Ben renk körü değilim. Ama yaş itibariyle yakın gözlük kullanıyorum. Normalde gözlüklerle görme konusunda hiçbir sıkıntım yok. Gel gör ki, bu son güncellemeyle gelen kodları çözmekte zorlanıyorum. Çok defa çözemediğim için çıkıp tekrar girmek zorunda kalmışımdır. Bu ise her defasında en az 5 dakika kaybetmek demek.
Diğer taraftan, bunu macro denen şeyi engellemek için yaptıysanız naçizane görüşüm şudur:
Araştırdığım kadarıyla macro denen şey verilen talimatları otomatik olarak uygulayan bir klavye programı. Bunun daha gelişmiş versiyonları da bu şekildeki önlemleri atlatmak için geliştirilmiş nispeten sanal zekaya dayalı uygulamalar.
Ben bu kod çıktığında ilk önce benzetmeye çalışıp birkaç rakam giriyorum. Baktım olmuyor, yenileyip bu defa da yeni kod için yine birkaç denemede bulunuyorum. Velhasıl, verilen süre içerisinde en fazla 3 değişik kodu 2 veya 3 defa deneme fırsatım oluyor. Hele ki o sırada yaratıklarla falan savaşıyorsam bu deneme sayısı daha da az oluyor. Bu esnada "Aman süre bitmeden şunu yapayım da gir-çık yapmama gerek kalmasın" düşüncesiyle yaşadığım panik de cabası...
Netice itibariyle, ben bu halimle en fazla 5-6 deneme yapabiliyorsam, artık son derece gelişmiş olduğunu sandığım macro programları aynı süre içerisinde yüzlerce deneme yapıp önünde sonunda kodu doğrulayabilir. Dolayısıyla, bu renkli kod uygulamasının, macroları engellemekten ziyade biz masum oyuncuları engellediğini düşünüyorum naçizane.