Burhan bey'in discordda Trade konusunda söyledikleri,size iyi oyunlar....Rokosofta hayırlı kazançlar...

tiha

Üye
Katılım
18 May 2021
Mesajlar
27
Puanları
3
yok bro bişey beklemem ben artık,o defter kapandı.
gb farmerları ve para babaları takılsınlar beraber,ben başka bi oyuna başladım bile,adını yazmıyim reklam olmasın.
En güzelini yapmışsın. O belirttiğim tarihte bir mmrog piyasaya çıkacak. Bende onu bekleyeceğim.
Biz buraya niye geldik?
Yeni othiciwalar görmek için mi?
Tl ile 5dk da full item char dizen kişilerin egosunu tatmin etmek için mi?
Slotları kapatmış cafeciler için mi?
Bir farmerdan bir tane görev itemi veya kesme görevi nedeniyle saatlerce küfür yemek için mi?
Satılık gb yazılarını görmek için mi?
Acil itemleriniz alınır floodları için mi?
Elit item satılır sağ merdivendeyizler için mi? Vs vs...
İyi de bu söylediklerim zaten bir oyunda mevcut. Eee size ne gerek var?
Bu oyun bu planla sadece ko nun farmerını pazarcısını itticisini uberini vs çeker. Onlarda bu oyunu bir virüs gibi öldürürler. Sonra moblarla ortada kalırsınız. Örnek: X oyunun yeni serverları eski serverları farketmez. Açın bir hesap girin bakın. :D Cz de kaç kişi var bakalım. 3-5k np ile dragon alırsınız :D Bir taşıt yapıyoruz işe de başladık. Bu uçak mı yat mı otomobil mi olacak bizde bilmiyoruz? Adama gülerler. Geliştirici ekip istemiyormuş. Güzel de patron varken adama nasıl yani derler? Bizim müdürde çok sıkışınca üstten emir geldi valla yapabileceğim bir şey yok bahanesine sığınıyor. Ticari kaygılar illa ki olacak da bu bahaneye sığınıp o markete daha çok şey eklersiniz. Ticari kaygılarla trade arasındaki ilişki kurmak dahi istemiyorum. Hayırdır ağa derler? Yani grafikler iyi diye kimse dejavu yaşamak istemez. Z kuşağı mmrog oynamıyor. 2006 nın ortaokul lise bebeleri büyüdü, evlendi, çocuk sahibi oldu. 30-40 yaşlara dayandı. Bunlara karnımız tok.
 
Son düzenleme:

baammbaamm

Üye
Katılım
19 May 2021
Mesajlar
52
Puanları
18
Merhaba,
Başladığınız oyunun sitesinde forum yok mu?Neden buraya gelip yazma gereği duyuyorsunuz?
Tiham yazdıklarınız arasında ''Geliştirici ekip istemiyormuş. Güzel de patron varken adama nasıl yani derler? Bizim müdürde çok sıkışınca üstten emir geldi valla yapabileceğim bir şey yok bahanesine sığınıyor." bu cümleniz cok akla yatkın geldi.Bu konuyu açıklığa kavuşturacak bir yönetici ya da mod arkadaşımız var mı?

Ben oyunun p2w özelliklerini barındırmıcağını düşünüyorum.Olsa bile bu belirli bir seviyede olacaktır. Ev , araba ver bu itemi al bu karakteri al gibi bir şeye müsade edeceklerini hiç düşünmüyorum.Tabiki şunu unutmamız lazım hiç bir hizmet karşılıksız verilmez.Umarım haklı cıkarım.
 

efeklc

Üye
Katılım
22 Kas 2020
Mesajlar
29
Puanları
18
30+ yaşındaki adamlarla 200 300 kişi oynarsınız alfada gördük oyun aniden paraya döküldü itemlar 1500 liradan aşşa satılmadı malmıyım bn 10 günde kazandığım parayı silaha vereyim satın işte mağzada kostümdür makyaj dır. size verelim parayı.
Bunun trade ile ne alakası var? Trade kapatsan bu kişiler karakteri satarlar bu sefer bir şey değişmez. Bizim toksik kitle para üzerinden güç ve hegemonya kurmak istiyor. Oyun olarak görmüyorlar ki. Aşırı hırs, sinir stres oluyorlar. Bir avrupalıların pubg, fortnite'ı nasıl oynadıklarına bak twitch yayınlarından, bir de bizim ve rusların nasıl oyun oynadıklarına bak. Aynı şeyi tavla oynarken dahi görürsünüz, tavla oynarken insanı hayattan soğutan enerjisini emen sürekli konuşup psikolojik baskı kurmaya çalışan insan görmediniz mi hiç? Tavlada bile neler yapıyor insanlar, sırf kazanmak için karşısındaki insanın moralini alt üst ediyorlar.

Biz oyunu eğlenmek için değil başkalarını ezmek, küçük düşürmek için oynuyoruz. Daha doğrusu bundan zevk alıyoruz, böyle eğleniyoruz. Onun için zaten sürekli yeni server açılıyor bir süre sonra sadece en çok para harcayanlar kalıyor oyunda geri kalan herkes oyunu bırakıyor ara veriyor çünkü düzenli olarak binlerce lira yatıramdan oyundan keyif almak imkansız hale geliyor. Pvp dışında bir aktivite olmazsa RİSE da aynı kaderi paylaşacak görürsünüz. Başkalarından güçlü olmak hoşumuza gidiyor. Trade kapatarak bu oyuncu kitlesinin davranışlarını değiştirebileceğini sanıyorsan çok yanılıyorsun. Bu sadece oyunla alakalı bir durum değil insanların zihniyetiyle alakalı.

Sokakta da insanlarla dalga geçen, küçük düşürmeye çalışan, el kol şakası vs yapan, kavga çıkarmak peşinde olan bir sürü insan var. Aynı şeyi maçlarda da görürsün. Maçlara sırf kavga etmek için veya küfretmek için giden insanlar var.

Bu insanlar oyunu da böyle oynuyor işte.

Ha dersin ki oyun bu insanlara çanak tutmasın mümkün olduğu kadar sınırlandırmaya çalışsın. Bence de öyle olmalı, 10 bin liraya 5 bin liraya item satılmasını ben de istemiyorum. Mesela belli bir + seviyesinden fazla olan itemler trade yapılamamalı. maksimum +8 item trade yapılabilmeli mesela +9 ve üzeri yapılamamalı. Bu kesin bir özüm mü? Hayır değil +9 itemi olan karakterler satılacak bu seferde ama bir öneridir en azından. Üzerine düşünülebilir.

Bilmiyorum gerçekten üzerine çok düşünülüp çözüm üretilmesi gereken bir konu bu. Ne kadar çözüm üretilirse üretilsin de tamamen çözülemeyeceğine eminim çünkü insanların toplumsal, kültürel, karakterlerini değiştiremezsin. Mutlaka bir yolunu bulurlar.
 
Son düzenleme:

baammbaamm

Üye
Katılım
19 May 2021
Mesajlar
52
Puanları
18
Ha dersin ki oyun bu insanlara çanak tutmasın mümkün olduğu kadar sınırlandırmaya çalışsın. Bence de öyle olmalı, 10 bin liraya 5 bin liraya item satılmasını ben de istemiyorum. Mesela belli bir + seviyesinden fazla olan itemler trade yapılamamalı. maksimum +8 item trade yapılabilmeli mesela +9 ve üzeri yapılamamalı. Çözüm mü? Hayır değil +9 itemi olan karakterler satılacak bu seferde.
Duydugum en mantıklı önerilerden birisi.Belirli bir seviyeye gelen itemler auto soulbond olabilir.
 

tiha

Üye
Katılım
18 May 2021
Mesajlar
27
Puanları
3
Merhaba,
Başladığınız oyunun sitesinde forum yok mu?Neden buraya gelip yazma gereği duyuyorsunuz?
Tiham yazdıklarınız arasında ''Geliştirici ekip istemiyormuş. Güzel de patron varken adama nasıl yani derler? Bizim müdürde çok sıkışınca üstten emir geldi valla yapabileceğim bir şey yok bahanesine sığınıyor." bu cümleniz cok akla yatkın geldi.Bu konuyu açıklığa kavuşturacak bir yönetici ya da mod arkadaşımız var mı?

Ben oyunun p2w özelliklerini barındırmıcağını düşünüyorum.Olsa bile bu belirli bir seviyede olacaktır. Ev , araba ver bu itemi al bu karakteri al gibi bir şeye müsade edeceklerini hiç düşünmüyorum.Tabiki şunu unutmamız lazım hiç bir hizmet karşılıksız verilmez.Umarım haklı cıkarım.
Sayın baammbaamm, her seferinde oyun yöneticilerinin 'Bizi başka oyunlar, bu oyunların sorunları, o oyunda yaşadıklarınız ile yargılamayın' demesi üzerine eleştirimi yapıyorum. (Yiğidi öldür hakkını yeme. Burada yazılan eleştirileri okumaları ve ne demek istediklerimizi anladıkları, eleştirileri silmemiş olmamaları bende hayranlık uyandırdı. Demek ki oturulup konuşulabilecek insanlar) Bu oyunu hangi oyunla karşılaştıralım? Bildiğimiz grafikleri değişmiş x oyunu. Yalan mı? Haritalarından tutunda moblarına, teleportlarından tutunda anvılıne, ıtemlerınden tutunda her şey ama her şey x oyunu. Yalan mı? Tek fark ruh bağı gibi görünüyor. Onda da sekiz çiziliyor. Sayın efeklc 'in yazdığı gibi bizde malesef oyun kültürü yok. Oyun etiği yok. Bunun sebebi = para. Oyun zevkine oynanır. Eğer bunun borsası oluşursa ya da oluşturulmasına müsade edilirse işte o zaman x oyununa döner. Dönerse dönsün sizene diyenler var, olacaktır da. Bende diyorum ki bu kriterlerde zaten x oyunu var. Sizin farkınız ne? X oyunun pvplerinde 39468723967 kişi var deniliyor. Hiç kimse de şu soruyu sormuyor. O kişiler neden x oyununda değil de pvp sinde oynuyor? Çıksın biri bu soruyu cevaplandırsın. Ha bir oyuncu olarak bizde 2005 lerde başladığımız x oyununu 2012 lerde firmanın el altından item satması üzerine zaten bıraktık. Rise'nin reklamları için buraya geldik. Adalet için geldik. Burhan Bey'in 'Herşey bitti de buna mı kaldık sözü üzerine eleştirimi yapıyorum. Yine Sayın efeklc'in dediği gibi öncelikli halledilmesi gereken konu bence itemlerin tek bir kişide tek bir grupta toplanılmasının önüne geçilmesi. Eee bu olmazsa char satışı olacaktır deniliyor. Ya o satılacak karakter trade olmadan o itemleri kendisinde nasıl toplayacak, toplayamayacak. Toplayan da serverlarda senelerını veya mılyarlarını harcayacak kı uzun vade de bile bu cok ama cok zor. Tabı ıllegal işler dönmezse.. Anlaşmalı firmanın zamanında x oyunu ile neden bağlarını kopardığını da biliyorum. O yüzden eğer gerçek anlam da adalet için gelmişsek adalet için bu oyun yapılmışsa ekibimle Rise'nin yanlarında olurum. Yok söylemlerden falso alınırsa o zaman bir müşteri gibi yan dükkanlara bakarız. He Burhan Beyin soru cevap bölümünde dediği gibi 'Bizi gerektiğinde yerin dibine sokup sokup çıkaracak adamlara da ihtiyacımız var.' sözü üzerine yazıyorum. Valla o kişilerden biri de benim. :)
Bunu da buraya bırakayım da ilgili arkadaşlar iyi yorumlasınlar.

22) Trade sistemi hakkında
Oyun içi mağazada satılan eşyalar trade edilemeyecek ve tekrar satışı sağlanamayacak. Belirli seviyeye ulaşan yüksek seviye (high class) ve efsanevi eşyalar ruh bağı ile karaktere bağlı olacak. Ruh bağını açabilen eşyanın satışı mağazada yapılmayacak. Ruh bağını kaldıran eşya bosslardan düşebilecek veya oyun içi etkinlik ve sezon ödülleriyle birlikte kısıtlı sayılarda temin edilebilecek. Ruh bağı açma eşyası trade edilemeyecek.
 
Son düzenleme:

baammbaamm

Üye
Katılım
19 May 2021
Mesajlar
52
Puanları
18
Sayın baammbaamm, her seferinde oyun yöneticilerinin 'Bizi başka oyunlar, bu oyunların sorunları, o oyunda yaşadıklarınız ile yargılamayın' demesi üzerine eleştirimi yapıyorum. (Yiğidi öldür hakkını yeme. Burada yazılan eleştirileri okumaları ve ne demek istediklerimizi anladıkları, eleştirileri silmemiş olmamaları bende hayranlık uyandırdı. Demek ki oturulup konuşulabilecek insanlar) Bu oyunu hangi oyunla karşılaştıralım? Bildiğimiz grafikleri değişmiş x oyunu. Yalan mı? Haritalarından tutunda moblarına, teleportlarından tutunda anvılıne, ıtemlerınden tutunda her şey ama her şey x oyunu. Yalan mı? Tek fark ruh bağı gibi görünüyor. Onda da sekiz çiziliyor. Sayın efeklc 'in yazdığı gibi bizde malesef oyun kültürü yok. Oyun etiği yok. Bunun sebebi = para. Oyun zevkine oynanır. Eğer bunun borsası oluşursa ya da oluşturulmasına müsade edilirse işte o zaman x oyununa döner. Dönerse dönsün sizene diyenler var, olacaktır da. Bende diyorum ki bu kriterlerde zaten x oyunu var. Sizin farkınız ne? X oyunun pvplerinde 39468723967 kişi var deniliyor. Hiç kimse de şu soruyu sormuyor. O kişiler neden x oyununda değil de pvp sinde oynuyor? Çıksın biri bu soruyu cevaplandırsın. Ha bir oyuncu olarak bizde 2005 lerde başladığımız x oyununu 2012 lerde firmanın el altından item satması üzerine zaten bıraktık. Rise'nin reklamları için buraya geldik. Adalet için geldik. Burhan Bey'in 'Herşey bitti de buna mı kaldık sözü üzerine eleştirimi yapıyorum. Yine Sayın efeklc'in dediği gibi öncelikli halledilmesi gereken konu bence itemlerin tek bir kişide tek bir grupta toplanılmasının önüne geçilmesi. Eee bu olmazsa char satışı olacaktır deniliyor. Ya o satılacak karakter trade olmadan o itemleri kendisinde nasıl toplayacak, toplayamayacak. Toplayan da serverlarda senelerını veya mılyarlarını harcayacak kı uzun vade de bile bu cok ama cok zor. Tabı ıllegal işler dönmezse.. Anlaşmalı firmanın zamanında x oyunu ile neden bağlarını kopardığını da biliyorum. O yüzden eğer gerçek anlam da adalet için gelmişsek adalet için bu oyun yapılmışsa ekibimle Rise'nin yanlarında olurum. Yok söylemlerden falso alınırsa o zaman bir müşteri gibi yan dükkanlara bakarız. He Burhan Beyin soru cevap bölümünde dediği gibi 'Bizi gerektiğinde yerin dibine sokup sokup çıkaracak adamlara da ihtiyacımız var.' sözü üzerine yazıyorum. Valla o kişilerden biri de benim. :)
Bunu da buraya bırakayım da ilgili arkadaşlar iyi yorumlasınlar.

22) Trade sistemi hakkında
Sayın Tiham,
Öncelikle sizin gibi konuşmasını ve saygı çercevesinde cevap vermesini bilen insanların bu oyunu takip ediyor olduklarını bilmek beni mutlu etti.Yazdıklarınızı tekrar okudum ve sonuna kadar hak verdim.Dedikleriniz doğrultusunda oyun ilerlemezse zaten 1 sene sonra belki 1 seneye bile kalmadan malum x oyununa dönecektir. Benim sadece dile getirmek istediğim konu nasıl biz oyuncular bunu görebiliyorsak eminim ki yönetim ekibi ya da geliştirici ekip bunu görmektedir.Atacakları adımlarda eminin bu yönde olacaktır.
Ben kesinlikle sitelerden ya da oyunculardan item alış verişi yapılmasına karşıyım.Böyle bir şey gözlemlersem kesinlikle bende oyuna devam etmem.Fakat oyunun kendi sitesinde yapılacak olan transmog paketleri, binekler, petler ve aylık üyelik paketleri gibi oyunun kalkınmasını sağlıcak Türk Lirası karşığında elde edilecek eklentilere dicek hiç bişeyim yok.Saygı duyarım ve bende destek olmak amacı ile bu özelliklerden faydalanırım.
Aksi halde dışardan item alış-satışı gibi konular yaşanırsa kesinlikle bende devam etmem.Karakter alım satımının önüne nasıl geçilir bundan tam emin değilim açıkcası.Teknik bilgim buna yetmiyor fakat mümkünse o da engellenmeli.

Saygılarımla.
 

Szchull

Üye
Katılım
28 Kas 2020
Mesajlar
139
Puanları
43
1-) Farklı sunucu yerine bir önceki mesajımda belirttiğim gibi oyunda emek veren iyi yerlere gelecek. Amaç p2w ise bu zaten minimize ediliyor.
2-) BDO örneğinden devam edersek, bildiğiniz üzere bdo'da alt ve üst sınır mevcut. Fakat bazı özel eşyalar alt sınır (oyun parası) + gerçek para karşılığında satışı yapılıyor.
3-) Tüm bu düşündüklerinizi ekip her gün tartışıyor, en stabil hale getirmek için uğraşıyor. Verdiğiniz örneğe bakarsak, hesabı satarken gsm numarası da transfer edilebilir.
Bdo'da itemler pazara düşmeden önce ekranın ortasında koca bir yazı beliriyor. Yazıdan 15 dk sonra item pazarda alınabilir oluyor. Bu süre zarfında o iteme ihtiyaç duyacak kimseler de sipariş bırakabilir ve o itemi elde edebilir. Ayrıca BDO örneğini kullanmanız kadar saçma birşey olamaz çünki bdo da parasını kastığınız itemi üst sınıra sipariş atarak, gerçek para ile satılmasını engelleyebilir ve ilk sipariş koyan olarak elde edebilirsiniz. Sipariş sayıları arttıkça, eşyayı siparişler arası sipariş veren sırası RNG olarak dağıtımı yapılır.... Yani şuan ki sisteminde gerçek parayı veren değil oynayan ve o iteme ihtiyacı olan önce elde eder.
 

ANGEL

Üye
Katılım
18 Nis 2021
Mesajlar
319
Puanları
43
Allahasmarladık.

En yüksek seviyedeki karakter,en iyi itemleri tradden para vererek toplayıp,kendini yenilmez yaptığında,Dark walley ve savaşlarda kafana kafana baammbaamm diye vururken beni hatırla,belki o zaman bana hak verirsin.
 

baammbaamm

Üye
Katılım
19 May 2021
Mesajlar
52
Puanları
18
Allahasmarladık.

En yüksek seviyedeki karakter,en iyi itemleri tradden para vererek toplayıp,kendini yenilmez yaptığında,Dark walley ve savaşlarda kafana kafana baammbaamm diye vururken beni hatırla,belki o zaman bana hak verirsin.
Sayın Angel,
Kötü düşünmeyin.Belki düşündüğünüz gibi olmucak.Forumda yazılarınızı takip ediyorum.Özlediğiniz o zamanlar oyuna para yatırılmayan herkesin emekle bir yere geldiği zamanlardı.Bende 40 yasına merdiven dayamıs o insanlardan birisi olarak sizin kadar çok özlüyorum o zamanları.Belki o günler geri gelecek bir Türk oyunu ile.''Güle güle'' demiyorum size ''Beta da görüşmek üzere'' diyorum.
 

ALFATURK

Üye
Katılım
1 May 2021
Mesajlar
32
Puanları
8
Her şey para üzerine kurulu ve dayalı olacaksa neden Rise Online oynayalım ?
Knight Online'ı neden bıraktığımızı bir düşünün derim.
O arada ki çizgiyi ve dengeyi sağlayamazsanız çok geçmeden oyuncular tekrardan farklı bir oyuna yönelecektir.
İnsanlar 3*4 saatlik akşam veya gece PK'sı için 30-40 bin TL akıtmak istemiyor, en azından ben böyle düşünüyorum.
Bekleyip göreceğiz, ya tamam ya devam..
 

ümit

Üye
Katılım
16 Tem 2021
Mesajlar
5
Puanları
3
yıllardır night ve bdo oynuyorum night trede var bdo da yok ama ben bdo da daha fazla ticaret yapıp para kazandım yönetim ne yaparsa yapsın gerçek para ile alış verişin önüne geçemez trede olmaz AH ile satarsın oda olmadı hesabı satarsın oyuncular her zaman bir yol bulur oynamak istemeyene saygı duymak gerek tabiki yolun açık olsun...
 

huseyin35

Üye
Katılım
28 Kas 2020
Mesajlar
297
Puanları
43
yıllardır night ve bdo oynuyorum night trede var bdo da yok ama ben bdo da daha fazla ticaret yapıp para kazandım yönetim ne yaparsa yapsın gerçek para ile alış verişin önüne geçemez trede olmaz AH ile satarsın oda olmadı hesabı satarsın oyuncular her zaman bir yol bulur oynamak istemeyene saygı duymak gerek tabiki yolun açık olsun...
Trade off, AH sistemi on; olduğunda TL ile nasıl item alacaksın? Anlatsana biraz kardeşim
 

Raxable

Üye
Katılım
13 Kas 2020
Mesajlar
39
Puanları
18
açık olması taraftarıyım.Oyundaki ekonomi önemli olan,trade ile satabileceğin itemlerle diğer itemi nasıl alabileceğin önemli,yani o itemin değeri önemli.Trade açık olması her anlamda daha iyi
 

underestimated

Üye
Katılım
19 May 2021
Mesajlar
208
Puanları
43
oyunda +7 +8 itemlerin tradeye kapalı olması gerek
+1 den +6a kadar serbest bırakılabilir.
Yani sadece böyle düşünüyorsunuz ama bir de şöyle düşünün; +8 item alacak insan gerçek parayla alacağı itemi alır bunun için belli başlı siteler var siteden satışını yapacak insan yapar oyunda da tenha ücra bir yerde item pazara 1 coinden koyulur alacak insan yine alır. Sorun bence tradein açık olması kapalı olması vs değil tradein kapalı olması neden isteniyor? Bu sebep ne ?
Sebep bana kalırsa bir oyuncunun karakterini TL ile item alarak olabildiğince güçlü yapabilmesi ya da direk maksimum level kaç olacaksa direk o levelde karakter satın alabilmesi. Rise Online bunun önüne nasıl geçer ?
1 ) Item satışı ve GB satışı yapan sitelerde oyununun itemlerini ve GB'sini sattırmamak için elinden geleni yapar. Artık bu sitelere dava mı açılır oyun çıkmadan önce bir mail atılıp uyarılır mı bilemem ama eğer hukuki yönden o siteler bu oyunun itemlerini ve oyun parasını satmaya kalkıştığında dava açabilecek bir sebepleri varsa bunu kesin yapmalılar işin içindeki pislik tamamen o sitelerde.
2) Ruh bağı sistemi gayet güzel düşünülmüş bir sistem bir de üzerine bunu yaparlarsa ve gerçekten düzgün çalışan bir sistem olursa tadından yenmez. Mesela oyun ilk açıldığında ya da open betada +7 reapera ya da +7 faceliftera sahip olan bir oyuncuda bu eşyaların "kesinlikle" ruh bağıyla bağlanmış olması gerekir. Rünlü +1 üzeri belli bir sınıfın üzerinde olan (mesela rare) eşyaların hepsi ruh bağıyla bağlanmalı.
3) Oyunun GM'lerinde kesinlikle trade kapalı olmalı ve merchant açma özelliği kapalı olmalı. (Sonradan ihtiyaç dahilinde ekibe katılacak olan GMler görevini kötü niyete kullanabilir)
4) Niye bu kadar düşündük bilmiyorum eğer ki zaten Rise Online yetkilileri bu konuları iyi düşünmezse bu olaylar başlarsa eğer gözle görülür seviyeye gelirse oyuncular işin suyunun çıktığını anlarsa o andan itibaren oyunu 1 ay hadi maksimum 2 ay daha oynarız bırakırız şuandaki hiç malum oyun falan demek istemiyorum çünkü komik gelmeye başladı Knight Online'a benzerler 16-24 yaş arası kitle oyunda %2-3 olur kalanı 30+ 40+ yaşındaki insanlar olur bir avuç insan oyunu oynar çok büyük bir kitle de oyunu bırakır gider tıpkı şuanda Knight Online'da olduğu gibi :)

Yani özetle biz ne kadar konuşursak konuşalım yönetim bu konuyu ki bana kalırsa oyundaki ennnnnn önemli konu bu konu. Oyuncular arası item satışını ve GB satışını durduramazsa Knight Online'dan hiç ama hiçbir farkı kalmaz. Yani en basitinden şöyle düşünün bu konunun altına "trade kapanmamalı büyük saçmalık olur" gibi cümleler yazan 10 insan var diyelim bu 10 kişiden 3-4ü bu oyundan TL ile item satışı GB satışı yaparak oyunu resmen mesleğiymiş gibi oynarak geçimini sürdürmeye kazanacak tiplerdir evet bir genelleme yapıyorum ve bu genelleme hoş değil ama malesef durum böyle siz bunun önüne geçemezseniz (şu oyun böyle yapıyor bu oyun böyle yapıyor gibi cümleler de saçma bana kalırsa) bu oyun çok uzun soluklu olmaz.

He bir de son olarak trade kapalı trade açık diye serverları ayırmak kadar saçma bir şey duymadım hayatımda. Yönetimin en son isteyeceği şey oyun çıkışında iki farklı modelle pazara sunulması olur sanırım. Hem oyuncuları direk ikiye bölmüş olursunuz hem de dediğim gibi tradein kapalı olmasının bir süre sonra hiç bir şeye yaramadığını anlamış olursunuz :) Bana kalırsa yukarda yazdıklarım bu rahatsızlığı gidermek için en önemli çözümler.
@Justice @Vision @Mergen
 

ümit

Üye
Katılım
16 Tem 2021
Mesajlar
5
Puanları
3
Trade off, AH sistemi on; olduğunda TL ile nasıl item alacaksın? Anlatsana biraz kardeşim
şu şekilde oluyor kardeşim örnek BDO en üst seviye kara yıldız silahı gerçek para karşılıgı 5000 tl ikarşılıgı satıyorsun x kişisine sonra oyun içi gümüş para karşılıgı AH ye atıyorsun zaten alan ön sipariş vermiş oluyor hem oyun içi para hem gerçek para alıyorsun
 

huseyin35

Üye
Katılım
28 Kas 2020
Mesajlar
297
Puanları
43
şu şekilde oluyor kardeşim örnek BDO en üst seviye kara yıldız silahı gerçek para karşılıgı 5000 tl ikarşılıgı satıyorsun x kişisine sonra oyun içi gümüş para karşılıgı AH ye atıyorsun zaten alan ön sipariş vermiş oluyor hem oyun içi para hem gerçek para alıyorsun
Onu fixlediler kanka. Belli bir limitten daha pahalı itemleri hemen satışa koyamıyorsun. Koy dedikten sonra 1 saat boyunca ekranda herkes o itemin konulduğunu görebiliyor. Almak isteyen tüm oyuncular almak istediğine dair siparişini veriyor. Ve item rastgele birine gidiyor.

Yani zzzztt yanlış cevap. Başka cevabın varsa beklerim.
 

underestimated

Üye
Katılım
19 May 2021
Mesajlar
208
Puanları
43
Onu fixlediler kanka. Belli bir limitten daha pahalı itemleri hemen satışa koyamıyorsun. Koy dedikten sonra 1 saat boyunca ekranda herkes o itemin konulduğunu görebiliyor. Almak isteyen tüm oyuncular almak istediğine dair siparişini veriyor. Ve item rastgele birine gidiyor.

Yani zzzztt yanlış cevap. Başka cevabın varsa beklerim.
ben verdim yukarda nasil satilacagi cok da basit, sadece araci bir oyun sitesine bakar o is :) o yuzden bynogamedir gamesatis sitelerinde rise onlinein rsi olmamali
 

huseyin35

Üye
Katılım
28 Kas 2020
Mesajlar
297
Puanları
43
ben verdim yukarda nasil satilacagi cok da basit, sadece araci bir oyun sitesine bakar o is :) o yuzden bynogamedir gamesatis sitelerinde rise onlinein rsi olmamali
Demişsin ki ücra bir köşeye pazar kurulur falan filan. Abicim, amcacım ya da dedecim diyim size kim söyledi pazarın aktif olacağını.

Ah sistemini konuşuyoruz, trade ve merchant sistemi kapalı olduğunda TL ile item satışına ihtimal yoktur. Bunu tartışıyoruz dedecim.

forumun seviyesine şuan için çok üzülüyorum. İtem satışını sitelere dava açarak çözecekmiş . Eskiden knight oynayan tayfa oyun aleminin en zeki topluluğunu oluşturuyordu sonra neden böyle olduk anlamıyorum.
 

underestimated

Üye
Katılım
19 May 2021
Mesajlar
208
Puanları
43
Demişsin ki ücra bir köşeye pazar kurulur falan filan. Abicim, amcacım ya da dedecim diyim size kim söyledi pazarın aktif olacağını.

Ah sistemini konuşuyoruz, trade ve merchant sistemi kapalı olduğunda TL ile item satışına ihtimal yoktur. Bunu tartışıyoruz dedecim.

forumun seviyesine şuan için çok üzülüyorum. İtem satışını sitelere dava açarak çözecekmiş . Eskiden knight oynayan tayfa oyun aleminin en zeki topluluğunu oluşturuyordu sonra neden böyle olduk anlamıyorum.
merchant olmamasini ben de isterim :) ama inatla ozellikle offline merchant konusuna takilmis durumdalae merchantin oldugu bir senaryoda dediklerim ve yapilmasi gerekenler o tarz isler :) he tabiki merchant ve trade olmadan sadece auction house sistemi aktif olursa kokten cozumu dedigin sekildedir ama keske biraz saygili olabilmeyi becerebilsen belki senden yas olarak kucuk bile olabilirim :)
 

ümit

Üye
Katılım
16 Tem 2021
Mesajlar
5
Puanları
3
Onu fixlediler kanka. Belli bir limitten daha pahalı itemleri hemen satışa koyamıyorsun. Koy dedikten sonra 1 saat boyunca ekranda herkes o itemin konulduğunu görebiliyor. Almak isteyen tüm oyuncular almak istediğine dair siparişini veriyor. Ve item rastgele birine gidiyor.

Yani zzzztt yanlış cevap. Başka cevabın varsa beklerim.
bu söylediklerin yeni olan şeyler en fazla 1 aydır benim anlattıgım ticaretler 6 ay öncesine dayanıyor yeni gelmiş bu güncellemeler demekki haberim yok şu an bekledigim tek oyun rise online......
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt