İstek P2W Mücadele Derneği

OuZ

Üye
new world'de p2w eşyalar yok kervan dönüyor
archage normal'de hard p2w bir oyundur ama kakaogames yayın haklarını aldıktan sonra aylık ödeme haricinde bir p2w yok,
aylık ödemeyi de Rise Online premium da yapabilir oyunu ücretsiz yapmak istiyorsa.
P2W olucaksa sadece 1 çeşit eşya da olmalı bu da Premium olmalıdır ki absürt özellikleri olmadan, p2w yapmadan da insanların oyunu oynıyabilmesi için
aksi taktir de kusura bakmayın ama piyasa da p2w olupta çok daha iyi mmorpg'ler mevcut, kıcı kırık ko'ya aşırı benzemesi p2w olmasına göz yumulcağı anlamına gelmiyor, en azından benim için.

not: Kendimizi kandırmıyalım arkadaşlar istediğiniz sistemler gelsin kullanıcılar kendi aralarında her türlü "pay2skip" denilen şeyi yapıcak bu hesap satım alımı olur veya kişisel hesap boost'u olur. Ben önleneceğini sanmıyorum ama minimalize edilmesini de destekliyorum, PARA'yla kazanılan güç değil, EMEK ile kazanılan GÜÇ tarafındayım.
selamlar adaş

Nart

Üye
Selamlar arkadaşlar. Maalesef 2 kötü haber aldık..

İlki rün slotlarını açma ve silme eşyalarının TL ile alınabileceği,
Diğeri ise daha önce olmayacağı sözü verilen, KO'dan hatırlayacağınız trina sisteminin Rise Online'de de olacak olması. Adı (Upgrade Rate Increase Scroll)

İlk maddedeki rün silme eşyaları oyun içinden temin ediliyor fakat upgrade şansı arttıran eşyanın oyun içi elde edileceği belirtilmedi.

Rise Online'nin maddi kaygıları olduğunu anlıyoruz fakat bu 2 madde, daha önce Justice'nin anlattığı sisteme uymuyor.

Henüz oyunun açılışında böyle olursa ileride bizi nelerin bekleyeceğini kestirmek güç!

Rise Online yönetimini bu kararlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz.

Destekleriniz önemli.

IMJOLNNİR-FURKAN

Üye
ilk fragman yayınlandıgından beri takip ediyorum burada kendıleri dedi markette sızı oyuncu onune gecırecek hıc bırsey olmıcak ustu kapalı item dropu artırma gecırme sansını artıran bısı olacakmı denıldıgınde hayır denıldı, ruh bagı durumu ile alakalı ise baglandıgında sezon sıstemınden cıkacak 1 taş uzerınden acılacak ve bu taş ise o sezon belkı 1 belkı hıc cıkmayacak denildi. Şimdi ileride mesela dedı kı şirket ben kostumleri %10 ap %10 hp %10 mp %10 def yapıyorum dıyebilir mi diyebilir cunku ılk dedıgıyle celiştigine göre onuda yapabilir. bu yalniştan dönulmeli item artırma run taşlari alma kaldırılmalidir.

GambleASFck

Üye
Oyunun en önemli ve fark yaratan sistemi olan rünlü eşyalar için fazlasıyla fark yaratabilcek 2 eşyanın bu şekilde temin edilmesi parayı basanin herhangi bir emek olmadan istediği runleri elde etmesine sebep olcak.Upgrade eşitsizliğini de doğru bulmuyorum açıkçası belirttiğin gibi açıklamalar ile çelişen iki hamle gelmiş yönetimden.Umarim bu durum düzelir @Nart

Leaden

Üye
Sadece "Roko Token" ile alınacak ibaresi oyunu oyun olmaktan çıkarıyor.Rise Online Mağazasında hiç bir P2W öğesi bulunmayacak denildi şuan ki durum Upgrade oranı artıran scroll koymak direk P2W önünü şimdiden açmak demek.Oyunun her aşamasına katkıda bulunmuş ileriye taşımak için öneri sunmuş değer vermiş insanlara haksızlık yapılanlar.

Son düzenleme:

RazarovTA

Üye
1- Oyuncuların piyasadan tl vererek item toplamasını nasıl engelleyeceksin bana bunu açıklarsan desteklerim.
2- Itemlerin +8 alınması yerine +6 alınmasının tek farkı, TL yatıracak insanların daha çok TL yatırıp +6 Itemları piyasadan toplaması ve gereksiz bir arz oluşması anlamına gelecek. Yani para yatırıp item toplayacak adam her türlü yapar. 10 bin lira değil de, 15 bin lira harcar. Bunu göze almış birisi için de aradaki fark farketmez. Onu nasıl engelleyeceksin?
3- +8 Basılmış end game denecek bir itemi, karakter olarak da satabilirler. Bunun da önüne geçemezsin.
4- PARASI OLAN İNSAN BU HAYATTA HER ŞEYE BİZDEN DAHA RAHAT ERİŞEBİLİR BU HAYATIN KANUNU BUDUR. GERÇEK HAYATTA ENGELLEYEMEYECEĞİMİZ BELLİ BAŞLI ŞEYLERİ GERÇEK HAYATIN FİNANSE ETTİĞİ BİR ORTAMDA ENGELLEYEMEZSİN.
5- Tl ile item almak p2w değildir. O itemi bir gün oyunun marketinde görürsen o zaman p2w bu oyun diyebilirsin.
6- Yönetim ne kadar adil ve şeffaf çalışmaya çalışıyorsa da kimse saatlerini, günlerini, aylarını babasının hayrına ayırmıyor. Şirket kazanacak, oyuncu kazanacak. Şirket kazanamzsa oyuncu da olmaz.

Nart

Üye
1- Oyuncuların piyasadan tl vererek item toplamasını nasıl engelleyeceksin bana bunu açıklarsan desteklerim.
2- Itemlerin +8 alınması yerine +6 alınmasının tek farkı, TL yatıracak insanların daha çok TL yatırıp +6 Itemları piyasadan toplaması ve gereksiz bir arz oluşması anlamına gelecek. Yani para yatırıp item toplayacak adam her türlü yapar. 10 bin lira değil de, 15 bin lira harcar. Bunu göze almış birisi için de aradaki fark farketmez. Onu nasıl engelleyeceksin?
3- +8 Basılmış end game denecek bir itemi, karakter olarak da satabilirler. Bunun da önüne geçemezsin.
4- PARASI OLAN İNSAN BU HAYATTA HER ŞEYE BİZDEN DAHA RAHAT ERİŞEBİLİR BU HAYATIN KANUNU BUDUR. GERÇEK HAYATTA ENGELLEYEMEYECEĞİMİZ BELLİ BAŞLI ŞEYLERİ GERÇEK HAYATIN FİNANSE ETTİĞİ BİR ORTAMDA ENGELLEYEMEZSİN.
5- Tl ile item almak p2w değildir. O itemi bir gün oyunun marketinde görürsen o zaman p2w bu oyun diyebilirsin.
6- Yönetim ne kadar adil ve şeffaf çalışmaya çalışıyorsa da kimse saatlerini, günlerini, aylarını babasının hayrına ayırmıyor. Şirket kazanacak, oyuncu kazanacak. Şirket kazanamzsa oyuncu da olmaz.
1- Tamamen engellenebilmesinin imkanı yok doğrudur ancak erteleyebilir veya geciktirebiliriz. Daha doğrusu imkanı tradeyi kapatmak ama bu da zamanı olmayan oyuncuların fişini çekmek demek. Bu açıdan firmayı zora sokmuş oluruz. Böyle bir talebimiz de yok zaten.
2- İtemlerin +6 toplanması kişinin Upgrade kumarını kendi oynaması demek ve bu riske kendi girmesi demek. Bu da bize oransal olarak %100 olmasa da en az %50 bir kazanç sağlayacağını düşünüyorum. Kazanç derken TL'nin oyuna etkisi bakımından. Sanırım hesabı +6 dan +7 upgrade üzerinden yaptın. Aynı hesabı +8 den +9 a upgrade için yaparsan ve maliyet ve riskin ne kadar arttığını gerçekçi bir gözlemle analiz edersen 'bahsettiğim erteleme yöntemi'nin TL etkisini yüksek oranda engellediğini anlayabilirsin.
3- Justice yani Burhan beyin bu konu hakkında net açıklaması var. Eğer hesap alırsanız bu hesabı ilk kuran kişinin tek destek talebiyle geri alacağını bilmelisiniz. Ayrıca bu olursa eğer Rise'nin karakteri NFT yapmasıyla olur. Bu konu hakkında da itemlerin bu kapsama alınmayacağını biliyorum. Yanlışsam düzeltin.
4- PARASI OLMAK doğru bir tabir değil. Evet PARASI OLAN VAR, OLMAYAN VAR. Ancak önemli olan NE KADAR olduğu. Bir kişinin milyonu varsa ve kafaya koyduysa mutlaka bunu elde edecektir ama cüzi bir rakamla, risksiz şekilde en iyi itemleri toplamak isteyenleri engelleyebilir veya erteleyebiliriz. Ayrıca bound sistemi bu haliyle malum oyuna çok benzer olduğundan, aşırı item fiyatlarını görmeniz çok fazla sürmeyecek. Ama bizim bahsettiğimiz sistemde yüksek fiyatların da en azından belli bir süre önüne geçilebileceğini düşünüyorum. Tabi bu bir teori. En azından denenmiş olanı karşısında değerlendirilebilir diye düşünüyorum.
5- TL ile item almak oyun yönetimi açısından bakıldığında P2W olmayabilir ancak son kullanıcı için P2W'dir. Tekrar P2W'nin kelime anlamı tartışmasına girmek istemiyorum.
6- Soulbound sisteminin kesinlikle şirketin kazanmasıyla bir alakası yok. Sapla samanı karıştırmayalım. Mağaza zaten Rise Online World yönetimince gayet takdire şayan oluşturuldu. Burada benim eleştirim oyunun omurgasını oluşturan soulbound sistemine. Biz bu oyuna bu yüzden geldik. Anketli konuda da %65 oranla benim gibi düşünenler önde gittiği gibi zaten 2 yıldır bu topluluğun içinde olduğum için çoğu kullanıcının ne istediğini net biliyorum. Son zamanlarda gelen döner ekmekçi ve farmerci tayfanın azınlık olduğu zaten benim açımdan net.

Son olarak herkesin anlaması için tekrar edeyim, CÜZDANLARIMIZ DEĞİL CHARLARIMIZ, ZEKAMIZ, STRETEJİLERİMİZ, TOPLULUK YÖNETME KABİLİYETİMİZ SAVAŞSIN !.

Son düzenleme:

RazarovTA

Üye
1- Tamamen engellenebilmesinin imkanı yok doğrudur ancak erteleyebilir veya geciktirebiliriz. Daha doğrusu imkanı tradeyi kapatmak ama bu da zamanı olmayan oyuncuların fişini çekmek demek. Bu açıdan firmayı zora sokmuş oluruz. Böyle bir talebimiz de yok zaten.
2- İtemlerin +6 toplanması kişinin Upgrade kumarını kendi oynaması demek ve bu riske kendi girmesi demek. Bu da bize oransal olarak %100 olmasa da en az %50 bir kazanç sağlayacağını düşünüyorum. Kazanç derken TL'nin oyuna etkisi bakımından. Sanırım hesabı +6 dan +7 upgrade üzerinden yaptın. Aynı hesabı +8 den +9 a upgrade için yaparsan ve maliyet ve riskin ne kadar arttığını gerçekçi bir gözlemle analiz edersen 'bahsettiğim erteleme yöntemi'nin TL etkisini yüksek oranda engellediğini anlayabilirsin.
3- Justice yani Burhan beyin bu konu hakkında net açıklaması var. Eğer hesap alırsanız bu hesabı ilk kuran kişinin tek destek talebiyle geri alacağını bilmelisiniz. Ayrıca bu olursa eğer Rise'nin karakteri NFT yapmasıyla olur. Bu konu hakkında da itemlerin bu kapsama alınmayacağını biliyorum. Yanlışsam düzeltin.
4- PARASI OLMAK doğru bir tabir değil. Evet PARASI OLAN VAR, OLMAYAN VAR. Ancak önemli olan NE KADAR olduğu. Bir kişinin milyonu varsa ve kafaya koyduysa mutlaka bunu elde edecektir ama cüzi bir rakamla, risksiz şekilde en iyi itemleri toplamak isteyenleri engelleyebilir veya erteleyebiliriz. Ayrıca bound sistemi bu haliyle malum oyuna çok benzer olduğundan, aşırı item fiyatlarını görmeniz çok fazla sürmeyecek. Ama bizim bahsettiğimiz sistemde yüksek fiyatların da en azından belli bir süre önüne geçilebileceğini düşünüyorum. Tabi bu bir teori. En azından denenmiş olanı karşısında değerlendirilebilir diye düşünüyorum.
5- TL ile item almak son oyun yönetimi açısından bakıldığında P2W olmayabilir ancak son kullanıcı için P2W'dir. Tekrar P2W'nin kelime anlamı tartışmasına girmek istemiyorum.
6- Soulbound sisteminin kesinlikle şirketin kazanmasıyla bir alakası yok. Sapla samanı karıştırmayalım. Mağaza zaten Rise Online World yönetimince gayet takdire şayan oluşturuldu. Burada benim eleştirim oyunun omurgasını oluşturan soulbound sistemine. Biz bu oyuna bu yüzden geldik. Anketli konuda da %65 oranla benim gibi düşünenler önde gittiği gibi zaten 2 yıldır bu topluluğun içinde olduğum için çoğu kullanıcının ne istediğini net biliyorum. Son zamanlarda gelen döner ekmekçi ve farmerci tayfanın azınlık olduğu zaten benim açımdan net.

Son olarak herkesin anlaması için tekrar edeyim, CÜZDANLARIMIZ DEĞİL CHARLARIMIZ, ZEKAMIZ, STRETEJİLERİMİZ, TOPLULUK YÖNETME KABİLİYETİMİZ SAVAŞSIN !.

Tl ile item alınmayan bir oyun biliyor musun?

hakoez

Üye
5- TL ile item almak son oyun yönetimi açısından bakıldığında P2W olmayabilir ancak son kullanıcı için P2W'dir. Tekrar P2W'nin kelime anlamı tartışmasına girmek istemiyorum.

bence oyunu bukadar ciddiye almamanız gerek nasılki yolda yürürken bu adamın neden lüks bir arabası var diye tribe girmiyosanız burdada aynı mantık geçerli
sonuçta herkes eğlenmek istiyor parası olan parasıyla eğlenir olmayan parasız eğlenir oyun 2sinede imkan veriyor dediğiniz gibi p2w önüne zaten geçmek olanaksız
hadi tüm ticareti kapattınız diyelim buseferde 10da1i oyuncuyla belki daha az bir oyuncu sayısıyla kendi aranızda oynarsınız bunun içinde kendi oyununuzu geliştirmenizi öneririm.
oyunun kendi geleceği açısından maksimum oyuncuya hitap etmesi gerekli artık insanların zamanı kısıtlı herkes oyuna gün içerisinde saatlerce zaman ayıramıyor kendi işinde gücünde ve gerçekte harcadığı zamanı ve emeği oyunda zevk alarak harcamak istemesi bence normal.
insanların 5 birime alabileceği itemi 50 birime aldırmaya çalışmak p2w'nin önüne geçmek değildir sadece daha çok parası olanın o iteme erişebilmesini sağlar günün
sonunda yine parası olan bir oyuncuyla karşılaşırsınız ve nekadar istemesekte bu oyunun biz dahil belkide gelicek en büyük kitlesi malum oyundan olucak bu oyununda 20 senedir hala hiçbir yenilik olmamasına rağmen devamlılığının olması oyundaki ticaret özürgülüğü ROW ekibinin kendi marketinde zaten p2w'i minimumda tutarak üstüne düşeni yaptığını düşünüyorum.
oyuncu kitlesinin kendi arasında parayla item alışverişi yapmak istemesinin sorumlusu onlar değil bence oyunu eleştirmek yerine biraz kitleyi eleştirmenizde ve değişmesini sağlamak daha faydalı olacaktır benim düşüncem.
sürekli verilen valoran lol örneklerinide anlamak mümkün değil bunu gerçekten düşünerekmi veriyosunuz yoksa sadece örnek olsun diyemi veriyosunuz anlamadım açıkcası birisi moba bir oyunken ve milyonlarca oyuncu kitlesi bulunurken kozmetik dışında birşey satmasını zaten beklemek saçma olur oyun içerisinde 30-60 dakikalık oynama süresi olan bir maçta parasıyla item almak mümkünmü sizce başka bir oyuncudan? :D
kaldıki o oyunlardada hesap satın alıp hak etmediğiniz, sizin düşüncenizle bir ligte başlayabiliyorsunuz.
son olarak oyun yönetiminin pandemi döneminde krize girdiğini ve roco yatırımcılar sayesinde ayakta kalıp projenin devam ettiğini dolayısıyla bu yatırımcılarında
gün sonunda yatırımlarının karşılığını beklediğini bildiğiniz halde keyfi olarak böyle kararlar alınmış gibi algı yapmanızda kötü niyetli bence.

Nart

Üye
Tl ile item alınmayan bir oyun biliyor musun?
Alınmasın demiyoruz. Geciktirilsin diyoruz. Özellikle Z kuşağını ve yeni oyuncu girişini engellememek adına bu önemli. TL ile alışveriş eninde sonunda etki ediyor oyuna zaten. Tamamıyla bir engelleme değil ki.

Şahsen ben zaten TL olarak belli bir gücü olan bir bireyim. Ancak malum oyundaki gibi farmer kesmek bana haz vermez. Ayrıca sadece cüzdanımda ki TL'niin değil, planımın projemin, stratejimin ve yeteneğimin de savaşmasını isterim.

2 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz Rise Online de... Bu yeni bir konu değil.

Nart

Üye
bence oyunu bukadar ciddiye almamanız gerek nasılki yolda yürürken bu adamın neden lüks bir arabası var diye tribe girmiyosanız burdada aynı mantık geçerli
sonuçta herkes eğlenmek istiyor parası olan parasıyla eğlenir olmayan parasız eğlenir oyun 2sinede imkan veriyor dediğiniz gibi p2w önüne zaten geçmek olanaksız
hadi tüm ticareti kapattınız diyelim buseferde 10da1i oyuncuyla belki daha az bir oyuncu sayısıyla kendi aranızda oynarsınız bunun içinde kendi oyununuzu geliştirmenizi öneririm.
oyunun kendi geleceği açısından maksimum oyuncuya hitap etmesi gerekli artık insanların zamanı kısıtlı herkes oyuna gün içerisinde saatlerce zaman ayıramıyor kendi işinde gücünde ve gerçekte harcadığı zamanı ve emeği oyunda zevk alarak harcamak istemesi bence normal.
insanların 5 birime alabileceği itemi 50 birime aldırmaya çalışmak p2w'nin önüne geçmek değildir sadece daha çok parası olanın o iteme erişebilmesini sağlar günün
sonunda yine parası olan bir oyuncuyla karşılaşırsınız ve nekadar istemesekte bu oyunun biz dahil belkide gelicek en büyük kitlesi malum oyundan olucak bu oyununda 20 senedir hala hiçbir yenilik olmamasına rağmen devamlılığının olması oyundaki ticaret özürgülüğü ROW ekibinin kendi marketinde zaten p2w'i minimumda tutarak üstüne düşeni yaptığını düşünüyorum.
oyuncu kitlesinin kendi arasında parayla item alışverişi yapmak istemesinin sorumlusu onlar değil bence oyunu eleştirmek yerine biraz kitleyi eleştirmenizde ve değişmesini sağlamak daha faydalı olacaktır benim düşüncem.
sürekli verilen valoran lol örneklerinide anlamak mümkün değil bunu gerçekten düşünerekmi veriyosunuz yoksa sadece örnek olsun diyemi veriyosunuz anlamadım açıkcası birisi moba bir oyunken ve milyonlarca oyuncu kitlesi bulunurken kozmetik dışında birşey satmasını zaten beklemek saçma olur oyun içerisinde 30-60 dakikalık oynama süresi olan bir maçta parasıyla item almak mümkünmü sizce başka bir oyuncudan? :D
kaldıki o oyunlardada hesap satın alıp hak etmediğiniz, sizin düşüncenizle bir ligte başlayabiliyorsunuz.
son olarak oyun yönetiminin pandemi döneminde krize girdiğini ve roco yatırımcılar sayesinde ayakta kalıp projenin devam ettiğini dolayısıyla bu yatırımcılarında
gün sonunda yatırımlarının karşılığını beklediğini bildiğiniz halde keyfi olarak böyle kararlar alınmış gibi algı yapmanızda kötü niyetli bence.
Oyunu ciddiye alıp almamak tamamen kişisel bir tercih. Bu eleştiriye açık bir konu değil.

Sanırım mesajımı tam anlayamamışsınız konuyu başka yere çekiyorsunuz. Ben zaten oyuna TL etkisinin tamamen sınırlandırılması taraftarı değilim. Bu konuda tamamen bir sınırlama yapılırsa, aslında en büyük kitleyi oluşturan yeterli zamanı olmayan kişilerin de sınırlandırılacağını bildiğimden bunun oyuna büyük bir darbe olacağının farkındayım.

Ancak; savunduğunuz sistemi uygulayan bir çok oyunun ne halde olduğu ortadayken sanki bahsettiğiniz uygulandığında oyun 'herkese hitap ediyor' algısı yaratmak saçma oluyor.

Firmanın eski lol yayıncılarına perm verdiği görüldüğünden Z kuşağını hedeflediği sonucuna ulaşabiliriz. PEKİ siz gerçekten ilk 1 ay TL ile itemleri toplayıp bu kişilerin kafasına vuranlar olunca Z kuşağının Rise Online'de kalıcı olacağına inanıyormusunuz gerçekten ? Bence benim talebim daha geniş kitle tarafından talep ediliyor. Forumda açtığım ankette de görüleceği üzere %60 civarı önde devam ediyor. Keşke daha büyük anket yapma şansımız olsa ama elimizden bu geliyor.

5 birime alabileceği birimi 50 birime almasını sağlamak sadece daha çok parası olanın o iteme erişebilmesini sağlar demişsin. Bunu sadece diyerek küçümser bir yorumda bulunmuşsun ancak bunun ne kadar değerli olduğunu tespit etmişsin aslında. Bir çok kişinin eleneceğini öngörememişsin sanırım.

Ayrıca oyuna eleştiri yapıyor imajı vererek taleplerimizi oyun ve oyuncular gözünde kötüleyerek karalama yapmaktan vazgeçin. Biz oyuncular adına talep ediyoruz. Konuya gösterilen desteği görmezden gelmeyin.

Son olarak mesajının son cümlesini okuduğumda zaten benim mesajımı hiç okumadığını veya kötü niyetle okuduğunu, ya da okuyup anlayamadığını varsayıyorum.

Ruh bağı sistemi eski haliyle zaten Rise Online için daha karlıydı. Yeni sistemde TL alışverişinin ilk günden önünün açılmasının Rise Online adına bir karı yok. Varsa söyleyin biz de bilelim.

hakoez

Üye
Oyunu ciddiye alıp almamak tamamen kişisel bir tercih. Bu eleştiriye açık bir konu değil.

Sanırım mesajımı tam anlayamamışsınız konuyu başka yere çekiyorsunuz. Ben zaten oyuna TL etkisinin tamamen sınırlandırılması taraftarı değilim. Bu konuda tamamen bir sınırlama yapılırsa, aslında en büyük kitleyi oluşturan yeterli zamanı olmayan kişilerin de sınırlandırılacağını bildiğimden bunun oyuna büyük bir darbe olacağının farkındayım.

Ancak; savunduğunuz sistemi uygulayan bir çok oyunun ne halde olduğu ortadayken sanki bahsettiğiniz uygulandığında oyun 'herkese hitap ediyor' algısı yaratmak saçma oluyor.

Firmanın eski lol yayıncılarına perm verdiği görüldüğünden Z kuşağını hedeflediği sonucuna ulaşabiliriz. PEKİ siz gerçekten ilk 1 ay TL ile itemleri toplayıp bu kişilerin kafasına vuranlar olunca Z kuşağının Rise Online'de kalıcı olacağına inanıyormusunuz gerçekten ? Bence benim talebim daha geniş kitle tarafından talep ediliyor. Forumda açtığım ankette de görüleceği üzere %60 civarı önde devam ediyor. Keşke daha büyük anket yapma şansımız olsa ama elimizden bu geliyor.

5 birime alabileceği birimi 50 birime almasını sağlamak sadece daha çok parası olanın o iteme erişebilmesini sağlar demişsin. Bunu sadece diyerek küçümser bir yorumda bulunmuşsun ancak bunun ne kadar değerli olduğunu tespit etmişsin aslında. Bir çok kişinin eleneceğini öngörememişsin sanırım.

Ayrıca oyuna eleştiri yapıyor imajı vererek taleplerimizi oyun ve oyuncular gözünde kötüleyerek karalama yapmaktan vazgeçin. Biz oyuncular adına talep ediyoruz. Konuya gösterilen desteği görmezden gelmeyin.

Son olarak mesajının son cümlesini okuduğumda zaten benim mesajımı hiç okumadığını veya kötü niyetle okuduğunu, ya da okuyup anlayamadığını varsayıyorum.

Ruh bağı sistemi eski haliyle zaten Rise Online için daha karlıydı. Yeni sistemde TL alışverişinin ilk günden önünün açılmasının Rise Online adına bir karı yok. Varsa söyleyin biz de bilelim.
eleştiri değil tavsiyede bulundum savunduğumuz sistem ne ki, sadece oyuncular arası ticaretin kısıtlanmasını saçma buluyorum kısıtlama uygulamayan oyun zaten
20 senedir hala aktif kendi marketinde p2w öğesi satmasa şuandada belki milyona ulaşıcak sayıda oyuncusuyla devam ederdi.
onların tercihi oyuncu sayısını azaltıp sürümden kazanmak yerine kendi marketlerinde p2w'e ağırlık verip az oyuncudan aynı parayı kazanmak oldu.
illa bir kıyaslama yapmak istiyorsanız ticaretin kısıtlı olduğu New World ile kıyaslayabilirsiniz sizce 3 sene sonra NW oynayan nekadar oyuncu kalıcak şuanda bile
inanılmaz bir düşüş yaşadı kaldıki 1 sene bile olmuyor çıkalı.
rasyonel düşünmeyi oyuncu karşıtlığı olarak algılamamak gerek sonuçta sizde bende bu oyunun tutmasını ve daha geniş kitlelere hitap etmesini istiyoruz.
sizin talebiniz daha geniş bir kitle tarafından desteklenmesinin sebebi başlığı ve konuları hep p2w üzerinden götürmeniz.
para basıp kafamıza vurcaklar strateji yapmanın yetenekli olmanın önemi olmicak gibi söylemlerde bulunarak zaten insanların çoğunluğunu arkanıza almanız normal
bunu kimse istemez bende dahil.
bu oyunun 2020'de trailerina gelip hype olan insanlar 20 sene boyunca KO oynayanlardı ve KO'yu bırakan insanların derdi bana göre hiçbirzaman oyun içerisinde
para ile karakterlerini güçlendirenler olmadı oyunun kendi marketindeki fahiş fiyata satılan köküne kadar p2w olan eşyalardı.

bir oyuncu olarak fikrimi belirtmemide karalama olarak gördüğünüz için size cevap vermeyeceğim ve konunuzda tekrar mesaj paylaşmayacağım

RazarovTA

Üye
Sayenizde p2w olmayan bir oyun p2w diye tanınıyor. Bugün üniden arkadaşlara bahsettim, "he biliyorum parayla oynanıyormuş o mu?" dedi.

Yani ya hayatında mmorpg oynamadın ya da harbiden p2w görmedin ki, şuraya bile p2w diyorsun.

Ayriyetten "p2w sözlük anlamı dışında" nasıl bir cümle? Sözlük anlamında bile yanlış kullanırken sözlük anlamı dışında nasıl doğru kullanmayı bekliyorsun?
Ne diyeyim devam et. Ben pay to win nedir açıklamakla uğraşamayacak kadar yoruldum. P2w olduğunu düşünen varsa da, olmayan bir oyun bulsun kariyerine ordan devam etsin.

iyi forumlar

Nart

Üye
Kankam frmtr'ye bile konu açmışsın p2w diye. Biz mi karalıyoruz?
Benim sadece olanı belirtigim bir konuyla Rise oyuncu kaybedecekse bunu herhangi bir firma organize sekilde de yapabilir. Bununla mücadele etmenin yolu elestirinin önünü tıkamak degil, hali hazirda Rise Onlinenin da ntt gibi firmalara nazaran takdir edilecek sekilde yaptığı gibi özgür fikre kısıtlama getirmemektir.

Bahsettigin arkadas oyuna baslasaydi ne olacakti? Basladik artik devam edelim mi diyecekti sence?

P2w tanım konusuna bence de girmeyelim çünkü çok başka açılardan bakiyoruz :) Zaten mağaza yönünden Rise Online harika bir is çıkardı hep söylüyorum. Benim eleştirim sadece bound sistemindeki degisiklige. P2wden yürümek zorundayım çünkü bu gerçekten son kullanıcı için adına her ne dersen de paranın yetenek, emek, ve diger herseye üstün gelmesi demek. Hemde ilk günden, fırsat ve zaman tanımadan..

Hepimiz daha iyisi olsun istiyoruz. Daha iyisi olacaktır.

sakarat15

Üye
P2W aynı kanser gibidir. Sinsice ilerler ölüme götürür.

Rise Online açılmadan gerekli mücadeleyi göstermezsek hem Rise Online ölür hem de ideallerimizde ki o güzel oyun.

ARKADAŞLAR !

PK ALANINDA TLLERİMİZ DEĞİL CHARLARIMIZ SAVAŞSIN.

EĞER ŞİMDİDEN BİRLİK OLUP P2W ile MÜCADELE ETMEZSEK, YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR !

P2W'e HEP BİRLİKTE ENGEL OLALIM ..

P2W 2 YOLLU OLUR,

1- OYUN YÖNETİMİNİN TL KARŞILIĞIYLA MAĞAZADA BONUS VEREN ÜRÜNLER SATMASI,
2- OYUNCULARIN PİYASADAN EMEK VERMEDEN TL İLE İTEM TOPLAMASI.

2. Maddeyi kabul etmeyenlerin P2W'nin sözlük tanımına takılı kaldığını düşünüyorum, daha doğrusu düşünmek istiyorum. Aksi halde SON KULLANICI'ların ne düşündüklerinin umurlarında olmaması gerekir.

Bizler 2 maddeyi de son kullanıcı ve oyun yönetimi lehine yorumlayıp, iki taraf için de olabilecek en iyi sistemin uygulanmasını istiyoruz.

Oyunun %3-5 gibi bonuslar verecek v.b ürünler satması son kullanıcı için çok fazla bir dengesizlik yaratmayacağını biliyoruz ve oyunun maddi anlamda rahat etmesini de istiyoruz.

Ancak 2. madde dediğimiz TL ile P2W sınırlandırılmazsa 1. maddedeki P2W'nin engellenmesinin hiç ama hiç bir anlamı yok.

Bu sebeple sadece rünlü eşyalarda ruğ bağının olması düşüncesine katılmıyoruz

Oyunun 3-5 ayında sırf rünsüz diye +7 +8 repear ve immortal setleri toplayıp full +9 setle karşımıza bir TL'cinin çıkmasını istemiyoruz !

Bu TL'ci şahısların, +9 rünsüz setlerini yakalayabilmek için, bizler en iyi rünlü olacak şekilde en az +8 setleri tamamlamak zorundayız ki bu setleri tradesiz şekilde tamamlayıp TL'cileri yakalamak ne kadar zaman alır bir düşünün?

BİRLİK OLURSAK BAŞARIRIZ !
2006 Yapımı yerli MMORPG bir oyunda bu emek koruma olayına mükemmel bir çözüm vardı, oyundaki en güçlü setleri her oyuncu ya kendisi üretiyordu ya da özel bölgelerde düşürmeye çalışıyordu, bu elde edilen itemler o kişiye özelde, asla takasa koyamıyordu, haliyle herkesin kendi itemini dizmesi gerekiyordu, tabi bu emek koruma sistemi oyunculara değil firmayada çok yarıyordu, DC (Drop ihtimali arttırıcı.) ürünleri satabiliyordu ve herkes oyunda vakit geçirmek, bölgelere girmek ve emek vermek zorunda kalıyordu, böyle bir sistem malum oyunun ekosistemine tam uymaz, bambaşka dünyalar, ancak ruh bağı gibi bazı sistemlerle ciddi ölçüde kıstlanarak bu noktaya getirilebilir, mesela +8 ve üzeri eşyalar takaslanamasın olabilir.

sakarat15

Üye
2006 Yapımı yerli MMORPG bir oyunda bu emek koruma olayına mükemmel bir çözüm vardı, oyundaki en güçlü setleri her oyuncu ya kendisi üretiyordu ya da özel bölgelerde düşürmeye çalışıyordu, bu elde edilen itemler o kişiye özelde, asla takasa koyamıyordu, haliyle herkesin kendi itemini dizmesi gerekiyordu, tabi bu emek koruma sistemi oyunculara değil firmayada çok yarıyordu, DC (Drop ihtimali arttırıcı.) ürünleri satabiliyordu ve herkes oyunda vakit geçirmek, bölgelere girmek ve emek vermek zorunda kalıyordu, böyle bir sistem malum oyunun ekosistemine tam uymaz, bambaşka dünyalar, ancak ruh bağı gibi bazı sistemlerle ciddi ölçüde kıstlanarak bu noktaya getirilebilir, mesela +8 ve üzeri eşyalar takaslanamasın olabilir.
Bu örnek sistemde 2 yolla epic itemler elde edilebiliyordu, üretim ve boss'dan düşürme şeklinde, üretim kısmı şöyleydi, oyunun herhangi yaratıklarından düşen diğer materyal eşyaların birleşimiyle elde ediliyordu, böylelikle oyunda parasını konuşturmak isteyen bu materyalleri diğer oyunculardan satın alarak da itemleri üretebiliyordu, emek yine korunuyordu çünkü malzemeleri diğer oyunculardan oyun içi harcamayla topluyorlardı.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt