Öneri Trade Sistemi - P2W - Ruh Bağını Çözmek

anil

Üye
Üretilen yada düşen itemi satıp para kazanmadıktan sonra PvE keyif verir mi sence? 24/7 slot farm yapacaksın ama karşılığında item satamayacaksın. Kusura bakma da bu bildiğin amelelikten öteye gidemez. İtemler de aktarım sınırlandırılması olmalı. İtemler 1 yada 2 defa aktarılabilsin ki oyun için ticaret canlansın, tüccarın cebine para girsin ki akıtılan alın terinin keyfi sürülebilsin. Bu arada KO, M2 falan oynamıyorum.
BDO oynadın mi hiç? Ondaki merkez pazarda itemleri satabiliyordun fakat elde ettiğin goldu gerçek paraya donusturemiyordun.

İdeal sistem demiyorum ama beyin fırtınası yapıyorum sadece.

May Payne

Üye
Bende gerçek paraya dönüşsün demiyorum zaten. Pazarda yada elden satılsın ama 1 yada 2 defa aktarılabilsin her item. BDO oynadım. O sistem de olabilir fark etmez. Ama bazı arkadaşlar sürekli aktarıma kapalı olması taraftarı. Ben de bu sebeple PvE'nin oyunlarda önemini yitirmesinden bahsediyorum.

Minato

Üye
Ne olursa olsun pazarcılığı öldürmemeleri lazım şimdi git ko'da ticaret yap o zaman diyenler olcak ama bütün oyun tarzları böyledir bence fazla abartmamak lazım.
Alakası yok, dünyanın en önde gelen mmorpg oyunlarından haberin yok belli ki. Guild Wars 2, Elder Scrolls Online gibi oyunlara ve onların pazar sistemlerine bakmanı tavsiye ederim. O zaman anlarsın nasıl saçma bir pazar sistemi tarafından sömürüldüğümüzü.

Krakozyan

Üye
Bende gerçek paraya dönüşsün demiyorum zaten. Pazarda yada elden satılsın ama 1 yada 2 defa aktarılabilsin her item. BDO oynadım. O sistem de olabilir fark etmez. Ama bazı arkadaşlar sürekli aktarıma kapalı olması taraftarı. Ben de bu sebeple PvE'nin oyunlarda önemini yitirmesinden bahsediyorum.
BDO oynamadım. Anladığım kadarıyla, Merkez pazar dışında trade yok böylelikle gb satışı söz konusu olamıyor ? Merkez Pazar kısmen otorite , arz talep dengesi vs kuruyor. Oyun içinde ticaret var, real paranın etkisi yok. ?

PVE de ne lazımsa yahut ne düştüyse 4-24 saat gibi bi sürede parti içinde alışveriş takas yapılsın. Ancak item parti içinde kalsın... PVE nin item droplamak için öleceğine inanmıorum. PVP e hazır olmak için herkes kendi çabasıyla gidip kendi farmını yapacak. Ekip çalışmasının da önemi artacak. PVE ye yüklenilecek.

PUS itemlerinin oyun içi satılamıor olması harika... Bunun gibi Ruh bağını kaldırmak da olmamalı.

Raptor - Shard - İron Bow gibi itemler i kereye ait ticare edilebilir, takılan item karektere ait olur bozulmaz. ( Kendi sınıfa ait olmayan item çöp olmasın(warior a düşen shard) arkadaşına 1 kereye mahsus verilebilsin)

Bi optimizasyon, real paranın etkisini 0 yapmalı.. WOW u bu konuda cok beğeniorum. Oyuna Real paranın etkisi yok.

anil

Üye
BDO oynamadım. Anladığım kadarıyla, Merkez pazar dışında trade yok böylelikle gb satışı söz konusu olamıyor ? Merkez Pazar kısmen otorite , arz talep dengesi vs kuruyor. Oyun içinde ticaret var, real paranın etkisi yok. ?

PVE de ne lazımsa yahut ne düştüyse 4-24 saat gibi bi sürede parti içinde alışveriş takas yapılsın. Ancak item parti içinde kalsın... PVE nin item droplamak için öleceğine inanmıorum. PVP e hazır olmak için herkes kendi çabasıyla gidip kendi farmını yapacak. Ekip çalışmasının da önemi artacak. PVE ye yüklenilecek.

PUS itemlerinin oyun içi satılamıor olması harika... Bunun gibi Ruh bağını kaldırmak da olmamalı.

Raptor - Shard - İron Bow gibi itemler i kereye ait ticare edilebilir, takılan item karektere ait olur bozulmaz. ( Kendi sınıfa ait olmayan item çöp olmasın(warior a düşen shard) arkadaşına 1 kereye mahsus verilebilsin)

Bi optimizasyon, real paranın etkisini 0 yapmalı.. WOW u bu konuda cok beğeniorum. Oyuna Real paranın etkisi yok.
Evet her şey pazarda satılıyor ve minimum-maksimum fiyat sistemi var. Bu da eşya enflasyonuna göre belirleniyor. Hatta eşyalara on siparis dahi veriliyor, çok az satılan şeyleri pazara biri koyduğunda almak için. Fakat hiçbir şekilde trade edilemiyor değerli silah ve zırh gibi şeyler. Sattigin parayı harcamaya mecbursun.

Frostowl01

Üye
World of Warcrafta ruh bağı sistemi mevcut .Bazı Silahlar ve zırhlar loot ettiğin anda bazıılarınıda Action House de stabiliyorsun Action Housede satabildiğin itemi üzerie giydiğin zaman veya effect bastığın zaman ruh bağı ile bağlanıyor. Şimdi orada en güçlü Bosstan düşen en güçlü zırh ve silah ruh bağı ile bağlanıyor ve ticarete konu değil ama adamlar farmıda boş bırakmamış ve kimse tarafından şikayet konusu değil. Anlatatım hemen adam maden farmlıyor işte bitki toplayım Action housede satıp altın biriktiriyor ve adam sadece farm için oynuyor oyunu işi pazarcılık yani kazancı ne yaptığı farmdan ve pazarcılıktan zevk alıyor ve Wow aylık 10 euro kastığı altınlarla WoW token diye birşeyvar 1 aylık üyelik tokeni kırdırıyor ve pazara devam cebinden 1 kuruş çıkmıyor ve 1. sınıf mekanikleri ver görseleri olan oyun oynuyor yeri gelince pvp de yapıyorsun kafana göre burada da bi benzeri olabilir.
2016-05-31 13_06_22-World of Warcraft.png

May Payne

Üye
TET ve PEN basanlar itemlerini satamasaydı kimse uğraşmazdı. Çok fazla cron taşına gerek kalmazdı. Kostüm piyasası canlanmazdı. BDO'ya başladığımdan beridir pazarda kostüm ve pet yoktu zaten. Yani kostümlerin %90'ı giymek için değil parçalayıp cron taşı elde etmek için alınıyor. Ölü bir piyasa olsa idi kim cron taşı için kostüm siparişi verirdi ki?

Krakozyan

Üye
Nasıl olacak diosunuz ? Ne olacak Bu shard ib raptor +1 ler tek seferlik satış mı ? Iron Neck +2 Gibi item Ruh bağı çözüp tl ile Satmalı mı ?

Fikirler neler, oyun nasıl p2w den kurtulur uzun süre ayakta kalır ?

az768

Üye
Storede kesinlikle ruh bağını çözecek bir item olmamalı. Bu olduğu taktirde isterse 1000 TL olsun onun fiyatının farkını da koyup parası olanlar ilk ayda hükmeder oyuna. Bunun yerine etkinlik sezon pass gibi 3-5 ayda 1 kez verilebilecek bir scroll olursa hem itemin hemde o iteme sahip olan oyuncunun değeri olur. Ha storede satmışlar ha mob drobundan çıkmış değişen birşey olmaz.

Krakozyan

Üye
Storede kesinlikle ruh bağını çözecek bir item olmamalı. Bu olduğu taktirde isterse 1000 TL olsun onun fiyatının farkını da koyup parası olanlar ilk ayda hükmeder oyuna. Bunun yerine etkinlik sezon pass gibi 3-5 ayda 1 kez verilebilecek bir scroll olursa hem itemin hemde o iteme sahip olan oyuncunun değeri olur. Ha storede satmışlar ha mob drobundan çıkmış değişen birşey olmaz.
PVP e etkie edecek itemler PUS da yer almayacak. PVP e bonus veren Skin-Mob Drop- İtem Drop gibi pus itemleri olmyacak .. tartışma bölümünde soru-cevap kısmında.. Ruh Bağı itemleri season pass - boss drop gibi kısıtlı ve zor elde edilir, emekle olacağı yönünde. (P2W şeklinde olmayacağı)

Bunun yanında her ne olursa olsun, az da Ruh bağı çözümü olmaktansa , kafada net olsun = > HIC OLMASIN =)

oyunun gidişatına bağlı belki yeni açacakları sw lerde felan buna imkan tanımaları gibi olsa daha makul olur..

huseyin35

Üye
İtem giyildikten sonra ruh bağına bağlanması olayı daha mantıklı. Asas +8 woe bastı diyelim çöpe mi atacak. Ya da warrior 2 adet +8 Reaper bastı diyelim ve 9a atmak istemiyor napacak çöpe mi atacak. Ruh bağı şöyle olmalı; +8 ve üzeri giyilen item trade edilememeli.

Veyahut direkt BDO merkez pazar sistemini aktif edeceksin. Bu sistem de TL ile ne gb ne de item satabilirsin. Fakat oyun için ruh bağı dahi olmadan her itemi alıp satabilirsin. P2w direkt imkansız oluyor. Bu sistemin eksisi iki kişi arasındaki trade olayı kapalı oluyor.

LuciFeriaNx

Üye
Söylediğiniz ve sorduğunuz soruların neredeyse hepsinin cevabı şu video'da yer almaktadır. Videoyu başından sonuna kadar dinleyip ruh bağı sisteminin nasıl olacağını, ruh bağıyla bağlanan itemlerin nasıl açılabileceğini, pazar sisteminin nasıl olacağını, hangi itemlerin takas edilip edilmeyeceğini ve daha bir çok sorunuza yanıt alabilirsiniz. Siz nasıl düşünüyorsanız oyun yönetimi de en az sizin kadar düşünüyor ve endişe verici durumların oluşmasını engelleyemeye çalışıyor. Videoda da söylendiği üzere bunların hepsi henüz yapım aşamasında ve üzerinde çalışılabilcek türden şeyler. Bu oyunun o örnekleme yaparak bahsettiğini oyundan farklı olacağını hepimiz biliyoruz ve bizi bu oyuna yönlendiren temel faktör de bu değil mi zaten?

BrhnGndz

Üye
Ruh bağı olayını tersten düşünüp satıcı yerine alıcı kullanabilmek için açsın, sorun pazardan kalkar alan kişi düşünsün.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt