REHBER Rise Online World (Erken Erişim) - Craft Sistemi ve Meslekler

morganlefay

Üye
@Justice Burhan bey selamlar, carpentry kısmındaki kömür craftının tekli vermesi bug ı ne zaman düzelir. Kömür blacksmith in dolaylı olarak weapon craftın hammaddesi. İlerleyemiyoruz öyle kaldık

Ek olarak şöyle de bir durum var.
Charcoal 2x görevi --> 2x oak timber istiyor ve 1x kömür veriyor
Charcoal 4x görevi --> 4x pine timber istiyor ve 1x kömür veriyor
Charcoal 6x görevi --> 6x aspen timber istiyor ve 1x kömür veriyor
Charcoal 8x görevi --> 8x birtch timber istiyor ve 1x kömür veriyor

Buradaki kömür sayıları 2x, 4x, 6x ve 8x şeklinde artsa bile görevlerin istediği timber miktarları doğru orantılı arttığı için birtch timber ın hiçbir avantajı kalmıyor.
Görevde 8x oak timber ımız varsa yine 8x kömür alabiliyoruz, 8x birtch istediği için bize verecek kömür x8 olunca yine 1 timber a 1 kömür almış olacaz.

Olması gereken yapı şu şekilde olması gerekiyor muhtemelen.
Charcoal 2x görevi --> 1x oak timber istiyor ve 2x kömür veriyor
Charcoal 4x görevi --> 1x pine timber istiyor ve 4x kömür veriyor
Charcoal 6x görevi --> 1x aspen timber istiyor ve 6x kömür veriyor
Charcoal 8x görevi --> 1x birtch timber istiyor ve 8x kömür veriyor

Son düzenleme:

Justice

Yönetici
Game Designer
@Justice Burhan bey selamlar, carpentry kısmındaki kömür craftının tekli vermesi bug ı ne zaman düzelir. Kömür blacksmith in dolaylı olarak weapon craftın hammaddesi. İlerleyemiyoruz öyle kaldık

Ek olarak şöyle de bir durum var.
Charcoal 2x görevi --> 2x oak timber istiyor ve 1x kömür veriyor
Charcoal 4x görevi --> 4x pine timber istiyor ve 1x kömür veriyor
Charcoal 6x görevi --> 6x aspen timber istiyor ve 1x kömür veriyor
Charcoal 8x görevi --> 8x birtch timber istiyor ve 1x kömür veriyor

Buradaki kömür sayıları 2x, 4x, 6x ve 8x şeklinde artsa bile görevlerin istediği timber miktarları doğru orantılı arttığı için birtch timber ın hiçbir avantajı kalmıyor.
Görevde 8x oak timber ımız varsa yine 8x kömür alabiliyoruz, 8x birtch istediği için bize verecek kömür x8 olunca yine 1 timber a 1 kömür almış olacaz.

Olması gereken yapı şu şekilde olması gerekiyor muhtemelen.
Charcoal 2x görevi --> 1x oak timber istiyor ve 2x kömür veriyor
Charcoal 4x görevi --> 1x pine timber istiyor ve 4x kömür veriyor
Charcoal 6x görevi --> 1x aspen timber istiyor ve 6x kömür veriyor
Charcoal 8x görevi --> 1x birtch timber istiyor ve 8x kömür veriyor

Merhaba,

Konu hakkında ben de raporlama yaptım. İlk yamada düzenleme yapılacak. Şu an için rehberde belirttiğimden farklı miktarda materyal isteyen odun kömürü üretimini yapmamanızı öneririm.

Sevgiler

Zasa

Üye
Merhaba,

Konu hakkında ben de raporlama yaptım. İlk yamada düzenleme yapılacak. Şu an için rehberde belirttiğimden farklı miktarda materyal isteyen odun kömürü üretimini yapmamanızı öneririm.

Sevgiler
bunun bir an önce düzelmesi çok iyi olur Burhan bey, siz daha iyi bilirsiniz blacksmithsiz herhangi bir craftı yapmak imkansız

BECOMEaGOD

Üye
@Justice
Kusura bakmayın ama yani bu saçmalık 30.08.2022 22:00 'dan 31.08.2022 11:00 saatine kadar 20.000 adet Oak Wood craftladım ve bu craftı Oak Timber çevirdim çevirdiğim Oak Timberlarıda Chaorcoal Çevirdim ve diyorsunuzki karşılığında aldığınız kömür bozuk 2 şer adet olarak almanız gerekiyordu fakat bir adet alıyoruz burdan gelen kömür sayısıda az olduguğu için blacksmithing mesleğinide %75 olarak daha az ilerlettim genel olarak %70 zarara uğruyorum aylarca kurgulanmıs çıkması için hazırlanmış bir pacth in bu kadar basit bir hatayla bizim emeğinin vaktinin boşa gitmesi doğru mu ?

Almamız gereken ama eksik olarak aldığımız üzerimize gelmeyen craft malzemeleri ne olacak ?

Oak timber normalde 1 istemesi lazımken 2 istiyor karşılıgında 2 vermesi gerekirken 1 veriyor harika bir hata.

craftttttttttttttttt.png

kömürrrrrrrr.png

Zasa

Üye
@Justice
Kusura bakmayın ama yani bu saçmalık 30.08.2022 22:00 'dan 31.08.2022 11:00 saatine kadar 20.000 adet Oak Wood craftladım ve bu craftı Oak Timber çevirdim çevirdiğim Oak Timberlarıda Chaorcoal Çevirdim ve diyorsunuzki karşılığında aldığınız kömür bozuk 2 şer adet olarak almanız gerekiyordu fakat bir adet alıyoruz burdan gelen kömür sayısıda az olduguğu için blacksmithing mesleğinide %75 olarak daha az ilerlettim genel olarak %70 zarara uğruyorum aylarca kurgulanmıs çıkması için hazırlanmış bir pacth in bu kadar basit bir hatayla bizim emeğinin vaktinin boşa gitmesi doğru mu ?

Almamız gereken ama eksik olarak aldığımız üzerimize gelmeyen craft malzemeleri ne olacak ?

Oak timber normalde 1 istemesi lazımken 2 istiyor karşılıgında 2 vermesi gerekirken 1 veriyor harika bir hata.

Ekli dosyayı görüntüle 9014

Ekli dosyayı görüntüle 9013
@Justice Burhan beyın bir şekilde bu mağduriyeti gidereceğinden eminim, kolay birşey olmadıgının farkındayız ama 20.000 ağaçda bizim belki yüzlerce saat farmımız

Justice

Yönetici
Game Designer
@Justice

Ekli dosyayı görüntüle 9014

Ekli dosyayı görüntüle 9013

Merhaba,

Charcoal üretmiş her oyuncudan nick alıp ellerindeki adetlere bakacağım ve 1-2 adet üstündeki her oyuncuya elinde olması gereken odun kömürünün bir şekilde aktarılmasını sağlayacağım. Kimsenin mağdur olmasını istemeyiz, siz yeter ki bu aşamada sabırla bekleyin ve bize gereken bildirimi sağlayın.

Sevgiler

BECOMEaGOD

Üye
Merhaba,

Charcoal üretmiş her oyuncudan nick alıp ellerindeki adetlere bakacağım ve 1-2 adet üstündeki her oyuncuya elinde olması gereken odun kömürünün bir şekilde aktarılmasını sağlayacağım. Kimsenin mağdur olmasını istemeyiz, siz yeter ki bu aşamada sabırla bekleyin ve bize gereken bildirimi sağlayın.

Sevgiler
Sanırım zaten tüm karakterlerin loglarını inceleyip görebiliyorsunuz umarım söylediğiniz gibi bir sonuçla karşılaşırız ciddi anlamda güzel bir karar alarak zor yapmıssınız craft ve meslekleri ilerletme durumunu , bu yüzden böyle bir kayıp sıkıntı yaratacaktı bana ilgi ve alakanız için teşekkürler ..

Justice

Yönetici
Game Designer
Sanırım zaten tüm karakterlerin loglarını inceleyip görebiliyorsunuz umarım söylediğiniz gibi bir sonuçla karşılaşırız ciddi anlamda güzel bir karar alarak zor yapmıssınız craft ve meslekleri ilerletme durumunu , bu yüzden böyle bir kayıp sıkıntı yaratacaktı bana ilgi ve alakanız için teşekkürler ..

Rica ederim. Yarın akşam bir soru cevap yayını yapacağız. Sorularınızı ve bildirimlerinizi iletebilirsiniz.

Anthelior

Üye
@Justice Burhan bey selamlar. Craft penceresinde Weapon Smithing'in adı Weapon Crafting olarak geçiyor. Tam olarak hangisi doğru acaba?

BECOMEaGOD

Üye
@Justice Bu Archaeology mesleğinin 4 lvl kazı alanları mevcut değil bunlar eklenecek mi yoksa max lvl 3 olarak mı kalacak kazı alanları

Zasa

Üye
@Justice Burhan bey merhaba, tüm mapleri incelediğimde hiçbir mapte lvl 4 kazı alanı bulunmuyor, bunu bilinçli olarak mı eklemediniz? ne zaman eklenecek, uzun bir süre gelmeyecekse lütfen bilgilendirme yapar mısınız? Çok zor elde edilen bir meslek zaten ona göre haftalarımızı boşa harcamayalım bizde, ufak tefek sorunlar dışından herşey mükemmel teşekkür ederiz, bu sorunla ilgilide geri dönüşlerinizi bekliyoruz

Satresin

Üye
@Justice Burhan bey merhabalar, Tailoring mesleğine yöneldim lakin şöyle bir sıkıntı mevcut, üretilen eşyalar mevcut npc'de satılanla aynı isimdeler. Üretim kısmında (crafted) şeklinde yazıyor ama üretince standart isim olarak gözüküyor, pazarda hangi itemin +8 inin bonus vereceğini nasıl anlıyacağız?

Satresin

Üye
2. sıkıntı Leatherworking mesleğinde; [Lv1] Priest Plate Gauntlets (crafted) üretmek için "Tanned Leather (Bear)" istiyor, ama onu açmak için Leatherworking Lv30 yapmak lazım :)

Rhae

Üye
Merhaba,

Sevgiler
Destek bileti oluşturup sayısına kadar belirttim eksik odun kömürü miktarını dönüşlerinizi bekliyorum.

Anthelior

Üye
Imperial setin Elite setler gibi craft olmayan versiyonu da olacak mı acaba?

RickSancheZz

Üye
2. sıkıntı Leatherworking mesleğinde; [Lv1] Priest Plate Gauntlets (crafted) üretmek için "Tanned Leather (Bear)" istiyor, ama onu açmak için Leatherworking Lv30 yapmak lazım :)

Bu konuda dün bilet oluşturdum, herhangi bir hata yok şeklinde dönüş aldım.

Wildbaba

Üye
Atıl durumdaki craft materyalleri dönüştürme npcsi niye gelmiyor bir npc koyucaksnz altı üstü geri kalıyoruzzzzz

ankaralieren

Üye
@Justice Merhaba Burhan Bey, Blacksmitingde 20 levele gelmiş bulunmaktayım fakat 20 den 30 a kasmak için 100.000 adet titanyum ore gerekiyor deniliyor. Şimdi ben bir titanyum mine dan 4 adet ore aldığıma göre 25.000 maden kesmem gerekiyor bu biraz absürt olmamış mı ?

Elde edilen orelerin sayısını arttırmayı düşünmüyor musunuz? (Bence 8 adet elde etmek insanları toplayıcılığa yönlendirebilir.)

Başka bir konu hagard da birch tree buluyorum içinden 6 adet materyal düşüyor bunların genellikle yarısı aarvad leaf oluyor bunların yan ürün olarak arada düşmesi gerekmiyor mu ? ( Yani 6 adet birch wood elde edilmeli yan ürün olarak da 3-4 adet aarvad leaf)

Son olarak da haritalarda materyaller mobların içinde çıkıyor ve toplamak için dakikalarca sinir krizine giriyoruz mob vurmasın diye dua ediyoruz. Buna bir düzenleme gelecek mi?

İlginiz için şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar. @Justice

Justice

Yönetici
Game Designer
@Justice Burhan bey merhabalar, Tailoring mesleğine yöneldim lakin şöyle bir sıkıntı mevcut, üretilen eşyalar mevcut npc'de satılanla aynı isimdeler. Üretim kısmında (crafted) şeklinde yazıyor ama üretince standart isim olarak gözüküyor, pazarda hangi itemin +8 inin bonus vereceğini nasıl anlıyacağız?

Üretilen eşyaların ikonlarında hata bulunuyor sanırım, giderilecek.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt