Solo ile ilgili aksiyonlar hızlıca alınmazsa, 2-3 ay sonra getirecekleri şeylerde oyuncu bulabileceklerini hiç sanmıyorum. Solo için planlar ilk gelmeliydi. Hatta solo ve parti ortak yürümeliydi.
Son olarak belirteyim. KO'da yeni oyuncu akmaması, bu slotları parti halinde tutan mafya tipli adamlar ya da botçulardan oluyor. Sen grup odaklı olursa, istediğin korumayı sağla yine bu tipler o slotları tutacaktır. İKV örneği vereceğim. Oyunda 30 seviye civarı yani ortalara gelince, bazı grup görevleri çıkıyor. Oyunda oynaynalar en son seviye olduğundan, solo oyuncu kimseyi bulamıyor ve ileri gidemiyor. Geliştirici ekibi son genişleme paketi yerine, bu görevleri solo oyuncunun yapacağı şekilde kolaylaştırsa, belki oyun halen ayakta dururdu. Bunu anlamayacak kadar geri kalmış bir piyasa bilgisi olduğundan, hatalı bir geliştirme ile oyunun sonunu getirdiler.
KO PVP'si güzel olabilir. Ama günümüzde PVE içeren bir MMORPG, solo oyuncu odaklı olmak zorunda. Değilse klanlar, kendi aralarında 300-500 oyuncu oynar. Zamanla kavgalar, baskın gelen taraflar ve yeni oyuncu akmayınca sıkılıp salarlar. KO çok para istiyor olabilir. KO'nun PVP'sini seviyor diye, yeni ve emekleyen bir oyunda, oyuncu bulamayınca daha da hızlı bir şekilde terk edeceklerdir. İnsanlar alıştıklarını kolay kolay bırakmazlar. KO'nun PVP sunucuları olduğunu unutmayın. Sadece o oyunla yarışmıyorsunuz.
Zindan diyordunuz mesela onları ivedilikle ekleyin. Hatları varsa hızlıca düzeltirsiniz. Ama ekleyin ve oyuncuyu rahatça slot kestiren bir sistem olsun. Günde 2-3 saat zindan girsin ve kessin keyif alsın. Hemen seviye atlasın demiyorum ama kesebilsin. Dışarıdaki slotları keyif alarak tek başıma kesiyorum diyen görmedim ben. İnsalar grup girmek zorunda da değiller. Artık anlayın bunu.
Bu arada konulara gelip, garip garip laf sokan tipleri profilinin üstüne gelip yoksay diyerek görmezden gelin. Siz görmezden gelirseniz daha iyi olur. Cevap vermeye bile değmezler. Oyun kültürü sadece KO olunca, başka MMORPG oynamayıp ya da günümüz oyuncu alışkanlıkları anlamayınca mağarasından çıkıp uga buga yapıyorlar.