Auction House Oyun içi pazara zarar vermiyor

WoxHades

Üye
30m olan iteme, pazarı gezip 29m koyan sen değil de, AH öldürüyor öyle mi ?. aslında AH olsa, herkes bakıp aynı fiyat dan koysa pazar ölmez. 30m olan iteme 29m de gördün mü hemen al, sen koy 30m den sat. al sana AH den para kazanma taktiği. hem de pazar kurmadan.

Ben sana pazarın 1m altından bir sürü item satabilirim hepsini alıp pazardaki fiyata koyarsın bana mantıklı gelmedi sana mantıklı geliyor galiba oyun içi pm atarsın istemediğin kadar item satarım pazarın 1m altına

soulgrisman

Üye
Ben sana pazarın 1m altından bir sürü item satabilirim hepsini alıp pazardaki fiyata koyarsın bana mantıklı gelmedi sana mantıklı geliyor galiba oyun içi pm atarsın istemediğin kadar item satarım pazarın 1m altına
ben niye senin ameleliğini yapıyorum ki ? konu '' Auction House ''. eğer ah gelirse sana söz veriyorum 100m olan itemi 99m den sen den alıcam.
şimdi benim yazdığıma verdiğin cevabı düşündüm de , sen AH nedir biliyor musun ? daha doğrusu olması gereken AH nasıl yani biliyor musun ? .zira malum oyundaki seni yanıltmasın..

çok kısa dilimin döndüğünce anlatayım. elinde item var satmak istediğin. bunu pazar kurmak yerine ( olması gerektiği haliyle ) vendora satış açarsın. istediğin fiyatı yazarsın, sallıyorum 10m. dönüp arkanı gidersin. artık balığa mı çıkarsın yada farm mı yaparsın senin bileceğin iş.
sonra bende bu vendor da senin satmak istediğin itemi almak istediğimde buy/ satın al neyse seçerim. item bana mail gelir. parasıda sana mail olarak gelir. bir de bunun bit diye bir şeyi var. anlatması uzun...

Indark

Üye
Ben demiştim, kapanmalı kapatılmalı en azından price a göre sıralama olmamalı, sıralama yoksa tümm chler ve krallıklar için ortak bir ah olmalı. AH kullanımı ücrete tabi olmalı. Şurada pet premium çekmeyen adamlar AH gibi mucizevi bişeyi kullanamasın. Yada pazara gidilmemeli biraz vakit geçirsin adamı arasın dorionda yada pm atsın kardeş pazar nerde yanına gelem şu itemi konuşalım diye. AH pazarı öldürüyor, öldürecek, öldürmekte. RP ise RP ticaret yapmak isteyenlerin oyunu baltalanıyor piyasa ölüyor ksleşen ksleşene. GB yi siteye satanları banlasınlar abi. Direkt ban hiç acımadan, satın alanı da banlasınlar. Ben zevk alıyorum ticaretten. Pazar gezmekten. İyi olmuş.

IFIRTINAI

Üye
Eğer siz oyuna auction house koyuyorsanız, bir zahmet pazar kurmayı da dahil etmeyeceksiniz. Türkçesiyle müzayede evi oyunda varsa, merchant yani tüccar sistemi neden var? Önce yapımcı olarak kullandığınız dil ile uygulamalarınız tutarlı olmalı. Auction House koyuyorsanız oyuna, beklenti bu pencereden item alıp satmak üzerine olacaktır. Eminim yabancı oyuncular pazar kurmayı bile zor çözüyorlardır. Ayrıca eğer ki ben bu sistemi oyuna entegre edemedim, tüm maplere aktif edemedim bari merchantla idare edin diyorsanız, kusura bakmayın ama ilerisi için oyunun geliştirici ekibine yenilerini katmanız daha hayırlı olacaktır.

Auction house olan oyunlarda nedense bizim oyuncuların hiç sevmediği ''pazarcılar'' kesimi piyasayı dengede tutar. Yani siz piyasa değeri 30m olan item i fiyat kıra kıra 25m e düşürdüyseniz, piyasayı bilen insanlar da ucuza olanları ister tek başına, ister koordine bir şekilde toplayacaktır. Siz de gün sonunda ah ucuza koymuşum keşke 30m e koysaydım diye düşünüp ertesi gün 30m e koyacaksınız ve acele satma hırsına yenik düşmeyeceksiniz. Uzun vadede auction house gibi herkesin ne sattığı ne almak istediği bilinen sistemler ekonomiyi canlı tutar.

2022 de çıkan oyun için pazar kurmak nedir ya ? ciddi ciddi soruyorum bu sistemin bu oyunda olmasının sebebi nedir?

IFIRTINAI

Üye
Ben demiştim, kapanmalı kapatılmalı en azından price a göre sıralama olmamalı, sıralama yoksa tümm chler ve krallıklar için ortak bir ah olmalı. AH kullanımı ücrete tabi olmalı. Şurada pet premium çekmeyen adamlar AH gibi mucizevi bişeyi kullanamasın. Yada pazara gidilmemeli biraz vakit geçirsin adamı arasın dorionda yada pm atsın kardeş pazar nerde yanına gelem şu itemi konuşalım diye. AH pazarı öldürüyor, öldürecek, öldürmekte. RP ise RP ticaret yapmak isteyenlerin oyunu baltalanıyor piyasa ölüyor ksleşen ksleşene. GB yi siteye satanları banlasınlar abi. Direkt ban hiç acımadan, satın alanı da banlasınlar. Ben zevk alıyorum ticaretten. Pazar gezmekten. İyi olmuş.
Satmak istediğin itemi tüm server gördüğünde mi daha kolay satarsın, önünden geçen 2 kişi gördüğünde mi? Pazarı öldürmediği kesin bu sistemin, ama insanların şikayetçi olduğu pazarcı kesimini öldürmekte. Demek insanlar bu yüzden sevmiyor bu kesimi.

Indark

Üye
Satmak istediğin itemi tüm server gördüğünde mi daha kolay satarsın, önünden geçen 2 kişi gördüğünde mi? Pazarı öldürmediği kesin bu sistemin, ama insanların şikayetçi olduğu pazarcı kesimini öldürmekte. Demek insanlar bu yüzden sevmiyor bu kesimi.
Satmak istediğim itemi zaten 4 lü içerisine kuruyorum ben. Dışardan görünecek şekilde yada pazarımda tek tip item satıyorum örneğin sadece +8 takılar yada +1 rare itemlar. Değerli bir şey varsada dediğim gibi tek pazar en başa onlar 4 item. Bu kadar. Oyun içi ticareti gerçek paraya çevirenler banlansın dediğim gibi. Yasaklansın. Sistemde bu şekilde kalsın terto. +1 rare cleaver 800k dan 300 k ya düştü ks yiye yiye :D. Ucuz itemlarda pazara çok atılan itemlarda. Solo farmcılarda işleri zorlaştırmaktan başka bir işe yaradığını düşünmüyorum action house ın. Çünkü şu sebepten pazarda beklersem farm yapamam farm yaparsam pazar kuramam üstüm dolar. E gece pazar kuruyorum 16 tane rare item. AH dan bakıp 200k hepsi he çok değil. Sabah bir kalkıyorum piyasa 150k olmuş. Ben çar oturmuşta oturmuş :D

IFIRTINAI

Üye
Satmak istediğim itemi zaten 4 lü içerisine kuruyorum ben. Dışardan görünecek şekilde yada pazarımda tek tip item satıyorum örneğin sadece +8 takılar yada +1 rare itemlar. Değerli bir şey varsada dediğim gibi tek pazar en başa onlar 4 item. Bu kadar. Oyun içi ticareti gerçek paraya çevirenler banlansın dediğim gibi. Yasaklansın. Sistemde bu şekilde kalsın terto. +1 rare cleaver 800k dan 300 k ya düştü ks yiye yiye :D. Ucuz itemlarda pazara çok atılan itemlarda. Solo farmcılarda işleri zorlaştırmaktan başka bir işe yaradığını düşünmüyorum action house ın. Çünkü şu sebepten pazarda beklersem farm yapamam farm yaparsam pazar kuramam üstüm dolar. E gece pazar kuruyorum 16 tane rare item. AH dan bakıp 200k hepsi he çok değil. Sabah bir kalkıyorum piyasa 150k olmuş. Ben çar oturmuşta oturmuş :D
Kusura bakma ama ben sana laf anlatamayacağım.

dinopawcat

Üye

Acilcilerden ve pazarcılardan kurtulma çözümü %100

Son teknoloji item alıp satma ve açık arttırma.
1. pcni saatlerce boşa acık bırakılmasına son !! (elektrikten tasarruf ve bilgisayarın ömrünü uzutma)
2. Ve en önemlisi acilcilerden ve pazarcılardan kurtulma çözümü %100
3. kimse artık item alırken yada satarken kazık yemicek. Ve hic ugrasmıcak bile :)

Nasıl Çalışır bu Sistem ?

1. Npc ye gidilir sağ tıklanır
2. item ismi girilir ve listelenir
3. piyasa anında öğrenilir
4. ve en düşük fiyata satan tespit edilir ve alınır.
5. açık arttırma fiyatı var ise teklif edilir. süre bitiminde en yüksek teklifi veren kazanır.
6. item satmak istediğinizde ise yine aynı şekil npcye itemi bırakıp fiyatı girilir.
7. item satıldıgında bildirim gelir (oyundaki posta kutusu diyelim) ve oradan para çekilir.

Peki bu Sistemin bize ne avantajları var ?
1. Pc yi 24 saat deli gibi boşa çalıştırmaya son!!! ( elektrikten tasarruf ve pc nin eskimesinin önüne geçme Ve oyunda özgürce hareket edebilme)
2. Pazarcıları Ve Acilcileri ortadan kaldırma. ( genelde berbat kişilikleri var çünkü itemin değerini bildikleri halde sizi düşünmeden egoist bir şekilde
3. bir çok farklı charla sistemli size pm atıyorlar ve sizin aklınıza girip o itemi degersizlesitrip o itemi cok cok degerinin altında almaya çalışyorlar.
4. o item okadara gitmez. o item düstü. filan bin türlü oyunla sizin saatlerce düsürmek icin canınızın cıktıgı o itemi cok cok cok degerinin altında almaya ve
bizi kazıklamaya calısıyorlar.

Bunlardan kurtulmanın vakti gelmedimi ?

5. bizden daha fazla kazanıyorlar böyle bir adaletsizlik olabilirmi?.
6. ben 6 saat 7 saat farm yapacağım 10m icin. beyefendi alıcak o itemi belki 5 dakikada benim kazancımın 2 katı 3katı belki daha fazla kazancak .Adalet ?
7. pazar kurmaya vakti olmayan kişileri pazarcıların acilcilerin eline düşmesinin önüne geçme %100
8. charını pazarda oturtmak yerine npcye fiyatını girip bırakıp. istedigin şeyi oyunda yapabilme özgürlüğü
9. misal verdim npcye gidiyorum exp kasmaya yada farm yapmaya. yada dungeona yada pk . yada işim var alt f4.
ve oyuna bir giriyorsunuz posta kutusuna gidiyorsunuz satılmıssa paranızı ordan cekıyorsunuz. bundan iyisi ? :D

Lütfen Dikkate Alınız.

IFIRTINAI

Üye

Acilcilerden ve pazarcılardan kurtulma çözümü %100

Son teknoloji item alıp satma ve açık arttırma.
1. pcni saatlerce boşa acık bırakılmasına son !! (elektrikten tasarruf ve bilgisayarın ömrünü uzutma)
2. Ve en önemlisi acilcilerden ve pazarcılardan kurtulma çözümü %100
3. kimse artık item alırken yada satarken kazık yemicek. Ve hic ugrasmıcak bile :)

Nasıl Çalışır bu Sistem ?

1. Npc ye gidilir sağ tıklanır
2. item ismi girilir ve listelenir
3. piyasa anında öğrenilir
4. ve en düşük fiyata satan tespit edilir ve alınır.
5. açık arttırma fiyatı var ise teklif edilir. süre bitiminde en yüksek teklifi veren kazanır.
6. item satmak istediğinizde ise yine aynı şekil npcye itemi bırakıp fiyatı girilir.
7. item satıldıgında bildirim gelir (oyundaki posta kutusu diyelim) ve oradan para çekilir.

Peki bu Sistemin bize ne avantajları var ?
1. Pc yi 24 saat deli gibi boşa çalıştırmaya son!!! ( elektrikten tasarruf ve pc nin eskimesinin önüne geçme Ve oyunda özgürce hareket edebilme)
2. Pazarcıları Ve Acilcileri ortadan kaldırma. ( genelde berbat kişilikleri var çünkü itemin değerini bildikleri halde sizi düşünmeden egoist bir şekilde
3. bir çok farklı charla sistemli size pm atıyorlar ve sizin aklınıza girip o itemi degersizlesitrip o itemi cok cok degerinin altında almaya çalışyorlar.
4. o item okadara gitmez. o item düstü. filan bin türlü oyunla sizin saatlerce düsürmek icin canınızın cıktıgı o itemi cok cok cok degerinin altında almaya ve
bizi kazıklamaya calısıyorlar.

Bunlardan kurtulmanın vakti gelmedimi ?

5. bizden daha fazla kazanıyorlar böyle bir adaletsizlik olabilirmi?.
6. ben 6 saat 7 saat farm yapacağım 10m icin. beyefendi alıcak o itemi belki 5 dakikada benim kazancımın 2 katı 3katı belki daha fazla kazancak .Adalet ?
7. pazar kurmaya vakti olmayan kişileri pazarcıların acilcilerin eline düşmesinin önüne geçme %100
8. charını pazarda oturtmak yerine npcye fiyatını girip bırakıp. istedigin şeyi oyunda yapabilme özgürlüğü
9. misal verdim npcye gidiyorum exp kasmaya yada farm yapmaya. yada dungeona yada pk . yada işim var alt f4.
ve oyuna bir giriyorsunuz posta kutusuna gidiyorsunuz satılmıssa paranızı ordan cekıyorsunuz. bundan iyisi ? :D

Lütfen Dikkate Alınız.

bir ek olarak da herhangi bir npc ye gerek yok bu arada. Npc etrafında kuru kalabalık lag donma kopmalar çok olur çünkü yoğunluktan ötürü. Mesela slotta bir item düşürdün, çat açtın auction house u çat koydun satışa. Artık sistem buralara kadar ilerledi globalde.

dinopawcat

Üye
bir ek olarak da herhangi bir npc ye gerek yok bu arada. Npc etrafında kuru kalabalık lag donma kopmalar çok olur çünkü yoğunluktan ötürü. Mesela slotta bir item düşürdün, çat açtın auction house u çat koydun satışa. Artık sistem buralara kadar ilerledi globalde.
buda olabilir tabiki . yazılımsal olarak hangisi daha kolay ise o yöntemi tercih etmelerini isterim. çünkü nekadar erken gelirse okadar çok kisinin canının yanmasının önüne geçebilinir. tşk ederim önerin için . konu açtım lütfen olumlu yada olumsuz katkıda bulunursanız sevinirm iyi geceler.

https://forum.riseonlineworld.com/k...e-gidecek-ve-hic-ugrasmadan.10536/#post-66922

Son düzenleme:

soulgrisman

Üye
nasıl pot satan vendor her yerde varsa bu vendor da her yerde olabilir. bu sistem lag yoğunluk oluşturmaz bence. ama sunucu açılalı 1 ay olmasına rağmen özellikle şu son kapanma olayından sonra, bunu yapabilecek beceriye sahip olmadıklarını düşünüyorum.

dinopawcat

Üye
nasıl pot satan vendor her yerde varsa bu vendor da her yerde olabilir. bu sistem lag yoğunluk oluşturmaz bence. ama sunucu açılalı 1 ay olmasına rağmen özellikle şu son kapanma olayından sonra, bunu yapabilecek beceriye sahip olmadıklarını düşünüyorum.
ekip zaten söyledi ilk oyunları oldugunu. bunları yapabilmeleri için zaman gerektiğini düsünüyorum. ancak hoş görü gösterebilmemiz için ve güvenebilmemiz için. en azından not alındı bu konu hakkında çalışma yapacağız gibisinden bir yazı bile insana umut verir diye düsünüyorum. haksızmıyım ?

hyperson

Üye
yes aktif edilsin kesin hemmde mükemmel olur herkez için hem kasma sorunu ping sorunu ortadan kalkar .

TaturA

Üye
Bu tarz oyunlarda kaldıki item çıkarmanın zor olduğu bir oyunda itemin fiyatı düşmemeli diye düşünüyorum. Bu nedenle pazarcıdan çok toplayıcılık önemli. bu konuyu kendi konumda açıkladım belki katılırsınız. Ben Action pazardan topluyorum üstüne 2/3m koyup fiyat yükseltiyorum sellde kimsede yoksa benden alınıyor. Böylelikle farm yapan farmının karşılığını alabiliyor fiyat düşmüyor. Pazarcıya kendini kaptıran zaten bizede kaptırıyor önce 20m lik itemi 15 e koyuyor bizim gözümüzden kacarsa pazarcıya kaptırıyor kendini.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt