Yazın ne olacak bu bilgisayarlar? (OYUN YETKİLİLERİ) !!!!

platoon0x

Üye
anlamadığınız birşey var, ekran kartını spesifik olarak oyun ısındırmaz, eğer donanımlarınız ne kadar yük altında çalışırsa o kadar ısınır, a oyununda ekran kartı %99 kullanıyorsa b oyununda da %99 kullanıyorsa 2 oyunda da aynı derece ısınma olur. ve ekran kartı full yük altındaysa bunun 2 sebebi vardır:

1-) herhangi bir fps limiti koymamışsınızdır ve sistem tam yük çalışıyordur
2-) sisteminiz yeterli değildir ve kısıtlanan fps limitini verebilmesi için bile %100 yük altında çalışması gerekiyordur.

optimizasyon dediğiniz şey bir yere kadar olur, bu oyunun altyapısı belli motoru belli, gtx1050 lerle rx560 larla filan %50 kullanımlarda oyunu oynamayı beklemeyin, laptop kullanıcıları ise ısınmamasını hiç beklemesin zira gaming laptoplarda 90 95 derecelere kadar kabul edilebilir sıcaklıklar.

bir ekleme daha yapıyım, bende tek fanlı rx570 var, oyunu medium ve üstü ayarlarda kullanınca ekran kartı full yük altına biniyor ve 79 80 derecelerde geziyor, çok düşük ve düşük ayarlara çekince ise 68 70 derecelere düşüyor, fakat her ayar için "vsync" yani fps limiti açık.

Heaven1Mavii

Üye
anlamadığınız birşey var, ekran kartını spesifik olarak oyun ısındırmaz, eğer donanımlarınız ne kadar yük altında çalışırsa o kadar ısınır, a oyununda ekran kartı %99 kullanıyorsa b oyununda da %99 kullanıyorsa 2 oyunda da aynı derece ısınma olur. ve ekran kartı full yük altındaysa bunun 2 sebebi vardır:

1-) herhangi bir fps limiti koymamışsınızdır ve sistem tam yük çalışıyordur
2-) sisteminiz yeterli değildir ve kısıtlanan fps limitini verebilmesi için bile %100 yük altında çalışması gerekiyordur.

optimizasyon dediğiniz şey bir yere kadar olur, bu oyunun altyapısı belli motoru belli, gtx1050 lerle rx560 larla filan %50 kullanımlarda oyunu oynamayı beklemeyin, laptop kullanıcıları ise ısınmamasını hiç beklemesin zira gaming laptoplarda 90 95 derecelere kadar kabul edilebilir sıcaklıklar.

bir ekleme daha yapıyım, bende tek fanlı rx570 var, oyunu medium ve üstü ayarlarda kullanınca ekran kartı full yük altına biniyor ve 79 80 derecelerde geziyor, çok düşük ve düşük ayarlara çekince ise 68 70 derecelere düşüyor, fakat her ayar için "vsync" yani fps limiti açık.

Tüm ayarlar yapılı şekilde bu problemleri yaşıyoruz rica ediyorum konunun başındaki yazıyı okuyun.

mrares

Üye
Ne bileyim ya beyin kullanan yok ya da ihtiyaç duyan yok. Bence bazıları için her ikisi de geçerli. Umarım alev alır kardeşim hani rahatlarsınız üstüne de ılık bi bardak su içersiniz oh mis soğuk içmeyin ama çarpar sizi. 970 ekran kartıyla %50 güçte düşük kalitede paşalar gibi oynuyorum grafik aramıyorum ben zaten arayacak olsam bu oyunu oynamam. O ekran kartıyla benim pcden 5 tane alacak kekonun da haberi olsun hayatında görmediği paraları kazanıyorum ihtiyacım yok aptal gibi gidip 3090 almanın bir anlamı da yok çünkü gerek yok kardeşim bana. İhtiyacı olana bir söz etmiyorum. Şu oyun için de gayet de yeterli boş yapıyorsunuz oyun bakımda diye gelmiş burada laf saydırıyorsunuz :D Sizi beyin almaya bile yönlendirmek yanlış olur siz böyle kalın. @platoon0x bu söylediklerim sana değil hocam o 2 mahlukat kendini biliyor.

platoon0x

Üye
Tüm ayarlar yapılı şekilde bu problemleri yaşıyoruz rica ediyorum konunun başındaki yazıyı okuyun.
okudum ve hala oyunda yanlış bir şey yok, bilgisayarımda aaa title denilecek bir sürü farklı oyun var ve rise onlinede bu oyunlara kıyasla aşırı ısınma veya donanım kullanması olmadı, eğer "bu oyunun bilgisayarınızı diğer oyunlara kıyasla daha fazla yorduğunu ve ısındırdığını" iddia ediyorsanız ya oyun içi ayarlarınızda ya da sisteminizde bir sorun vardır çünkü denediğim hiçbir sistemde bu oyuna özel öyle bir sorun olmadı

.
1653728116296.png

Heaven1Mavii

Üye
okudum ve hala oyunda yanlış bir şey yok, bilgisayarımda aaa title denilecek bir sürü farklı oyun var ve rise onlinede bu oyunlara kıyasla aşırı ısınma veya donanım kullanması olmadı, eğer "bu oyunun bilgisayarınızı diğer oyunlara kıyasla daha fazla yorduğunu ve ısındırdığını" iddia ediyorsanız ya oyun içi ayarlarınızda ya da sisteminizde bir sorun vardır çünkü denediğim hiçbir sistemde bu oyuna özel öyle bir sorun olmadı

. Ekli dosyayı görüntüle 7105

bak ne güzel diyorsun bu sende olmadı ? benim gibi günde 10 15 bilgisayara elleyen insan bunu söylüyor? genel bir problem gördüğüm için yazıyorum güzel kardeşim

platoon0x

Üye
bak ne güzel diyorsun bu sende olmadı ? benim gibi günde 10 15 bilgisayara elleyen insan bunu söylüyor? genel bir problem gördüğüm için yazıyorum güzel kardeşim
böyle bir "genel" donanım problemi yok oyunda ben de onu anlatmaya çalışıyorum, + elinizde 10 15 sistem olması bu konularda bilgili olduğunuz anlamına gelmiyor zira yazdığınız şeylerden bu konulara ne kadar uzak olduğunuzu anlayabiliyorum.

mrares

Üye
@mrares umarım psu'un kalitelidir, güç yetiştiremediğinde performans yada kapatma yapamıyorsa suyu hazırla
:D Hocam elektrik sorunu bile yaşayan bir yerde oturuyorum evin yanına yıldırım bile düştü sadece modem yandı, 2 yıldır bir halt olmadıysa bu lokasyonda bilgisayara 1 ay 13 gündür rise online açıldı açılalı bir sorun olmadıysa bu günden sonra da olmaz. Güç yetiştirememesi gibi bir durum yok, fazladan güç var kullandırtmıyorum gerek yok, ayrıca psu kaliteli 1000w yarısını kullanmıyor bile makine.

Tengrikut

Üye
@mraltan psu kaliteli olursa kapatma gibi özellikler taşır dara düştüğünde en azından kendini kapatır enerjiyi %50 düşürmek deneyen olur sonucu vahim olabilir zarar verir Tanrı korusun evi yakarsın.

mrares

Üye
@mraltan psu kaliteli olursa kapatma gibi özellikler taşır dara düştüğünde en azından kendini kapatır enerjiyi %50 düşürmek deneyen olur sonucu vahim olabilir zarar verir mazallah evi yakarsın.
PSU gücü kullandırtmıyorum demek istemedim zaten öyle bir şey varsa da bilmiyorum bilmediğim şey hakkında da yorum yapamam. Ben sadece ekran kartının basit bir şekilde kullanım yüzdesini düşürüyorum o kadar. Ve o halde bile oyunda kasma yaşamıyorum bahsettiğim konu bu. Normalde kısarsın yüzdeyi de fps düşer ya oyunda bunda düşmüyor işte. Açılsın oyun ss atacağım zaten.

ByNikoli

Üye
Arkadaşlar, yazılım donanım işi yapıyorum olaya fazlasıyla konuya hakim ve bilgi sahibiyim.

Öncelikle yaz aylarına giriyoruz bunu belirmek istedim çünkü oyunun cpu + gpu + ram kullanımı çok fazla kullanımı mevcut ve ben dahil çevrem dahil 16-24-32 gb ramli i5 10.11 nesil i7 10.11 nesil 3060 3060 3080 1660 1650 2060 2070 rx5000 6000 serisi dahil kullansa ekran kartlarının ve işlemcilerinin ısı değerlerinin ve kullanım değerlerinin darboğaz olduğunu görüyoruz.

Bunun hakkında bir çalışma var mı ?
Bu durum ne olacak bu sistem gereksinimlerini dünyanın en iyi oyunları dahil almıyor 4k 2k oynadığımız oyunlar ekran kartlarının derecelerini 75 80 85 e taşımıyor diyeceksiniz macun eskimiştir vs, bununla alakalı bir durum ortada yok 2x monster sıfır leptop + 2x sıfır kasa şuan bu durumu yaşıyor müşterilerimin bilgisayarları + çevremdekilerin bu durumdan fazlasıyla herkesin rahatsız olduğunu düşünüyorum.

Yaz aylarında bu dahada artacak Allah muhafaza memory ve chipset dediğimiz kısımların yanma ihtimali çok yüksek özellikle yaz aylarında ekran kartlarında.

Umarım dikkat çeker ve konuşulur bu durum.
Ayrıca uzun kullanımda bilgisayarlarda kalıcı donanım sorunlarıyla karşılaşılacak bu dolar kuru göze alındığında resmen oyuna girmek bir nevi kumar oynamak.

Heaven1Mavii

Üye
Ayrıca uzun kullanımda bilgisayarlarda kalıcı donanım sorunlarıyla karşılaşılacak bu dolar kuru göze alındığında resmen oyuna girmek bir nevi kumar oynamak.

kısmi olarak evet optimizasyon ve düzeltme lazım bende bundan bahsediyorum bazı kardeşler çok farklı taraflara çekiyorlar durumu.

Dvorah

Üye
Azıcık kendi yöntemlerinizi bulmaya odaklansanız ortada bir problem kalmayacak.

1. Sanki bir tek sisteme yük bindiren uygulama Rise Online mış gibi davranan arkadaşlar var, öyle bir şey yok. Yük altına giren cihaz ısınır.

2. Eğer bundan muzdaripseniz fps limiti koyarsınız ve sisteme sizin ihtiyacınızı gideren fps ten fazlası gösterilmediği için gpu kontrolünüzde olur.

3. Oyuna düşük cpu modu geldi, cpu tarafında da iyileştirme olacak gibi görünüyor oyuna girebilirsem test edeceğim.

4. Bu tür oyunlar çıkartılır ve "kervan yolda düzülür" mantığı ile başlar. Yani oynanabilecek minimum konforla piyasaya çıktıktan sonra yamalandıkça oyuncuyu ve pc yi rahatlatmaya başlar. Oyun daha kaç aylık, bu kadar sızlanma yersiz. 1 sene geçer yine aynı şey olur anlarım. Daha yolun başında oyun.

5. Eğer ısıyla ilgili sorununuz varsa, macun ya da soğutucu alın. Cihazın ısınması bakımsızlıktandır.

GrizzlyTR

Üye
Asus leptop i7 9th ve rtx 2060 sahibiyim orta grafik ayarlarında 60 fps sabitlendiği zaman fazla yormuyor diye tecrübe ettim ama evet tam performansta gerçekten çok yoruyor.

Tengrikut

Üye
@mrares al suite ilemi ayarlıyorsun karttan beklentin yoksa devam et ileriye dönük %99.9 bozulacak, Sapphire R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit Ekran Kartını aynı taktikle bozduğumdan biliyorum.

şimdi baktım 2 nci el fiyatı 2500tl'miş gözler yaşlı :cry:

PLaTiN

Üye
Arkadaşlar, yazılım donanım işi yapıyorum olaya fazlasıyla konuya hakim ve bilgi sahibiyim.

Öncelikle yaz aylarına giriyoruz bunu belirmek istedim çünkü oyunun cpu + gpu + ram kullanımı çok fazla kullanımı mevcut ve ben dahil çevrem dahil 16-24-32 gb ramli i5 10.11 nesil i7 10.11 nesil 3060 3060 3080 1660 1650 2060 2070 rx5000 6000 serisi dahil kullansa ekran kartlarının ve işlemcilerinin ısı değerlerinin ve kullanım değerlerinin darboğaz olduğunu görüyoruz.

Bunun hakkında bir çalışma var mı ?
Bu durum ne olacak bu sistem gereksinimlerini dünyanın en iyi oyunları dahil almıyor 4k 2k oynadığımız oyunlar ekran kartlarının derecelerini 75 80 85 e taşımıyor diyeceksiniz macun eskimiştir vs, bununla alakalı bir durum ortada yok 2x monster sıfır leptop + 2x sıfır kasa şuan bu durumu yaşıyor müşterilerimin bilgisayarları + çevremdekilerin bu durumdan fazlasıyla herkesin rahatsız olduğunu düşünüyorum.

Yaz aylarında bu dahada artacak Allah muhafaza memory ve chipset dediğimiz kısımların yanma ihtimali çok yüksek özellikle yaz aylarında ekran kartlarında.

Umarım dikkat çeker ve konuşulur bu durum.
valla haklısın kardeş. i5 güzel bir laptobum var. acayip kasiyor. hard diski ssd ile değiştirecekmişim :) 700 tl yaw en kötü ssd.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt