Mage Gerçekten Hiç Olmadığı Kadar Güçsüz.

bradypodidae

Üye
"ayrıca neden 4-5 wairior aynı anda descent olup da yere vurunca tüm mage ekibi indirebiliyor da mage ekip 5 novayla düşüremesin ?" bu sorunun cevabı basit: Warrior bir meele yani yakın dövüş karakteri, mage ise ranged karakterleri arasında yani rakibe vurması için yanına gitmesine gerek yok, uzaktan vurabiliyor. Dolayısıyla, warriorun mageye vurabilmesi için bir koşul gerekiyor, yakındaki bir karaktere senin de söylediğin gibi "aynı anda" des olarak mesafeyi kapatması. Bu koşul gerçekleşmediğinde warrior magelere vuramıyor. Magelerin warriorlara vurabilmesi için böyle bir koşul yok, doğrudan alanı açıp vurabiliyorlar. Ek olarak, warriorların tek atabilmesi için (aynı anda des olması da gerekiyor tabii) debuff yemesi gerekiyor magelerin bu da bir koşul, bu koşul gerçekleşmediğinde tek atamıyor. Magelerin böyle bir bağımlılığı da yok. Basit bir denklem aslında neden bunu bir argümanmış gibi sundun anlamadım. En kırılganlar en çok vuranlar olur demişsiniz ikiniz de, buna katılıyorum ama yeterince mmorpg tecrübesi olan biri uzaktan vurabilen classların yakından vuran classlara göre daha az vurması gerektiğini biliyordur. Halihazırda range avantajı varken aynı zamanda damage avantajına da sahip olamazlar çünkü melee rakipleri yanına gelmeden kesebilirler. Magenin kırılgan olduğunu bu yüzden fazla vurması gerektiğini söylerken sahip olduğu range avantajından bahsetmemeniz de tuhaf.

"hani sizde madem magelerin çok vurduğunu ve avantajlı olduğunu düşünüyorsunuz, gelin mage oynayın." bu sorunun da cevabı basit gibi, çünkü mage oynamayı sevmiyorum. Ayrıca ekibim yok o yüzden mage oynamıyorum aynı sebepten dolayı warrior da oynamıyorum. Avantajlı olduğunu düşünmüyorum mage'nin ama söylendiği gibi az vurduğunu da düşünmüyorum. Burada yazılan damagelere göre zaten az da vurmuyor, hala ne talep edildiğini anlamış değilim. Yukarıda biri skillerin işleyişiyle ilgili yorum yapmıştı sanırım tek dikkate değer yorum o.

edit: pvp özelinde konuşuyorum ben, pve kısmında eğer buff gerekiyorsa magelere yapılması gerek.
6 warior des olup aynı anda vurunca emin ol debuff yemesine gerek kalmıyor :D
hangi jobla oynadığını bilmiyorum ama muhtemelen warior ile oynamıyorsun. çünkü oynasaydın 4-5 tane wariorun bile koordine bir şekilde descent olması yeterli (mage ekibin içine dalıyorsa debufa bile gerek duymaz. :D ) işte bunu sorguluyorum ; neden wariorlarda bu kadar koordinasyona gerek yok da magelerde var? uzaktan vurma avantajı demişsin tamam doğru ama kırılgan sınıf olması dezavantajından dolayı range olması çok da farketmiyor. zira okculara bakalım; hem uzaktan vuruyor hem daha yüksek hp ve defansa sahip hem de lightfeed gibi kaçma skili var. warioru ele alalım... yüksek damage/dps, kaçma / yakalama skili ,(ufak da olsa) alana vurma ,yüksek defans/sağlık/rezistans... peki dezavantajı ne? veya rogue ele alalım; yine yüksek defans ve hp (warior kadar olmasada), en yüksek damage , kaçma/kovalama skili, görünmezlik, yüksek rezistans skilleri... dezavantajı ne? belki sadece dps sayılabilir. gelelim mageye... avantajı ne ? uzaktan vurması :D şimdi diyeceksin ki damageleri de yüksek. değil kardeşim. eğer damageleri dps olarak ele alacaksan wariordan ve bp den az vuruyor, saf damage olarak alacaksan da rogueden az vuruyor. hani neresi bunun avantaj? damage avantajı olabilmesi için bir skili ile hayvani vurması gerekir ki o zaman mage damage avantajı var deriz. dezavantajları sayalım; düşük defans, tek başına hiç bir şey yapamayan bir sınıf, karşı taraf eğer fire rezistanslı item kastıysa bırak 6 mageyi 10 magede vursa yatmaz, light -ice mage çeşitleri var belki ama onları hiç anlatmaya değmez. ha bu arada avnatajı olan güya range br job ama o kadar kısa ki range wariorlara descent attıracak kadar yaklaşman gerekiyor, e hani avantaj?

yani sen ne istiyorsun hem kırılgan olsun hem de yakından mı vursun ? ayrıca mmorpg lerde uzaktan vuran klasların az vurması gerekir gibi bir kaidesi yok. hatta tam tersi en yüksek damageler genelde intelligence/wizard/mage/witch gibi büyüsel sınıflarda olur. ve hatta oyunlarda en önemli şey rezistansdır, rezistanslı itemler değerlidir, rezistanlı itemler kullanılır. bizde hangi wariorun veya roguenin rune olarak rezistans bastığını gördün ? hatta geçeb bir yayıncı da canlı olarak gördüm, rune bastı en yüksek fire rezistans gelmesine rağmen çöp geldi diyip değiştirdi :D sen hala yüksek damageden bahsediyorsan cidden oyun bilgin yok demektir. bu arada sen hangi mmorpg den örnek gösteriyorsun merak ettim.

bradypodidae

Üye
aslında lafı hiç ama hiç uzatmaya gerek yok. eğer bir serverde bir sınıfın oyuncu sayısı bu kadar azalmışsa ve hiç kimse bu sınıfa karşı defansif bir geliştirme yapmıyorsa (fire rezistans yani) , demek ki o serverde o jobun hiç bir etkisi veya korkulacak yanı yoktur, oynamanın bir keyfi de yoktur. dahası lafı uzatmaktır saçmalamaktır.

Agaragambi

Üye
Mage oynamaktan çok anlamam tamam ama 50 lvl e kadar dayanabildim Allah size sabır versin. Tamam her karakter eşit olmaz ama artısı eksisi derken oyun içi bir denge kurulsa oyun zevki artar

GorrTheGodButcher

Üye
hangi jobla oynadığını bilmiyorum ama muhtemelen warior ile oynamıyorsun. çünkü oynasaydın 4-5 tane wariorun bile koordine bir şekilde descent olması yeterli (mage ekibin içine dalıyorsa debufa bile gerek duymaz. :D ) işte bunu sorguluyorum ; neden wariorlarda bu kadar koordinasyona gerek yok da magelerde var? uzaktan vurma avantajı demişsin tamam doğru ama kırılgan sınıf olması dezavantajından dolayı range olması çok da farketmiyor. zira okculara bakalım; hem uzaktan vuruyor hem daha yüksek hp ve defansa sahip hem de lightfeed gibi kaçma skili var. warioru ele alalım... yüksek damage/dps, kaçma / yakalama skili ,(ufak da olsa) alana vurma ,yüksek defans/sağlık/rezistans... peki dezavantajı ne? veya rogue ele alalım; yine yüksek defans ve hp (warior kadar olmasada), en yüksek damage , kaçma/kovalama skili, görünmezlik, yüksek rezistans skilleri... dezavantajı ne? belki sadece dps sayılabilir. gelelim mageye... avantajı ne ? uzaktan vurması :D şimdi diyeceksin ki damageleri de yüksek. değil kardeşim. eğer damageleri dps olarak ele alacaksan wariordan ve bp den az vuruyor, saf damage olarak alacaksan da rogueden az vuruyor. hani neresi bunun avantaj? damage avantajı olabilmesi için bir skili ile hayvani vurması gerekir ki o zaman mage damage avantajı var deriz. dezavantajları sayalım; düşük defans, tek başına hiç bir şey yapamayan bir sınıf, karşı taraf eğer fire rezistanslı item kastıysa bırak 6 mageyi 10 magede vursa yatmaz, light -ice mage çeşitleri var belki ama onları hiç anlatmaya değmez. ha bu arada avnatajı olan güya range br job ama o kadar kısa ki range wariorlara descent attıracak kadar yaklaşman gerekiyor, e hani avantaj?

yani sen ne istiyorsun hem kırılgan olsun hem de yakından mı vursun ? ayrıca mmorpg lerde uzaktan vuran klasların az vurması gerekir gibi bir kaidesi yok. hatta tam tersi en yüksek damageler genelde intelligence/wizard/mage/witch gibi büyüsel sınıflarda olur. ve hatta oyunlarda en önemli şey rezistansdır, rezistanslı itemler değerlidir, rezistanlı itemler kullanılır. bizde hangi wariorun veya roguenin rune olarak rezistans bastığını gördün ? hatta geçeb bir yayıncı da canlı olarak gördüm, rune bastı en yüksek fire rezistans gelmesine rağmen çöp geldi diyip değiştirdi :D sen hala yüksek damageden bahsediyorsan cidden oyun bilgin yok demektir. bu arada sen hangi mmorpg den örnek gösteriyorsun merak ettim.
Söylediğin kadar dezavantajlı bir job nasıl oluyorsa her akşam rankta adam kesmede birinci oluyor, tuhaf değil mi sence? 1 gb'ye dizilen charlarla pkya çıkıp tek yiyoruz ama tek atamıyoruz demek tuhaf değil mi? Yayın izliyorum nova dmgleri 800-1000, meteor dmgleri 1100-1400 arasında değişiyor. Okçu tek skilliyle 150 kişiye vuramıyor, assasın spike'ı var onu da 150 kişiye vuramıyor. Az önce levo yere vurma warrior oynuyordu en iyi skilli 1400 vurdu mageye, levonun charı herhalde en itemli warrior şu an değeri yüz binlerce lira değerinde. Ne istiyorsunuz diyorum onu da net olarak söylemiyorsun.

Yeniden soruyorum sorumu. Sence bir nova ve meteor kaç vurmalı. Bu damage'i vuran bir mage oyunda kaç gb'ye dizilebilir? Aynı masrafla dizilen diğer joblar ne vurabilir? Nova 1200-1500 ,meteor 1500-1800 mü vursun mesela? Ne kadar vursun istiyorsunuz? Somut şeyler üzerinden konuşalım. Ek olarak, int mage denediniz mi kaç vuruyor novayla meteorla? Yani düşük defans düşük defans diyorsunuz bu bir tercih değil mi? full mp mage için mi konuşuyorsunuz bunu? Bunca mesajda magelerin dmgleriyle ilgili söylenen tek somut şey 7 magenin 6500-7000 dmg vurması, bu da yetiyor düşürmeye partileri. Talebiniz nedir tam olarak?

RainOfFire

Üye
Söylediğin kadar dezavantajlı bir job nasıl oluyorsa her akşam rankta adam kesmede birinci oluyor, tuhaf değil mi sence? 1 gb'ye dizilen charlarla pkya çıkıp tek yiyoruz ama tek atamıyoruz demek tuhaf değil mi? Yayın izliyorum nova dmgleri 800-1000, meteor dmgleri 1100-1400 arasında değişiyor. Okçu tek skilliyle 150 kişiye vuramıyor, assasın spike'ı var onu da 150 kişiye vuramıyor. Az önce levo yere vurma warrior oynuyordu en iyi skilli 1400 vurdu mageye, levonun charı herhalde en itemli warrior şu an değeri yüz binlerce lira değerinde. Ne istiyorsunuz diyorum onu da net olarak söylemiyorsun.

Yeniden soruyorum sorumu. Sence bir nova ve meteor kaç vurmalı. Bu damage'i vuran bir mage oyunda kaç gb'ye dizilebilir? Aynı masrafla dizilen diğer joblar ne vurabilir? Nova 1200-1500 ,meteor 1500-1800 mü vursun mesela? Ne kadar vursun istiyorsunuz? Somut şeyler üzerinden konuşalım. Ek olarak, int mage denediniz mi kaç vuruyor novayla meteorla? Yani düşük defans düşük defans diyorsunuz bu bir tercih değil mi? full mp mage için mi konuşuyorsunuz bunu? Bunca mesajda magelerin dmgleriyle ilgili söylenen tek somut şey 7 magenin 6500-7000 dmg vurması, bu da yetiyor düşürmeye partileri. Talebiniz nedir tam olarak?
1 gb ye dizdigin mage ile towndan disari cikamazsin haberin olsun : ) o +7 setli gorev staff li cubun mageler 0 resist bile olsan meteorla 1400 vuramaz kalibimi basarim.
hani 1 gb ye mage diziliyor diyorsun ya hadi hesabini yapalim.

+8 mage paper kiyafetler 35-40m arasi gidiyor, 5 parcadan 2 gb. staff 1.5 gb etti sana 3.5 gb. her ay pus masrafin 2500 rc, + o kiyafetlerin her birine hp basmak zorundasin. asasta veya warriorda pus almasan da olur ama mage icin alacagin 75 hp bile cok cok onemli. mecbrusun pus kiyafeti almaya cunku paper oynamaya mecbur birakilmissin. zirh giyemiyorsun zirh giysen hic bi halta yarayamayan int sattindan 72 tane vermek zorundasin. onu verirsen her bir tanesinden 16 hp aldigin hp statina veremiyorsun. o hp stat farki bile yeterince adaletsiz zaten. 500 hp ile dolasirsin ortalikta keklik gibi. Staff a versin mp sarti tipki bi mizraga dagger a dex str istedigi gibi? zirhta hp mp istesin niye int istiyor? bana bunlarin aciklamasini yap sonra mage oynanir mi tartismasini yapalim seninle.

75 lvl asas ustunde gorev seti +8 dex takilar dual 7 gs (toplami 1.5gb etmez.) mageden aldigin pk keyfinden fazlasini veriyor. daha fazla soze gerek yok.

XİARA

Üye
her vurduğunuz da düşmesin bir zahmet ya. "Araya toplu heal sokabilen bir partinin ölme ihtimali asla yok" demişsin, normal değil mi? Adamın priesti iyi oynuyorsa neden ölsün? Burası malum oyunun kaçak serverlarının ekipleri çekmek için mageleri buffladığı server değil ki. Bir zahmet her vurduğunuz alan da tek atmasın yani. Pve kısmıyla ilgili bir bilgim yok, eğer mage farm atamıyorsa eklesinler tabii ki. Ama burada novalarımıza adamlar ölmüyor demek tuhaf geliyor. "Bana gelip de Quiet ekibi 33üne kadar vurunca bazen düşürüyor gibi şeyler söylemeyin. Onlar bu işin zirvesidir bu oyuna binlerce mage başladı ve yeni oturmamış ekipler de çok." demişsin bir de. Demek ki olay jobda değil, partide oynayan insanların birbiriyle uyumlu bir biçimde oynayamamasında. Sen burada gelip job'u bufflasınlar diyorsun, e bu adamlar birbiriyle oynamaya alıştığında ne olacak? Yani tuhaf istekler bunlar. Dediğim gibi pvp kısmında bir sorun görmüyorum ben ama pve kısmında bir buff gerekiyorsa onu bilemeyeceğim.
Çok iddialısın. Mage oynayarak pk atmanı bir tavsiye ederim. Galiba Warriorsun , borazanın sesi uzaktan güzel geliyor size :) . staff rangesinden fazla rangeli skillerinizle mutlusunuz. Ayrıca ben biz uyumsuz ekibiz demedim. Düşürdüğümüz zaman da düşürürüz. Olay herhangi bir şekilde heal tuşuna basan priest olunca düşmemesi de değil. Sadece pot bassa bile düşmüyor. 700 vuruyor kardeş nova ne anlatıyosun ya ? :D

XİARA

Üye
"ayrıca neden 4-5 wairior aynı anda descent olup da yere vurunca tüm mage ekibi indirebiliyor da mage ekip 5 novayla düşüremesin ?" bu sorunun cevabı basit: Warrior bir meele yani yakın dövüş karakteri, mage ise ranged karakterleri arasında yani rakibe vurması için yanına gitmesine gerek yok, uzaktan vurabiliyor. Dolayısıyla, warriorun mageye vurabilmesi için bir koşul gerekiyor, yakındaki bir karaktere senin de söylediğin gibi "aynı anda" des olarak mesafeyi kapatması. Bu koşul gerçekleşmediğinde warrior magelere vuramıyor. Magelerin warriorlara vurabilmesi için böyle bir koşul yok, doğrudan alanı açıp vurabiliyorlar. Ek olarak, warriorların tek atabilmesi için (aynı anda des olması da gerekiyor tabii) debuff yemesi gerekiyor magelerin bu da bir koşul, bu koşul gerçekleşmediğinde tek atamıyor. Magelerin böyle bir bağımlılığı da yok. Basit bir denklem aslında neden bunu bir argümanmış gibi sundun anlamadım. En kırılganlar en çok vuranlar olur demişsiniz ikiniz de, buna katılıyorum ama yeterince mmorpg tecrübesi olan biri uzaktan vurabilen classların yakından vuran classlara göre daha az vurması gerektiğini biliyordur. Halihazırda range avantajı varken aynı zamanda damage avantajına da sahip olamazlar çünkü melee rakipleri yanına gelmeden kesebilirler. Magenin kırılgan olduğunu bu yüzden fazla vurması gerektiğini söylerken sahip olduğu range avantajından bahsetmemeniz de tuhaf.

"hani sizde madem magelerin çok vurduğunu ve avantajlı olduğunu düşünüyorsunuz, gelin mage oynayın." bu sorunun da cevabı basit gibi, çünkü mage oynamayı sevmiyorum. Ayrıca ekibim yok o yüzden mage oynamıyorum aynı sebepten dolayı warrior da oynamıyorum. Avantajlı olduğunu düşünmüyorum mage'nin ama söylendiği gibi az vurduğunu da düşünmüyorum. Burada yazılan damagelere göre zaten az da vurmuyor, hala ne talep edildiğini anlamış değilim. Yukarıda biri skillerin işleyişiyle ilgili yorum yapmıştı sanırım tek dikkate değer yorum o.

edit: pvp özelinde konuşuyorum ben, pve kısmında eğer buff gerekiyorsa magelere yapılması gerek.
Tamam kardeşim ömrüm boyunca mage oynadım, en çok sen biliyorsun bu konuyu . 2 senedir rise onlinede mage oynuyorum, hissiyatım magenin en kötü hali olduğunu görüyor. Hayatında ne mage ne warrior oynamışsın burada gazel okuyosun. Düşmüyor kardeş işte düşmüyor açıklama yapıyoruz idrak edemiyosun, araya pot atıyor adam üstünde yanma işareti bile çıkmıyor. Araya heal sokarsa argümanına bayıldım. 'Demeggi eyi oynamış niye düşürsün'. Vay be skill bara heal koyup magelerin kocaman ışık efektini görünce bi tuşa basmak playerlik olmuş. Mage pksına çıkan ekipler , turnuva şampiyonu klanların ikisi yayında bas bas boşa bağırıyor. En çok sen biliyosun. Zaten yakında mage kalmaz yine bir ara olduğu gibi. Ondan sonra kendi kendinize tek z den vuruşursunuz sabaha kadar farmer kesersiniz. Doya doya oynayın ne diyelim daha dediğim gibi sen haklısın.

XİARA

Üye

Yav ne koordinesi kanka . Adamlara missfortuneli 7 nova düşürüyosun kafaları bile kızarmıyor. Oda max itemli sende max itemlisin, geliyor kafana doğru yürüyor. içine girince staff oynayarak kaçmaya çalışıyosun. Kuran çarpsın tek z den bile değil ayrı ayrı kafalarına göre z oynuyorlar. 2 tane vuruyor düşüyosun, db falan atmasına gerek yok. Thor falan düştüyse zaten direk tek yiyosun. Arkadaşlar boş konuşmayı maarifet zannediyor... Argümanları var, bikaç tanesi mantıklı. Ama konuştuğu şeylerin %70 ini oynamadan bilmeden konuşuyor saçmalıyor. 3 gündür warrior partyler magede bir tuhaflık var, hiçd düşmüyoruz güçsüzler galiba demekten bıktı. Hala burada warrior savunabiliyolar. Yav tamam warrior yine düşmesin , bari içine girip 10 metreden z vura vura tek atmasın

GorrTheGodButcher

Üye
kardeşim 3 mesaj flood atmışsın, hiçbir şey söylememişsin tebrik ederim. Damage'i ben söylemedim sen söyledin, 6500-7000 vuruyor araya heal alırsa priest düşmüyor diye. Ben de oyundaki roguelerin 5000-6000 hpsi, warriorların da 6500-7000 (en sağlamlarının 7500'e çıkıyor) var demek ki bu dmg düşürmeye yetiyor diyorum. Ek olarak, bir ton mage pk izledim nova 800 vurduğu gibi 1100 de vuruyor. Meteorun damage'i 1400'e kadar çıkıyor. Kaç vurmalı bu skiller diyorum kimseden ses çıkmıyor. İstiyorsunuz ki novanıza 100 kişi meteorunuza 150 kişi düşsün, her alan vurduğunuz yerden ırk kalksın siz de video çekin. Kardeşim burası malum oyunun çakma serverları değil, alışmışsınız novanın 2k meteorun 2.5k vurmasına gelip ahkam kesiyorsunuz burada.

Tartışmayı konuyla ilgili olmayan argümanlara çekmek yerine somut düzlemde tutalım, yine yineliyorum sorumu: Söylediğinize göre 1384798 yıldır her mmorpg'de mage oynamış playerlarsınız size göre novanın ve meteorun damage'i kaç olmalı. Bu damage'i hangi itemleri giymiş mageye göre söylüyorsunuz. Bakın sizin için bir taslak da hazırlayayım:

FR (en yüksek vurduğu için) Mage Damageleri:

Nova: x-x damage
Meteor: x-x damage
Tekli skiller: x-x damage

Bu mage şu itemlerle bu damageleri vurmalı:

kıyafetler: xxx set

Staff: + bilmem kaç x staff

Takılar: xxx takılar

Bunlar üzerinden konuşabilirsek konuyu, "sen çok bilyon sen hiç oynamamışsın aga .d.d ben 150 yıldır meyç oynarım aga en iyi ben bilyom .d.d" tarzı hiçbir işe yaramayan saçma argümanlara girmeden düzgünce konuşabiliriz diye düşünüyorum.

KoHalo

Üye
ben mage oynuyorum gayet iyi ortalama var bu kadar nıye ağladınız ki

KoHalo

Üye
kardeşim 3 mesaj flood atmışsın, hiçbir şey söylememişsin tebrik ederim. Damage'i ben söylemedim sen söyledin, 6500-7000 vuruyor araya heal alırsa priest düşmüyor diye. Ben de oyundaki roguelerin 5000-6000 hpsi, warriorların da 6500-7000 (en sağlamlarının 7500'e çıkıyor) var demek ki bu dmg düşürmeye yetiyor diyorum. Ek olarak, bir ton mage pk izledim nova 800 vurduğu gibi 1100 de vuruyor. Meteorun damage'i 1400'e kadar çıkıyor. Kaç vurmalı bu skiller diyorum kimseden ses çıkmıyor. İstiyorsunuz ki novanıza 100 kişi meteorunuza 150 kişi düşsün, her alan vurduğunuz yerden ırk kalksın siz de video çekin. Kardeşim burası malum oyunun çakma serverları değil, alışmışsınız novanın 2k meteorun 2.5k vurmasına gelip ahkam kesiyorsunuz burada.

Tartışmayı konuyla ilgili olmayan argümanlara çekmek yerine somut düzlemde tutalım, yine yineliyorum sorumu: Söylediğinize göre 1384798 yıldır her mmorpg'de mage oynamış playerlarsınız size göre novanın ve meteorun damage'i kaç olmalı. Bu damage'i hangi itemleri giymiş mageye göre söylüyorsunuz. Bakın sizin için bir taslak da hazırlayayım:

FR (en yüksek vurduğu için) Mage Damageleri:

Nova: x-x damage
Meteor: x-x damage
Tekli skiller: x-x damage

Bu mage şu itemlerle bu damageleri vurmalı:

kıyafetler: xxx set

Staff: + bilmem kaç x staff

Takılar: xxx takılar

Bunlar üzerinden konuşabilirsek konuyu, "sen çok bilyon sen hiç oynamamışsın aga .d.d ben 150 yıldır meyç oynarım aga en iyi ben bilyom .d.d" tarzı hiçbir işe yaramayan saçma argümanlara girmeden düzgünce konuşabiliriz diye düşünüyorum.
yine boş yorum yapmış anlamsız bunlar

bradypodidae

Üye
ben mage oynuyorum gayet iyi ortalama var bu kadar nıye ağladınız ki
:D yazdım yazdım sildim. zira böyle gereksiz tiplere hakaret edip de ban yemek istemiyorum.

Yalan söylerken zerre yüzü kızarmaz, trollük yapmayı marifet bilir, millet kendisine hakaret edince keyif alır... bu tiplere yorum yazıp da prim vermeyin (gerçi ben şu anda tam yapmayın dediğimi yapıyorum :) )

Bu arkadaş daha 3 gün önce discordda cooking 22 level olmasına 5 yemek kaldı diye gerine gerine yazıyordu (meslek kasmanın ne kadar zor olduğunu benim gibi kasmaya çalışıp da kasamayan bilir) şimdi de gelmiş mage güçlü diyor. evet hem gathering yaptın hem craft hem de mage ile dw de pk attın şu server açıldığı 14-15 günden beri :D bir insan nasıl bu kadar arsızca yalan söyleyebilyor? neden kendine hakaret edilmesinden keyif alıyor cidden anlamış değilim .

bradypodidae

Üye

hah aynen öyle olması gerekiyor kardeşim. magenin 1500-1800 vurması gerekir ki diğer joblar o damageleri dikkate alıp fire rezistli item kassın, str den dex den eksik kalsın. böylelikle o bahsettiğin yayıncılar da diğer oyuncular da hayvani damagelere ulaşmasın.
bir önceki yazımı okumamışsın hala belli. forumda açtığım konuya gir bak. aynen bunları yazıyorum. zaten olması gereken de o! mage oyundaki en yüksek hasara sahip olmalı ki oyuna çeşitlilik gelsin. yoksa herkes tek bir item kombini , tek bir atak çeşidi ile tekdüzeleşir oyun.
Sen herhangi bir melee partiye girdiğinde partideki tp magenin partidekilere tek tek fire rezist dağıttığını gördün mü? ama partiye girer girmez priestten ac istemeyi ihmal etmez (ya da scrool basar) veya fire rezist potionlar var onları basan bir ekip gördün mü? veya güya uniq item olan ve sadece fire rezist veren kemerin kırdırmalık item olarak değil de değerli bir item olarak kullanıldığını gördün mü? işte magelerin damageleri dediğin gibi 1500 -1800 olsa bu itemler de değerli olur, diğer joblar item olarak sadece dex-str ve ac li itemler kasmaz oyuna çeşitlilik gelir. rune olarak rezist basılır kalkanlara... anlatabiliyor muyum?
Aslında senin gibi mmorpg geçmişi zengin olan ve mmorpg oyunları çok iyi bilen birinin bunları bilmesi lazımdı. Ha bu arada hala oynadığın ve bana örnek olarak bahsettiğin mmorpg nin adını vermedin? sahi hangi mmorpg magenin güçsüz olduğu :D ?

nafikbkgl

Üye
Bence Mage olan tüm karakterler bir süreliğine oyuna giriş yapmasın, aksi takdirde hiç bir şey değişmeyecek.

Oyun ilk açıldığında Mage açmıştım çok iyiydi Dungeon, farm mükemmel yapıyordum sonra bıraktım yeni server açılınca tekrar başladım bu mage değil başka birşey olmuş. Çokta kötü olmuş.

Pitou

Üye
Oyundaki en güçlü job magedir. Hiç mi pkya bakmiyorsunuz anlamıyorum her yere tek atiyorlar. Şuan ki skill mesafeleri gayet yeterli asla degistirilmemeli . Ağlayan kolsuzlarada prim verilmemeli.

GorrTheGodButcher

Üye
hah aynen öyle olması gerekiyor kardeşim. magenin 1500-1800 vurması gerekir ki diğer joblar o damageleri dikkate alıp fire rezistli item kassın, str den dex den eksik kalsın. böylelikle o bahsettiğin yayıncılar da diğer oyuncular da hayvani damagelere ulaşmasın.
bir önceki yazımı okumamışsın hala belli. forumda açtığım konuya gir bak. aynen bunları yazıyorum. zaten olması gereken de o! mage oyundaki en yüksek hasara sahip olmalı ki oyuna çeşitlilik gelsin. yoksa herkes tek bir item kombini , tek bir atak çeşidi ile tekdüzeleşir oyun.
Sen herhangi bir melee partiye girdiğinde partideki tp magenin partidekilere tek tek fire rezist dağıttığını gördün mü? ama partiye girer girmez priestten ac istemeyi ihmal etmez (ya da scrool basar) veya fire rezist potionlar var onları basan bir ekip gördün mü? veya güya uniq item olan ve sadece fire rezist veren kemerin kırdırmalık item olarak değil de değerli bir item olarak kullanıldığını gördün mü? işte magelerin damageleri dediğin gibi 1500 -1800 olsa bu itemler de değerli olur, diğer joblar item olarak sadece dex-str ve ac li itemler kasmaz oyuna çeşitlilik gelir. rune olarak rezist basılır kalkanlara... anlatabiliyor muyum?
Aslında senin gibi mmorpg geçmişi zengin olan ve mmorpg oyunları çok iyi bilen birinin bunları bilmesi lazımdı. Ha bu arada hala oynadığın ve bana örnek olarak bahsettiğin mmorpg nin adını vermedin? sahi hangi mmorpg magenin güçsüz olduğu :D ?
Meteorla 1800 vurmak :D umarım gerçekleşir dileğin kardeşim. Bu şekilde net konuşursanız daha iyi anlaşılır talep ettikleriniz. Epey eskiden Cabal oynamıştım orada en fazla hasara sahip bladers'tı, WOW ve New world oynadım yakın zamanda, ikisinde de mage en fazla vuran job değil. Kaldı ki aynı çeşitliliğe de sahip değil, pvp'de alanla 150 kişiye vuramıyorsun mesela bu mmorpglerde. Malum oyundaki magelerden bahsedecek olursak onların da meteor ve novaları bu kadar vurmuyor ve oyunda en fazla vuran job değil. İkna olman için daha kaç tane mmorpg saymam gerek bilmiyorum. Malum oyunun çakma serverları haricinde magenin alanla bu kadar fazla vurduğu bir oyun görmedim, oradan mı geldin bilmiyorum ama belki mage algın bu oyunlar sayesinde farklı olabilir.

Magenin en fazla hasara sahip olması nasıl tek item kombinini değiştirecek anlamadım, bu sefer de herkes mageler karşı anti dizmeyecek mi? Yine tekdüzeleşecek, mage söylediğin kadar fazla vurduğunda her an kafana nova yediğin için sen de zevk alamayacaksın zaten :D

Velhasıl, "mage en fazla hasara sahip olmalı" gibi bir argümana karakterin range olduğu ve alan skilliyle sayısız kişiye vurabildiği için katılmıyorum. Ama talebini dile getirmekte serbestsin tabii ki, kolaylıklar.

KoHalo

Üye
bu kaçıncı konu mage nerf mage nerf dıye ağlayanlaar cok var kudurun..

DeadLegion

Üye
Oyundaki en güçlü job magedir. Hiç mi pkya bakmiyorsunuz anlamıyorum her yere tek atiyorlar. Şuan ki skill mesafeleri gayet yeterli asla degistirilmemeli . Ağlayan kolsuzlarada prim verilmemeli.
Kardesim pkda parti olarak gezdikleri icin sana guclu geliyor. Ama bu konuyu acan arkadas 1 partiyle bile meleeleri dusuremiyoruz diye yazmis ki oyle de. Mage pkya cikana kadar kasmasi zor bir job. Lvl kasabilecegi slot yok dungeon donemiyor. Dps olmasi gereken karakter dpste en geride. Ustune cani ve defansi da yerlerde. Magenin icinde bulundugu durumdan bir habersin ama mage en guclu job diyorsun. Madem en guclu job niye her yer okcu bp ve asas kayniyor? En guclu jobsa cok oynanmasi gerekmez mi? Mage hakkinda birsey bilmiyorsun bari magenin sorunlarini dile getirenlerin actigi konuyu baltalama.

bradypodidae

Üye
Meteorla 1800 vurmak :D umarım gerçekleşir dileğin kardeşim. Bu şekilde net konuşursanız daha iyi anlaşılır talep ettikleriniz. Epey eskiden Cabal oynamıştım orada en fazla hasara sahip bladers'tı, WOW ve New world oynadım yakın zamanda, ikisinde de mage en fazla vuran job değil. Kaldı ki aynı çeşitliliğe de sahip değil, pvp'de alanla 150 kişiye vuramıyorsun mesela bu mmorpglerde. Malum oyundaki magelerden bahsedecek olursak onların da meteor ve novaları bu kadar vurmuyor ve oyunda en fazla vuran job değil. İkna olman için daha kaç tane mmorpg saymam gerek bilmiyorum. Malum oyunun çakma serverları haricinde magenin alanla bu kadar fazla vurduğu bir oyun görmedim, oradan mı geldin bilmiyorum ama belki mage algın bu oyunlar sayesinde farklı olabilir.

Magenin en fazla hasara sahip olması nasıl tek item kombinini değiştirecek anlamadım, bu sefer de herkes mageler karşı anti dizmeyecek mi? Yine tekdüzeleşecek, mage söylediğin kadar fazla vurduğunda her an kafana nova yediğin için sen de zevk alamayacaksın zaten :D

Velhasıl, "mage en fazla hasara sahip olmalı" gibi bir argümana karakterin range olduğu ve alan skilliyle sayısız kişiye vurabildiği için katılmıyorum. Ama talebini dile getirmekte serbestsin tabii ki, kolaylıklar.
adfdasfasdf adam wow oynadığını iddia ediyor ama en fazla vuran class olarak mage değil diyor (bu arada dota oyuncusuyum 12-14 yıldır) dostum bak ya wow ile ilgili çok bilgin yok ya da dps ile maksimum hasar kavramlarını karıştırıyorsun :D (senin oyun bilginden iyiden iyiye şüphe etmeye başladım ) new worlde de başladım ama maalesef bilgisayarım çok kastığı için çok ilerlemedim. keşke o oyundaki denge; skill -stat çeşitliliğini bu oyuna da uygulayabilseler. bir tek bahsettiklerinden cabalı oynamadım. ama diğer birçok oyunda yine en yüksek hasar mage-wizard-intelligence-witch - necromancer (artık o oyunda adı herneyse) ondadır. kendi verdiğin örneklerde sıçmışsın sen daha :D istersen daha fazla iddialaşmadan yavaştan uzaklaş buradan :D ayrıca her oyunda magede alana vuran nova olacak diye bir kaide de yok veya novası çok vuracak diye birşey de yok. her oyunun mage sınıfının kendine has özellikleri skilleri vardır. tek ama tek ortak özelliği sınıflar içindeki en yüksek damage / en kırılgan defanstır.

mage çok vurursa item kombini nasıl değişecek demişsin. aslında eğer dediğin oyunları oynadıysan bunu en iyi senin bilmen lazımdı. zira mage çok vursaydı herkes kendine göre optimum bir kombinasyon bulup, ne kadar str den veya fiziksel defanstan feragat edip ne kadar rezist kasacağını hesaplayarak herkes farklı kombinasyona gideceği için herkes aynı iteme yüklenmeyecekti. yani bastım aminoasiti bastım str yi değil de, arada str den feragat eden, rezist kasanlar olacaktı. ya bunları anlatırken bile utanıyorum. yani bilale anlatır gibi bunları niye tane tane anlattırıyorsun ki bana? sen bunları düşünemiyor musun? yoksa sırf hala iddialaşmak, haklı çıkmak uğruna saçma argümanında diretmek için mi yapıyorsun bunu ?

bak en basit örneğini söyleyim sana. şu oyunda 74 levelde girdiğin zindanda bile en yüksek damage wizard tarzı olan goblinde (ama en kolay ölen de o) en az damage de warior benzeri olan yaratıkta (en zor ölen de o ). gerçi sen şimdi hala diyeceksin ki o goblin alana vurmuyor bla bla bla... :D yani ne desem sen hala yazdıklarımı saçma sapan bir yerinden tutup başka yere çekmeye çalışacaksın.

40 küsür yaşındayım. çocukluğumdan beri oynamadığım oyun kalmadı. senin belki hatırlamayacağın ;diablodan tut , ultimaya, age of empire ilk versiyonlarına... yeni nesil oyunlardan da; poe den tut , eldere, witchera... oynamadığım oyun kalmadı. hayatımı oyunlarla çürüttüm (gurur duyacağım birşey değil bu tabii :D ) bana oyunları anlatma lütfen. senden çok çok daha iyi biliyorum oyunların çoğunu. ama gördüğüm kadarıyla sen daha dps kavramı ile maksimum hasar kavramlarını bile tam kavrayamamışsın. o yüzden lütfen bana oyunları anlatma =)

bradypodidae

Üye
o zaman sana tek bir soru. Sadece ama sadece bunu cevapla.... madem mage o kadar güçlü, her vurduğu yere tek atıyorsa neden kimse fire rezistli item kasmıyor? neden partisine aldığı mageden fire rezist istemiyor? (eskiden lr den kitlenmemek için lr rezist alınırdı, ama artık kitlemeye de o kadar nerf geldi ki onu da almıyor hiç bir melee ekip :D ) neden kimse fire rezist veren potionları kullanmıyor(1 pot 10 dakika boyunca rezist veriyor) bunları cevapla sonra gel tartışmamıza devam edelim =)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt