Kısacası, şuandan itibaren (senin söylediğine göre) 3 yıl sürecek bir emeğin karşılığını 2 ay emek vermene karşılık istiyorsun?
Kardeş boş yapma evet ben herkes level kasarken topladımmı topladım.Üstüne parayla satanlardan gittim 20gb harcayıp aldımmı aldım.
Blacksmitting ve Marangozluk mesleği yapanlarda 2 aylık emekle elde ettiklerinin hepsini kullandı topladıklarının ve satın aldıklarının.Bi bizmiyiz enayi....
Sen git o 2 aylık emek lafını marangozlarla madencilere söyle boş yapma bişey bildiğin yok gelip burda can sıkma.
Evet istiyorum bu benim hakkım varmı itirazın ?
Marangoz ve madenci elindekini bastıysa bende basıcam bu kadar basit.Onlarda kolayken topladı şimdi bastılar bişe bilmeden can sıkmayın.O zaman ki meta öyleydi şimdi böyle bunun kolaylaşması veya zorlaşması emek unsuru olarak sayılamaz.Bugün 3 seneyse yarın bir patch gelir tekrar 2 aylık emekle toplanacak hale gelir.Bu tekrardan böyle olsun ben ona karşı değilim ama bu zorlaştı diye bunun faturasını ödeyecekte taşcılar olamaz!! Madenciler ve kerestecilerde o faturayı ödesin ben derim ki herkesin sev3-4 taşlarını sev1 e çevirdiler adil oldu.Ama şimdi görülüyor ki öyle birşey yok madenciler ve kerestecilerde bizle birlikte topladılar ve o biriktirdiklerini kullanıyorlar.
Ben binlerce saat uğraştım sev3 ve 4 taşları toplamak için emeğimin ziyanına karşı susacak değilim...
Bir mesleğin 3 ve 4 sv taşlarına el koyup 1 sv taş vermek büyük kul hakkına ve vebale girer.
Ben önce davrandım ben gittim yetmedi pazardan aldım bu benim önsezim ve emeğim.
Senin dediğin gibi bir mantıkla gidersek 100binlerce Golden ore ve birch wood stoğu olanlarında malzemelerine el koymaları ve yerine seviye 1 lerini vermeleri lazım.
Anladınmı şimdi kardeşim ?
Marangozun malzemelerini almadılar madencilerin almadılar taşçıların malzemelerini böyle şekil ve isim değiştirip elimizden aldılar çer çöp 1sv taş vermeye kalkıyolar.Mesele budur...
Ben hakkım olan birşeyi istiyorum hakkım olmayan birşeyi değil!!
Lütfen 5 aylık süreçteki değişimlerle bunu değerlendirip bilmeden yorum yapmayın.
Burada
150gb lik bir kayıp var sev1 taşı isterse 50 tane versin vereceği taş çöp!!
Ben bu gblerle çarımı ful+ful dizebilirdim.
Çünkü hep craft yaptım çarımı güçlendiremedim bu imkanımıda elimden aldılar.
Ben hem daha çok üretim xp'si kazanacakken onun 1/5'ine razı edilmek isteniyorum.
Hem işlenmiş 32bin stoğum elimden alınıyor.
Bu haksızlıktır....
Emek ve hakkaniyeti savunan herkesin beni haklı bulması ve desteklemesi gerekir.
Sade ben yokum bu mesleği benim gibi kasan insanlarında emekleri yendi ben onlar adınada mücadele ediyorum.