Emeğine sağlık![]()
Eline sağlık dostum
güzel bir rehber olmuş
Çok teşekkürler.Ellerine sağlık
fark etmemiştim ama balıkçılığın nerfleneceğini son zamanlarda yapılan twitch sohbet yayınında Burhan bey söylemişti diye hatırlıyorumArkadaşlar gece kayıt alıyorum ben hesap yapabilmek için, 6 saatte minimum 100k XP kasıyordu Rare ve Epic oltalar ile. Onu da azaltmışlar %100 eminim çünkü Patch'ten sonra 6 saatte 70k XP bırakmaya başladı. Tutma oranları aynıdır diye düşünüyorum ancak fark ettiyseniz oltaya balığın yakalanma süresi uzamış gibi.
Bu konuda Burhan Bey'e %100 katılıyorum ben sadece insanların bilgilenmesi için rehberler hazırlıyorum ancak kolay olması öğrenmek istemeyen sırf salça olmak isteyen kişilerin de katılmasına yol açar. Ne kadar bilgili ve düzenli olan kişi sayısı normal düzeyde olursa o kadar iyi olur bu da ancak yapılan şeyin zorluğuyla ayarlanabilir.fark etmemiştim ama balıkçılığın nerfleneceğini son zamanlarda yapılan twitch sohbet yayınında Burhan bey söylemişti diye hatırlıyorum
Evet yamadan sonra bir kaç değişiklik olmuş.Balık tutma süresi ve yüksek seviye balıklar daha zor tutuluyor.Arkadaşlar gece kayıt alıyorum ben hesap yapabilmek için, 6 saatte minimum 100k XP kasıyordu Rare ve Epic oltalar ile. Onu da azaltmışlar %100 eminim çünkü Patch'ten sonra 6 saatte 70k XP bırakmaya başladı. Tutma oranları aynıdır diye düşünüyorum ancak fark ettiyseniz oltaya balığın yakalanma süresi uzamış gibi.
Yüksek seviye balıklar zaten zor hocam yüzdelerini belirttim oranlarını bulabilmek için en az 1000'er tane hesapladım ancak ulaştım bu bilgilere. Ancak oltaya düşme süresi kesin uzamış.Evet yamadan sonra bir kaç değişiklik olmuş.Balık tutma süresi ve yüksek seviye balıklar daha zor tutuluyor.
Şu an fark ettim. Gelen yamadan sonra fishing exp kaybı yaşamışım. 50-60K arası bir exp kaybı olmuş. Konuyu takip eden arkadaşlarda kontrol edebilir mi?Bir de sadece tavsiye. Balıkların ağırlıkları artırılırsa full afk bırakma süresi de azalmış olur. Herhangi bir admin eğer okuyorsa bir değerlendirmelerini tavsiye ederim en azından masaya yatırsınlar.
Vallahi ona dikkat etmedim emin değilim.Şu an fark ettim. Gelen yamadan sonra fishing exp kaybı yaşamışım. 50-60K arası bir exp kaybı olmuş. Konuyu takip eden arkadaşlarda kontrol edebilir mi?
Evet yarı yarıya düşme var. 100k Exp yerine 60k Exp geliyor toplam 6 saatte. Hem Epic oltada hem Rare oltada. Fakat 24-48 bandında saate bölüp hesaplarsak yine saat başı 15-20k exp geliyor. O nedenle balık yakalama oranı değil, balığın oltaya düşme süresinin uzadığı kanaatindeyim.Maalesef son güncelleme ile, balık tutma oranı yarı yarıya düşürülmüş gibi. 16 saatte yaklaşık 150'ye yakın Red Snapper ve 50'ye yakın Catfish tutardım. Dün 50 tane Red, 15 tane de Catfish tutabilmişim. Verdiğim sayılar gün be gün değişkenlik gösterebilir ama, uzun zamandır balık tuttuğum için, her günün sonunda elimde 140'ı geçen red ve 40'ı geçen cat olurdu. Artık olmuyor. Ya da şöyle izah edeyim. Günlük %40 xp kasabilirken dün %20 civarı anca kasabildim.
Elektrik parası diye bir durumu da düşünecek olursak, beyhude bir uğraş olmak üzere.
Evet balığın oltaya gelme süresi uzamış. Eğer balıklara da nerf geleceğini kesinleşirse pek uğraşılacak gibi durmuyor.Evet yarı yarıya düşme var. 100k Exp yerine 60k Exp geliyor toplam 6 saatte. Hem Epic oltada hem Rare oltada. Fakat 24-48 bandında saate bölüp hesaplarsak yine saat başı 15-20k exp geliyor. O nedenle balık yakalama oranı değil, balığın oltaya düşme süresinin uzadığı kanaatindeyim.
Açıkçası zor işime gelir çünkü 3 5 ayda her şeyi bitirip oyundan sıkılmak istemiyorum. Early Access'in iyi yanı büyük değişimlerin sürekli gelmesi. Bu da her büyük değişimden sonra oyunda yeni bir şeyleri test etme vakit harcama açısından güzel oluyor ancak büyük hatalar da söz konusu olabiliyor. Yani Crafting 60 level cap geldiğinde 50'den 51'a atlamak herhalde bu exp artış oranlarını göz önünde bulundurursak ve gelen nerfleri, 1 ay gibi bir süreç olacak gibi duruyor eğer ki yeni gelecek olan balıklar iyi exp vermezse ya da düşük oranda devam ederse. Ayrıca şu anda balıkçılık 30 üstü düşen balıkların değerleri çok yüksek çünkü en iyi 3 balıktan toplamda sadece 6 tane falan düşüyor 24 saatte. Tanesi 500.000-1.000.000 arası satılabilir çünkü şu anda balıkçılık kasmak aşırı zor 2 aydan fazla sürüyor 7 24 balıkta dursa. Bu da farklı bir +sı tabii.Evet balığın oltaya gelme süresi uzamış. Eğer balıklara da nerf geleceğini kesinleşirse pek uğraşılacak gibi durmuyor.
Yüksek seviye balıklar zaten zor hocam yüzdelerini belirttim oranlarını bulabilmek için en az 1000'er tane hesapladım ancak ulaştım bu bilgilere. Ancak oltaya düşme süresi kesin uzamış.
Bir de sadece tavsiye. Balıkların ağırlıkları artırılırsa full afk bırakma süresi de azalmış olur. Herhangi bir admin eğer okuyorsa bir değerlendirmelerini tavsiye ederim en azından masaya yatırsınlar.
Teşekkürler hocam fakat konudaki son 3 balık çok önemli, benden söylemesi balıkçılık daha da zorlaşacak gibi duruyor. Daha iksir yapımı gelecek, eğer ki bu balıklar kullanılırsa ve çok iyi şeyler verirse bu iksirler, bu balıkların fiyatını düşünemiyorum. Şu anda bile tanesini 1m'den satıyorum konudaki son 3 balığı. Günde 10m bedava para bırakıyor güzel yani o açıdan.Hocam eline sağlık yine güzel bir rehber hazırlamışsın, gönüllü olarak bunu yapman çok güzel.
Mor balıklarda işe yarar bir balık göremedim, 30 olalım diye bekliyordum ama bişey değişmeyecek gibi.
30 lvlden sonra dorion-kingdom ve haddarda da balık tuttun mu ? belki bir farklılık vardır .
Weight konusuna katılmıyorum,65 lvlde 6000 weight'e sahibim,tüm mage oyuncularını çok zorlar,
diğer jobların böyle sorunu yok galiba yan karakter priestim var 58 lvlde 18.000 weight var