bence oyunu bukadar ciddiye almamanız gerek nasılki yolda yürürken bu adamın neden lüks bir arabası var diye tribe girmiyosanız burdada aynı mantık geçerli
sonuçta herkes eğlenmek istiyor parası olan parasıyla eğlenir olmayan parasız eğlenir oyun 2sinede imkan veriyor dediğiniz gibi p2w önüne zaten geçmek olanaksız
hadi tüm ticareti kapattınız diyelim buseferde 10da1i oyuncuyla belki daha az bir oyuncu sayısıyla kendi aranızda oynarsınız bunun içinde kendi oyununuzu geliştirmenizi öneririm.
oyunun kendi geleceği açısından maksimum oyuncuya hitap etmesi gerekli artık insanların zamanı kısıtlı herkes oyuna gün içerisinde saatlerce zaman ayıramıyor kendi işinde gücünde ve gerçekte harcadığı zamanı ve emeği oyunda zevk alarak harcamak istemesi bence normal.
insanların 5 birime alabileceği itemi 50 birime aldırmaya çalışmak p2w'nin önüne geçmek değildir sadece daha çok parası olanın o iteme erişebilmesini sağlar günün
sonunda yine parası olan bir oyuncuyla karşılaşırsınız ve nekadar istemesekte bu oyunun biz dahil belkide gelicek en büyük kitlesi malum oyundan olucak bu oyununda 20 senedir hala hiçbir yenilik olmamasına rağmen devamlılığının olması oyundaki ticaret özürgülüğü ROW ekibinin kendi marketinde zaten p2w'i minimumda tutarak üstüne düşeni yaptığını düşünüyorum.
oyuncu kitlesinin kendi arasında parayla item alışverişi yapmak istemesinin sorumlusu onlar değil bence oyunu eleştirmek yerine biraz kitleyi eleştirmenizde ve değişmesini sağlamak daha faydalı olacaktır benim düşüncem.
sürekli verilen valoran lol örneklerinide anlamak mümkün değil bunu gerçekten düşünerekmi veriyosunuz yoksa sadece örnek olsun diyemi veriyosunuz anlamadım açıkcası birisi moba bir oyunken ve milyonlarca oyuncu kitlesi bulunurken kozmetik dışında birşey satmasını zaten beklemek saçma olur oyun içerisinde 30-60 dakikalık oynama süresi olan bir maçta parasıyla item almak mümkünmü sizce başka bir oyuncudan?

kaldıki o oyunlardada hesap satın alıp hak etmediğiniz, sizin düşüncenizle bir ligte başlayabiliyorsunuz.
son olarak oyun yönetiminin pandemi döneminde krize girdiğini ve roco yatırımcılar sayesinde ayakta kalıp projenin devam ettiğini dolayısıyla bu yatırımcılarında
gün sonunda yatırımlarının karşılığını beklediğini bildiğiniz halde keyfi olarak böyle kararlar alınmış gibi algı yapmanızda kötü niyetli bence.