+7 +8 itemlerin kilitlenmesi oyuna yarardan çok zarar veriyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HighPlayer420

Üye
Kesinlikle katılıyorum. Yapımcının istese yapamayacağı şey yok.

Ama aklımda deli bir soru var sizin için.

Siz bir oyun yapsanız, bu oyuna milyon tl yatırım yapıp 4 sene vaktinizi verseniz GB satan sitelerin sizin oyun paranızı alım-satımla milyonlar kazanıp size hiç pay vermemesine ne dersiniz?
Öncelikle bound sistemi kesinlikle kalmalıdır, yoksa şuanda server +8 full adamlarla dolmuştu bile.

Sizin bahsettiğiniz konuya gelirsek, evet isteseler p2w ini cok rahat bitirirler nasıl mı?

1.Acilen Auction house yada Trade post tarzı bir merchant sistemi gelmelidir, kimse pazara itemini koyup saatlerce beklemek zorunda kalmamalıdır.

2.Gelen Auction house da bazı itemler cok favori olcağı için herkes almaya calısacaktır, haksızlık olmasın diye pre order sistemi yani "ön sipariş" gelmelidir.Bu sayade o iteme ön sipariş koyan 10 kişiden biri tamamen şansa iteme sahip olacaktır, Zamanla itemler cogalcagı için ön siparişler azalacak ve o itemler pazarda kalacak , almak isteyen alabilecektir.

3.Bütün itemlere minimum ve maximum fiyat getirilmelidir.Bu aç pazarcı tayfası ( vergi levhasız hırsızlar bana göre) milleti düdüklemesin , kesinlikle ve kesinlikle vatangame, zart zurt gibi sitelere bayilik verilmemelidir , gb item satışları yasaklanmalı alan satana sınırsız bann ve dava acmalıdır, sonucta oyuna girerken bir sözleşme kabul ediyoruz ve o sözleşmeye eklenecek bu tarz yasak maddeler acılacak dava da her türlü delil olarak sunulacaktır, Şimdi diyeceksiniz ki bunla mı uğraşacaklar? Ben İthalatla uğraşan bir insanım , Türkiye de 14 markanın distribütörlüğünü yapmaktayım, yaptıgımız anlaşmalar neticesinden , yurt dışındaki firmalardan sadece Türkiye'ye ben ve benim belirledigim bayiler mal satabilir eğer aynı ürünü o fabrikadan baskası getirmeye kalkarsa ,hukuki işlem başlar ki arasalar bile üretici firma, Türkiye bayii sinin ben oldugunu söyler ve bana yönlendirir.Yani neye sahip olursan ol bu hayatta , malının peşinden koşacaksın arkadaş, sahip cıkacaksın.

4.Trade sistemi kesinlikle kapalı olmalıdır, Trade'den sadece pot,adranelin,kitap,taş vs.. gibi değersiz ancak oyuncular arasında ihtiyac duyulacak seyleri takas edilmelidir.GOLD İTEM UPGRADE SC ZART ZURT kesinlikle tradeye kapalı olmaldır.

Ben suana dek oyuna 2.5 -3 k para atmısımdır ve hiç bir zaman gb item almadım ve satmadım, girip adminler loglarıma baksınlar kaç defa skin ,kanat alıp beğenmeyip çöpe attım yenisini aldım,Ben bu aç pazarcılar kazanmasın diye upgrade sc yi bile npc den cekiyorum ki oyundan para silinsin ,Ben oyun yönetimi yıllarca zaman harcamıs ve milyonlarca tl harcadıkları için onlara saygı duyuyorum ve elimden geldigince onlar kazansın istiyorum, ancak kendileri sanırım bunu istemiyor, Millet 40-50bin tl ye item alıp satıyor, @SunRise yayın açmış adamın uykusuzluktan gözleri mosmor olmus hala event yapmaya calısıyor, inanılmaz saygı duyuyorum yaptıgınız işe ve gerçekten bir Türk mmorpg si yapmak benimde hayalimdi.Ama bence emeklerinin karsılıgı bu olmamalı, Oyun milletin değil sadece yöneticilerin ticaret kapısı olmaıldır. Yoksa oyun içerisnde asla huzur olmayacaktır, Hele ki oto atack gelirse sen o zaman gör mevzuları.

Ben yönetimin bu işi asla düzeltemeyeceğini düşünüyorum, artık alan aldı satan sattı, şimdi yasaklasa millet isyan eder haklı olarak, Baştan yapcaklardı.Zaten droplarla ilgili söylenen hiç birşey bana güven vermiyor,Madem oyunun kendi ekosistemi kendini ayarlıyor, nasıl oluyorda serverin 3-4.haftası cogu adamın pazarında 3-4 tane mino axe , hatred blade vardı , 20-30m lere dusmustude sonradan tekrar fiyatlar 100m lere cıktı?? Ya o sistem ilk haftalarda calısmıyordu ya da sonradan düzeltiniz işte,Sırf bunu yazdım diye 1 ay önce beni forumdan bannladınız, Yöneticiler siz bu oyunu yaptıysanız, bizde gece gündüz oynuyoruz , lütfen bizi yalancı durumuna düsürmeye calısmayın,yalan söyleyecek yasları coooktan geçtik.

BaranRM_

Üye
+7 +8 kitlenme işi acayip saçma adamlar zaten satmak istese ekstra 1 tane daha item basıp yine satabilir kendine takmadığı sürece. böyle bir önlem olamaz bu pay to winci çoluk çocuğun oyun pay to win olmasın diye ağlamalarından dolayı ufak bir önlem olarak yöneticiler tarafından alındı ama gereksiz bir önlem olduğu bariz ortada millet item alıp 1 sene kitlenmek istemiyor asıl bu durum oyunu iyice pay to win yapıyor adam bu sefer almışken tl verip en pahalısını alıyor onu kilitliyor öbür türlü olsa alt sınıf itemden başlar hem pk atar hem pazarda çıkarır al sat yapar yavaş yavaş oyunun doğası gereği itemini yükseltir ama bu kitleme işiyle bu iş olmaz. Oyun sanılanın aksine fazlaca tuttu beta ve alfa süreçlerinde yalan yok ben hiç giriş yapmadım ve mesaj dahi paylaşmadım ve benim gibi 10 binlerce kişide öyleydi ve oyunun açılmasını bekliyorduk alttan alttan ortalığı boş bulan pay to winci ergenler yönetimi bakın oynamayız ha diyerek tehtidler savurarak yönetime böyle bir önlem almaya zorladılar bunu da biliyoruz zaten o pay to winciler gitti artık bu oyunda değiller bu oyunu şuan oynayanların böyle bir takıntısı yok ve şu +7 +8 item kilitleme işini de halletseniz diyoruz saygılar teşekkürler. pazarda kimse item almak basmak istemiyor ve oyun dondu kaldı +7 +8 bassa adamlar satamıyor kimse alıp kitlemek istemiyor +1 item satanlarda satamıyor alan basan yok yani çıkartılan droplar da basılan itemlerde kilitlendi oyun dondu kaldı acil çözüm getirilmesi lazım.

Bu Durumdan En Fazla Etkilenen Şüphesiz Elit Epik Armorlar Oyun Açılalı 2-3 Ay Oldu Sanki Oyun Öldü Bitti sonuna Gelmişisiz Gibi Elit Epik Armorlar Pazarlarda 500k-1m'ye Sürünüyor Yüzüne Bakan Yok Alan Yok Basan Yok +7 Bassalar Satabilen Yok Kilitleniyor Diye Takan Yok. Bunun En Büyük Sebebi İse +7 Basınca Kilitlenmesi Bunun Yüzünden Userler +7 Heavy Plate'e Yöneliyor ve Parası Olan Adam İçin bunu Kilitlemek Mühim Değil Zenginler +7 Epik elit Armorla Geziyorken Parası Olmayan Ya Görev Armorlarıyla Yada Heavy Plate +6 +7 setle Geziyor yine Pay to Wini Engellemesi Gereken Sistem Yine Pay to Wine Destek Vermiş Oluyor. İlerleyen Zamanlarda Parası Olmayan Kilitlenmiş +7 Spin Axe İle Yada +6 Mino İle Gezerken Parası Olanlar +8 Minolarla Gezecek +6 +7 Heavy Plate Set Yada +6 Elit Epik setli Userler +7 +8 Elit Epik Armor ve +8 +9 Minolu Zenginlerle Nasıl Kapışacak Pay to Win'i engelleyecek Olan Kitleme Sistemi Tam Aksine Pay To Win'e Hizmet vermektedir. Oysaki İtemler Kilitlenmese Parası Olmayan Adamda Farmını Yapacak Pazarda İtemlerini Çevirip Hiç Yoktan Parası Olan Adamların İtemlerine Ulaşmaya Çalışabilecek Ama Elindeki Tek Varlığı Olan İtemlerini Kitlerse Bunları Basıp Tekrardan Sıfıra Düşecek Ve Oyundan Soğuyacak Parası Olan Adam Yaksa da Fark etmez Gider +8 Olarak Yenisi Alır İşine yine Bakar Acil Destek Ve Düzenleme Bekliyor
KESİNLİKLE HAKLISIN !!!!!!!!!

AdrenaLine60

Üye
Bound sisteminin eksileri ve artıları var. Tek çözüm bana göre de oyun içi parayla bound açma itemi satmak olacaktır.

Babalarınbabası

Üye
Dostum 2009 da bıraktığım tezek online da çar full item duruyor. Burdada ilk günden itibaren pre,pet ve binek aldım sadece.

Sen benim yazdıklarımı okursan benim TL ticaretine ne kadar karşı olduğumu görürsün.

Senin düşündüğünün tam tersine soulbound olmazsa çok daha fazla item pazarda satılır ve TL ile ticaret daha hızlı olur.

Adamlar oyun açıldıktan 24 saat geçmeden 20gb alıp piyasayı topladılar. Bu adamlarda daire parası yatıracak imkan var onu engelleyemezsin tabiki.

Ama bu adamlar 1000kişi de 1 dir. İtem satışı sizin istediğiniz kadar rahat olursa 1000kişinin 900ü yapar TL ticaret.
Yapsın ne olacak? Moba oynamıyoruz ki parası olan parasıyla para kazansın. Neden bu engelleniyor ki? PTW e neden bu kadar karşısınız? Bu şey gibi: 'Adamın parası var Ferrari alsın ama 1 sene arabasını satamasın.' Neden? Siz Ferrari alamıyorsunuz diye adamın ticareti niye bozulsun? Serbest piyasaya şerh koymazsanız piyasa zaten sizden bağımsız arz talebini yaratır.

Tolgun

Üye
bende oyuncuların bu oyundan para kazanmasını destekliyorum sonuçta burada bir emek veriyorlar bir çoğu saatlerini veriyor ve parası olan zenginler işlerini güçlerini halledip geldiklerinde oyunda hiç bir emek vermeden parasını basıp bu arkadaşların emeklerini satın alıyor kolay değil farm işi gidin bir yerde asgari ücretle öyle sallana sallana çalışın daha az yorulursunuz daha az stress olursunuz. itemleri açma işi drop şeklinde olması iyi olmaz bunu suistimal edebilirler sadece belirli clanlar kasıp satabilir bence npcden taş ile satılması ve gbnin eritilmesi itemlerin değerini sabit tutacağı için daha etkili olabilir. Çünkü şuan gb gider yeri yok oyunda dönüyor sadece bu durum gb ve item değerlerini düşürecektir.
kafam karisdi:D bi tarafta Gb ci sin para yapsin farmcilar diyorsun obur tarafta itemleri alan adamlara (sana para kazana) laf ediyorsun
yane yilan gibi kulaniyorsun adamlari itemlerin kilit acmak icin daha rahat para yapmak icin gibi geliyor :D
sonusda bu bir oyun senin dediyin gibi farm "isi" diye bise yok zevk almiyorsan yapma, pve patch iste güzel fikir ler yaz

gb ve item değerleri niye düsmesin?
cleaver +8 satiyorum 200m -> baska item almak istyorum 200m icin rogue +7 elite chest diyelim :D
bu hafta piyasa düsmis hali: cleaver +8 150 satiyorum -> rogue elite de düsmis 150m ye :D

problem tek gb satinca cikiyo yoksa değer düsmiyo :D

1m -> x tl
cleaver +8 satiyorum 200m -> 200*x tl:D
cleaverr +8 satiyorum 150m -> 150 *x tl -> gb satan lar agliyo :S (gercekten charakterine gelistiren insan aglamaz)

oyunu is gibi göriyorsan ona bise diyemem calis "oyunda" parani yap ama oyunu oyun gibi görenler var yane zevk icin oyuniyanlar
onlar icin zorlasdirma bare
bence oyun öncelikle zevk icin yapilmis yapimci firma para yapar zevk veren bir ürün gelistirir

Alkoer

Üye
Yapsın ne olacak? Moba oynamıyoruz ki parası olan parasıyla para kazansın. Neden bu engelleniyor ki? PTW e neden bu kadar karşısınız? Bu şey gibi: 'Adamın parası var Ferrari alsın ama 1 sene arabasını satamasın.' Neden? Siz Ferrari alamıyorsunuz diye adamın ticareti niye bozulsun? Serbest piyasaya şerh koymazsanız piyasa zaten sizden bağımsız arz talebini yaratır.
Ferrariyi zaten 1 senede satamazsın. Sözleşme imzalıyorsun alırken.

Hatta karadenizli zengin müteahhit gibi tüp taktırmaya kalkarsan sözleşmedeki madde sayesinde arabayı geri alır sizden.

Bright Lord

Üye
Ticaretin gereksiz yoğunluğunu minimize etmek için yapılmış birşey , gayette iyi çalışıyor , Rise item basıp satma oyunu değil zira item odaklı bir oyun değil , yine belli bir noktaya kadar ticarete izin verilmiş , Rise ın mantığı şu şekilde , görev itemleri oldukça güçlü çık pk na bak oyunuda desteklemeyi unutma premium, kostüm vs.. olay bu , böyle fanteziler içindeyseniz adı lazım değil bir leş oyun var.Günümüzde bahsettiğiniz ortamlara sahip MMO ların geleceği yok global olarak zira kimsenin böyle saçmalıklara zamanı yok."Premium kostüm neyse alırım beni darlarsa da "ego farm" vs. ortamlara mahal verip silerim" olay bu.İlerde level kasma da "tamamiyle" göreve kaydırılıcak , 1 den 65 e görevle gidilicek.Farm ıvır zıvır da ticaret gibi minimize edilicek , hali hazırda bu hususta çalışmalar başladı.

Rise "early access" ten çıkıp steam a falan geldikten sonra "World Of Warcraft" tarzı ama günümüze daha uygun bir akışa sahip olucak.

Son düzenleme:

HighPlayer420

Üye
Hayatım da duydugum en saçma cümleydi kardeşim, seni tebrik ederim.Mmorpg bir oyunla , gerçek hayatta ferrari almayı kıyaslamak ancak bizim millete yakışır:D

Babalarınbabası

Üye
Hayatım da duydugum en saçma cümleydi kardeşim, seni tebrik ederim.Mmorpg bir oyunla , gerçek hayatta ferrari almayı kıyaslamak ancak bizim millete yakışır:D
Bizim millete ne yakışırmış? Milletin sorunu neymiş? Ben size söyleyeyim. Garibanın ne okumuşu ne de zengini çekememesi.

Ferrariyi zaten 1 senede satamazsın. Sözleşme imzalıyorsun alırken.

Hatta karadenizli zengin müteahhit gibi tüp taktırmaya kalkarsan sözleşmedeki madde sayesinde arabayı geri alır sizden.
Tamam Ferrari değil de Porsche, Audi olsun. Verdiğim örneği gayet iyi anladığınızı düşünüyorum.

UNDERT0KER

Üye
kafam karisdi:D bi tarafta Gb ci sin para yapsin farmcilar diyorsun obur tarafta itemleri alan adamlara (sana para kazana) laf ediyorsun
yane yilan gibi kulaniyorsun adamlari itemlerin kilit acmak icin daha rahat para yapmak icin gibi geliyor :D
sonusda bu bir oyun senin dediyin gibi farm "isi" diye bise yok zevk almiyorsan yapma, pve patch iste güzel fikir ler yaz

gb ve item değerleri niye düsmesin?
cleaver +8 satiyorum 200m -> baska item almak istyorum 200m icin rogue +7 elite chest diyelim :D
bu hafta piyasa düsmis hali: cleaver +8 150 satiyorum -> rogue elite de düsmis 150m ye :D

problem tek gb satinca cikiyo yoksa değer düsmiyo :D

1m -> x tl
cleaver +8 satiyorum 200m -> 200*x tl:D
cleaverr +8 satiyorum 150m -> 150 *x tl -> gb satan lar agliyo :S (gercekten charakterine gelistiren insan aglamaz)

oyunu is gibi göriyorsan ona bise diyemem calis "oyunda" parani yap ama oyunu oyun gibi görenler var yane zevk icin oyuniyanlar
onlar icin zorlasdirma bare
bence oyun öncelikle zevk icin yapilmis yapimci firma para yapar zevk veren bir ürün gelistirir
kardeş gbye çözüm yok ona bir şey demedik diyorum item alan adamlara da laf etmiyorum ben sadece arada uçurum olmasın diyorum konuyu yorumları tam okumadan yargılamaya gerek yok.

Relapse

Üye
Bana kalırsa uniq dışındaki silahların kilitlenmesi saçma. Para biriktirip silah alabilmem için elimdekini satmak istiyorum misal. Fakat satamadığım için almak istediğim silaha da para biriktiremiyorum. Fakat para biriktirmek için de elimdeki silaha ihtiyacım var gibi sonsuz bir döngüye giriyor.

SuckMyLollipop

Üye
Parası olan adam her türlü alıyor satıyor ya arkadaş şans eseri +7 war schyte bastım oyunun özelliklerinden dolayı str sc bile satılmıyor sıkıldım Warrior oynamaktan ve bu itemi oyun parası ile satıp kendime Mage veya Archer dizmek istiyorum ama yapamıyorum illa oyun Warrior oynamamı söylüyor başka karakter açsam emek verip bastığım İtem çöp olacak bir sene sonra zaten satılmaz, en kısa zamanda çözüm getirmeleri gerek bu sisteme

fatih55

Üye
Drop olarak karaktere ait drop gelmesine bile karşıyım. Amaç her zaman karakter geliştirme olmalı. Diğer türlü ticarethane mantığının sonucunu görüyoruz. Bu gün bu forumda bu kadar insan birşeyler yazıyorsa geçmişten tecrübe edinmek lazım. Amac 2 3 yılda birşeyler kazanıp ileride anlatmak mi 20 küsur yıldır bilinen mmorpg lerle yarışmak mi onu düşünmek lazım. Yıllar önce bir Kore oyunu yerine global bır Amerikan oyununa baslasaydim şuan muhtemelen gelecek pacth için İngilizce kaynakları tarıyor olurdum. Ama olduğumuz nokta aksine hayal kırıklığı ve yeni bir şans verme çabası. Umarım bir şeyler değişir hayatimizda.

bilen33

Üye
ticaret fonksiyonu olan bir oyunda item kitleme nedir? madem öyle moblardan item falan düşmesin koy kardeşim mağazana item list , +1 +2 +3.....+8 bunu fiyatlandır güzelce. herkes kesesine göre isteyen +1 alıp +8 denesin isteyen parasını verip direk 8'ini alsın. lvli tamamlayanda doğru pk'ya.. ne uğraştırıyorsunuz. dizsin yönetim manav gibi itemleri bizde ver ordan 1 kilo +1 bilmem ne diyip basmaya çalışalım. hem upgrade kağıdını falanda mağazadan TL ile satarsınız hepten voleyi vurursunuz. şahsen ben lvl kasarken 1m,1m biriktirdiğim (bir hesaptaki 3 ayrı char ki birini sinirimden açtım tabiki bp :D ) parayla ki yaklaşık 35 m upgrade kağıdı aldım bana düşen itemlerden eksik kalanları pazardan aldım. yaklaşık 100 kadar itemden 30 kadar +5 çıkardım dahada devam edip +7 denemeyi düşünüyordum. ama şu saatten sonra elim gitmiyor basmaya. +7 çıkar çıkmaz o ayrı mesele. diyeceğim son kertede" yapın şunu kemikten bi şahsiyette yüklemeyin" parası olanda pksına baksın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt