Türk kültürünün problemleri

shady19071907

Üye
Sen sırf şahsi çıkarımların ile Türk ve Doğunun kültürünü bu denli karalayamazsın. Dünyada bu tarz insanların olmadığı devlet yok. Yaşadığın teknik tabirle aşağılık kompleksi. Aynısı ABD'lilerde de var. Aynısı Almanlarda da var. Gidip görmedikçe sadece kendi toplumundan haberdar olursun.
Ha yaptıkları doğru mu? Hayır.
Onlarda da var o zaman bizim yapmamız normal mi? Hayır.
Ama konuya sadece Türkiye ve Doğu halklarının sorunuymuş gibi yaklaşman üzücü. Sanırım asıl tartışmamız gereken konu bu aşağılık kompleksi ve genelleyicilik.
Toplumda ki kötü örnekleri göstererek sanki bütün halkımız böylemiş gibi "biz neden böyleyiz bunun sebebi nedir?" demek alt mesajı olan toxic bir paylaşımdan başka birşey değildir. Kusura bakma.

Birde demişsin ki Arap kültüründen etkilenmemiz. Dostum bizim en güzel özelliklerimizden biride budur. 1000'lerce yıllık bir tarihi olan Türk toplumu göçebe yaşamından ve savaşlardan ötürü bir çok kültürle içli dışlı olmuş ve bunu kendi yaşantısına taşımıştır. Arap kültürüde bu yüzlerce kültür pekişmesinden biridir.

Bazıları bu konuyu cahilliğe bağlamış. Hayır bunun cehaletle uzaktan yakından bir alakası yok. Ahlak yapısı ve yetiştirme şekli ile alakalı. Dünyanın neresinde olursan ol ailede yeterince söz hakkı alamazsan ve önemsenmezsen büyüdüğünde bağırarak konuşan, her konuda fikir beyan eden, insanlar dediğini önemsesin diye çabalayan biri olursun.

Aslında sorunun cevabı çok basit. Bunun toplumla kültürle vs hiç bir alakası yok. Bunun tamamen çocukluktan ve yetiştirmeden gelen bir travma ile alakası var. Dünyanın her yerinde aynı.
Çok güzel özetlemişin. Ne yazık ki ülkenin en büyük problemlerinden biri bu. Koskocaman Türk Tarihi sadece Orta Asya'dan ibaretmiş, diğer bizleri etkileyen kültürler özellikle Arap kültürü hakkında aşağılayacı, iğneliyici yorumlar hep yapılır, yapılıyor, yapılacaktır. Büyük kültürlerle sentezlenmiş bir kültürümüz var ama bunun bile ırkçılığını yapıyoruz. Orta Asya'da dolaşsalar Azerbaycan, Türkmenistan dışında ben Türküm, benim özüm Türk diyen devlet yok, kalmamış bizde hayal ürünü olarak bu düşünceyle kendimizi kandırıyoruz. Konu uzun, siyasi yöne kayacak tüm düşünceler. Tekrardan güzel özetin için teşekkürler.

Rammstein

Üye
Bu agresif tavrını gençlik ateşine veriyor ve uzlaşmacı tavra yanaşmadığını görüyorum, tercih senindir. Bir zamanlar ben de her şeyi bildiğimi sanırdım, dilerim; hayat beni sınadığı gibi seni de benzer bir arenada gladyatör yapmaz, çünkü zafer: daima mutluluk değildir. Şansın bol olsun.
Her ne kadar söylemlerine katılmasam da ,tartışmanın nasıl yapılması gerektiği konusuna örnek olduğun için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

AsiTR

Üye
Her ne kadar gençlik ateşi söylemine katılmasam da ,tartışmanın nasıl yapılması gerektiği konusuna örnek olduğun için teşekkür ederim.
Ben şimdi anladım sorunun asıl kaynağını.
Siz tartışmak nedir onu bilmiyorsunuz. Sizin için söylediklerinizi onaylayan ya da reddetmeyen kişiler örnek. Söyleminize karşı çıkanlar ise whataboutism yapıyor. Ama anlamanız gereken şey şu beyefendi/hanımefendi attığı mesajların tamamında uzlaşmacı ve orta yolda buluşturma çabası sergiledi. Yani sizin "tartışmanın nasıl yapılması gerektiği konusuna örnek" kişi tartışmadı hiç. :D Neyse iyi geceler diliyorum ben söyleyeceklerimi söyledim. Eleştirimi ve kendimi yeteri kadar ifade ettim. Daha fazla bu kısır tartışmayı sürdürme niyetinde değilim. Çünkü balık daha baştan(başlıktan) kokuyor.

Bjelkorg

Üye
@AsiTR nin iğneleme yaptığını düşünmüyorum.

Akıl nakletmeye çalıştığı yapının temeli tahtadan, çıkardığı tek ses gıcırtı. Yalan yok eskiden çoğumuz böyleydik, ama tabii sonrasında 17 yaşımızı doldurduk ve geçti bu rüzgarlar.

Dünyadan bihaber olunduğu çok belli. Eğitim ve kültür eksikliği genelde sebebi. Ölü öldüğünü, aptal ise aptal olduğunu bilmez.

Keep it moving.

Nazzy

Üye
Boş Konular Başka Bir Açıklaması Yok Gerginlik Yaratmaya Hiç Gerek Yok

SCOI

Üye
Bağlanmak diye düşünüyorum en büyük problemimiz. Saygı, sevgi göstermeye değer dediğimiz her şeyin sonuna kadar arkasında durup yeni opsiyonlara gözümüzü kapatıyoruz. Yokmuş gibi davranıyoruz. Aslında mâlum oyunun veya oyunların kitlelerinin yaptığı şey de bu bence. Ellerinde ki değer verdikleri her neyse onun alternatiflerinin olmaması daha iyi geliyor.

Rammstein

Üye
@AsiTR nin iğneleme yaptığını düşünmüyorum.

Akıl nakletmeye çalıştığı yapının temeli tahtadan, çıkardığı tek ses gıcırtı. Yalan yok eskiden çoğumuz böyleydik, ama tabii sonrasında 17 yaşımızı doldurduk ve geçti bu rüzgarlar.

Dünyadan bihaber olunduğu çok belli. Eğitim ve kültür eksikliği genelde sebebi. Ölü öldüğünü, aptal ise aptal olduğunu bilmez.

Keep it moving.
araştırmanı.jpg

Tonyukuk

Üye
Tarihin en şanlı milletini, en eski ve en gelişmiş kültürlerinden birine sahip olan Türk kültürünü problemli gören bir kafaya cevap yazmanın dahi hata olacağını düşündüğüm için görmezden geldiğim bu konunun bu kadar tartışılmış olması üzücü. Lütfen bunlara prim vermeyin, bırakın kendi kendine kudursun.

Kouachi

Üye
Her türkçe yazana türk demek bi garip yunanı var ermenisi var mankurutu var. Booş beleş başlık

BARZOOO

Üye
Acıları çok arkadaşların mağrur görün oyunu piyasadan sileceği için dertleri büyük

X A

Üye
Burada tartışmaya gerek yok.

Son düzenleme:

Nazzy

Üye
Uzatmayın Bu Konuyu Artık Kapatalım...

Rammstein

Üye
Tarihin en şanlı milletini, en eski ve en gelişmiş kültürlerinden birine sahip olan Türk kültürünü problemli gören bir kafaya cevap yazmanın dahi hata olacağını düşündüğüm için görmezden geldiğim bu konunun bu kadar tartışılmış olması üzücü. Lütfen bunlara prim vermeyin, bırakın kendi kendine kudursun.
Türk kültürü problemli mi yazdım oraya iyi bakar mısın? Türk kültürünün problemleri yazdım. Türkçe okuyabiliyor musun popülist arkadaşım? Sen bir kültürün tamamen mükemmel olabileceğini falan mı zannediyorsun? İnsan topluluklarının oluşturduğu soyut bir olgu nasıl mükemmel, problemsiz olabilir? Türk kültürünün problemleri diye açtığım bir başlıktan neredeyse Türk düşmanı, terörist ilan edileceğim. Bir konuyu konuşup irdelemek ona düşmanlık yapmak değildir. Bu kadar içi boş milliyetçilik yapacağına aç Ziya Gökalp'in Türkçülüğün Esasları veya Türkleşmek, İslamlaşmak, Muasırlaşmak kitabını bir kültür nasıl irdelenir bak gör. Acaba ondan sonra Ziya Gökalp gibi bir kişiliğede mi Türklüğe karşı düşmanlık besliyor diyeceksin? Bu konuyu açmadan önce milletime karşı umudum daha fazlaydı. "Kudursun" kelimesi ne arkadaşım?

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt