DUYURU Sunucu Bakımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

furucu

Üye
Bu ne ya 1 günümüz gitti . bakım dediğin gece 1 saat olur. cok oyuncu kaybediyoruz. acilen önlem alınsın

CasuaLHunteR

Üye
Çalışan ve hafta sonunu tüm zamanını oyun oynamaya ayıran tayfanın umarım azıcık olan umudu yok olmaz herkese iyi oyunlar :D

JaxSui

J
Hocam siz hiç rahatsız olmayın. Çayınızı için poğaçanızı yiyin. Şöyle açın camları bi havalandırın ofisi. Bi haberler bakın dünyada ne olmuş vs. Biz bekleriz oyun bekler.

İtibarx

Üye
Millet varya cildirmis. Yatin uyuyun bir gun de kardesim. Belli ki problem var. Adamlar sunucuyu bakima alip yatip sabah kahvaltidan sonra hadi acalim yeter demiyor ya. Ters giden biseyler varki acamiyorlar. Hele bide oyunu karalayanlar yok mu iste onlar varya zombi gitti rift geldi rift gitti solucan geldi oyununu yillarca sessizce oynayan sülük tayfa

EllaS

Üye
Yönetimdeki arkadaşların çalıştığını ve iyi niyetli olduğunu düşünüyorum ama insan psikolojisi açısından naçizane önerim; bu gibi durumları planlı yaparak 2-3 gün önceden oyunculara forum ve dc üzerinden bilgi vermeleridir. Hızlı aksiyon almaları gereken durumlar vakıf olursa ise bilgilendirme notlarını ona göre , örneğin ; '' Öngöremediğimiz ve anlık gelişen saldırılardan, kötüye kullanımdan ya da geçerli sebep her ne ise o belirtilerek, o anki kapalı kalma sürecinin zaruri olduğunun oyunculara aktarılmasıdır.
Belirli bir plan ve program dahilinde olmadığı sürece oyun ve sosyal hayatını beraber idare eden insanların oyundan soğuması olasıdır.
Tamamen kendi adıma söylüyorum cuma akşamı dışarıda plan varken, oyundaki planlar için dışarıyı iptal ettim. Beklenmedik bir bakım sonucu 20 dk sonra oyuna girme ümidiyle oyundan çıktım fakat herkesin bildiği gibi giremedim. Bakımın 2-4 saat arasına uzatıldığı bilgisi paylaşıldı. Bu zaman zarfında oyundan çıkmayan kişiler benim oyuna giremememe rağmen farm, pk, boss gibi bir çok konuda daha rahat ilerlediler. Velhasıl kelam 02:00 da açılmasını beklediğimiz oyunun sabah 8 de açılacağı 02:30-03:00 gibi öğrendik. Ayık kalmak için içilen onca kahvenin de etkisi ile 6 da saat 8 e alarm kurarak yattım fakat şuan ki durumda ortada. Kısacası hem dışarıdaki planlarımı iptal ettim, hem oyunda planladığım şeyleri gerçekleştiremedim hem de 2 saat uyku ile kalakaldım :) İlk başta yazdığım gibi yönetimin çalıştığını ve iyi niyetli olduğunu düşünüyorum o yüzden yazdıklarımı suçlama gözü ile değil yapıcı eleştiri olarak düşünmenizi temenni ediyorum. Planlı ve programlı ilerlemek hem siz hem de oyuncular için çok daha sağlıklı olacaktır. Kolaylıklar dilerim.
DS: Yazım hatası, devrik cümle vs varsa şimdiden affola malum yarım gözle yazıyorum :)

civili

Üye
Bu olayı daha önce başka bir mmo da yaşadığımı hatırlıyorum. Yama beklerken yamanın gecikmesi sonra tekrar gecikmesi ve bunun diğer yamalarda da tekrar etmesi gibi.
4 ay önce full çeken serverlarının şimdi sinek avladığını canlı kanlı görmüş oldum. O kadar belliydi ki bu hale geleceği bu oyunun dediğimi hatırlıyorum. Şuan bilgisayarımda yüklü bile değil.

İllaki problemlerle karşılaşılacaktır fakat bu sürecin ve sonrasının iyi yönetilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu gibi durumlardan ders çıkarılmasının geliştirici ekibe profesyonellik katacağına inanıyorum. Uzun soluklu bir mmo geçmişim olmamasına rağmen mmo oyuncusunun hata kabul etmediğini düşünüyorum.

Umarım sonrası için daha özverili bir çalışma gerçekleştirilir ve bu çalışmalar standartlaştırılır.

BlackSabahat

Üye
Web sitesinin kapanması da oyun ile mi ilgili yoksa hesaplarda, database de mi bir sıkıntı var bilinmiyor.
Güncellemeler önceden duyurulmuyor, rastgele yapılıyor.
Bir hata olduğu zaman onu çözünce başka hatalar olabilir, insanlık hali her şey olabilir.

Beni ve birçok oyuncuyu üzen nokta bazı şeylerin gelişigüzel yapılması.
Oyun yeni olduğu için 2 gün bakım olsa da bekleriz, 1 hafta da olsa bekleriz ancak lütfen bizleri gereksiz beklentiye sokmayın. Şu saatte diyorsanız o saatte açın ya da saat vermeyin.
Verdiğiniz saate göre plan yapan insanlar var. 10 dakika sonra işe gideceğim. Gitmeden dungeon girerim diyerek 1 saat erken uyandım ve hala kapalı. 1 saat daha mışıl mışıl uyurdum :)
Net değilse lütfen saat vermeyin aksi taktirde açıklamalarınıza ve ekibinize itibarımız kalmayacak. Bunu bizim kadar yapımcı ekip de istemez.
65 lvl'im şu an sadece grup ve solo dungeonları yapıyorum. Bunun sebebi habersiz kanalların kapanması ve karakterlerin askıda kalması, haddar'da 2. serverin kapanması sonucu karakterin askıda kalması ve son 20 - 30 dakikada kasılan exp vs'nin geri sarması gibi şeylerin oyunu keyif almaktan çıkartıp eziyete çevirmesi. Teknik detayları sabırla bekliyoruz.
3 ay sonra oturur, 1 sene sonra oturur sorun değil ancak verilen saatlere uyulmaması, defalarca erteleme gibi şeyler insanı oyundan soğutuyor.
Naçiz tavsiyem kesinleşmeden net zaman verilmesinden kaçınılması ve patch olsun veya olmasın her hafta haftaiçi bir sabah düzenli olarak bakımların yapılması.
Umarım birimler arası iletişim problemlerinizi en kısa sürede çözersiniz.

GençAtsız

Üye
Exp Event gelir mesaide yakalanırım haftalık iznimde oyun bakıma alınır hayattaki şansım işte :( bu işlerden çok anlamam ama neden oyun test sunucusunu ayrı bi launcher de yapmazki ? umarım bundan sonraki güncellemeler bu şekilde uzamaz sonuç olarak oyun çok yeni yama notlarını gerçekten çok merak ediyorum.

lacilove

Üye
Tepkiler bana biraz abartı geldi. Kim böyle olsun ister ki? Söz veriyorsunuz ancak elinizde olmayan sebeplerden ötürü tutamıyorsunuz. İnsanın üzerinde bu mahcubiyet duygusu varken bir de kitleden linç yemek üzücü olsa gerek.

Hepimiz sorunların farkındayız ve bundan şikayet ediyoruz. (lag, donma, optimizasyon, action house VS.) bir kaç saatte düzeltilmesi zor problemler gibi. Normalde oyun yönetimine tüm şikayetlerin söylenmesi taraftarıyım çünkü şuan bizden geri bildirim topluyorlar ama iyileştirme için oyunun kapanması konusunda başta da söylediğim gibi tepkiler bana biraz abartılı geldi

risetnl

Üye
ar

Arkadaşlar biraz sabredin kimse durduk yere saatlerce hatta günlerce para kazanacağı sistemi kapatmaz ; demek ki bir problem var çözülemeyen zaten exp event premium 1 gün veriyorlar, daha onları okumadan binlerce kişi yönetim oyun bakım yazıyor, zaten kısıtlı imkan ile yapılmış bir oyun biraz destek olalım anlayış lütfen.

skaebneN

Üye
Exp etkinliği çözüm değil ki. Normal olarak gidip slotlarda kastığımız EXP'i Eventte slot yetersizliğinden ve aşırı lagtan dolayı kasamıyoruz. İnsanlar bir birine KS atmaya başlıyor.

Pr0life

Üye
Bu olayı daha önce başka bir mmo da yaşadığımı hatırlıyorum. Yama beklerken yamanın gecikmesi sonra tekrar gecikmesi ve bunun diğer yamalarda da tekrar etmesi gibi.
4 ay önce full çeken serverlarının şimdi sinek avladığını canlı kanlı görmüş oldum. O kadar belliydi ki bu hale geleceği bu oyunun dediğimi hatırlıyorum. Şuan bilgisayarımda yüklü bile değil.

İllaki problemlerle karşılaşılacaktır fakat bu sürecin ve sonrasının iyi yönetilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu gibi durumlardan ders çıkarılmasının geliştirici ekibe profesyonellik katacağına inanıyorum. Uzun soluklu bir mmo geçmişim olmamasına rağmen mmo oyuncusunun hata kabul etmediğini düşünüyorum.

Umarım sonrası için daha özverili bir çalışma gerçekleştirilir ve bu çalışmalar standartlaştırılır.

Yaşandı. Hem de en kralı yaşandı. 1 hafta mı 2 hafta mı ne kapalı kaldığı dönemler oldu malum oyunun.

cnktrms

Üye
Güzel bir rollback geliyor sonra üzülmeyin şimdiden söylüyorum

Alkoer

Üye
Sunucu kapasitesi arttırılacak denildi o yüzden gecikmede sıkıntı yok.

Umarım artık lagsız ve zindana rahat girebilecek kapasitede sunucularımız olur beklemeye değer

Gensuke

Üye
daha önce oynadığım başka 2 oyundan 1 tanesi 1 ay diğeri 2-3 ay ddos saldırıları sebebiyle kapalı kalmıştı heralde bu oyunda aynısı yaşansa oyuncular rise yönetiminin ofisini basarlar :D

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Sunucu ve bakım güncellemesi devam etmektedir, oyun sunucuları tahmini olarak 13:00 'da açılmasını ön görüyoruz.
Sizleri beklettiğimiz için özür dileriz.
Erken erişim sürecinde olduğumuzu ve oyunumuzun halen geliştirilmeye devam ettiğini tekrardan hatırlatmak isteriz.
* Telafi olarak Premium süreleri 1 gün uzatılmıştır.
Oyun açıldıktan sonra EXP etkinliği başlayacaktır.

Anlayış ve sabrınız için teşekkür ederiz.

Hypnotica

Üye
Bizim insanımız Neden bu kadar sabırsız. anlamıyorum ki . arkadaşım adamlar oyunu geliştiriyor. oyuna giremiyorsan kapat pc ni git dışarı çık gez toz bu kadar oyun müptelası olmayın sanki öyle bir yorumlar var ki rise online olmasa yaşayamıyacak gibi gösteriyor kendini .. bekleyin 2 gün sonra açılsın 3 gün sonra açılsın ne fark eder. yeterki oyunda geliştirme olsun ....!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt