Mage Serverımız Hayırlı Olsun :)

presto_86

Üye
Bir okçu magenin alan yeteneklerini yiyorsa oynamayı bilmiyordur. Bir okçu magenin sadece tekleme yeteneklerine ölebilir. Zaten 50 metre öteden z1 z1 yapıyor karakter. Mage 25 metreye alan atabiliyor. Eğer o novayı yiyorsa zaten oynamasın. Okçu bu oyunda yeteneklerini kullanmayan en basit karakterdir. Küçücük çocuğu getirin z1 z1 yap mouse ile söyle gezde o bile oynar. Bir karakter bu kadar kolay olmamalı. Karakterin hiç bir oyunculuğu yok kendini riske atmıyor. Oyunun en basit karakteri.
Diğer karakterler öylemi? Warrior , Asas, Mage , priest hepsi bir şey elde etmek için kendini riske atıyor ya ölüyor ya öldürüyor. Okçunun counteri yok oyunda. Okçuyu yakalamak imkansız. Okçular yüzünden bütün mele ekipler saldı oyunu oyunda warrior kalmadı. Yavaş yavaş diğer joblarda gidiyor bin önlem alınması lazım bu karaktere.
Okculara laf edecegine iki laf da 4 tane novasi olacak magelere laf at güzel kardeşim 1500 hasarlı 50 k lik okçu savaşçıya asasa 400 500 arası vuruyor boş konusmayin

HeaveN

Üye
Mageler çok sağlam vuruyo evet ama canları çok az, bide büyü direnci olarak kimse savunma yok ondan çok damage alıyosun .

Stupendous

Üye
Mage bir seyi elde edebilmek için kendini riske atiyor ve adamlar zaten tek yiyor .Oyundaki dengesizliği yaratan tek şey OKCU lardir. Okculardan rush yetenegini almadiklari surece oyundaki bütün joblar yavas yavas oyundan soğuyacaktir. Okcuyu yakalamak imkansiz hicbir counteri yok .
Selam

Sevgili Pitou,

Size https://forum.riseonlineworld.com/konular/okcu-hakkinda.13695/ bu konu başlığı altında, uzun uzadıya mağduriyetinizin yersiz olduğunu anlatmıştım. Bakınca hatırlayacaksınızdır. Yetmemiş ya da yeterli gelmemiş ki, hâla aynı konuyu ısıtıp önümüze getirebiliyorsunuz. Ve gülünçtür ki, şöyle bir ifadede bulunabilme gafletine düşebiliyorsunuz.

Okculardan rush yetenegini almadiklari surece

Size verdiğim konu başlığı altında da bu durumun imkansız olduğunu, oyunun atası kabul edilen oyunda da durumun bu şekilde olduğunu, hadi o oyun hiç var olmamış olsun, 15 Nisan itibari ile çıkan yepyeni bir oyun olarak bile ele aldığımızda, "Rogue" mesleğinin içerisinde dal olarak 2 sınıfa ayrılan bir oynanış tercihinden, bunun kalkması gerektiğini söyleyebiliyorsunuz. Kusura bakmayın ama, her oyunu oynayan ve tercih yaptığı mesleği icra eden kişilerin, karşılaştıkları zorluklarda, sitem ve tazallüm barındıran hezeyanlarını dikkate alıp, değişime giden bir yönetim olmuş olsaydı, oyunun dinamikleri bu kadar kolay harcanabilseydi, bence o zaman ortada oyun namına bir şey kalmazdı.

Hodbin insanların bu tarz yakınmalarından, sosyal hayatta da nefret etmiş durumdayım. Dünya sadece kendi gözlerinde gördükleri manzaraymışçasına yaşamayı sanıyorlar hayatı. Ortada, yaklaşık olarak 2004'ü milat kabul edersek, 18 senelik bir mazi var. Herkes neyin ne olduğunu bilerek başladı oyuna. "Maç başladıktan sonra KURAL değiştirilemez."

Değiştirmeyi deneyebilirler, hatta denesinler, en ufak bir teessürüm olmaz. Konu basittir, kişiler oyunu öncelikli olarak "Zevk" almak için oynar. Baktı ki umduğunu bulamadı, terk eder. Sizin, Magelerin, ya da Warriorların mütemadiyen dile getirdikleri yakınmaları geçerli bir delil olarak ele alıp, değişikliğe her gittiklerinde, yaşanacak o atmosfer değişikliğini görmeyi çok ama çok isterim. Keşke dinleseler sizleri.

D.N= Kanıksanmış, demirbaş olarak tarihte 1000 lerce videoya eşlik etmiş "Rush" yeteneği bence de kalkmalı. Ne o öyle ya koşmak falan. Koşamasınlar. Zaten uzaktan vuruyorlar, normal koşuya da gerek yok. Sadece yürüyebilmeliler. En mantıklısı budur.

Saygılarımla,

ProOceaN

Üye
Death Valley'de adım başı mage parti var çünkü neden olmasın? Ben de çok pişman oluyorum. Okcu kasıp bowuna, kıyafetine takısına ayrı para vereceğime 5m para verip branch ve mp8 takı set alsaydım keşke diye.

Debuff yiyen mage bile benden bu kadar dmg yemezsen benim yediğim dmge bakar mısınız?

Ekli dosyayı görüntüle 9029

Gördüğünüz gibi 4 tane mage vurunca ölüyorsunuz. Ağlaya ağlaya mage jobunu pknın kralı yaptılar. Tebrik ediyorum gerçekten.
Lutfen bir çarını ve itemlerini paylaşırmısın

Alkoer

Üye
Selam

Sevgili Pitou,

Size https://forum.riseonlineworld.com/konular/okcu-hakkinda.13695/ bu konu başlığı altında, uzun uzadıya mağduriyetinizin yersiz olduğunu anlatmıştım. Bakınca hatırlayacaksınızdır. Yetmemiş ya da yeterli gelmemiş ki, hâla aynı konuyu ısıtıp önümüze getirebiliyorsunuz. Ve gülünçtür ki, şöyle bir ifadede bulunabilme gafletine düşebiliyorsunuz.

Size verdiğim konu başlığı altında da bu durumun imkansız olduğunu, oyunun atası kabul edilen oyunda da durumun bu şekilde olduğunu, hadi o oyun hiç var olmamış olsun, 15 Nisan itibari ile çıkan yepyeni bir oyun olarak bile ele aldığımızda, "Rogue" mesleğinin içerisinde dal olarak 2 sınıfa ayrılan bir oynanış tercihinden, bunun kalkması gerektiğini söyleyebiliyorsunuz. Kusura bakmayın ama, her oyunu oynayan ve tercih yaptığı mesleği icra eden kişilerin, karşılaştıkları zorluklarda, sitem ve tazallüm barındıran hezeyanlarını dikkate alıp, değişime giden bir yönetim olmuş olsaydı, oyunun dinamikleri bu kadar kolay harcanabilseydi, bence o zaman ortada oyun namına bir şey kalmazdı.

Hodbin insanların bu tarz yakınmalarından, sosyal hayatta da nefret etmiş durumdayım. Dünya sadece kendi gözlerinde gördükleri manzaraymışçasına yaşamayı sanıyorlar hayatı. Ortada, yaklaşık olarak 2004'ü milat kabul edersek, 18 senelik bir mazi var. Herkes neyin ne olduğunu bilerek başladı oyuna. "Maç başladıktan sonra KURAL değiştirilemez."

Değiştirmeyi deneyebilirler, hatta denesinler, en ufak bir teessürüm olmaz. Konu basittir, kişiler oyunu öncelikli olarak "Zevk" almak için oynar. Baktı ki umduğunu bulamadı, terk eder. Sizin, Magelerin, ya da Warriorların mütemadiyen dile getirdikleri yakınmaları geçerli bir delil olarak ele alıp, değişikliğe her gittiklerinde, yaşanacak o atmosfer değişikliğini görmeyi çok ama çok isterim. Keşke dinleseler sizleri.

D.N= Kanıksanmış, demirbaş olarak tarihte 1000 lerce videoya eşlik etmiş "Rush" yeteneği bence de kalkmalı. Ne o öyle ya koşmak falan. Koşamasınlar. Zaten uzaktan vuruyorlar, normal koşuya da gerek yok. Sadece yürüyebilmeliler. En mantıklısı budur.

Saygılarımla,
Güzel anlatmışsınız. Ama dediğiniz gibi 2004 yapımı temel üstüne kurulan oyun zaten saçmalıklar silsilesi :D

Assasin jobunda evet nerdeyse her oyunda normalden hızlı koşmasını sağlayan bir skill vardır. Çünkü jobun olayı bu anlık karşınıza çıkar vurup öldürür yada kaçar.

Ama okçuda ben pek rastlamadım. Zaten mesafe avantajı olan bir job.

Jacques

Üye
Rush skilli kalksın okçunun melee pk atabilmesini sağlayan malum oyunda ki 72 skilli gelsin.

Blue

Üye
Avel misin dostum 4 mage vurunca ölüyorum diyor 4 asas vurunca yada 4 warior vurunca ölmicekmisin sacma sacma konular acip durmayın mageler olarak zaten elimiz yavaş bi karakter düşün item dizdikce az vursun mage öyle bi karakter işte bizde istemiyoruz paper giymek samandan staff takmak elimize ama staff takiyorsun damagen azaliyor . Yok mage uzaktan vuruyor yok alan vuruyor olm 1450 caniniz var lan dusuremiyorsaniz o sizin player yoksunlugunuz

3 tane magenin attığı nowayla ölmenin player olmayla alakası yok. Neler ekipler bile birbirini bu kadar kolay dusuremiyorken 4 magenin tüm partiyi tek Novada düşürmesi saçmalıktır.

Bir okçu magenin alan yeteneklerini yiyorsa oynamayı bilmiyordur. Bir okçu magenin sadece tekleme yeteneklerine ölebilir. Zaten 50 metre öteden z1 z1 yapıyor karakter. Mage 25 metreye alan atabiliyor. Eğer o novayı yiyorsa zaten oynamasın. Okçu bu oyunda yeteneklerini kullanmayan en basit karakterdir. Küçücük çocuğu getirin z1 z1 yap mouse ile söyle gezde o bile oynar. Bir karakter bu kadar kolay olmamalı. Karakterin hiç bir oyunculuğu yok kendini riske atmıyor. Oyunun en basit karakteri.
Diğer karakterler öylemi? Warrior , Asas, Mage , priest hepsi bir şey elde etmek için kendini riske atıyor ya ölüyor ya öldürüyor. Okçunun counteri yok oyunda. Okçuyu yakalamak imkansız. Okçular yüzünden bütün mele ekipler saldı oyunu oyunda warrior kalmadı. Yavaş yavaş diğer joblarda gidiyor bin önlem alınması lazım bu karaktere.

Kesinlikle benim vurdugum 2 hiti tek potla doldurmadiginiz için çok kolay okçu oynamak.

Lutfen bir çarını ve itemlerini paylaşırmısın

Tabii;

7 chitin set, assasin set, swift kupe- yüzük, şu an heartseeker 7.

Warriora attığım dmg 350 net bir şekilde.

Pitou

Üye
Okculara laf edecegine iki laf da 4 tane novasi olacak magelere laf at güzel kardeşim 1500 hasarlı 50 k lik okçu savaşçıya asasa 400 500 arası vuruyor boş konusmayin
Mage fazla vursa nolcak cok rahat yakalayabiliyoruz mageyi. O bizi kesiyor bizde onu kesiyoruz . Ama okcuyu hic bir zaman yakalayamiyoruz sunu anlayin artik.

Pitou

Üye
Selam

Sevgili Pitou,

Saygılarımla,
Sen istedigin kadar konus . Kpss paragrafi gibi yazi yazinca hakli olmuyorsun. Ben kendi görüşümü savunuyorum. Sen kendi görüşünü. Baskalarinin gorusunede saygi duymayi bil.

Stupendous

Üye
Sen istedigin kadar konus . Kpss paragrafi gibi yazi yazinca hakli olmuyorsun. Ben kendi görüşümü savunuyorum. Sen kendi görüşünü. Baskalarinin gorusunede saygi duymayi bil.
Selam

Sevgili Pitou,

Haklılığım, sizin parmaklarınızın ucunda duran klavye tuşlarında saklı değildir. Ben eytişim bakış açısıyla, mevcut durumu irdeleyip, ideamı paylaşıyorum. Okuyanların ve oynayanların sonucunda, düşüncelerimin haklılık payı geçerlilik kazanacaktır. Size geçmişten günümüze verdiğim örneklerle de bunu anlatmaya, izah etmeye çalışıyorum. Ama siz o kadar içerlemiş olmalısınız ki, ne dediğimden çok, ne demediğimle ilgileniyorsunuz. Tabi bu da sizi, bana karşı öfkeyle dolduruyor. Neden böyle bir izlenim edindiğimi de nereden çıkarıyorsunuz diye soracak olursanız, ben bu forum çatısı altında, şu vakte kadar hiç kimsenin görüşüne saygısızlık yapmadığım gibi, mümkün mertebe kendimi ve fikrimi nazik bir şekilde ifade etme gayreti içerisinde olmuşumdur. İnsanlar fikirlerini öne sürerken, dayandırdıkları bir sebebe bağlamaktalar. Siz kendi sebebinizle buradayken, ben sizin var olma sebebinizi, yani tezini alıp çürütme yoluna gittim. Bu saygısızlık değil, tartışma etiğidir. Daha önce bu tarz bir sohbetin içerisinde hiç var olmadıysanız, bu hem sizin kaybınız, hem de acemiliğinizdir.

Baskalarinin gorusunede saygi duymayi bil.
Bana karşı öfkeyle dolduğunuz izlenimi edindiğim o meşhur cümleniz.

Dilerim bu kadar yakınmanızı karşılıksız bırakmazlar ve tarihe adınızı, 18 senelik bir geçmişe sahip "Rush" yeteneğini kaldıran oyuncu olarak yazdırabilirsiniz yönetimin de katkısıyla. Bunu yapmalarını da, siz sırf bu deneyimi yaşamanız için istiyorum. Umarım hayaliniz gerçek olur ve o atmosferi bizzat deneyimlemek isterim. Bakalım etkileri neler olacak. Sizi destekliyorum, lojik olmayan düşüncenizin yaratacağı ambiyansı solumak için.

Saygılarımla,

Pitou

Üye
Selam

Sevgili Pitou,

Haklılığım, sizin parmaklarınızın ucunda duran klavye tuşlarında saklı değildir. Ben eytişim bakış açısıyla, mevcut durumu irdeleyip, ideamı paylaşıyorum. Okuyanların ve oynayanların sonucunda, düşüncelerimin haklılık payı geçerlilik kazanacaktır. Size geçmişten günümüze verdiğim örneklerle de bunu anlatmaya, izah etmeye çalışıyorum. Ama siz o kadar içerlemiş olmalısınız ki, ne dediğimden çok, ne demediğimle ilgileniyorsunuz. Tabi bu da sizi, bana karşı öfkeyle dolduruyor. Neden böyle bir izlenim edindiğimi de nereden çıkarıyorsunuz diye soracak olursanız, ben bu forum çatısı altında, şu vakte kadar hiç kimsenin görüşüne saygısızlık yapmadığım gibi, mümkün mertebe kendimi ve fikrimi nazik bir şekilde ifade etme gayreti içerisinde olmuşumdur. İnsanlar fikirlerini öne sürerken, dayandırdıkları bir sebebe bağlamaktalar. Siz kendi sebebinizle buradayken, ben sizin var olma sebebinizi, yani tezini alıp çürütme yoluna gittim. Bu saygısızlık değil, tartışma etiğidir. Daha önce bu tarz bir sohbetin içerisinde hiç var olmadıysanız, bu hem sizin kaybınız, hem de acemiliğinizdir.

Bana karşı öfkeyle dolduğunuz izlenimi edindiğim o meşhur cümleniz.

Dilerim bu kadar yakınmanızı karşılıksız bırakmazlar ve tarihe adınızı, 18 senelik bir geçmişe sahip "Rush" yeteneğini kaldıran oyuncu olarak yazdırabilirsiniz yönetimin de katkısıyla. Bunu yapmalarını da, siz sırf bu deneyimi yaşamanız için istiyorum. Umarım hayaliniz gerçek olur ve o atmosferi bizzat deneyimlemek isterim. Bakalım etkileri neler olacak. Sizi destekliyorum, lojik olmayan düşüncenizin yaratacağı ambiyansı solumak için.

Saygılarımla,
Tamam çok nazik ve çok güzel konuşuyorsun fakat okçulardan bıktım artık pk atamıyorum bunaldım uzaktan sürekli ok atan adamlardan. Yakalayamıyorum sivri sinek gibi sürekli vurup vurup kaçan adamlardan bıktım. Bende yakalamak istiyorum bende şu okçulara vurmak istiyorum. Banane 18 yıllık ko da ki skillerden burası rise online burada oradaki saçma şeylerin olmasını istemiyorum. Bir okçunun asasdan hızlı koşmasını ve asasları görmesini istemiyorum.

Stupendous

Üye
Tamam çok nazik ve çok güzel konuşuyorsun fakat okçulardan bıktım artık pk atamıyorum bunaldım uzaktan sürekli ok atan adamlardan. Yakalayamıyorum sivri sinek gibi sürekli vurup vurup kaçan adamlardan bıktım. Bende yakalamak istiyorum bende şu okçulara vurmak istiyorum. Banane 18 yıllık ko da ki skillerden burası rise online burada oradaki saçma şeylerin olmasını istemiyorum. Bir okçunun asasdan hızlı koşmasını ve asasları görmesini istemiyorum.
Selam

Sevgili Pitou,

Bu ısrarınız çok hodbince. Kendi tarafınızdan bakınca, haklı olduğunuzu sanmanız, şikayet ettiğiniz mesleği oynayanların, isteğiniz sonrası yaşayacakları negatif kazanımları görmemenizden kaynaklanıyor.

Ben de 18 yılı görmezden gelmek isterim ama, maatteessüf bir şekilde oraya bağlanmak durumunda kalıyoruz. Yine de es geçerek tekrar farklı bir pencereden son değindiğim konuya atıfta bulunmaya çalışacağım.

Siz, şikayet ettiğiniz okçusunuz. Oyun açılmış, lvl kasmışsınız, paranız varmış ve item almışsınız. Ya da paranız yokmuş, zaman içerisinde kazanımlarınızı, oyun içi iteme dönüştürmüşsünüz. Ve bu mesleği oynamaktan büyük keyif alıyorsunuz. Elinizde kitlenen bir bow, ortalama takılar ve alışık olduğunuz bir düzen var. Sonra bir şekilde oyun sizden, "Job"un 2 farklı tercihine aracılık yapan ortak skillini silip, sadece "Assas" kullanımına açıyor. Bu senaryo yaşandığında, hesaplaması kolay olsun diye, 100 tane sizden var. Bazıları bu durumu göğüsleyip, oynamaya devam edebilecek ve rahatsızlık duymayacaklar. Ufak tefek çatlak sesler çıkadabilir. Bir kesim, ben okçu idim, yürüyerek ok atıyorum, istediğim pozisyonları artık alamıyorum. Alamadığım için de oyun bana zevk vermiyor. Ben "Assas"a döneceğim. Bu şekilde başarılı olamam. Bir diğer grup, bu yapılan hiç bir mantıklı argümana dayanmıyor, bu şekilde oynayacağıma, bana dayatılanı kabul edeceğime, oyunu bırakırım daha iyi diyerek yollarını ayırıyor. Bir diğer grup, ben okçuydum, mevcut değişen sistemde, eskisi kadar yaşam alanım kalmadı, "Assas" oynamakta da o kadar iyi değilim, oyunu da seviyorum bırakmak da istemiyorum, o zaman yeni bir karakter oluşturayım, itemleri de satar, o karaktere yatırım yaparım.

Başlangıçta 100 sayısını vermiştim. 2 olumsuz 1 olumsuzdan olumlu, 1 de olumlu sayılabilecek grup örneği verdim.

Sualim şudur size, 100 kişilik sayıyı bünyesinde barındıran Archer sınıfında, mevcut değişiklikten sonra, oyundan ne kadar kullanıcı eksilir ?

Saygılarımla,

Pitou

Üye
Selam

Sevgili Pitou,

Bu ısrarınız çok hodbince. Kendi tarafınızdan bakınca, haklı olduğunuzu sanmanız, şikayet ettiğiniz mesleği oynayanların, isteğiniz sonrası yaşayacakları negatif kazanımları görmemenizden kaynaklanıyor.

Ben de 18 yılı görmezden gelmek isterim ama, maatteessüf bir şekilde oraya bağlanmak durumunda kalıyoruz. Yine de es geçerek tekrar farklı bir pencereden son değindiğim konuya atıfta bulunmaya çalışacağım.

Siz, şikayet ettiğiniz okçusunuz. Oyun açılmış, lvl kasmışsınız, paranız varmış ve item almışsınız. Ya da paranız yokmuş, zaman içerisinde kazanımlarınızı, oyun içi iteme dönüştürmüşsünüz. Ve bu mesleği oynamaktan büyük keyif alıyorsunuz. Elinizde kitlenen bir bow, ortalama takılar ve alışık olduğunuz bir düzen var. Sonra bir şekilde oyun sizden, "Job"un 2 farklı tercihine aracılık yapan ortak skillini silip, sadece "Assas" kullanımına açıyor. Bu senaryo yaşandığında, hesaplaması kolay olsun diye, 100 tane sizden var. Bazıları bu durumu göğüsleyip, oynamaya devam edebilecek ve rahatsızlık duymayacaklar. Ufak tefek çatlak sesler çıkadabilir. Bir kesim, ben okçu idim, yürüyerek ok atıyorum, istediğim pozisyonları artık alamıyorum. Alamadığım için de oyun bana zevk vermiyor. Ben "Assas"a döneceğim. Bu şekilde başarılı olamam. Bir diğer grup, bu yapılan hiç bir mantıklı argümana dayanmıyor, bu şekilde oynayacağıma, bana dayatılanı kabul edeceğime, oyunu bırakırım daha iyi diyerek yollarını ayırıyor. Bir diğer grup, ben okçuydum, mevcut değişen sistemde, eskisi kadar yaşam alanım kalmadı, "Assas" oynamakta da o kadar iyi değilim, oyunu da seviyorum bırakmak da istemiyorum, o zaman yeni bir karakter oluşturayım, itemleri de satar, o karaktere yatırım yaparım.

Başlangıçta 100 sayısını vermiştim. 2 olumsuz 1 olumsuzdan olumlu, 1 de olumlu sayılabilecek grup örneği verdim.

Sualim şudur size, 100 kişilik sayıyı bünyesinde barındıran Archer sınıfında, mevcut değişiklikten sonra, oyundan ne kadar kullanıcı eksilir ?

Saygılarımla,
Dostum sen beni hiç bir şekilde anlamıyorsun . Yazdıkların o kadar saçma şeyler ki artık yazma lütfen . Sana ve düşüncelerine asla ve asla katılmıyorum. Bu kadar bitti.

Stupendous

Üye
Dostum sen beni hiç bir şekilde anlamıyorsun . Yazdıkların o kadar saçma şeyler ki artık yazma lütfen . Sana ve düşüncelerine asla ve asla katılmıyorum. Bu kadar bitti.
Selam

Sevgili Pitou,

Ben sizi anlıyorum. Kaldı ki anlamasam bile, oyunun dinamiklerinde olan bir şeyi değiştirmeyi, sırf sizi mutlu edecek diye istediğinizin de farkındayım. Bununla birlikte umarım kalkar, keşke kalksa diyorum. Kalksın ki, o süreci de deneyimleyip görelim. Kimin haklı olup olmadığı, tecrübe edilerek anlaşılsın ki, konu ebediyete kadar kapatılabilsin.

Kişisel görüşüm bu asla mümkün olmayacağı yönündedir. Ne siz, ne de o job dışında oynayanların hepsinin toplanıp, "Rush Kalksın" diye imza toplamalarına karşın.

Yazdıkların o kadar saçma şeyler ki artık yazma lütfen
Tekrar etmekte yarar görüyorum, tartışma esnasında taraflar argümanlarını öne sürer, ilgili konu çevresinde fikirlerini beyan ederler. Tartışmayı sürdüren taraflardan herhangi biri, bir diğerini, senin mütalaan saçma, senin düşüncen çocukça şeklinde bir yargıyla karşılayamaz. Çünkü geçerliliği yoktur. Bunun muhatabı, taraflar değil, yetkili otoritedir, kullanıcılardır. Ama tekrar edeyim bu siz değilsiniz. Üzülerek belirtmem gerekiyor maalesef siz değilsiniz.

Sana ve düşüncelerine asla ve asla katılmıyorum. Bu kadar bitti.
Evet bunu diyebilme özgürlüğünüz, tartışmaya dahil olduğumuz konuda taraf olduğunuzdan vardır. Yalnız bu, düşüncenizi savunmaktan ziyade, düşünceye karşı üretemediğiniz argümanınız olmadığını gösterir. Bu da, tartışmaya tek taraflı bir yön verir. Bilin istedim.

Saygılarımla,

Pitou

Üye
Bununla birlikte umarım kalkar, keşke kalksa diyorum. Kalksın ki, o süreci de deneyimleyip görelim. Kimin haklı olup olmadığı, tecrübe edilerek anlaşılsın ki, konu ebediyete kadar kapatılabilsin.
Sen hiç merak etme eğer Rush kalkar ve okçu güçsüz olursa okçunun tekrar güçlenmesi için elimden gelen bütün desteği ve öneriyi ben vereceğim. Bundan hiç şüphen olmasın.

Stupendous

Üye
Sen hiç merak etme eğer Rush kalkar ve okçu güçsüz olursa okçunun tekrar güçlenmesi için elimden gelen bütün desteği ve öneriyi ben vereceğim. Bundan hiç şüphen olmasın.
Selam

Sevgili Pitou,

1- Rush'ın kalkacağını hiç sanmıyorum. Bunu "Ticket" atarak sorabilirsiniz. Alacağınız cevap aşağı yukarı benim yazdıklarımın bir özeti şeklinde olacaktır. Deneyimleyip yazarsınız.

2-Rush kalktığında "Okçu" güçsüz kalacağı aşikardır. Bunu göremeyişinizin sebebini yukarıda adım adım anlattım tekrar etmemin bir mantığı yok. Sadece ek olarak şunu diyebilirim. Okçuyu güçsüz yapıp, sonrasında güçlendirmek için de, her türlü desteğe katkı sağlayacağını ifade etmek, tutarsızlıktır. Güç kaybı yaşayacağını bileceğiniz ortak skillin kalkmasını niye istiyorsunuz ? Mageler, warriorlar ve Priestlar gibi aynı hızda koşabilmesi için. Koşunca ne olacak, yakalanabilecekler. Yakalanması demek, güç kaybı yaşaması demek. Örnekte de, görüldüğü üzere, güç kaybı yaşadı, bir sonraki hamleniz ne olacak ? Buradan belirtebilirsiniz sanki Rush skilli kalkmış da haklarını tekrar savunmak için fikir beyan edeceğiniz bir noktadaymışız gibi.

3-Normalde şikayetçi değilim ama, madem siz bir şeyler isteme noktasında çok arzulusunuz. Biraz da benim katkım olsun. Örnek, Priestlar neden Gate atabiliyor ? Gate atmasından şikayetçiyim. Town çekemesinler. Tam ölecekleri sırada, kurtarıyorlar kendilerini. Zaten iyi priestların çoğunun 6k 7k canları var. Ortalama olanlarda 5000. Warriorlar 500 civarında falan vuruyor sanırım. %100 emin değilim. Belki daha da az olabilir. Okçular 290 bandında vuruyor. Zor bir ortamla da karşılaşınca, "Gate" çekebiliyorlar. Ben de bundan şikayetçiyim. Kalksın, ölmesini istiyorum. Kaçamasın hiç bir yere. Kaybetmeli o Battle Pointi. Haktır bu, ona vuranlar arkada gözü yaşlı kalıyor. Diyorlar ki nasıl "Gate" atabilir. Sonra hem Heal atabiliyor kendisine, pot da basıyor, balık da basıyor. 3'ünü aynı anda kullanamasın. O kadar can vermek nedir. Ben kabul etmiyorum. Ya sadece heal verecek o sırada pot basamayacak ya da pot basarken heal skilli çalışmayacak. Fazla güçlü oluyorlar. Sonra ben para verip "Scroll" alıyorum, geliyor Hp buffımı siliyor, AC scrollunu geçersiz kılıyor. Öyle yetenek mi olur. Kaldırılmalı. Neticede ben Priesttan buff almadım. Scroll bastım. Scroll bastıysam, bana müdahale edememesi lazım.

Devam edelim, Mageler, niye tek skilli 700 800 vuruyor. Magesin sen, vurman lazım 200 300. Hadi en fazla 400. 700 800 nedir. İyi bir mage ortalama 1k nova vuruyor. Ortalaması 800. Nova atıyor, tamam güzel. Sonra da gate atıyorlar. Onlardan da gate skilli kaldırılsın. O atmosferde, novayı atıp rakiplerini öldürdüklerinde, kendi imkanları doğrultusunda mücadele edip kurtulmaları lazım, basic bir skill sayesinde değil. Adil değil. Ben onları orada öldürmek istiyorum. Ek olarak ice ve lightning skillerinden neden etkileniyorum ben. Ice skilli neden beni yavaşlatıyor. Yavaşlatmamalı, aynı tempoda koşabilmeliyim.

Devam edelim, Asaslar görünmezlik basıyorlar. Sinsice yaklaşıyorlar. Niye görünmezlik var bu oyunda. Marvel dünyasında mıyız ? Görünmezlik yetenekleri iptal edilmeli. Herkes birbirine gözüküyorken, bunlar neden kendilerini soyutlamışlar gibi takılabiliyorlar ? Normal değil, eşit bir ortam için bu skill geçersiz kılınmalı. Sonra "Spike" diye dilimize pelesenk olmuş bir skilleri var. En yüksek hasar çıkaran skilli diğer bir deyişle. Mageler 2.5klara yakın hasar alıyorlar. Tek de ölen Mageler gözlemledim. Yazık değil mi bu adamlara. Hem görünmez gelip, avına iyice sokulabiliyor hem de tekliyorlar. Mesela bu skill olmasa, mage öyle gafil avlanmayacaktı. En doğrusu bu skillin kalkması.

Buraya kadar okuduysanız, yıllardır süregelen bir oyun metasının, keyfi bir şekilde, nasıl da kişiye göre, belli bir mantık sahası içerisinde, değiştirilebilmesinin örneklemesini gördünüz.

Ana Fikir, her jobu oynayan kişinin mutlaka oyunda, farklı bir joba karşı muzdarip olduğu deneyimleri vardır. Her kötü deneyimi kalkıp, şu böyle, o öyle olsun diye yazarsak ve her yazılanın da değiştirilebilmeye müsait bir ortamda olduğumuzu tahayyül ederek gerçekleştiğini varsayarsak, oyun her hafta bir o yana bir bu yana kayıp durur.

Amerika'yı yeniden keşfetmeye lüzum yoktur. Koskoca bir mazi vardır. Bu mazide, kalkıp bir kaç oyuncu ya da bir kaç yüz oyuncunun söylemesiyle değiştirilemez.

Değiştirmeyi arzu edenler, değiştirip, tecrübelerini deneyimlemek üzere sahaya çıkabilirler. Hodri meydan.

Saygılarımla,

Shrimp

Üye
Mage klasının atak gücü bence olması gerektiği gibi sonuçta defansları yok bazı arkadaşların bahsettiği gibi tek skill ile ölebiliyorlar karakterlerin bu kadar az dayanabilir olması 65 sınırından kaynaklanıyor ama atak mesafesine gelecek olursak kesinlikle düzeltilmesi lazım çok uzaktan vuruyorlar

Asherah

Üye
Mage her patyu e tek atıyor saçmalıgını bırakın ya nerde her party tek yiyor ? ookcular nowa bile yemiyor ısınlanma skili ile kacıyorlar uzaktan mage partyi npt ediyorlar mele desen içinew girince tek atıyor .Oyunu bilmeyen okcular yerinde bot gibi sabit durup ölüyorsa bu magenin çok iyi olmasından değil o kişinin 0 oyun bilgisi olmasından.
Nova bile yemiyor diyorsunuz allah rızası için şu mageyi savunan arkadaşlar gelsin bir gün bana oyundan pm atıp partime gelip bi okçu oynasın allah rızası için ışınlanma skili ile kaçıyor diyorsun okçuya oyunda o skili kullanmayı bilen adam sayısı 10. Kendi clanımdaki adamlar dahil kullanmayı bilmiyorlar bilseler zıplatıcam dediğin gibi ama onu beceren adam oyunda 10u geçmez. Okçu oynamamışsınız okçuya dair kafanızda bi gram bi düşünce yok herkes okçulara sallayıp ağlıyor. Gelin bi okçu oynayın bakalım zevk alıcak mısınız çok güçlü ya okçu herkesi eziyor gelin oynayın bakalım.

Oyunda 20.000 tane mage parti var bowlda oyna bakalım okçuyla kafana novayı yiyor musun yemiyorsun bi partiyi keserken adamlar geliyor arkadan küüt kafana nova sağa gidiyon soldan nova sola gidiyon sağdan nova kafa kafaya giremiyorsun zaten tekleme ata ata bütün partiyi kesiyor mage parti. Nova atsınlarda kaçarken keselim anca böyle oynayabiliyorsun magelere arkalayarak tek seçenek bu. Hepinizin çok profesyonel oynuyorsunuz ya her jobu gel oyna bakalım benim partimde nasıl oynayabilecek misin rahat rahat kanser olup çıkarsın oyundan mageler yüzünden. Zaten damageler düşük okçunun full dex veriyolar ki birazcık damage yükselsin canlar iniyor 2700-2800 hpye eee zaten novalar vuruyor 900 damage novaların 2-3 bile değmese parti direk ölüyor novayıda geçtim haritanın diğer ucundan tekleme atıyor sen okçu olarak adama ok atamıyorsun ama adam sana tekleme atıyor magenin rangesi okçudan daha yüksek hadi bunada birşey bulun madem. Mage novasız oynasın sadece tekleme oynarak akşam pksında ranka girer bu kadar açık ve net.

Biz proteanda tek okçu parti kaldık JustElitePerson olarak bizde magelere karşı oynayamıyoruz her seferinde kaçmak zorunda kalıyoruz bizde magelerden mi şikayetçi olalım her seferinde başkaları gibi (onlar kendini biliyor) her gün ağlayıp spam mı atalım oyundan. Çakal oynucaksın gidiyoruz arkalıyoruz birşey yapıyoruz bi şekilde bi yolunu bulup oynuyoruz. Oynayan adamlar oynuyor sizin elinizden gelmiyor demek ki bu söylediğimide yanlış anlama oynamayı bilmiyorsunuz falan demiyorum karşında 2-3 parti okçu olur ona zaten sözüm yok. Wildkingler daha dün melee parti ile ranktaydı adamlar 15k np kasmış mageleri geçmiş. Biz sürekli okçu oynuyoruz CAVBELLA'dan Shenraii ver herkes tanır zaten adamlar bizi her seferinde yakalıyor arkalıyor birşey yapıyor ölsede kalksada en son yakalayıp kesiyolar yada towna yolluyorlar. Oynamanın yolu var yani bunu söylüyorum oynayış tarzını değiştiriceksin madem böyle bi durum var gitme okçuya saklam monuya kaç. Hangi melee partiye girsem okçularla kafa kafa girmeye çalışıyor nereye giriyosun sen kafa kafaya okçuyla yanına gidemiyosun adamın daha. Daha nasıl açıklarım bilmiyorum isterseniz cevap verin karşılıklı tartışalım. Geçen toplandığımızda birinin söylediği tek birşeye katılıyorum okçuların ice lr tutma olasılığı çok fazla her attığımız ok nerdeyse tutuyor ice lr yiyor karşıdaki kişi bu sefer hiç kaçamıyor tek katıldığım nokta budur. Onun dışında oyunun en zayıf jobu okçudur. Okçuları 3 parti geziyolar diye güçlü göstermeye çalışmasın kimse 3 parti okçunun karşısına 3 parti melee koy bakalım neler oluyor melee nasıl okçuların üstünden geçiyor..

Şahsen int odaklı mage oynuyorum. Hiçbir okçudan da tek falan yemiyorum. Buna rağmen (takılar sayesinde) tatmin edici bir hasar çıkartabiliyorum. Paper oynayan mage arkadaşlar 'glass cannon' olarak bildiğimiz metayı oynadığı için teklenmeleri daha kolay. Buradan sevgili magedaşlarıma sesleniyorum. Hem ucuza set dizelim, hem sağlam damage çıkaralım, hem de defansımız iyi olsun gibi bir dünya ne yazık ki yok. Ya yüksek hasar düşük defans oynarsın, ya da dengeli bir meta izlersin. Takdir burda tamamen oyuncuda.

DV'de Mage partylere gelince, bu konu hakkında yapılacak pek bir şey yok. İstediğin kadar güçlü de olsan, kafaya 7 tane nova indiğinde karşı party yatar. Bir şekilde novadan kaçabildiğiniz anda da mage party ekmek olur. İşin bu kısmı tamamen oyunculuk, strateji ve komutların iyi olup olmadığı ile alakalı. Göz göre göre kimse nova yemez çünkü. Ya pusuya düşmüştür ya da dikkatsiz oynamıştır.
Oyundaki bütün magelere söylüyorum şu yorumu gelip okusunlar "Ya yüksek hasar düşük defans oynarsın, ya da dengeli bir meta izlersin. Takdir burda tamamen oyuncuda." işlerine geldiği gibi konuşup herşeyi çok biliyorlarmış gibi mız mız ağlamasınlar mageler arkadaş o kadar haklı ki her söylediğinde. İşin özü tamamen oyunculukta bitiyor arkadaşın dediği gibi hiç bi job diğer jobların öyle açık ara üstünde falan değil. Okçu oynadığımız için söylüyorum okçunun tek güçlü tarafı ice lr okunun tutma oranıdır her vurduğumuzda biri ya kit ya ice yiyor nerf yicekse burdan yemesi gerekiyor tek güçlü tarafı bu çünkü.

Son düzenleme:

Mitraileusse

Üye
Siz MAGELERİ oto atak tam olarak geldiğinde görün yeni doğan mob aralıksız 5 saniyede yok oluyo dw kısmına birşey diyemem parti içine giren tek atıo magelere . ama tekli skillerine nerf gelmeli prest prest dediler prestin belini büktüler sıra magede :oops::p

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt