Nasıl bizim tercihimiz... %88 AH Limiti kalksın demiş, kimsenin 50M limiti gelsin diye talepte bulunduğunu da hatırlamıyorum forumda. ( 1 yayıncı arkadaş var bulabildiğim onu da önceki yazılarımda paylaştım.)Güncellemeden sonra da premium sizin için hiçbir şey ifade etmiyorsa, satın almayabilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize bağlı bir durum.
Oyuncuların istekleri tabii ki çok önemli, her zaman dikkate de alınıyor fakat oyuncu grubunun her istediği eklentinin oyuna entegre edildiği bir MMORPG oyun dünyada yok. Arka planda verileri en sağlıklı şekilde yönetim görüyor, oyuncuların da isteklerini göz önüne alarak bir düzeltme yapılacaktır. Yapılacak olan düzeltmeyi bekleyelim, yine farklı istek ve önerileriniz olursa tartışırız tabii ki.Nasıl bizim tercihimiz... %92 AH Limiti kalksın demiş, kimsenin 50M limiti gelsin diye talepte bulunduğunu da hatırlamıyorum forumda. ( 1 yayıncı arkadaş var bulabildiğim onu da önceki yazılarımda paylaştım.)
Şimdi kimin tercihi oldu bu durum... Tamamen yönetimin tercihi değil mi ? Yönetim bizi buna zorlamıyor mu ?
Yine başa dönmeyelim lütfen, AMAÇ neydi paylaşın belki diyeceğiz ki, oyunun istikbali için doğru olan buymuş, aslında olmazsa olmaz bir durum, belki limit şuna getirilse olur felan...Arka planda verileri en sağlıklı şekilde yönetim görüyor, oyuncuların da isteklerini göz önüne alarak bir düzeltme yapılacaktır. Yapılacak olan düzeltmeyi bekleyelim, yine farklı istek ve önerileriniz olursa tartışırız tabii ki.
Fonlama sisteminden bahsetmişsiniz bende sorularımı sorayım.Erken erişim, erken finansman, alfa erişimi veya ücretli alfa, tüketicilerin çeşitli geliştirme döngülerinde (ön alfa, alfa, beta) bir oyun için ödeme yapabilmesini ve ön sürüm ve sonraki tam sürümlerine erişebilmesini, bir yandan da geliştiricinin oyun üzerinde çalışmaya devam etmek için bu geliri kullanmasını sağlayan fonlama modelidir. Erken erişime katılmak için ödeme yapanlar genelde oyunda hata ayıklama, geri bildirim ve öneriler sunma konularında yardımcı olurlar ve bazen oyundaki özel ögelere erişebilirler. Erken erişim yaklaşımı, bağımsız geliştirici oyunları (indie oyun) için finansman sağlamak üzere yaygın bir yöntemdir ve kitlesel fonlama dahil olmak üzere diğer finansman mekanizmaları ile birlikte kullanılabilir.[1]
Kaynak
Yahu birisi çıksın desin ki, yahu bizim patron arada bir gelip dorion1 i geziyor, boş görünce "niye az bu oyuncu sayısı" diye fırçalıyor, en kolay yol milleti pazarda tutmak olduğuna karar verdik.
Ya da deyin ki, öyle bir kitleye hitap ediyoruz ki, pazardaki tezgah sayısından oyunun/sunucunun oyuncu sayısı çıkarımı yapıyorlar, mecburen var olan tüm oyuncularımıza zorla tezgah açtırmak durumundayız.
Ya da deyin ki, oyuncular Dorionda zaman geçirsin, kaynaşsın, daha önce görmedikleri itemleri görsün neymiş baksın, oyunun farklı eşyalarının ve yönlerini bulsun...
Hepsine kabulüz, ve alternatif yöntem sunmaya hazırız. Yeter ki şu Yüce AMACINIZı bizimle de paylaşın lütfen...
Pazarcının işi bu değil mi? Bütün gün pazarda adam en uyguna alıyor itemi. Çünkü oyuncular bütün gün pazarda durmak istemez hemen ucuza satıp gidiyor. Ah olsa tüm itemleri hemen acele satayım telaşı yoktu. Bugün ah koyduğum itemlerden bikaçı satılsa yeter. Satılanın yerine yeni item koyup geçerim.Bu sınır pazarcının da işine yaramaz. Fiyat kırma devam ediyor. Ne amaçlandı onu merak ediyorum, kaldırmayın ama şu merakımızı giderin![]()
Hocam yanlış düşünüyor olabilirim ama pazarda durmuyorum, akşam saatinde en ucuz fiyatı veriyorum satıp çıkıyorum. O yüzden pazarcı çok yarar sağlamaz bence. İtem alacaklar akşam yoğunluğu beklemeli, fiyatlar kırılıyor. Pazarcının işine ne zaman yarar? AH'de fiyatları göremezsek o zaman pazarcı avantaj sağlar. O zamanda oyunu direkt silerim zaten.Pazarcının işi bu değil mi? Bütün gün pazarda adam en uyguna alıyor itemi. Çünkü oyuncular bütün gün pazarda durmak istemez hemen ucuza satıp gidiyor. Ah olsa tüm itemleri hemen acele satayım telaşı yoktu. Bugün ah koyduğum itemlerden bikaçı satılsa yeter. Satılanın yerine yeni item koyup geçerim.
Adamlar şuan en ucuz şekilde item satın alıp +9 siparişleri yetiştirme derdinde.
Eğer sizin dediğiniz gibi pazarcının da işine gelmiyorsa bu durum tek seçenek kalır. O da AH için ayrılan sunucunun yetersiz kalmasıdır. Ki zaten 15günlük güncelleme gelmeden önce AH dengesiz çalışıyordu. Sebep sunucu kapasitesi ise bence çözüm yine çok yanlış. Ah sunucusu aşırı yüktedir yaparsın sadece premium lu adam kullansın anlarım. Tam özellikli AH için premium almaya değer.
Hocam yanlış düşünüyor olabilirim ama pazarda durmuyorum, akşam saatinde en ucuz fiyatı veriyorum satıp çıkıyorum. O yüzden pazarcı çok yarar sağlamaz bence. İtem alacaklar akşam yoğunluğu beklemeli, fiyatlar kırılıyor. Pazarcının işine ne zaman yarar? AH'de fiyatları göremezsek o zaman pazarcı avantaj sağlar. O zamanda oyunu direkt silerim zaten.
Bence sorun burada başlıyor biz sizden bizim isteklerimizi yerine getirin %100 playerın isteği olsun gibi beklenti içinde değiliz ama sağlıklı kullandığımız bir sistemi elimizden alırsanız buna her oyuncunun isteğini yerine getiremezler diye bir cevap olamaz . zaten bu sistem vardı ve yönetim sistemi elimizden aldı ve amaç neden belirtmeden . biz 0 dan hiç bir sistem yokken bunu oyuna entegre edin demedik sadece mevcuttaki sistemi bozdunuz geri getirin diyoruz ya da bize bu sistemi neden bu hale getirdiğini lütfen açıklasın yönetim .Oyuncuların istekleri tabii ki çok önemli, her zaman dikkate de alınıyor fakat oyuncu grubunun her istediği eklentinin oyuna entegre edildiği bir MMORPG oyun dünyada yok. Arka planda verileri en sağlıklı şekilde yönetim görüyor, oyuncuların da isteklerini göz önüne alarak bir düzeltme yapılacaktır. Yapılacak olan düzeltmeyi bekleyelim, yine farklı istek ve önerileriniz olursa tartışırız tabii ki.
AH olmasaydı tepki daha büyük olabilirdi hocam. Pazar hiç olmamalı, new world örneği çok güzel olmuş.Haklı olabilirsiniz uygun fiyat yazdığınızda itemlerinizi hızlıca satabiliyorsunuzdur belki... Fakat ben 2 gecedir pazara bıraktığımı, fiyatları da uygun yazdığım halde itemlerimin satılmadığını biliyorum. Üst mesajlarda bunun elektrik faturasına olan etkisini rakamlarla açıkladım. Hadi bunu da geçtim ben karakterimi pazarda bekleterek vaktimi ve premium süremi harcamak istemiyorum. En baştan auction house koymasalardı herkes pazar açsaydı kimse bunda tepki göstermezdi. Asıl problem başta olan bir özelliği sonradan iptal etmek. Tepkimiz buna.
Yani dostum olabilecek en ucuz fiyata satıyorsun işte itemi. Kimin satın aldığını biliyormusun? Bu işi ticaret amaçlı yapan biri büyük ihtimal.Hocam yanlış düşünüyor olabilirim ama pazarda durmuyorum, akşam saatinde en ucuz fiyatı veriyorum satıp çıkıyorum. O yüzden pazarcı çok yarar sağlamaz bence. İtem alacaklar akşam yoğunluğu beklemeli, fiyatlar kırılıyor. Pazarcının işine ne zaman yarar? AH'de fiyatları göremezsek o zaman pazarcı avantaj sağlar. O zamanda oyunu direkt silerim zaten.
Hocam yanlışın var. Malum oyundan geri geldi büyük pazarcılar soulbound kalkınca. Üstüne AH kapalı yani 50m sınırlı olan şu zamanda altın çağını yaşıyorlar.Bilindik bir kaç pazarcı oyunu bırakıp malum oyuna gitti. Gitme amaçları piyasanın her saniye değişmesi. Yönetim bunu engellemek istedi ama giden çoktan gitti ve gelmeye niyetleri yok.
kesinlikle katiliyorum hala AH sistemine neden sinir getirildigi aciklanmiyor. Sadece bakim yapilip tekrar acilicak denildi ve sonuc 50m siniri NEDEN?Yahu birisi çıksın desin ki, yahu bizim patron arada bir gelip dorion1 i geziyor, boş görünce "niye az bu oyuncu sayısı" diye fırçalıyor, en kolay yol milleti pazarda tutmak olduğuna karar verdik.
Ya da deyin ki, öyle bir kitleye hitap ediyoruz ki, pazardaki tezgah sayısından oyunun/sunucunun oyuncu sayısı çıkarımı yapıyorlar, mecburen var olan tüm oyuncularımıza zorla tezgah açtırmak durumundayız.
Ya da deyin ki, oyuncular Dorionda zaman geçirsin, kaynaşsın, daha önce görmedikleri itemleri görsün neymiş baksın, oyunun farklı eşyalarının ve yönlerini bulsun...
Hepsine kabulüz, ve alternatif yöntem sunmaya hazırız. Yeter ki şu Yüce AMACINIZı bizimle de paylaşın lütfen...
Bu itemler AH de satılsa pc nin açık kalma derdi olmayınca bu fiyatlara düşmez. Acil satma olayı olduğunda fiyat çok daha fazla kırılıyor. Çünkü pazarcı biliyor AH den satış yapamadığınızı. Oyunun büyük çoğunluğu pazar kurmuyor sonuçta. Tam bir kısır döngü yani anlatmak istediğim oyuncu yararına hiç bir şey yok.
AH açıkken millet birbirine ks atıyormuşmuş, Pazarda şuanda charım, ah varken bu kadar ksleşmiyorduk .Itemi geri alamıyordum çünkü tax kesiyordu
şuanda bakıyorum ks yemişim hemen pazarı bozuk ks atıyorumTeşekkürler ks ye devam ilk benimki satılacak !