Sen hiç merak etme eğer Rush kalkar ve okçu güçsüz olursa okçunun tekrar güçlenmesi için elimden gelen bütün desteği ve öneriyi ben vereceğim. Bundan hiç şüphen olmasın.
Selam
Sevgili Pitou,
1- Rush'ın kalkacağını hiç sanmıyorum. Bunu "Ticket" atarak sorabilirsiniz. Alacağınız cevap aşağı yukarı benim yazdıklarımın bir özeti şeklinde olacaktır. Deneyimleyip yazarsınız.
2-Rush kalktığında "Okçu" güçsüz kalacağı aşikardır. Bunu göremeyişinizin sebebini yukarıda adım adım anlattım tekrar etmemin bir mantığı yok. Sadece ek olarak şunu diyebilirim. Okçuyu güçsüz yapıp, sonrasında güçlendirmek için de, her türlü desteğe katkı sağlayacağını ifade etmek, tutarsızlıktır. Güç kaybı yaşayacağını bileceğiniz ortak skillin kalkmasını niye istiyorsunuz ? Mageler, warriorlar ve Priestlar gibi aynı hızda koşabilmesi için. Koşunca ne olacak, yakalanabilecekler. Yakalanması demek, güç kaybı yaşaması demek. Örnekte de, görüldüğü üzere, güç kaybı yaşadı, bir sonraki hamleniz ne olacak ? Buradan belirtebilirsiniz sanki Rush skilli kalkmış da haklarını tekrar savunmak için fikir beyan edeceğiniz bir noktadaymışız gibi.
3-Normalde şikayetçi değilim ama, madem siz bir şeyler isteme noktasında çok arzulusunuz. Biraz da benim katkım olsun. Örnek, Priestlar neden Gate atabiliyor ? Gate atmasından şikayetçiyim. Town çekemesinler. Tam ölecekleri sırada, kurtarıyorlar kendilerini. Zaten iyi priestların çoğunun 6k 7k canları var. Ortalama olanlarda 5000. Warriorlar 500 civarında falan vuruyor sanırım. %100 emin değilim. Belki daha da az olabilir. Okçular 290 bandında vuruyor. Zor bir ortamla da karşılaşınca, "Gate" çekebiliyorlar. Ben de bundan şikayetçiyim. Kalksın, ölmesini istiyorum. Kaçamasın hiç bir yere. Kaybetmeli o Battle Pointi. Haktır bu, ona vuranlar arkada gözü yaşlı kalıyor. Diyorlar ki nasıl "Gate" atabilir. Sonra hem Heal atabiliyor kendisine, pot da basıyor, balık da basıyor. 3'ünü aynı anda kullanamasın. O kadar can vermek nedir. Ben kabul etmiyorum. Ya sadece heal verecek o sırada pot basamayacak ya da pot basarken heal skilli çalışmayacak. Fazla güçlü oluyorlar. Sonra ben para verip "Scroll" alıyorum, geliyor Hp buffımı siliyor, AC scrollunu geçersiz kılıyor. Öyle yetenek mi olur. Kaldırılmalı. Neticede ben Priesttan buff almadım. Scroll bastım. Scroll bastıysam, bana müdahale edememesi lazım.
Devam edelim, Mageler, niye tek skilli 700 800 vuruyor. Magesin sen, vurman lazım 200 300. Hadi en fazla 400. 700 800 nedir. İyi bir mage ortalama 1k nova vuruyor. Ortalaması 800. Nova atıyor, tamam güzel. Sonra da gate atıyorlar. Onlardan da gate skilli kaldırılsın. O atmosferde, novayı atıp rakiplerini öldürdüklerinde, kendi imkanları doğrultusunda mücadele edip kurtulmaları lazım, basic bir skill sayesinde değil. Adil değil. Ben onları orada öldürmek istiyorum. Ek olarak ice ve lightning skillerinden neden etkileniyorum ben. Ice skilli neden beni yavaşlatıyor. Yavaşlatmamalı, aynı tempoda koşabilmeliyim.
Devam edelim, Asaslar görünmezlik basıyorlar. Sinsice yaklaşıyorlar. Niye görünmezlik var bu oyunda. Marvel dünyasında mıyız ? Görünmezlik yetenekleri iptal edilmeli. Herkes birbirine gözüküyorken, bunlar neden kendilerini soyutlamışlar gibi takılabiliyorlar ? Normal değil, eşit bir ortam için bu skill geçersiz kılınmalı. Sonra "Spike" diye dilimize pelesenk olmuş bir skilleri var. En yüksek hasar çıkaran skilli diğer bir deyişle. Mageler 2.5klara yakın hasar alıyorlar. Tek de ölen Mageler gözlemledim. Yazık değil mi bu adamlara. Hem görünmez gelip, avına iyice sokulabiliyor hem de tekliyorlar. Mesela bu skill olmasa, mage öyle gafil avlanmayacaktı. En doğrusu bu skillin kalkması.
Buraya kadar okuduysanız, yıllardır süregelen bir oyun metasının, keyfi bir şekilde, nasıl da kişiye göre, belli bir mantık sahası içerisinde, değiştirilebilmesinin örneklemesini gördünüz.
Ana Fikir, her jobu oynayan kişinin mutlaka oyunda, farklı bir joba karşı muzdarip olduğu deneyimleri vardır. Her kötü deneyimi kalkıp, şu böyle, o öyle olsun diye yazarsak ve her yazılanın da değiştirilebilmeye müsait bir ortamda olduğumuzu tahayyül ederek gerçekleştiğini varsayarsak, oyun her hafta bir o yana bir bu yana kayıp durur.
Amerika'yı yeniden keşfetmeye lüzum yoktur. Koskoca bir mazi vardır. Bu mazide, kalkıp bir kaç oyuncu ya da bir kaç yüz oyuncunun söylemesiyle değiştirilemez.
Değiştirmeyi arzu edenler, değiştirip, tecrübelerini deneyimlemek üzere sahaya çıkabilirler. Hodri meydan.
Saygılarımla,