Araştırmadan boş atıp tutmayı sevdiğiniz ve şikayetçi olduğunuz halde sırf alıştığınız için KO'daki sistemi burada da istediğiniz için size boş beleş diyorum. Ayrıca MMORPG'ye neyin yakışıp yakışmadığına tek başına karar verebileceğini kim söyledi sana pardon? Bahsettiğim sistem yalnızca WoW'da değil BDO'da da var.
Endgame kavramı sadece son seviyeye ulaşmakla sınırlı bir kavram değil diyorum ama anlatamıyorum sanırım. Örneğin Albion Online'da level kavramı komple yok. Beceri ağaçlarında yer alan özellikleri ve kullandığın eşyaları güçlendiriyorsun.
Bu örnekle cevap vereyim sana; sen her gün 10 saat item farmı yapıyorsun, becerilerini sürekli olarak kullandığından dolayı puan birikiyor ve bunlarla ya güncel olarak kullanmakta olduğun becerilerini güçlendiriyorsun, ya da intermediate-ultimate skilleri açmak için beceri ağacında ilerliyorsun. Bunun sana kattığı yeni özelliklerle, veya ikimizde de mevcut olan özelliklerden seninkilerin daha çok geliştirilmiş olmasıyla karşı karşıya geleceğimiz her ortamda verdiğin emek sebebiyle üstün olacaksın zaten benden. Boss mu çıktı, sen keseceksin. Savaş mı çıktı, sen np kasacaksın. Bense sana yetişmeye çalışacağım. Ama oynarken keyif almaya devam edeceğim.
Bu sistemin başarılı olup olmadığını son 30 günde Knight Online ve Albion Online oynayan toplam oyuncu sayısını kıyaslayarak da görebilirsiniz. Üşeneceğinizi bildiğim için yazıyorum:
Son 30 günde Knight Online oynayan ortalama oyuncu sayısı: 2,163.8
Son 30 günde Knight Online oynayan maksimum oyuncu sayısı: 3,240
Son 30 günde Albion Online oynayan ortalama oyuncu sayısı: 8,256.7
Son 30 günde Albion Online oynayan maksimum oyuncu sayısı: 12,282
Evet ben karar veririm , gözlemlerimden dolayı - emek veren kitleye boş beleş sıfatını nasıl yakıştırdığın gibi , albion dediğin oyun , pk sırasında tüm itemlerinin yere düşebildği bir oyun oynamasak anlatacaksin ayrıca p2w nin kralıdır oyun ve dediğin skill geliştirimeleride gerçek parayla satin alabilrsin uzatmaya gerek yok .
Benim bu oyunu ko yapmaya çaliştiğima nerden kapıldın bilmiyorum , yazdiğim yazının belliki hepsini okumamışssın geliştirici ekibin söylediklerinide söylememe rağmen hala bana ko ve albion arasındaki oyuncu farkınu söylüyorsun paşam B A N A N E ko dan ? B A N A N E Albiondan?
şuan oynadığımız oyun Rise Online World ve geliştirilme aşamasında bir oyun , sen gelip burda , mekanik olsun , clanlar raid mekaniklerini taktiklerini 50 dakikalık videolar ile anlatsın , böyle hardcore pve bir content istediğini belirtiyorsun ve diyorsunki ya ama ben çalışan adamım "2 saat " girebileceğim , BDO da Mena ve EU Olmak üzere tam 5 yıl oynadım , menada şuan no p2w full pen 14 caphras level karakterim hali hazırda duruyor , BDO da herşeyden exp alırsın , life skill yaparken evinde otururkende ama spottaki adam kadar hızlı level alamazsın ve BDO dedğin oyun full online olmanı ve zaman vermeni gerektiren en yüksek oyunlardan biridir , zaman isteme konusunda.
Endgame dediğin şey kişiden kişiye değişen birşeydir , ama ortak olan şey levelingtir , MMORPG de leveling , end gamenin yarısını kapsar -
Belli levele gelmeden crafting yapamazsın , belli levele gelmeden o raidin bölgesine giremezsin
Crafting ve pve yapan adamın amacı ; şu son raidi şu dakika ile keslim ve 1st olalım ve bundan keyif alalimdır, bu topluluğ ya farmer dersin ya (CASUAL) oyuncu
Pvp takıntısı olan adam; Pve yapan crafting ile uğraşan adamdan itemi belli bir şekilde satın alıp , kendini geliştirir ve end game olur
Contentler , oyuncunun kendi başına eklediği şeyler değildir , oyun ve geliştirici firma buna izin vermediği sürece , ne bir pvp contenti nede pve contenti olabilir
insanlara sallamadan önce düşünmeni öneririm -