MMORPG'leri solo oynanamayacağı düşüncesi nereden çıktı merak ediyorum. Wow, guildwars 2, final fantasy 14, eso dünya'da en çok oynanan ve sevilen oyunlarıdır. Tüm oyunların gelişme süreci solo olabiliyor. Hikaye görevleri ile sağlanıyor ya da solo farm yapabiliyorsun. MMORPG dediğimiz şey asıl endgame'de başlar. bunlarda oyunun asıl içeriğidir. pvp, raid,zindanlar,lifeskill vb.
Umarım mmorpg'de sürekli parti üzerinden farm yaparak kasmanın en temcelce hazırlanan oyun tarzı olduğunu anlarsınız. Çünkü Rise Online dünyasında büyük potansiyel var ve oynamak istiyorum. Ama sıkılmış durumdayım pek giresim gelmiyor açıkcası. Seneler öncesinin popüler olmuş ve popüleritesi düşmüş oyunların yolundan giderse yeni oyuncu kitlesine ya da mmorpg kültürü kültleşmiş oyunlardan oluşan yabancı oyunculara ulaşamazlar.
Şahsen beni ko o dönemde hiç saramadı. ben metin 2.ciyim ama bilmenizi isterim ki bu oyunların çıktığı topraklarda bile mmorpg oyunların gameplay'ı çok değişti. Bdo, b&s, lost ark,elyon,tera vb daha çıkmamış olan blue protocol gibi oyunlara bakarsanız anlarsınız.
İyi forumlar. İyi günler.