Uniq Dagger Vs Nadir Dagger :)

Kamer

Üye
Bu konuşanlar boslardan Uniq drobu alınca pazara 10 m ye koyuyo galıba :) biride çıkmış uniq güçlü olmak zorunda değil diyo :) aynen kardeşım onun için + basarken uniq kağıdı 3.6 m rare kağıdı 10 k uniq taşı 60 m adeti rare nin kaç para 1 k mı :) 1 tane uniq basma taşıyla 3 tane +7 dagger alıyosun gelmiş güçlü olmak zorunda değil diyor sen bas uniq itemi +7 ye getir bana 30 m ye sat bende bütün konuları sileyim tamam mı :) burda yorum yazan çoğu insan iç güdüsel yazdığına yemin ede bilirim ama kanıtlayamam

Kamer

Üye
Yazmayacağım dedim fakat yazacağım.

+1 Dark Mamba 450m fiyatı var Action house da.

+5 Dark Mamba 1.700m fiyatında.

+7 Dark Mamba ise muhtemelen şu an 10.000m gold yani 10M gold fiyatında.

Burada GB olarak yazmadım fiyatı dikkat ederseniz o meşhur diğer oyun artığı gibi GB yazmaktanda vazgeçin bence çok itici oluyor. Bu fiyatlar eğer iteme buff gelirse 20M gibi fiyatlara çıkacak Dark Mamba'nın fiyatı. +7 Spike kaç para şu an pazarda bakalım hemen ortalama 4m fiyatı var. +8 ide 18m falan fiyatlı.

Şimdi soruyorum bu oyunda kaç kişi şu an +7 Dark Mamba alabilir yada alması için ne yapması lazım ?

Hemen cevaplıyalım ben kendimden pay biçiyorum herhalde ben 2 yada 3 sene her gün row ile kasarsam ancak bu itemi alabilirim. Bu itemi alabilicek 2 kesim var.

1. kesim kendi deyimleri ile GB çeken sitelerden gold alan takım.
2. kesim başka bir ifade kullanacaktım ama kullanmayacağım slot ve bosslara çöken hani vardıya siyasette kullanılan tabir 5'li müheahhit arkadaş grubu.

Bütün güzel başlayıp biten oyunlarda her zaman ana sorun orta seviye oyuncu ile yüksek seviyelerde ki oyuncuların arasındaki makasın açılmasıdır. Bırak işte +8 spike ike +7 Dark Mamba arasında 200 damage fark olsun. 1000 fark olursa bu itemleri her sınıftan 40-50 kişide olur oyunda toplamda 200 kişi krallığını ilan eder 6 ay sonrada toplam oyunda 50 kişi dv de dolanırsınız. Ben bu konuda yönetimi destekliyorum ve onlarda zaten bunların farkındaki bu tarz söylemlere kulak asmıyorlar.

Birde şu gerçek var bu oyun 75 lvl oyuncularının oyuncağı olmuş durumda. Alttan gelen düşük lvl li oyunculara kimsenin saygısı yok. Bir slota row açıyorum 10 dk sonra ks atılmış halde buluyorum. Sorunca neden böyle yaptığını yoldan geçerken merak ettim ben burada duracağım sen git başka yere diyor. 75 lvl adam lar 50-55lvl slotları işgal etmiş durumda hal böyle olunca alltan nasıl oyuncu gelecek ve düşürdüğünüz itemleri kimlere satacaksınız. Her şeyi kendinize göre düşünmeyin herkes herkese muhtaç oyuncu sayısındaki düşüş sadece oyunun
Kardeşım bak boş boş yorum atma ben +7 uniq ile herkese tek atmak istiyorum diye bişey mi yazdım ? +7 dark mamba takıyorum benden -250 Hp - 210 mp alıyor +7 rareden 100 damage fazla vuruyor bumu Uniq item ile arasındaki fark bu sana mantıklı geliyor yani öylemi garip garip kafalardasınız

Balerion

Üye
Bu konuşanlar boslardan Uniq drobu alınca pazara 10 m ye koyuyo galıba :) biride çıkmış uniq güçlü olmak zorunda değil diyo :) aynen kardeşım onun için + basarken uniq kağıdı 3.6 m rare kağıdı 10 k uniq taşı 60 m adeti rare nin kaç para 1 k mı :) 1 tane uniq basma taşıyla 3 tane +7 dagger alıyosun gelmiş güçlü olmak zorunda değil diyor sen bas uniq itemi +7 ye getir bana 30 m ye sat bende bütün konuları sileyim tamam mı :) burda yorum yazan çoğu insan iç güdüsel yazdığına yemin ede bilirim ama kanıtlayamam
Hocam oyunda item çeşitliliğinin az olması sizi yanıltmasın. İtem unique diye güçlü olmak zorunda değil gerçekten. Mesela 10-12 tane unique dagger olsa. 15 tane epic dagger olsa, epiklerin en güçlüsünün uniqulerin en güçsüzündan daha güclü olması size hiç de tuhaf gelmezdi bence. Ama malesef o kadar çesitlilik yok ve oyundski iki üç unique daggerdın da tabiki epey güçlü olmasıni bekliyorsunuz. Bunu anlıyorum ama gercekten zorunda değil. Apzar fiyatları itemin gücüne gore değil pazardaki sıklığına göre belirleniyor. Oyuncular ise bunu hiç umursamadan sanki pahalı olan güçlü olanmış gibi davranıp harcama yapıyor.Bu yanılgıya düşülmese, mesela sırf bir item zor düşüyor diye +1ine 10 gb veren çıkmasa hic sorun kalmaz. Ayrıca bu durum axe spear sword bow her silahta var.

Balerion

Üye
Kardeşım bak boş boş yorum atma ben +7 uniq ile herkese tek atmak istiyorum diye bişey mi yazdım ? +7 dark mamba takıyorum benden -250 Hp - 210 mp alıyor +7 rareden 100 damage fazla vuruyor bumu Uniq item ile arasındaki fark bu sana mantıklı geliyor yani öylemi garip garip kafalardasınız
Tüm daggerler nerflenmeli, rare ve epik daggerlar daha sert nerflenmeli. Talep ettiğiniz denge bu şekilde sağlanabilir.

birol2003

Üye
ezikliğimden soruyorum kusura bakmayın, uniq silah olduğu zaman +500 dmg fark mı olması lazım, yani uniq silahı olan birine kimse yaklaşmamasımı gerekiyor ?

Alkoer

Üye
ezikliğimden soruyorum kusura bakmayın, uniq silah olduğu zaman +500 dmg fark mı olması lazım, yani uniq silahı olan birine kimse yaklaşmamasımı gerekiyor ?
o kadar değil dostum tabiki :D

ama olay şu +7 den +8 e geçince farkı nasıl anlıyorsun hiç dmg rakamlarına bakmadan. bu mantıkta bir fark yaratmalı tabiki üst sınıf item. tabiki 500dmg rakam olarak çok olur. sadece dmg de değil kendine özgü özellikleri var uniq silahların bunlar fark yaratmalı.

rise online oyuncusu çok tecrübeli. arkadaşlar emek verip güzel testler yapıyor. 70dmg fark şaka olabilir ancak. yönetim oyuncular arası fark olmasın derken çok nadir eşyaların özelliği kalmadı. ya belirgin fark yarat yada drobu aç herkez ulaşsın bu iteme.

Kamer

Üye
Hocam oyunda item çeşitliliğinin az olması sizi yanıltmasın. İtem unique diye güçlü olmak zorunda değil gerçekten. Mesela 10-12 tane unique dagger olsa. 15 tane epic dagger olsa, epiklerin en güçlüsünün uniqulerin en güçsüzündan daha güclü olması size hiç de tuhaf gelmezdi bence. Ama malesef o kadar çesitlilik yok ve oyundski iki üç unique daggerdın da tabiki epey güçlü olmasıni bekliyorsunuz. Bunu anlıyorum ama gercekten zorunda değil. Apzar fiyatları itemin gücüne gore değil pazardaki sıklığına göre belirleniyor. Oyuncular ise bunu hiç umursamadan sanki pahalı olan güçlü olanmış gibi davranıp harcama yapıyor.Bu yanılgıya düşülmese, mesela sırf bir item zor düşüyor diye +1ine 10 gb veren çıkmasa hic sorun kalmaz. Ayrıca bu durum axe spear sword bow her silahta var.
Kardeşım sen neyi diretiyosun bu sadece bu oyunda yok anlıyormusun başka oyun oynadın mı hayatın boyunca bilmiyorum da Sınıf olarak yüksek bi item kendinden sınıf olarak düşük bir itemden daha iyi olmak zorunda olmayacaksa sınıf ayrımı nıye var bu ıtemler arasında fark olmayacaksa ozaman Uniq item bosdan değil slottan düşşün ? Düşüyor mu düşmüyor ! Uniq item basarken geçme oranı Rare item gibi olsun ? Oluyormu olmuyor ! Uniq item basarken istenen Taş Kağıt Parası Rare itemle aynı olsun ? Oluyormu olmuyor ! Ee sonuça gelince aynı vursun Uniq daha iyi olmasın :) biride çıkmış ordan yok ben oyunu bilmiyorum diye saf ayana yatıyo yok uniq olunca kımse yanına yaklaşmıcakmı filan felan bizde inandık :) zaten mantıklı bi adam olsa yazılanları okuyup yorum yapar ben hiç bi yerde uniq takan herkese tek atsın gibi bişe yazmadım Uniq basmak bulmak masraf yapmak ne kadar zorsa vurdu hasarda o oranda olmalı 60 70 damage değil yani saçma sapan yorum yapıyosunuz bi tanenizde mantıklı bişe yazın şuraya bende tamam diyeyim

SEISMO

Üye
Yazmayacağım dedim fakat yazacağım.

+1 Dark Mamba 450m fiyatı var Action house da.

+5 Dark Mamba 1.700m fiyatında.

+7 Dark Mamba ise muhtemelen şu an 10.000m gold yani 10M gold fiyatında.

Burada GB olarak yazmadım fiyatı dikkat ederseniz o meşhur diğer oyun artığı gibi GB yazmaktanda vazgeçin bence çok itici oluyor. Bu fiyatlar eğer iteme buff gelirse 20M gibi fiyatlara çıkacak Dark Mamba'nın fiyatı. +7 Spike kaç para şu an pazarda bakalım hemen ortalama 4m fiyatı var. +8 ide 18m falan fiyatlı.

Şimdi soruyorum bu oyunda kaç kişi şu an +7 Dark Mamba alabilir yada alması için ne yapması lazım ?

Hemen cevaplıyalım ben kendimden pay biçiyorum herhalde ben 2 yada 3 sene her gün row ile kasarsam ancak bu itemi alabilirim. Bu itemi alabilicek 2 kesim var.

1. kesim kendi deyimleri ile GB çeken sitelerden gold alan takım.
2. kesim başka bir ifade kullanacaktım ama kullanmayacağım slot ve bosslara çöken hani vardıya siyasette kullanılan tabir 5'li müheahhit arkadaş grubu.

Bütün güzel başlayıp biten oyunlarda her zaman ana sorun orta seviye oyuncu ile yüksek seviyelerde ki oyuncuların arasındaki makasın açılmasıdır. Bırak işte +8 spike ike +7 Dark Mamba arasında 200 damage fark olsun. 1000 fark olursa bu itemleri her sınıftan 40-50 kişide olur oyunda toplamda 200 kişi krallığını ilan eder 6 ay sonrada toplam oyunda 50 kişi dv de dolanırsınız. Ben bu konuda yönetimi destekliyorum ve onlarda zaten bunların farkındaki bu tarz söylemlere kulak asmıyorlar.

Birde şu gerçek var bu oyun 75 lvl oyuncularının oyuncağı olmuş durumda. Alttan gelen düşük lvl li oyunculara kimsenin saygısı yok. Bir slota row açıyorum 10 dk sonra ks atılmış halde buluyorum. Sorunca neden böyle yaptığını yoldan geçerken merak ettim ben burada duracağım sen git başka yere diyor. 75 lvl adam lar 50-55lvl slotları işgal etmiş durumda hal böyle olunca alltan nasıl oyuncu gelecek ve düşürdüğünüz itemleri kimlere satacaksınız. Her şeyi kendinize göre düşünmeyin herkes herkese muhtaç oyuncu sayısındaki düşüş sadece oyunun
kardesım bu konunun acılıs amacıyla senın yazdıkların aynı seyler degıl sen oyundakı farmdan sıkayetcısın bundan herkes sıkayetcı ama bu konu ıtemler arasında fark olmaması x bır oyunda 7 unıq ıtem verdıgı ozellıkle bonuslarla alt kategorideki +8 itemden dahı ıyı olurken ve mantık cercevesınde baktıgında bu cok doğruyken. burda kı sorun suan görev itemli veya en alt sınıf itemlerle unique itemler arasında fark olmaması. bu oyuncuyu etkılıyor kımse ıtem almıyor. almaması pıyasayı şişiriyor dolaylı yoldan farma atan ınsanlarada burdan darbe vuruluyor. şimdi sen istediğin kadar farm at drop al bunun değeri olmadıgı surece neye yarar ? yani bu oyunu oynayan ınsanlar ıtemler arasında fark olmadıgını hatta dusuk class ıtemlerın + lı hali daha iyi oldugunun farkında bu da kullanıcıya yenı ıteme teşvik etmiyor. etse sen ne olur bılıyomusun +8 epic itemi olan kişiler +7 unıque alır ister farm atar alır ister parasıyla alır. onlar unique item aldıgında sende daha kolay epic +7 +8 item alabılırsın. bu bir döngüdür ama suan gerek ıtemler arasında fark olmaması gerek ruh bagı sıstemı bunun önünde bir baraj gibi duruyor.

platoon0x

Üye
1. Bir item unique diye daha güçlü olmak zorunda değil.
2. Bir item zor düşüyor diye daha güçlü olmaz zorunda değil
3. Bir item pahalı diye güçlü olmaz zorunda değil.

Gördüğüm en saçma yorum, bir item unique (özel) ise onu ayıran bir şeyleri olmak zorunda. (Güçlü olur, nadir veya kendine özel bir bonusu olur vs vs)
Bir item zor düşüyorsa ve zor düşmeyen itemden daha iyi değilse kimse o itemi düşürmek için uğraşmaz.
Bir item pahalı diye güçlü olmaz, güçlü diye pahalı olur.

Gayet basit sebep sonuç ilişkileri aslında, şuanki sistemin normal olduğunu savunan birisini ciddiye bile alamam.

Balerion

Üye
Kardeşım sen neyi diretiyosun bu sadece bu oyunda yok anlıyormusun başka oyun oynadın mı hayatın boyunca bilmiyorum da Sınıf olarak yüksek bi item kendinden sınıf olarak düşük bir itemden daha iyi olmak zorunda olmayacaksa sınıf ayrımı nıye var bu ıtemler arasında fark olmayacaksa ozaman Uniq item bosdan değil slottan düşşün ? Düşüyor mu düşmüyor ! Uniq item basarken geçme oranı Rare item gibi olsun ? Oluyormu olmuyor ! Uniq item basarken istenen Taş Kağıt Parası Rare itemle aynı olsun ? Oluyormu olmuyor ! Ee sonuça gelince aynı vursun Uniq daha iyi olmasın :) biride çıkmış ordan yok ben oyunu bilmiyorum diye saf ayana yatıyo yok uniq olunca kımse yanına yaklaşmıcakmı filan felan bizde inandık :) zaten mantıklı bi adam olsa yazılanları okuyup yorum yapar ben hiç bi yerde uniq takan herkese tek atsın gibi bişe yazmadım Uniq basmak bulmak masraf yapmak ne kadar zorsa vurdu hasarda o oranda olmalı 60 70 damage değil yani saçma sapan yorum yapıyosunuz bi tanenizde mantıklı bişe yazın şuraya bende tamam diyeyim
Hocam "başka oyun" kelimesinden sonrasını okumadım da siz isterseniz googla bi scorpion bow +8 yazın bir de iron bow +8 yazın karsılaştırın ondan sonra konusalım başka oyundalarda da uniqueler her zaman daha iyi miymiş yoksa epicten kötü unique var mıymış yok muymuş diye.

Alkoer

Üye
Hocam "başka oyun" kelimesinden sonrasını okumadım da siz isterseniz googla bi scorpion bow +8 yazın bir de iron bow +8 yazın karsılaştırın ondan sonra konusalım başka oyundalarda da uniqueler her zaman daha iyi miymiş yoksa epicten kötü unique var mıymış yok muymuş diye.
Örnek doğru hocam. Ama bow lar zaten öyle o oyunda. Daha sonra eklenen bowlar düzeltti olayı.

Burda dagger tartışılıyor. Malum oyunda atağı düşük olsa bile uniq dagger lar çok fark yaratıyor. Haliyle arkadaşlar aynı etkiyi bekliyor.

Ya bu uniqler daha bol bulunmalı fiyatı düşmesi için yada pahalı olup daha fazla fark yaratmalı bencede.

Opus Magnum

Üye
1. Bir item unique diye daha güçlü olmak zorunda değil.
2. Bir item zor düşüyor diye daha güçlü olmaz zorunda değil
3. Bir item pahalı diye güçlü olmaz zorunda değil.
4. Orantısız olan aradaki damage farkı değil itemler arasındaki fiyat farkı
5. İlla denge sağlanması zorunda ise;
5.a Dark mamba drobu arttırılabilir. Böylece fiyatı düşer.
5.b Spike vb. rare itemlerin çikrdığı damage düşürülebilir.

Oyun zaten asasins online'a dönmüşken asasın herhangi bir şeyinin güçlendirilmesini istemek abesle iştigaldir. 5.b maddesi uygulanabilir nerf ile dengelenebilir.

- Son olarak: İtem fiyatları oyuncular arasından tamamen keyfi bir şekilde belirlenmektedir. İteme fiyat biçerken oyuncuların "willingness to pay" durumundan başka bir belirleyici yoktur. Yani oyuncular hangi rakama anlaşırsa odur. Fiyat- güc dengesi orantısiz diye yonetimin buna müdahale etmesi saçmalık ötesi bir hareket olur.

1. O zaman neden "unique?
2 ve 3. maddeler zaten iç içe ele alınır, nadirlik ve sağladığı bonuslar değerini belirler ve bunlar sıkı sıkıya bağlıdır.

Ancak bana komik gelen unique item neden güçlü olmak zorunda değil iddiası? Sahi neden? Bu itemin drobunu geçtim basılması masraflı, rare iteme göre upgradable ihtimaili zayıf. Risk/ödül tarafında avantaj sunmak zorunda. Başka oyun bu sıfaatı iteme koydu diye bunun doğru olması mı gerekiyor?
Neyse sizlik kısmı bu kadardı gerisini pas geçebilirsiniz.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bu başlıkta hatalı nokta sadece hasar odaklı ele alınmış olması, mesele hasar değil o "eşsiz" ifadesinin karşılığında ne sunduğu önemli. Misal ben facelifter ile aynı ap ye sahip bir silaha sahibim ancak unique, bu durumda fiyatı da yüksek olacağı için hasar tarafında olmasa bile bonuslara sahip olmalı, misal defans ve joblara göre özel bonuslar, kritik vurma ihtimali, kritik hasar artırımı, mana ve hp etkileşimleri gibi gibi gibi.

Yani ben aynı ap li silahı tercih ederken o "unique" silahı almadığımda hangi avantajlara sahip olmadığım net şekilde vurgulanmalı.

Bakın 76 ap li ve poison hasara sahip bir epic silah mı yoksa 71 apli unique silah mı sorusuna "tabi ki unique" dedirtecek bir tasarıma sahip olmalı.

Epic dagger : 76 ap 65 poison (atıyorum değerleri)

Unique dagger : 71 ap 75 flame, defansın yüzdelik bir kısmını görmezden gelme; defans, rezistans ya da atak bonuslardan biri ya da bir kaçını verme, düşük ihtimale yavaşlatma uygulama, hasar yansıtma gibi gibi tonlarca özellik sayabiliriz(bu bahsettiklerimin hepsi olmalı demiyorum çok saçma olur zaten). Bunlardan birini ya da bir kaçını verse o an kimse atağa hasara bakmaz. Olay bu, bir itemin unique olması onun daha fazla hasar vuracağı anlamına gelmeyecek ki aslında kimse bunu istemiyor tam olarak.

Ya da hp ve manadan ödün veren bir itemin bu ciddi dezavantaj karşısında önemli avantajlar sağlaması gerekir, %1 mana lech gibi şeyler tamamen fiyasko.

Son düzenleme:

DUR4CELL

Üye
Elimizde şu şekilde verilerde mevcut. Konu ile uyumlu olduğu için buraya bırakıyorum.

GizliPriest

Üye
Aralarin da ki farklar yeteri kadar iyi. Oyun sana uniq itemlere para ver onlardan tak kullan demiyo seçenek çok. Şuan da uniq epic nadir item hasarların da çok fark olursa hem 80cap de inanılmaz fark yaratır hem mytic ve legendary itemler geldiğinde aşırı güçlü olunur. Şuan end game değil mid game bile görmedik bir çok item bir çok level ve star gorecegi.

Kamer

Üye
Aynen Epic itemin Uniqden fazla vurması Uniq itemin 15 dex bonus vermesine ve -250 hp ve -208 mp düşürmesine rağmen en kotü Rare daggerder den 100 damage fazla vurması gayet normal :) gene iç güdüsel bi yorum
Aralarin da ki farklar yeteri kadar iyi. Oyun sana uniq itemlere para ver onlardan tak kullan demiyo seçenek çok. Şuan da uniq epic nadir item hasarların da çok fark olursa hem 80cap de inanılmaz fark yaratır hem mytic ve legendary itemler geldiğinde aşırı güçlü olunur. Şuan end game değil mid game bile görmedik bir çok item bir çok level ve star gorecegi.

TheMayheM

Üye
Unique silah ve takılar kullanıyorum ama sanırım boşa almışım hepsini.

Şu an hedefim basic takılar ve silahlar.

Kamer

Üye
Satmak istesekte satamıyoz millet almıyor :) keşke başlıkları açmadan önce elden çıkarsaydık :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt