shady19071907
Üye

Çok güzel özetlemişin. Ne yazık ki ülkenin en büyük problemlerinden biri bu. Koskocaman Türk Tarihi sadece Orta Asya'dan ibaretmiş, diğer bizleri etkileyen kültürler özellikle Arap kültürü hakkında aşağılayacı, iğneliyici yorumlar hep yapılır, yapılıyor, yapılacaktır. Büyük kültürlerle sentezlenmiş bir kültürümüz var ama bunun bile ırkçılığını yapıyoruz. Orta Asya'da dolaşsalar Azerbaycan, Türkmenistan dışında ben Türküm, benim özüm Türk diyen devlet yok, kalmamış bizde hayal ürünü olarak bu düşünceyle kendimizi kandırıyoruz. Konu uzun, siyasi yöne kayacak tüm düşünceler. Tekrardan güzel özetin için teşekkürler.Sen sırf şahsi çıkarımların ile Türk ve Doğunun kültürünü bu denli karalayamazsın. Dünyada bu tarz insanların olmadığı devlet yok. Yaşadığın teknik tabirle aşağılık kompleksi. Aynısı ABD'lilerde de var. Aynısı Almanlarda da var. Gidip görmedikçe sadece kendi toplumundan haberdar olursun.
Ha yaptıkları doğru mu? Hayır.
Onlarda da var o zaman bizim yapmamız normal mi? Hayır.
Ama konuya sadece Türkiye ve Doğu halklarının sorunuymuş gibi yaklaşman üzücü. Sanırım asıl tartışmamız gereken konu bu aşağılık kompleksi ve genelleyicilik.
Toplumda ki kötü örnekleri göstererek sanki bütün halkımız böylemiş gibi "biz neden böyleyiz bunun sebebi nedir?" demek alt mesajı olan toxic bir paylaşımdan başka birşey değildir. Kusura bakma.
Birde demişsin ki Arap kültüründen etkilenmemiz. Dostum bizim en güzel özelliklerimizden biride budur. 1000'lerce yıllık bir tarihi olan Türk toplumu göçebe yaşamından ve savaşlardan ötürü bir çok kültürle içli dışlı olmuş ve bunu kendi yaşantısına taşımıştır. Arap kültürüde bu yüzlerce kültür pekişmesinden biridir.
Bazıları bu konuyu cahilliğe bağlamış. Hayır bunun cehaletle uzaktan yakından bir alakası yok. Ahlak yapısı ve yetiştirme şekli ile alakalı. Dünyanın neresinde olursan ol ailede yeterince söz hakkı alamazsan ve önemsenmezsen büyüdüğünde bağırarak konuşan, her konuda fikir beyan eden, insanlar dediğini önemsesin diye çabalayan biri olursun.
Aslında sorunun cevabı çok basit. Bunun toplumla kültürle vs hiç bir alakası yok. Bunun tamamen çocukluktan ve yetiştirmeden gelen bir travma ile alakası var. Dünyanın her yerinde aynı.