayrı bir sunucu deneyimi yaşamak.

Teoden22

Üye
Aslında 2 sunucu açılırken tam zamanıydı birisini trade kapalı yapmak ama yapmadılar işte denemek dahi istemiyorlar çok ilginç gerçekten.
İlginç bir durum yok bunda. Bu oyunda gold un reel karşılığının olması zaten bu oyunu bu kadar populer hale getiriyor. Siz bu isteğinizle resmen oyunun ana mantığını değiştirin bize bir PVP sunucusu açın diyorsunuz .Oyun mevcut sistem sayesinde zaten böylesine rekabetçi bir yapıya sahip. Sizin isteğiniz gerçekleşse olacakları tahmin etmek çok da zor değil. Ticaret olmadığı için rekabet ortamı çok daha cansız olacak , insanlar erken bıkacak ve bu yüzden ilk etapta yüksek bile olsa kısa süre içinde oyuncu sayısıda çok daha düşük bir seviyede olacak . Şunu da unutmayın ki şu anda bir çok oyuncu Premium, ROWA , Pot gibi market ürünlerini sırf oyundan kazandığı para ile karşılayabildiği için bu harcamaları yapıyor. Sizin dediğiniz gibi olsa bu harcamalar ciddi oranda düşecek.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt