bradypodidae
Üye

6 warior des olup aynı anda vurunca emin ol debuff yemesine gerek kalmıyor"ayrıca neden 4-5 wairior aynı anda descent olup da yere vurunca tüm mage ekibi indirebiliyor da mage ekip 5 novayla düşüremesin ?" bu sorunun cevabı basit: Warrior bir meele yani yakın dövüş karakteri, mage ise ranged karakterleri arasında yani rakibe vurması için yanına gitmesine gerek yok, uzaktan vurabiliyor. Dolayısıyla, warriorun mageye vurabilmesi için bir koşul gerekiyor, yakındaki bir karaktere senin de söylediğin gibi "aynı anda" des olarak mesafeyi kapatması. Bu koşul gerçekleşmediğinde warrior magelere vuramıyor. Magelerin warriorlara vurabilmesi için böyle bir koşul yok, doğrudan alanı açıp vurabiliyorlar. Ek olarak, warriorların tek atabilmesi için (aynı anda des olması da gerekiyor tabii) debuff yemesi gerekiyor magelerin bu da bir koşul, bu koşul gerçekleşmediğinde tek atamıyor. Magelerin böyle bir bağımlılığı da yok. Basit bir denklem aslında neden bunu bir argümanmış gibi sundun anlamadım. En kırılganlar en çok vuranlar olur demişsiniz ikiniz de, buna katılıyorum ama yeterince mmorpg tecrübesi olan biri uzaktan vurabilen classların yakından vuran classlara göre daha az vurması gerektiğini biliyordur. Halihazırda range avantajı varken aynı zamanda damage avantajına da sahip olamazlar çünkü melee rakipleri yanına gelmeden kesebilirler. Magenin kırılgan olduğunu bu yüzden fazla vurması gerektiğini söylerken sahip olduğu range avantajından bahsetmemeniz de tuhaf.
"hani sizde madem magelerin çok vurduğunu ve avantajlı olduğunu düşünüyorsunuz, gelin mage oynayın." bu sorunun da cevabı basit gibi, çünkü mage oynamayı sevmiyorum. Ayrıca ekibim yok o yüzden mage oynamıyorum aynı sebepten dolayı warrior da oynamıyorum. Avantajlı olduğunu düşünmüyorum mage'nin ama söylendiği gibi az vurduğunu da düşünmüyorum. Burada yazılan damagelere göre zaten az da vurmuyor, hala ne talep edildiğini anlamış değilim. Yukarıda biri skillerin işleyişiyle ilgili yorum yapmıştı sanırım tek dikkate değer yorum o.
edit: pvp özelinde konuşuyorum ben, pve kısmında eğer buff gerekiyorsa magelere yapılması gerek.
hangi jobla oynadığını bilmiyorum ama muhtemelen warior ile oynamıyorsun. çünkü oynasaydın 4-5 tane wariorun bile koordine bir şekilde descent olması yeterli (mage ekibin içine dalıyorsa debufa bile gerek duymaz.
yani sen ne istiyorsun hem kırılgan olsun hem de yakından mı vursun ? ayrıca mmorpg lerde uzaktan vuran klasların az vurması gerekir gibi bir kaidesi yok. hatta tam tersi en yüksek damageler genelde intelligence/wizard/mage/witch gibi büyüsel sınıflarda olur. ve hatta oyunlarda en önemli şey rezistansdır, rezistanslı itemler değerlidir, rezistanlı itemler kullanılır. bizde hangi wariorun veya roguenin rune olarak rezistans bastığını gördün ? hatta geçeb bir yayıncı da canlı olarak gördüm, rune bastı en yüksek fire rezistans gelmesine rağmen çöp geldi diyip değiştirdi