Yaşıyor musunuz ?

Raxable

Üye
herkese selamlar.en az hafta'da bir forumu takip ediyorum.Ne yeni konu açan var,ne de bir bilgilendirme.Bekliyoruz onda problem yok fakat bu kadar sessiz kalınması can sıkıcı biraz.

bekirdemirr92

Üye
Ben de frmtr ve buraya bakıyorum sürekli. Oyun henüz kapalı olduğu için yeni konu açılmıyor.

efeklc

Üye
Bazı arkadaşlar yok 15 temmuzda açılanacak yok 30 ağustosta resmi sürüm çıkacak tarzı büyük beklentilere giriyorlardı ancak oyunun yarım dahi olmadığını her fırsatta söylüyorum.

En yeni oyunları ve wow, bdo gibi mmoları sorunsuz oynatan ısınmayan sistemlerde bile bu oyun kasıyor oynamak imkansız hale geliyor. En son özellikleri kısarak ısınma ve kasma sorununu giderme gibi geçici bir çözüm bulmuşlardı ancak onu yapınca da oyun 2002 model mmo dan farksız oluyor.

i7 işlemci + 1070 TI ile dahi kasan oyunun en az 1 yılı daha vardır dostlar. Oyun optimizasyon olmadan çıkarsa zaten 3 ay sonra oyuncu kalmayacaktır. Bu oyunu haritanın kalabalık olduğu ortamlarda şu an kasmadan oynayabilmek için 10-15 bin tl ve üzeri bir kasaya sahip olmak lazım.

2022 Haziranda çıksın ama sorunsuz olsun ben razıyım. Oyunun problemleri öyle 1-2 ayda çözülebilecek şeyler değil. Biraz yazılımdan anlayanlar ve oyun dünyasını takip edenler fark etmiştir zaten.

Gorakrısky-Mehmet

Üye
Herşey ekibin elinde, formun renkli ve canlı geçmesini istemiyorlar demek ki. Foruma girmenin de konu açmanın da bir mantığı kalmıyor.

Thymus91

Üye
Beklemedeyiz surekli foruma bakip duruyoruz varmi bi gelisme diye ne yapalim

underestimated

Üye
Oyunu beklemekten sıkıldığım için saldım ben :D Yok şu zaman açılcak yok bu zaman açılcak oyun mu oynucaz açılış tarihi için geri sayım mı yapıcaz yani :D Siz de salın tavsiyemdir

okanozcan

Üye
Merhaba,

Alpha 2.0 Sonrası Geliştirmeler konusunda paylaşılan maddeler üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bir aksilik olmadığı takdirde Ağustos ayı içerisinde test ekibiyle kapalı testlere başlanacak.
Hocam bunlar 23 Haziran'da bizimle paylaşılan geliştirmeler biz daha sonrasını merak ediyoruz bu kadar genel şekilde değil de ayrıntılarıyla..

Vision

Senior Moderatör
Hocam bunlar 23 Haziran'da bizimle paylaşılan geliştirmeler biz daha sonrasını merak ediyoruz bu kadar genel şekilde değil de ayrıntılarıyla..
Bu tarz geliştirmeler 1-2 ay gibi kısa sürelerde hazırlanıp, entegre edilemiyor maalesef. Şu an crafting, ui-ux ve zindan çalışmaları devam ediyor. Diğer çalışmalar da genelde bu çalışmaların etrafındaki çalışmalar. Her şey hazır olduktan sonra UI tanıtımı için canlı yayın yapılacak ve diğer yapılan çalışmalar için de genel bir video yayınlanacak. Şu an için daha fazla ayrıntı paylaşamıyoruz ne yazık ki.

okanozcan

Üye
Bu tarz geliştirmeler 1-2 ay gibi kısa sürelerde hazırlanıp, entegre edilemiyor maalesef. Şu an crafting, ui-ux ve zindan çalışmaları devam ediyor. Diğer çalışmalar da genelde bu çalışmaların etrafındaki çalışmalar. Her şey hazır olduktan sonra UI tanıtımı için canlı yayın yapılacak ve diğer yapılan çalışmalar için de genel bir video yayınlanacak. Şu an için daha fazla ayrıntı paylaşamıyoruz ne yazık ki.
İyi çalışmalar dilerim.

efeklc

Üye

Merhaba hocam sormak istediğim tek bir soru var. Oyun Açık Beta'da veya resmi sürüm de optimizasyona sahip olacak mı? Wow, Bdo gibi oyunların akıcı bir şekilde oynanabildiği sistemlerde bile Rise online aşırı derecede kasıyordu.

Ayarları kısarak performans arttırmak iyi niyetli bir çaba ancak 1060 Ti lı bilgisayarda ayarları kısarak 20 yıl önceki grafiklerle oynamak pek mantıklı değil.

Assasin Creed, Witcher 3 gibi oyunları 1080p de yüksek ayarlarda oynatan sistemlerde bile Rise Online'ın kasması biraz olumsuz bir durum sanki.

Bu konu hakkında çalışma yapıyor musunuz?

Yoksa oyunu iyi grafiklerde sadece 15-20 bin liralık sistemleri olanlar mı oynayabilecek ve düşük gelirli veya öğrenci oyuncu kitlesinden grafikleri kısmalarını mı isteyeceksiniz? Witcher 3 ve BDO gibi oyunları yüksek ayarda oynayabilen kişilerin Rise'ı ancak grafikleri kısıp 20 yıl önceki mmolar şekline getirerek oynayabilmesi oyun açısından olumsuz bir durum değil mi sizce?

Vision

Senior Moderatör
Merhaba hocam sormak istediğim tek bir soru var. Oyun Açık Beta'da veya resmi sürüm de optimizasyona sahip olacak mı? Wow, Bdo gibi oyunların akıcı bir şekilde oynanabildiği sistemlerde bile Rise online aşırı derecede kasıyordu.

Ayarları kısarak performans arttırmak iyi niyetli bir çaba ancak 1060 Ti lı bilgisayarda ayarları kısarak 20 yıl önceki grafiklerle oynamak pek mantıklı değil.

Assasin Creed, Witcher 3 gibi oyunları 1080p de yüksek ayarlarda oynatan sistemlerde bile Rise Online'ın kasması biraz olumsuz bir durum sanki.

Bu konu hakkında çalışma yapıyor musunuz?

Yoksa oyunu iyi grafiklerde sadece 15-20 bin liralık sistemleri olanlar mı oynayabilecek ve düşük gelirli veya öğrenci oyuncu kitlesinden grafikleri kısmalarını mı isteyeceksiniz? Witcher 3 ve BDO gibi oyunları yüksek ayarda oynayabilen kişilerin Rise'ı ancak grafikleri kısıp 20 yıl önceki mmolar şekline getirerek oynayabilmesi oyun açısından olumsuz bir durum değil mi sizce?
Merhaba,

Alfa 1 ve alfa 2 sürümlerini deneyimleme fırsatınız olduysa, iki sürüm arasında ciddi optimizasyon iyileştirmeleri olduğunu gözlemlemiş olmalısınız. Optimizasyon çalışmaları her zaman devam ediyor ve oyunun resmi çıkışından sonra da gelecek olan yamalar ile arka planda sürekli optimizasyon çalışmaları devam edecektir. Örnek verdiğiniz wow ve bdo kısmi olarak kendi oyun motorlarını kullandığı için optimizasyon konusunda gerçekten çok iyiler. Ayrıca bu stüdyoların deneyimleri, bütçeleri ve ekiplerinin büyüklüğü Rise Online World ekibiyle kıyaslanamayacak düzeyde. Rise Online ekibi bu süreç içerisinde hem gelişiyor, hem geliştiriyor.

MiTKOnLine

Üye
Merhaba,

Alfa 1 ve alfa 2 sürümlerini deneyimleme fırsatınız olduysa, iki sürüm arasında ciddi optimizasyon iyileştirmeleri olduğunu gözlemlemiş olmalısınız. Optimizasyon çalışmaları her zaman devam ediyor ve oyunun resmi çıkışından sonra da gelecek olan yamalar ile arka planda sürekli optimizasyon çalışmaları devam edecektir. Örnek verdiğiniz wow ve bdo kısmi olarak kendi oyun motorlarını kullandığı için optimizasyon konusunda gerçekten çok iyiler. Ayrıca bu stüdyoların deneyimleri, bütçeleri ve ekiplerinin büyüklüğü Rise Online World ekibiyle kıyaslanamayacak düzeyde. Rise Online ekibi bu süreç içerisinde hem gelişiyor, hem geliştiriyor.

Şahsen ben iki aşamada da oyunu deneyimledim. 1 ile 2 arasında uçurumlar vardı hatta alfa 2 de bile her gelen güncellemede büyük optimizasyon farkları oluyordu. Tabi ara sıra bu farklar - veya + yönünde değişkenlik gösteriyordu. Alfa 2 esnasında oluşan tüm kriz durumlarını ekibin çok iyi yönettiğini düşünüyorum. Resmi sürümde oluşabilecek tüm kötü durumların ivedi bir şekilde çözüme kavuşturulacağından da hiç şüphem yok. Ayrıca ekibin forumu canlı tutmak için uğraşmasından yana değilim çünkü buraya da mesai ayırmak zorunda kalırsalar iş uzar. Fakat moderatorler aracılığı ile bir takım etkileşimler yapılabilir. Örneğin youtube'da "BBG" tarzı haberim yokken çek pampa misali video (vlog) serileri çekilebilir. O an iş yapmakta olan personele yaklaşılıp o anda yaptığı iş ile alakalı sorular sorulabilir 30-45 saniyelik röportajlar video içerisine eklenebilir. @Mergen bu işi koordine edebilir sonuçta yazılımla ilgili bir sorumluluğu yok ve işi zaten sosyal medya yönetimi.
Ben bu tarz bir girişimin oyuncular tarafından iyi karşılanacağını ve destekleneceğini düşünüyorum. İyi forumlar..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt