REHBER Rise Online World (Erken Erişim) - Craft Sistemi ve Meslekler

saintx

Üye
@Justice kıyafetlerde renk gorünüş olarak fark varsa karakter üstündeyken ss ekleme şansınız olur mu
Ve elite set üstü kıyafetler craft ile birlikte yahut craftte gereken level'e ulaşılıp üretebiline kadar gelecek mi
Ayrıca craft işlemine extra item eklecek mi bahsettiginiz gibi cok uzun bir yolculuk silah üretimini tercih etmişken jewel crafta gercekten iyi bir item gelirse insanlar pişman olabilir.

siz böyle bunları paylaşıyorsunuz yok böyle yok şöyle ama hiç bir şekilde oyunda bunları göremiyoruz ne zaman geleceği de belli değil. Oyunda olmayan şeyi paylaşmayın da insanlarda boşuna heveslenmesin.
Hocam bu rehber ve aksilik olmazsa hafta içinde gelecek.
Onceden bilgi paylaşmalarında ne gibi bi zarar var.

Son düzenleme:

Wildbaba

Üye
Şimdi yarın geliyormu bu craft valla can sıkıntısından patlıyorum açın artık şunu ya haftaya kalırsa yandık...

Blue

Üye
Şimdi gece gündüz balık kasan arkadaşlara ne oldu? Mesela benim 35 seviye balıkçılığım ne işe yarayacak?

Blue

Üye
Benimde 27 lvl, sanırım güzel bir hobimiz oldu :)
Arkadaşların herhangi bir şey yapacağını sanmıyorum. Böyle gelir böyle gider ya alışmamız lazım artık. Bir yeri yaparlerken bir yeri illa atlarlar ya da bozarlar. 15 Nisan tarihinden beri farklı bi şey görmedim.

Archantos

Üye
Arkadaşların herhangi bir şey yapacağını sanmıyorum. Böyle gelir böyle gider ya alışmamız lazım artık. Bir yeri yaparlerken bir yeri illa atlarlar ya da bozarlar. 15 Nisan tarihinden beri farklı bi şey görmedim.
Sonuçta AFK bırakarak kasılan birşey. Oyuna aşırı etkisi olması gerektiğini düşünmüyorum şahsen. Yemek , PK , Farm , Exp bunları yaparken sizi ekstra masraftan bir nebze olsa rahatlatacak özelliklere sahip . Sadece bilgisayar açık bırakılarak kasılan bir sistemden ekstrasını beklemek biraz saçma olur diye düşünüyorum

MaRaKeSH

Üye
Balık olayına ben klasik olarak bireysel ihtiyaç karşılama olarak bakıyorum. Sonuç itibariyle o balıklar savaş esnasında kullandığımız çok işe yarayan şeyler. yani konuşmaya bile değecek bir olay değil ki 70 caple birlikte priest restore skilleri devreye girecek bildiğim kadarıyla hani çok da ihtiyaçda kalmayacak.

Justice

Yönetici
Game Designer
siz böyle bunları paylaşıyorsunuz yok böyle yok şöyle ama hiç bir şekilde oyunda bunları göremiyoruz ne zaman geleceği de belli değil. Oyunda olmayan şeyi paylaşmayın da insanlarda boşuna heveslenmesin.

Yani bir firma gelecek çalışmaları hakkında bilgi vermesin mi? Ben bu mesajın mantığını anlayamadım. Söylenen her şey zamanla oyuna ekleniyor, sizin biraz daha sabırla bu eklentileri beklemeniz gerekiyor zira oyunun erken erişimini oynuyorsunuz.

Justice

Yönetici
Game Designer
@Justice kıyafetlerde renk gorünüş olarak fark varsa karakter üstündeyken ss ekleme şansınız olur mu
Ve elite set üstü kıyafetler craft ile birlikte yahut craftte gereken level'e ulaşılıp üretebiline kadar gelecek mi
Ayrıca craft işlemine extra item eklecek mi bahsettiginiz gibi cok uzun bir yolculuk silah üretimini tercih etmişken jewel crafta gercekten iyi bir item gelirse insanlar pişman olabilir.

Hocam bu rehber ve aksilik olmazsa hafta içinde gelecek.
Onceden bilgi paylaşmalarında ne gibi bi zarar var.

Maalesef şu an görünüşte fark yok ama renk olarak ufak değişiklikler yapılabilir üretilen zırhlarda.
Elite üstü zırhlar bir üst yama ile birlikte droplara eklenecektir, meslek ile üretimi ise zaten daha çok zaman alacaktır.
Her mesleğe hak ettiği ölçüde düzenleme getirilecek. Eğer meslek harcanan efora göre çok şey veriyorsa düşürülür, az veriyorsa arttırılır. Bunu zamanla dengeleyeceğiz. Bazı mesleklerde çok daha uzun süreler sonrasında daha iyi kazançlar elde ederken bazılarında ise daha kısa vadede daha düşük kazançlar elde edebilirsiniz.
Benim mesleklerle uğraşmak isteyenlere önerim; çok vakit ayırabilecek oyuncular yani bu işe kendisini adayacaklar uzun vadeli mesleklere yönelsinler, az vakit ayıracaklar yani hem oyunun diğer alanlarında vakit geçireyim hem de sıkıldıkça mesleklerle uğraşayım diyenler kısa vadeli mesleklere yönelsinler.

Justice

Yönetici
Game Designer
Meslekler arasındaki denge önemli, bu dengeyi zaman içerisinde gözlemleyip ihtiyaca göre meslekleri kolaylaştıracağız, zorlaştıracağız veya ödüllendireceğiz.

Archantos

Üye
Maalesef şu an görünüşte fark yok ama renk olarak ufak değişiklikler yapılabilir üretilen zırhlarda.
Elite üstü zırhlar bir üst yama ile birlikte droplara eklenecektir, meslek ile üretimi ise zaten daha çok zaman alacaktır.
Her mesleğe hak ettiği ölçüde düzenleme getirilecek. Eğer meslek harcanan efora göre çok şey veriyorsa düşürülür, az veriyorsa arttırılır. Bunu zamanla dengeleyeceğiz. Bazı mesleklerde çok daha uzun süreler sonrasında daha iyi kazançlar elde ederken bazılarında ise daha kısa vadede daha düşük kazançlar elde edebilirsiniz.
Benim mesleklerle uğraşmak isteyenlere önerim; çok vakit ayırabilecek oyuncular yani bu işe kendisini adayacaklar uzun vadeli mesleklere yönelsinler, az vakit ayıracaklar yani hem oyunun diğer alanlarında vakit geçireyim hem de sıkıldıkça mesleklerle uğraşayım diyenler kısa vadeli mesleklere yönelsinler.
Merhabalar

Elite üstü zırhlar moblara drop olarak mı eklenecek yoksa kutular , bosslar , zindan droplarına mı eklenecek sadece acaba? Bunun bilgisini şuanda veremiyorsanız eğer en azından gelecek güncellemede bunu ayrıntılı belirtirseniz çok güzel olur. Birde set bonusu mevcut olacak mı Elite üstü zırhlarda?

Rica olarak meslekler ile ilgili yayında silah karşılaştırmasını yaptığınız bir resim mevcuttu o görseli de buraya ekler misiniz?

Teşekkürler
İyi Çalışmalar

Justice

Yönetici
Game Designer
Merhabalar

Elite üstü zırhlar moblara drop olarak mı eklenecek yoksa kutular , bosslar , zindan droplarına mı eklenecek sadece acaba? Bunun bilgisini şuanda veremiyorsanız eğer en azından gelecek güncellemede bunu ayrıntılı belirtirseniz çok güzel olur. Birde set bonusu mevcut olacak mı Elite üstü zırhlarda?

Rica olarak meslekler ile ilgili yayında silah karşılaştırmasını yaptığınız bir resim mevcuttu o görseli de buraya ekler misiniz?

Teşekkürler
İyi Çalışmalar

İlk aşamada droplara eklenecek, bazı değerli sandıklara da eklenecek ama hemen mi eklenir bilmiyorum. Drop zırhlarda set bonusu bulunmuyor.

Yakında tüm silahları görebileceğiniz bir görsel hazırlarım, bunu silahlarda düzenleme yapıldıktan sonra yapmam ise daha iyi olur bence. O düzenlemeyi de bir üst level yaması gelene kadar yaparız muhtemelen, en kötü aynı anda gelir.

DraeThyN

Üye
Yani bir firma gelecek çalışmaları hakkında bilgi vermesin mi? Ben bu mesajın mantığını anlayamadım. Söylenen her şey zamanla oyuna ekleniyor, sizin biraz daha sabırla bu eklentileri beklemeniz gerekiyor zira oyunun erken erişimini oynuyorsunuz.
Bence crafttan. ROW Asistannttan veya 70 CAP falan filandan çok daha büyük bir sorun var oda GÜVEN sorunu.
1- Öncelik testler her seferinde bitti demenize rağmen veriler işlendi demenize rağmen şunlara bunlara rağmen yine yine ve yineee craft büyük ihtimalle haftaya demişsiniz discordda. Her konuya %99 deniliyor ama nedense hep o %1'lik ihtimal gerçekleşiyor. Ben o %1'lik nedeni çok merak ediyorum şahsen.
2- Mükemmel Ağustos ayı olacaktı. Ne zaman olacak 31 Ağustos 23:59'da olunca Mükemmel Ağustos ayı olmaz o. K. bakmayın ama benim güvenimin artık tamamen yıkıldığı bir ay oldu.
3- Bazen yayında başka discord da başka forumda başka sözler dönüyor. Kimi dinleyeceğiz kime güveneceğiz?

Güven yapması zor yıkması kolaydır. Başta size gerçekten çok güvendim. Ama şu an bir çok oyuncunun da hissettiği gibi güvenimiz harabeye dönmüş durumda. İşin kötü kısmı da bu ilmek ilmek işlediğiniz bu güveni, daha çok zamanında tutmadığınız sözlerle kaybettiniz. İyi forumlar.

Justice

Yönetici
Game Designer
Bence crafttan. ROW Asistannttan veya 70 CAP falan filandan çok daha büyük bir sorun var oda GÜVEN sorunu.
1- Öncelik testler her seferinde bitti demenize rağmen veriler işlendi demenize rağmen şunlara bunlara rağmen yine yine ve yineee craft büyük ihtimalle haftaya demişsiniz discordda. Her konuya %99 deniliyor ama nedense hep o %1'lik ihtimal gerçekleşiyor. Ben o %1'lik nedeni çok merak ediyorum şahsen.
2- Mükemmel Ağustos ayı olacaktı. Ne zaman olacak 31 Ağustos 23:59'da olunca Mükemmel Ağustos ayı olmaz o. K. bakmayın ama benim güvenimin artık tamamen yıkıldığı bir ay oldu.
3- Bazen yayında başka discord da başka forumda başka sözler dönüyor. Kimi dinleyeceğiz kime güveneceğiz?

Güven yapması zor yıkması kolaydır. Başta size gerçekten çok güvendim. Ama şu an bir çok oyuncunun da hissettiği gibi güvenimiz harabeye dönmüş durumda. İşin kötü kısmı da bu ilmek ilmek işlediğiniz bu güveni, daha çok zamanında tutmadığınız sözlerle kaybettiniz. İyi forumlar.

Merhaba,

Ekipte herkes iyi niyetle elinden geleni yapıyor. Elinden geldiğince de kısa sürede ama iyi de bir şekilde işleri teslim etmeye çalışıyor. Ama işlerin çoğu hep birden fazla kişinin farklı çalışmalarına bağlı oluyor ve her alanda farklı aksaklıklar veya gecikmeler yaşanabiliyor. Verilen tarihler iyimser tarihler olabilir, bunlar bazen tutabilir bazen sarkabilir ama ne dersek diyelim her zaman gecikme veya aksama ihtimali var maalesef. Oyun yapısından dolayı bunu net söylemek zor. Ay bitmeden birkaç şey gelebilir.

Sevgiler

RickSancheZz

Üye
Merhaba,

Ekipte herkes iyi niyetle elinden geleni yapıyor. Elinden geldiğince de kısa sürede ama iyi de bir şekilde işleri teslim etmeye çalışıyor. Ama işlerin çoğu hep birden fazla kişinin farklı çalışmalarına bağlı oluyor ve her alanda farklı aksaklıklar veya gecikmeler yaşanabiliyor. Verilen tarihler iyimser tarihler olabilir, bunlar bazen tutabilir bazen sarkabilir ama ne dersek diyelim her zaman gecikme veya aksama ihtimali var maalesef. Oyun yapısından dolayı bunu net söylemek zor. Ay bitmeden birkaç şey gelebilir.

Sevgiler
bekleyecez reis yapcak bişey yok, oyuncular craft konusunda heyecanlı tüm çalışma arkadaşlarınız bunu göz önünde bulundurarak süreci hızlandırır diye düşünüyorum sevgiler saygılar

glaurung

Üye
Crafla ilgili düşüncelerimi belirteyim;

1) Mageler için MANA ÇEKEN stuff eksikliği vardır bunun eksikliğinin tamamlanması gerekiyor.

2) Craftlı üretimin dallanarak çeşitlendirilmesi gerekmektedir, geliştiriciler piyasa rekabetine çok fazla takılmışlar, haklılar ama bunun çözümü iteme farklı bonuslar sağlamaktır. Kimse PK atarken +GOLD veya +Crafting Bonus aramıyor, bu bonuslarla piyasada denge bozulmaz kimsenin de item seti değer kaybına uğramaz.
2a- Setler mutlaka en az +5'ten itibaren set bonusu sağlamalı.
2b- Set bonuslarına %1 de olsa +gold +exp vb. ırk avantajı sağlamayacak özellikler eklenmeli.
2c- Set bonuslarında seçme imkanı tanınmalı. +BP bonus istemeyen + crafting speed tercih edebilmeli, oyuncu zapt-u rapt altına alınmamalı.
2d - Oyunda SPEED/HIZ'nı job içi aynı olması bence temel dinamik bozukluğu, mutlaka +koşma hızı veren itemler yaratılmalı.
2e - Nadir de olsa değişik özellikler veren bonuslar gelmeli örneğin ; girdiği partinin gold bonusunu %1 arttıran, girdiği partiye +100 Hp veren, suyun içinde durduğunda manasını çok hızlı dolduran, damage yansıtan veya gelen damage'i manadan yakan, %5 ihtimal ile patlayarak etrafına 500 damage veren, karşıya verdiği damage ölçeğinde mana çeken veya yaratan vb.

3) Kaynaklar haritalarda kendine özgü yerlerde çıkabilir ancak kesinlikle belirli ürünler özel haritalarla sınırlandırılmamalı, taş toplayan bir oyuncu arada arkeoloji alanına denk gelebilmeli, hagardda toplayıcılık yapıyorsan"x" mesleğini toplayamazsın gibi bir sınırlandırma KESİNLİKLE GELMEMELİ.

4) Değerli ağaçlar çok kıymetsiz olmuş mutlaka clan kalelerinde yüksek miktarda istenmeli.

5) Balık + Resistans Pot + Craft Potu + Normal Pot + Diğer bufflar + SC'ler vs. çok fazla kafa karıştırıyor, bardaki simgeler çoğaldıkça çoğalıyor. PK çıkan adam 2.klavyeye birini daha oturtmak zorunda kalacak. Ya da VS öncesi 30 saniye karakterlere yükleme yapılacak. Bu iş kökten çözülmeli. Yani 1 tane resistans mega pot yapılır, 20 tane küçük pot kullanılarak. Oyuncu onu basar 1 saat dolaşır, bu şekilde daha mantıklı.

6) Goblin Techies karakteri mutlaka gelmelidir.

7) Klan kalesi yapımında belirtilen 15 bina türüne mutlaka 1 adet craft binası zorunluluğu getirilmelidir, ya da 1 slota sadece o craft binaları yapılabilmelidir, aksi taktirde clanların craftçıları, kendi craft klanlarını açarak toplulaşır ve tek merkezden kale fiyatlaması ile sadece büyük klanların altından kalkabileceği fiyatlamalara şahit oluruz. Bu konu önemli lütfen not edin. CRAFTÇILAR CLAN İÇİNDE KALMALI.

Teşekkürler.

Blue

Üye
Gece gündüz balık kasan arkadaşlar değil, gece gündüz balık kasan bilgisayarlar :)
Yanlışım varsa düzeltin ama sizin koyduğunuz bir sistem değil mi bu? Siz rpr gelsin veya süreli olsun dediniz de biz mi bu hale getirttik? Hadi her şeyi geçtim ne kadar sürüyor biliyor musun açıp baktın mı hiç? 2 ay bilgisayarını gece gündüz açık bırakıp balık kastırırsan anca 35 olur ya da olmaz. Havaya mı gitti bu elektrik bu zaman? Kalkmışsınız burda bana gece gündüz balık kasan bilgisayar :) diye laf çarpıyorsunuz.

Bazen yönetim ekibinin yorulduğu zamanlar için hesaplarında poke tuttuğunu düşünüyorum. Zira şu entry 25 yaş üstü birinin atacağı bir entry olamaz.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt