Oyunun Gidişatı ve Solo Oyuncular HK.

Zayk0

Üye
Ben sizin deyiminizle solo oynuyorum. Yani bir ekibim falan yok. Ama exp veya item kasacağım zaman party buluyorum bir zorluk çekmiyorum. Oyunda başarılı olmak için illaki bir ekibin olacak diye bir şey yok
Hocam senin şansın yaver gitmiş. 7 tane karakter sahibi insan bulmuşsun sanırım. Ben oyun basından beri 1 clan pt girdim pay verilecekti muhabbeti bile acılmaz oldu. Raven harpy disband atıp kaçtı birisi. Undead 'de brutal ımpact mi spear mı bir şey için disband attı. Sen bayaa şanslısın. İnsan ister solo takılır ister muhabbetine takımıyla oynar buna takılmamak gerek

skaebneN

Üye
Ben sizin deyiminizle solo oynuyorum. Yani bir ekibim falan yok. Ama exp veya item kasacağım zaman party buluyorum bir zorluk çekmiyorum. Oyunda başarılı olmak için illaki bir ekibin olacak diye bir şey yok
EXP eventinde partye aldılar beni. Clan daveti attılar bende istemediğimi söyleyip teşekkür ettim. Küfür edip partyden attılar.

LosTurcos

Üye
Şu oyun ile ilgili en çok istediğim şey, benim hergün oyuna girmemi sağlayacak şeyler lazım

Ouss

Üye
Günlük ve Haftlalık görevler gelmeli hem death valley haritası hem de güvenli haritalar için.

Marceline

Üye
Oyunda drop aşırı az ve saçma orantılarda.

Solo oyuncular asla oynayamaz adam gibi illa ki kısa sürede sıkılır.

Oyuncuları partiler ile bir arada tutmayı amaçladık deniyor açıkça solo oyuncuyu oyunun başlarında düşünmediklerini beyan ediyorlar.

Solo olan oyuncu değil mi neden ikinci planda kaldı şimdi bu konuda adaletten bahsedersek yönetim %100 haksız çıkacaktır.

Görevlerle gelen exp artışı oranları ayarlaması bu kadar zor olamaz test server var çoğu şeyi deneyip entegre etmeleri gerekliydi hala her geçen saat geç kalıyorlar.

Şunu mu düşünüyorlar biz zaten bazı şeyleri düzelteceğiz zaman ama kısa ama uzun olacak eninde sonunda o oyuncular tıpış tıpış gelecek bu mu acaba düşünceleri.

balcovali366

Üye
benim bildiğim partyde ki insan sayısı çoğaldıkça gelen xp bölünerek azalır fakat bu oyunda partyde ki insan sayısı arttıkça gelen xp artıyor. solo oyuncuları tek başına slot da dönemiyor. parti buluyosun 10 dakika sonra adam geliyor klandan arkadaş geldi diyip partiden atıyor. kimseyi küçümsemek de istemiyorum ama ben niye discordda türkçeyi bile zor konuşan adamlarla grup halinde oyunu oynamak zorunda bırakılıyorum?

skaebneN

Üye
benim bildiğim partyde ki insan sayısı çoğaldıkça gelen xp bölünerek azalır fakat bu oyunda partyde ki insan sayısı arttıkça gelen xp artıyor. solo oyuncuları tek başına slot da dönemiyor. parti buluyosun 10 dakika sonra adam geliyor klandan arkadaş geldi diyip partiden atıyor. kimseyi küçümsemek de istemiyorum ama ben niye discordda türkçeyi bile zor konuşan adamlarla grup halinde oyunu oynamak zorunda bırakılıyorum?
Çok haklısın.

Marceline

Üye
Gerçekten parti çoğalınca xp çoğalması düz mantık olarak düşünülmüş resmen biz sizi parti ile kasılmanızı birlik içinde olmanızı amaçlıyoruz diye bunu düşünen kişi yada kişilere helal olsun 2,5 yılda muazzam bir düşünceye varılmış sırf şu konuda. Hiç alternatif fikir beyan eden de olmamış. :D

skaebneN

Üye
Gerçekten parti çoğalınca xp çoğalması düz mantık olarak düşünülmüş resmen biz sizi parti ile kasılmanızı birlik içinde olmanızı amaçlıyoruz diye bunu düşünen kişi yada kişilere helal olsun 2,5 yılda muazzam bir düşünceye varılmış sırf şu konuda. Hiç alternatif fikir beyan eden de olmamış. :D
O yüzden slotlarda 8 kişinin rahat kesebileceği güçte ayarlanmış. Çözümü olur mu bilmiyorum. Normal olanı Canavarın HP sabit olur. Örnek veriyorum. Solo oyuncu 30sn'de kesiyor. Partide ne kadar adam olursa EXP-GOLD bölünür ama parti slotu 2sn'de eritir.

Marceline

Üye
O yüzden slotlarda 8 kişinin rahat kesebileceği güçte ayarlanmış. Çözümü olur mu bilmiyorum. Normal olanı Canavarın HP sabit olur. Örnek veriyorum. Solo oyuncu 30sn'de kesiyor. Partide ne kadar adam olursa EXP-GOLD bölünür ama parti slotu 2sn'de eritir.
Bence onu ayarlamayı beceremediler :D

Schuldio

Üye
malesef oyun tasarımında büyük bir hata var. şu ana kadar gördüğüm ve oynadığım hiçbir mmo oyunda seni başkalarıyla birlikte oynamaya mecbur bırakan bir sistem yok. malum oyunun bu duruma düşmesindeki en büyük etken budur. bu oyundaki tasarım hatası düzeltilmezse, daha önce de söyledim, bikaç ay sonra oyuna yeni giren oyuncu sayısı sıfıra yakın olur ve oyunların kaderi aynı olur. bu kafayla gidilirse ilerleyen zamanlar çok acılı geçecek. acilen solo oyuncuyu koruyacak kısa vadeli çözümler getirip sonrasında daha köklü değişikliklere gidilerek bozuk oyun tasarımı düzeltilmelidir.

JaxSui

J
Mobların hasarları azaltılmalı ve saldırı hızı düşürülmeli.

Darktower

Üye
Solo ile ilgili aksiyonlar hızlıca alınmazsa, 2-3 ay sonra getirecekleri şeylerde oyuncu bulabileceklerini hiç sanmıyorum. Solo için planlar ilk gelmeliydi. Hatta solo ve parti ortak yürümeliydi.

Son olarak belirteyim. KO'da yeni oyuncu akmaması, bu slotları parti halinde tutan mafya tipli adamlar ya da botçulardan oluyor. Sen grup odaklı olursa, istediğin korumayı sağla yine bu tipler o slotları tutacaktır. İKV örneği vereceğim. Oyunda 30 seviye civarı yani ortalara gelince, bazı grup görevleri çıkıyor. Oyunda oynaynalar en son seviye olduğundan, solo oyuncu kimseyi bulamıyor ve ileri gidemiyor. Geliştirici ekibi son genişleme paketi yerine, bu görevleri solo oyuncunun yapacağı şekilde kolaylaştırsa, belki oyun halen ayakta dururdu. Bunu anlamayacak kadar geri kalmış bir piyasa bilgisi olduğundan, hatalı bir geliştirme ile oyunun sonunu getirdiler.

KO PVP'si güzel olabilir. Ama günümüzde PVE içeren bir MMORPG, solo oyuncu odaklı olmak zorunda. Değilse klanlar, kendi aralarında 300-500 oyuncu oynar. Zamanla kavgalar, baskın gelen taraflar ve yeni oyuncu akmayınca sıkılıp salarlar. KO çok para istiyor olabilir. KO'nun PVP'sini seviyor diye, yeni ve emekleyen bir oyunda, oyuncu bulamayınca daha da hızlı bir şekilde terk edeceklerdir. İnsanlar alıştıklarını kolay kolay bırakmazlar. KO'nun PVP sunucuları olduğunu unutmayın. Sadece o oyunla yarışmıyorsunuz.

Zindan diyordunuz mesela onları ivedilikle ekleyin. Hatları varsa hızlıca düzeltirsiniz. Ama ekleyin ve oyuncuyu rahatça slot kestiren bir sistem olsun. Günde 2-3 saat zindan girsin ve kessin keyif alsın. Hemen seviye atlasın demiyorum ama kesebilsin. Dışarıdaki slotları keyif alarak tek başıma kesiyorum diyen görmedim ben. İnsalar grup girmek zorunda da değiller. Artık anlayın bunu.

Bu arada konulara gelip, garip garip laf sokan tipleri profilinin üstüne gelip yoksay diyerek görmezden gelin. Siz görmezden gelirseniz daha iyi olur. Cevap vermeye bile değmezler. Oyun kültürü sadece KO olunca, başka MMORPG oynamayıp ya da günümüz oyuncu alışkanlıkları anlamayınca mağarasından çıkıp uga buga yapıyorlar.

Son düzenleme:

skaebneN

Üye
Solo ile ilgili aksiyonlar hızlıca alınmazsa, 2-3 ay sonra getirecekleri şeylerde oyuncu bulabileceklerini hiç sanmıyorum. Solo için planlar ilk gelmeliydi. Hatta solo ve parti ortak yürümeliydi.

Son olarak belirteyim. KO'da yeni oyuncu akmaması, bu slotları parti halinde tutan mafya tipli adamlar ya da botçulardan oluyor. Sen grup odaklı olursa, istediğin korumayı sağla yine bu tipler o slotları tutacaktır. İKV örneği vereceğim. Oyunda 30 seviye civarı yani ortalara gelince, bazı grup görevleri çıkıyor. Oyunda oynaynalar en son seviye olduğundan, solo oyuncu kimseyi bulamıyor ve ileri gidemiyor. Geliştirici ekibi son genişleme paketi yerine, bu görevleri solo oyuncunun yapacağı şekilde kolaylaştırsa, belki oyun halen ayakta dururdu. Bunu anlamayacak kadar geri kalmış bir oyuncu bilgisi olduğundan, hatalı bir geliştirme ile oyunun sonunu getirdiler.

KO PVP'si güzel olabilir. Ama günümüzde PVE içeren bir MMORPG, solo oyuncu odaklı olmak zorunda. Değilse klanlar, kendi aralarında 300-500 oyuncu oynar. Zamanla kavgalar, baskın gelen taraflar ve yeni oyuncu akmayınca sıkılıp salarlar.

Zindan diyordunuz mesela onları ivedilikle ekleyin. Hatları varsa hızlıca düzeltirsiniz.

Bu arada konulara gelip, garip garip laf sokan tipleri profilinin üstüne gelip yoksay diyerek görmezden gelin. Siz görmezden gelirseniz daha iyi olur. Cevap vermeye bile değmezler. Oyun kültürü sadece KO olunca, başka MMORPG oynamayıp ya da günümüz oyuncu alışkanlıkları anlamayınca mağarasından çıkıp uga buga yapıyorlar.
Yorumun için teşekkürler. Son kısımdaki söylediklerine de ayrı olarak katılıyorum. Profil resmine tıkladığınız zaman aşağı direk "Yoksay" var.

naaqnes

Üye
Günde 3 4 saat zor giriyoz ondada makrocu tipleri kasiyoz en basitinden exp görevleri artirilip uskoda gibi tekrar görevleri gelsin exp veren solo bisiler yapabilsin insanlar 4 saat rpr yapmayan tiplerle exp kasmanin hiç bı mantığı yok

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt