Oyunun Gidişatı ve Solo Oyuncular HK.

JaxSui

J
Günde 3 4 saat zor giriyoz ondada makrocu tipleri kasiyoz en basitinden exp görevleri artirilip uskoda gibi tekrar görevleri gelsin exp veren solo bisiler yapabilsin insanlar 4 saat rpr yapmayan tiplerle exp kasmanin hiç bı mantığı yok
Kesinlikle günlük exp ve item veren Yani token gibi ve bu tokenleri toplayıp bir marketten item alabileceğimiz görevler gelmeli.

Aura

Üye
Gerçekten parti çoğalınca xp çoğalması düz mantık olarak düşünülmüş resmen biz sizi parti ile kasılmanızı birlik içinde olmanızı amaçlıyoruz diye bunu düşünen kişi yada kişilere helal olsun 2,5 yılda muazzam bir düşünceye varılmış sırf şu konuda. Hiç alternatif fikir beyan eden de olmamış. :D
Parti çoğalınca exp artması bence harika bir olay çünkü biz clanca exp kassak bile eksik olduğunda dışardan adam alıyoruz böylelikle exp kasarken partiyi fulleme gereği duyuyorsun ve daha fazla kişi exp kasmış oluyor bence gayet güzel bir sistem.

Marceline

Üye
Parti çoğalınca exp artması bence harika bir olay çünkü biz clanca exp kassak bile eksik olduğunda dışardan adam alıyoruz böylelikle exp kasarken partiyi fulleme gereği duyuyorsun ve daha fazla kişi exp kasmış oluyor bence gayet güzel bir sistem.
Ustam eyvallah zaten güzeldir tamam da ya anlatan insanlar anlatamıyor heralde bu solo muhabbetini oyun yöneticileri tek bir şeye yoğunlaşmış exp kasma konusunda buna düz mantık derim ben görevleri bile daha doriondaki yeni arttırıldı expleri solo oyuncuların suçu ne moblar desen hızlı vuruyor anladık birlik içinde kasılmak gayet güzelde bir tarafı güzel yaparken diğer tarafı batırmak üzüyor insanı. Ben asla bir anda 65 olayım vs düşünenlerden değilim solo kasma olayını yazana karşı gelen tek cevap kardeşim siz hemen 65 olmak istiyorsunuz vs ne alaka :D Bu da ayrı bir düz mantık cevap. Sözüm sana değil.

poxime

Üye
solo kasmanında exp açısından bir cazibesi olması gerekıyor bence. mesela 8 kişilik party ile alacağın exp ile solo bir şekilde alacağın exp aynı olursa solo oyuncuların bi yere yamanmak zorunda olma konusu hallolmuş olur. Görev itemleri levele göre gayet makul fakat 60 level den sonrası için yeterli değil bu konuda da iyileştirme yapılabiir. Son olarak craft sisteminde üretilecek malzemelerin zorunluluk haline gelecek şekilde dizayn edilmesi gerek ki buda hem solo hem grup halinde oynayan oyuncular için elternatif bir seçenek pve için oynayan oyuncuya bir amaç verir.

Marceline

Üye
kime baksam 64 65 baya zordu saatlerini harcadı bu arkadaşlar emekleri var elleri çürüdü klavyede artık dw de çarpışırlar aralarında clanlar hepsine başarılar dilerim yönetime sonsuz saygılar :)

skaebneN

Üye
solo kasmanında exp açısından bir cazibesi olması gerekıyor bence. mesela 8 kişilik party ile alacağın exp ile solo bir şekilde alacağın exp aynı olursa solo oyuncuların bi yere yamanmak zorunda olma konusu hallolmuş olur. Görev itemleri levele göre gayet makul fakat 60 level den sonrası için yeterli değil bu konuda da iyileştirme yapılabiir. Son olarak craft sisteminde üretilecek malzemelerin zorunluluk haline gelecek şekilde dizayn edilmesi gerek ki buda hem solo hem grup halinde oynayan oyuncular için elternatif bir seçenek pve için oynayan oyuncuya bir amaç verir.
Ben oyunda yeteri kadar slot olduğunu düşünmüyorum. Herkese yetecek kadar yok :).

anil

Üye
Oyunun insanları birleştirdiğine inanıyoruz vs bu masalları geçelim lütfen. Sizin inanmanızla olmuyor. Kalabalık kitleye hitap etmek istiyorsanız, solo oyuna izin vermelisiniz. Yoksa yeni oyuncu gelmez. İki iki dört, bu kadar basit.

Bethesdasi, Blizzardi, Pearl Abyss'i, Bioware'i vs bunların hepsi eşek mi ki adamlar oyunlarını tamamen solo da oynanacak şekilde tasarlıyorlar ve milyonlarca oyuncuya hitap edebiliyorlar?

IWeeLLLs

Üye
Oyunda drop aşırı az ve saçma orantılarda.

Solo oyuncular asla oynayamaz adam gibi illa ki kısa sürede sıkılır.

Oyuncuları partiler ile bir arada tutmayı amaçladık deniyor açıkça solo oyuncuyu oyunun başlarında düşünmediklerini beyan ediyorlar.

Solo olan oyuncu değil mi neden ikinci planda kaldı şimdi bu konuda adaletten bahsedersek yönetim %100 haksız çıkacaktır.

Görevlerle gelen exp artışı oranları ayarlaması bu kadar zor olamaz test server var çoğu şeyi deneyip entegre etmeleri gerekliydi hala her geçen saat geç kalıyorlar.

Şunu mu düşünüyorlar biz zaten bazı şeyleri düzelteceğiz zaman ama kısa ama uzun olacak eninde sonunda o oyuncular tıpış tıpış gelecek bu mu acaba düşünceleri.
Dostum bu oyunu oynayanların %95 i KO ya küstüğü için gelip oynuyor yayıncılarda para aldıkları için oynayıp oo çok güzel harika mükemmel falan diye yorum yapıyorlar geldim Rise online başladım arkadaş canım 300 mob vuruyor 150 :D skill atıyorsun mana bitiyor eee ben mana mı basıcam yoksa Hp mi basıcam gel gelelim sadete knight onlineda pus fiyatları 100 tl civarına düşerse emin olun herkes burayı bırakıp KO ya geri döner ama Rise Onlinenin beceriksizce ve vurdumduymaz KO PVP server adminleri gibi tavırlarından dolayı Mgame ve Nttgame ağızlarında Prolarıyla ohh bunlardan bir halt olmaz tıpış tıpış geri gelecekler KO ya demiyorsa bende birşey bilmiyorum :D

Marceline

Üye
Dostum bu oyunu oynayanların %95 i KO ya küstüğü için gelip oynuyor yayıncılarda para aldıkları için oynayıp oo çok güzel harika mükemmel falan diye yorum yapıyorlar geldim Rise online başladım arkadaş canım 300 mob vuruyor 150 :D skill atıyorsun mana bitiyor eee ben mana mı basıcam yoksa Hp mi basıcam gel gelelim sadete knight onlineda pus fiyatları 100 tl civarına düşerse emin olun herkes burayı bırakıp KO ya geri döner ama Rise Onlinenin beceriksizce ve vurdumduymaz KO PVP server adminleri gibi tavırlarından dolayı Mgame ve Nttgame ağızlarında Prolarıyla ohh bunlardan bir halt olmaz tıpış tıpış geri gelecekler KO ya demiyorsa bende birşey bilmiyorum :D
öyle 100 tl civarına düşme söz konusumuymuş ki

Toxic

Üye
Bu oyunun pek solo bir oyun olduğunu düşünmüyorum , oyunda bir grup edinmek clan bulmak veya kaynaşmak çok basit çünkü her yerde party mevcut. Geldiğiniz yerde tüm sw ler bomboş cz dahil ama neyse tabi :)

Okçu kısmına gelince sanırım biraz daha oynayıp öğrenmen gerekiyor 1 okçu pt dv de yakalayıp kestiler evet 1 adet çok seri atabildiğiniz okunuz magenin cd si ortalama sürede olan ve 600-800 arası vuran skill ine göre düşük kalıyor olabilir aslında niye böyle yav keşke 3 5 8 sn arada bir atabildiğiniz ok skilleriniz keşke 800 vursa yaw hatta 1500 vursun yok yok 5 k vursun :D Magelerin neden az canı var yaw 10k hp yazın. warriorlar koşup adam yakalayamıyor hocam warriorlar en hızlı çar yapılsın xd asdad

Kanka senin için endişeleniyorum doktorumun telefon numarasını özeline bırakacağım onu mutlaka ara xd

morpias

Üye
MMO oyunu solo oynamak istiyorsan yapabileceklerinin bir sınırı olacağını kabullenmelisin. Okuma-anlama çok önemli.
Ne alakası var hocam ben solo oynadıgım oyunlarda rank1 oldum. Sene 2022. Bariz şekilde görevlerden gelen exp oranları saçma. Oyunda bir çok saçmalık var zaten.Keyif alarak bile oynayamamaya başladık. İlk başta gold oranları filan deli gibi kastı yeni gelen oyuncular yararlanamadı gold oranları,drop oranları ve slotların damageleri artırıldı.En baştan yapmaları gerekirdi bazı şeyleri.

Toxic

Üye
Ne alakası var hocam ben solo oynadıgım oyunlarda rank1 oldum. Sene 2022. Bariz şekilde görevlerden gelen exp oranları saçma. Oyunda bir çok saçmalık var zaten.Keyif alarak bile oynayamamaya başladık. İlk başta gold oranları filan deli gibi kastı yeni gelen oyuncular yararlanamadı gold oranları,drop oranları ve slotların damageleri artırıldı.En baştan yapmaları gerekirdi bazı şeyleri.
Yani solo olarak eslantta gösterdiğim mobu senin seçtiğin lwl de kesebileceğini iddia ediyorsan hemen şimdi şuan ben bu bahse varım :) Hee yok ben olayı yanlış anlamışım tabi ki riseonline içerisin de ki her class ın birbirine muhtaçlığı var pk da farmda ve exp de birlikte kasmalılar en verimlisi party dir diyorsan tamam canım olur öyle hatalarsorun değil iyi forumlar :)

xxxOLRICxxx

Üye
MMORPG oyunu indirip solo oynayamadıkları için oyunu bırakmayı düşündüğünü belirten oyuncular... Hocam ilk başta neden indiriyorsun :D KO'da solo paramun dönüyordun da bizim mi haberimiz yoktu?
Konu bu kadar basit değil. Diğer oyuncularla birlikte oynamak her zaman mümkün olmuyor. Ya istediğin gibi ekip bulamıyorsun, ya o an tek başına kafa dağıtmak istiyorsun. Bazen de klanına bağlı oyuncular klan aktivitesi olmadığında ve klan üyeleri oyunda değilse solo takılmayı tercih edebiliyor. Böyle zamanlarda bir oyuncunun solo yapabileceği pek az şey var. Coin alabileceğiniz ve farm sonunda harcanan pot/kazanılan coin ve drop olarak zararlı çıkmayacağınız hemen hiçbir slotu tek başınıza kesemiyorsunuz. Zarar etmeseniz bile boşa kürek çekersiniz. Solo oynanabilirliği çok düşük olmuş. Resmen ekiple oynamaya zorluyor oyun.

Toxic

Üye
Konu bu kadar basit değil. Diğer oyuncularla birlikte oynamak her zaman mümkün olmuyor. Ya istediğin gibi ekip bulamıyorsun, ya o an tek başına kafa dağıtmak istiyorsun. Bazen de klanına bağlı oyuncular klan aktivitesi olmadığında ve klan üyeleri oyunda değilse solo takılmayı tercih edebiliyor. Böyle zamanlarda bir oyuncunun solo yapabileceği pek az şey var. Coin alabileceğiniz ve farm sonunda harcanan pot/kazanılan coin ve drop olarak zararlı çıkmayacağınız hemen hiçbir slotu tek başınıza kesemiyorsunuz. Zarar etmeseniz bile boşa kürek çekersiniz. Solo oynanabilirliği çok düşük olmuş. Resmen ekiple oynamaya zorluyor oyun.
Diğer oyuncularla oynamamız mümkün olamadığı zaman oyunda bir buton olsun ona basalım 10k hp 10 k damage 2k movie speed eklensin.

Hatta biz diğer oyuncularla oynayamıyorsak kimse oynayamasın uleyn bir buton daha olsun diğer tüm oyuncuların partyleri bozulsun :) ee müstahak onlara birazda bizle oynasalarmış bizide pt lerine alsalarmış.

Hatta bir buton daha olsun beynini kullanmayan tüm insanlara beyin yüklenseydi ne güzel olurdu :) iyi forumlar

Alkoer

Üye
MMORPG oyunu indirip solo oynayamadıkları için oyunu bırakmayı düşündüğünü belirten oyuncular... Hocam ilk başta neden indiriyorsun :D KO'da solo paramun dönüyordun da bizim mi haberimiz yoktu?
RoW resmi youtube hesabına gidip yayıncı arkadaşların yaptığı tanıtım ve soru cevap yayınlarına bakarsanız , oyunumuz klasik MMORPG ler gibi olmayacak solo oynayan insan çok geride kalmayacak, günlük , sezonluk görevler eventler olacak denilmişti. soulbound sistemi sayesinde solo oynayan adam üstüne item yapınca pvp de bileiyi olucak denilmişti. 2002 yapımı oyun gibi aynı mob 9.9 bilyar kere kesilecek denilmemişti.

Alkoer

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle herkese iyi bayramlar. Forumda da konuşulduğu üzere bazı mekaniklerin SOLO oyuncuları aşırı zorladığını tartışıyoruz. Bununla ilgili olarak Ticket attım. ;

• Görevlerin EXP'ı az vermesinden,
  • Sadece yaratık keserek oyunun bu şekilde planlanıp sunulmasından,
  • Tek başına slot kesmenin bu kadar zor olmasından,
  • Slotların aşırı ve hızlı vurmasından,
  • HP,MP ve item dengesizliklerinden,

bu konuları içeren forum da yapılan tartışılan düşüncelerle uzun bir ticket atmıştım. Cevabı sizinle paylaşmak istiyorum. Benim gibi oyunu solo oynamaya çalışan arkadaşlar için. İyi forumlar.
bu konunun üstüne bende çok düşüyorum. kaç defa yapımcı arkadaşların videolarında söyledikleri '' solo oyuncular çok geri kalmayacak '' şöyle dungeon böyle event olacak filan dediklerini yazıyorum moderatör geliyor '' istek ve şikayetler değerlendirilecek diyor. şuan için solo oynamak mümkün değil ( tabi 65lv olup oyuna çok ciddi miktarda reel para yatırmazsan) . grup oyununa mecbur ediliyoruz.

Toxic

Üye
bu konunun üstüne bende çok düşüyorum. kaç defa yapımcı arkadaşların videolarında söyledikleri '' solo oyuncular çok geri kalmayacak '' şöyle dungeon böyle event olacak filan dediklerini yazıyorum moderatör geliyor '' istek ve şikayetler değerlendirilecek diyor. şuan için solo oynamak mümkün değil ( tabi 65lv olup oyuna çok ciddi miktarda reel para yatırmazsan) . grup oyununa mecbur ediliyoruz.
Solo oyuncu kavramı pt kurmayan mı demek tam olarak ? emin olmadığım için soruyorum :) Yani örneğin bir questi var orada kasılan 5 tane adam var moba vuruyorlar denk lwl 5 adam. Yaw agalar benimde görevim var add ' demek yasak mı veya diyince solo ' luğun gururuna zede mi geliyor :D ?

Bir düşünelim party kurduğumuzda daha fazla exp ve coin geliyor hmmm
Daha hızlı kesiyoruz hmmm
Daha az maliyetli olmakla birlikte kısa sürede daha çok kazanç elde ediyoruz hmmmm

Tüm bunları yapıp o slot da işim bittiğinde partyden çıkıp kendi işime baktığımda yine solo oynayan bir oyuncu oluyor muyum ? hmmm iyi forumlar

Oyunliga

Üye
MMORPG'leri solo oynanamayacağı düşüncesi nereden çıktı merak ediyorum. Wow, guildwars 2, final fantasy 14, eso dünya'da en çok oynanan ve sevilen oyunlarıdır. Tüm oyunların gelişme süreci solo olabiliyor. Hikaye görevleri ile sağlanıyor ya da solo farm yapabiliyorsun. MMORPG dediğimiz şey asıl endgame'de başlar. bunlarda oyunun asıl içeriğidir. pvp, raid,zindanlar,lifeskill vb.

Umarım mmorpg'de sürekli parti üzerinden farm yaparak kasmanın en temcelce hazırlanan oyun tarzı olduğunu anlarsınız. Çünkü Rise Online dünyasında büyük potansiyel var ve oynamak istiyorum. Ama sıkılmış durumdayım pek giresim gelmiyor açıkcası. Seneler öncesinin popüler olmuş ve popüleritesi düşmüş oyunların yolundan giderse yeni oyuncu kitlesine ya da mmorpg kültürü kültleşmiş oyunlardan oluşan yabancı oyunculara ulaşamazlar. :)

Şahsen beni ko o dönemde hiç saramadı. ben metin 2.ciyim ama bilmenizi isterim ki bu oyunların çıktığı topraklarda bile mmorpg oyunların gameplay'ı çok değişti. Bdo, b&s, lost ark,elyon,tera vb daha çıkmamış olan blue protocol gibi oyunlara bakarsanız anlarsınız.

İyi forumlar. İyi günler. :)

Son düzenleme:

Şarapçıoğlu

Üye
MMORPG'leri solo oynanamayacağı düşüncesi nereden çıktı merak ediyorum. Wow, guildwars 2, final fantasy 14, eso dünya'da en çok oynanan ve sevilen oyunlarıdır. Tüm oyunların gelişme süreci solo olabiliyor. Hikaye görevleri ile sağlanıyor ya da solo farm yapabiliyorsun. MMORPG dediğimiz şey asıl endgame'de başlar. bunlarda oyunun asıl içeriğidir. pvp, raid,zindanlar,lifeskill vb.

Umarım mmorpg'de sürekli parti üzerinden farm yaparak kasmanın en temcelce hazırlanan oyun tarzı olduğunu anlarsınız. Çünkü Rise Online dünyasında büyük potansiyel var ve oynamak istiyorum. Ama sıkılmış durumdayım pek giresim gelmiyor açıkcası. Seneler öncesinin popüler olmuş ve popüleritesi düşmüş oyunların yolundan giderse yeni oyuncu kitlesine ya da mmorpg kültürü kültleşmiş oyunlardan oluşan yabancı oyunculara ulaşamazlar. :)

Şahsen beni ko o dönemde hiç saramadı. ben metin 2.ciyim ama bilmenizi isterim ki bu oyunların çıktığı topraklarda bile mmorpg oyunların gameplay'ı çok değişti. Bdo, b&s, lost ark,elyon,tera vb daha çıkmamış olan blue protocol gibi oyunlara bakarsanız anlarsınız.

İyi forumlar. İyi günler. :)
Söylediğiniz oyunları oynamıyorsunuz. Burada her her class bir diğerine ihtiyaç duyar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt