Toplayıcılık Levellerinin Sıfırlanma Önerisi Hakkında Düşüncelerimiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CanavarHun

Üye
toplayıcılık lwlim 0 hiç ilgilenmedim ama kasan bir sürü arkadas var 0 lanırsa bir dünya emek çöpe gidicek bence çok saçma videodaki arkadasa katılıyorum umarım 0lanma gibi bir şey olmaz

• Beğen
Tepkiler: Ogi

bradypodidae

Üye
Hocam evet toplamacılığın zorlaşması konusunda sana hak veriyorum. Senin gibi olaya bakan insanlar olduğu sürece ben aksi ya da ters ya da objektif olmayan yorumlar yapmam. Hakkı olan insanın hakkının korunmasından tarafım zaten imzamda da bu açık şekilde görülebiliyor. 0'dan başlayan için toplamacılık epey zor olacak, önceden toplayan insanlar bayağı kar elde etmiş olacak. Belki zor toplandığı için toplanabilen itemlerin değerleri de artacak bu konuda da 0'dan başlayanlar aslında -2'den başlayacaklar. Bu konuda suç ne senin, ne benim. Ben XP kasmak istemedim çünkü MMORPG'lerde crafting işini yapmayı seviyorum çünkü başka biriyle konuşmaya dalaşmaya girmiyorum. Kafam rahat. Ne partiden atıldın ne koxp'cu var slotta ne parti yok, bunların sorununu yaşamak istemediğim içim başlangıçtan ben Crafting ve Gathering odaklı oynamaya karar verdim. Hem topladım, hem satın aldım. 20 GB'den fazla para yatırdım ve o paranın değer kaybetmesi ya da elimde olan itemlerin değer kaybetmesi ya da kazanması, benim yakındığım konu değildir. Giden gider ben bunun riskiyle bunu yaptım ve bu beni ilgilendirir.

Dediğin gibi 200-300 bin hammaddesi olan insanlar var. Buna ben de dahilim. Fakat sen o süreçte level kastın para kastın item kastın char kastın. Ben sadece toplamacılık kastım full afk bıraktım balıkçılık kastım. Ha baştan bu zorluk ayarlanmış olsaydı hiç zoruma gitmezdi. Hatta bunun 3 katı olsa da takılmazdım çünkü Lost Ark'da BDO'da da böyle bu sistem 1 yıl sürer top 10'e yerleşmen için globalde. O nedenle zorluğun olması benim için güzel bir şey canı sıkılan girip piyasayı alt üst etmeye çalışamaz. Fakat dediğin gibi bunun ortadan itibaren yapılması haksızlığa yol açıyor. Bunun çözümü de sıfırlanma olamaz çünkü sıfırlanırsa zaten materyal kasmış olan insan bir anda level alamasa bile toplama levelini tekrar kasıp elindeki materyallerle level kasar.

Ya hocam hani artık buna bir çözüm kolay kolay sunamazlar. Ancak resetlerler tüm datayı ancak öyle çözülür. O da oyunu bitirir zaten yapılmayacağı için eldekiyle yakına yakına idare edeceğiz.

Ayrıca hocam benim sadece balıkçılık rehberim değil çevrem de var. Sadece izlenme sayısını örnek verdim uzamasın diye konu. Daha net bilgiler daha paylaşamadığım bilgiler ve çevremdekileri göstermem en azından konunun bu kısmının kapanması için yeterli örnektir.
valla zoruma giden tarafı ne biliyor musun... farm dropları kötü olduğu için para da kasamadım :D sana göre tek artım 65 level olmak. ve çoğu kişi öyle çok abartı paralar kasamadı farm yaparak.Sadece şanslı olanlar uniq item düşürdü zindandan veya gidip tek başına bossdan aldı. Onun dışında herkesin durumu üç aşağı beş yukarı aynı.

LEvel kasmak da hala ilk gün nasılsa öyle, şu an başlasan 2-3 hafta içinde 65 olursun merak etme. Ama şu an toplamaya başlayan birisi 1 yıl sonra 30 level oluyor =) Sen bu sürelere normal diyorsun ama bana abartı geliyor. Yani hani crafttan gelen itemler çok çok üstün/ endgame itemleri olsa eyvallah diyeceğim ama zaten yayında da açıkladılar droplardan düşen itemlerden daha iyi olmayacak diye. (takı rehberinde de gördük zaten. Uniq bir iki takı var yapılabilen. Onlarında bir ikisi elle tutulur takılar. Gerisi öyle 1 sene uğraş verilmelik takılar değil) Yani ben mesleğe zaman harcayacağıma farm yapsam, boss kovalasam illa 1 sene sonra çok daha iyi itemlerle donaıtırım karakterimi diye umut ediyorum =)

bu arada 20 gb parayı nereden buldun da toplamaya yatırdın onu da çözemedim. Ayrı bir merak ettiğim konu da; 20 gb ile (ortalama 3k desek materyallerin pazar fiyatına) yaklaşık 700k materyal satın almış olman lazım. Kendim de topladım oyunun başından beri diyorsun. Hadi 200k da kendin topladın desek, yaklaşık olarak 900 k materyal mı var şimdi senin deponda?

greendaybeykoz

Üye
Ben herhangi bir tarih belirtmedim bugüne kadar, sadece geçenlerde "1 aydan önce açılmaz" demiştim. O da eğer erken açılması yönünde beklentisi olanlar varsa planlamasını buna göre yapsın diye belirttim.
Akşam yayını bekliyorum, craft sistemini geniş bir yelpazede yer verip planladıklarınızı anlatırsanız eğer bizde önümüzü görmüş oluruz.
Umuyorum ki , önümüze güzel planlanmış bir sistem getirir ve yaptıklarınızın buna değdiğine inanırız ve müteşekkir kalırız.
Solo oyuncular için bu konu çok önemli.
Yada en azından şahsım adına çok önemli.

Zbam

Üye
Aslında craftın max levelını 50 levela çıkarsanız ve 40 levela kadar eskisi gibi kolay 40tan 50 ye kadar yeni getirdiğiniz sistemle devam etse hiçbir sıkıntı olmaz sanki:D

toliconam53

Üye
Oyuna başladığım ilk günden beri her gelen güncelleştirme ile yeni oyuncuların önünün kapatıldığını düşünüyorum. Sadece knight oyuncuları ile bu çark dönmez. Çevremde mmorpg oynamak isteyen bir sürü arkadaşım var ama hiçbirine rise online tavsiye edemiyorum neden mi?
-Arkadaşlar oyunun başında 1 saatte 6 golden snake düşen harpylerden gelin 6 saatte 1 tane bile golden snake düşüremeyin diyemiyorum.
-Oyunun başında hızla kasılan craf sistemini gelin burda herkesten geri kalıcak şekilde kasın diyemiyorum.
-Oyunun başında çeşitli event ve etkinliklerle 50 saatte 65 level olan adamların aksine gelin 150 saatte 65 olun diyemiyorum.
-Oyunun başında yüksek olan + basma oranlarında +7 itemlerini hazırlamış olan kişilere karşı gelin +5 itemlerle kafa tutalım diyemiyorum.
-Oyunun başında z block olmadan saatlerce coin kasmış kişilere karşı gelin 10 dakikada bir pc başında hayatınızı çürütün diyemiyorum.
Yani kısacası oyunun başında başlayan oyunculara karşı hiçbir şekilde yeni başlayan oyuncuları savunamıyorum. Umarım yeni oyuncular içinde 1 günlük pet vermek yerine bu adaletsiz ortamın giderilmesi için çabalarsınız.

mrares

Üye
valla zoruma giden tarafı ne biliyor musun... farm dropları kötü olduğu için para da kasamadım :D sana göre tek artım 65 level olmak. ve çoğu kişi öyle çok abartı paralar kasamadı farm yaparak.Sadece şanslı olanlar uniq item düşürdü zindandan veya gidip tek başına bossdan aldı. Onun dışında herkesin durumu üç aşağı beş yukarı aynı.

LEvel kasmak da hala ilk gün nasılsa öyle, şu an başlasan 2-3 hafta içinde 65 olursun merak etme. Ama şu an toplamaya başlayan birisi 1 yıl sonra 30 level oluyor =) Sen bu sürelere normal diyorsun ama bana abartı geliyor. Yani hani crafttan gelen itemler çok çok üstün/ endgame itemleri olsa eyvallah diyeceğim ama zaten yayında da açıkladılar droplardan düşen itemlerden daha iyi olmayacak diye. (takı rehberinde de gördük zaten. Uniq bir iki takı var yapılabilen. Onlarında bir ikisi elle tutulur takılar. Gerisi öyle 1 sene uğraş verilmelik takılar değil) Yani ben mesleğe zaman harcayacağıma farm yapsam, boss kovalasam illa 1 sene sonra çok daha iyi itemlerle donaıtırım karakterimi diye umut ediyorum =)

bu arada 20 gb parayı nereden buldun da toplamaya yatırdın onu da çözemedim. Ayrı bir merak ettiğim konu da; 20 gb ile (ortalama 3k desek materyallerin pazar fiyatına) yaklaşık 700k materyal satın almış olman lazım. Kendim de topladım oyunun başından beri diyorsun. Hadi 200k da kendin topladın desek, yaklaşık olarak 900 k materyal mı var şimdi senin deponda?
Hocam ben sadece bu itemlere 20 gb yatırdım demedim, 20 gb kadar harcamam oldu alışım oldu vs oyun çıktığından beri ayrıca tek hesap değil o yüzden.

LEPSON

Üye
Benim anlamadığım eskisi gibi craft aktif olsa ekip bişeyleri geliştirdikce oyuna eklese olmuyormu

Tengrikut

Üye
yorum yazmak adına yorum yazdıkları o kadar net ortada ki komik geliyorlar.

Archaeology - Jewel Crafting" = hiç açılmadı
Blacksmithing - Leatherworking = Armor Smithing (Leatherworking hiç açılmadı,Blacksmithing bir kısım toplama )
Carpentry Blacksmithing = Weapon Smithing (bir kısım toplama)
Quarrying = bir kısım toplama son güncellemede getirildi
Skining = hiç açılmadı
Herbalism = hiç açılmadı

"Balıkcılık ve Aşcılık haricinde eşya oluşturulamadı"

@toliconam53 "Oyunun başında z block olmadan saatlerce coin kasmış kişilere karşı gelin 10 dakikada bir pc başında hayatınızı çürütün diyemiyorum." trolluk yapıyorsun bari düzgün yap :ROFLMAO::ROFLMAO:

Son düzenleme:

Justice

Yönetici
Game Designer
tamam erken erişim ama bu yapılan mantıksız güncellemeleri aklamaz. Zira şu yaptığınız son güncellemede toplamayı bu kadar zorlaştırmak akla izana uygun değil. Oyun yükleme ekranında "ekran başında çok durmak stres bozukluklarına yol açar" veya "ailenizle zaman geçirin" gibi güzel mesajlar var. Ama nedense güncellemeniz bu söylemlerinizin tam tersine insanların hayatsız gibi oyunda olmasını istercesine bir güncelleme oluyor. "maden matematiği" konu başlığında yazdım, bir daha kısaca yazayım; blacksmith ve carpentry mesleklerini eski haliyle bile günde 5 saat toplama yaparak (ki 5 saat bile aslında oyun için fazla bir süre) 70 günde ancak gerekli materyali topluyorsun. Buna bir de işleme süresini, armor smithing geliştirme süresini de eklersek sanırım 90 günü bulur (ki sadece 30 levele kadar gereken süre bu, sonrasını daha hesaplamadım) Yani şimdi sizce günde 5 saat toplama yaparak 3 ay süren bir şey size yeterli gelmedi mi de böyle bir güncelleme ile 4 kat zorlaştırdınız?

Oyun bu oyun... Yani öyle bir güncelleme getirdiniz ki, bir oyuncu günde 12 saat falan toplama yaparak 5-6 ayda anca bir armor smithing mesleğini geliştirebilecek.

Eski çağlarda insanlar zırh yapımını öğrenmek için bu kadar zaman harcamamıştır arkadaş. Amacınız nedir? =)

Yine de bir umut yeni patch ile bunu düzelteceğinizi düşünüyorum. Zira oyunda tek beklediğim şey bu craft güncellemesiydi. Yavaştan başlamıştım toplamaya. Ama bu şekilde olursa meslek kasmak, bununla da uğraşmam. Sanırım oyunu bırakır ve belki ileride daha derli toplu olarak başlatacağınız yeni serverinizde oynarım. Zira bu server deneme tahtası gibi olacağa benziyor =)
Merhaba,

Oyunda gathering ve crafting hız ve xp bonusları alabileceğiniz eşyalar bulunabilecek. Ek olarak rünler ile de crafting veya gathering setleri yapabileceksiniz. Tüm sorularınıza buradan tüm gün cevap veremiyorum. Eğer müsait olursanız akşam yayına katılırsanız sorularınızı iletebilirsiniz veya yayın kaydı alınırsa dinleyebilirsiniz.

Ogi

Üye
Merhaba,

Oyunda gathering ve crafting hız ve xp bonusları alabileceğiniz eşyalar bulunabilecek. Ek olarak rünler ile de crafting veya gathering setleri yapabileceksiniz. Tüm sorularınıza buradan tüm gün cevap veremiyorum. Eğer müsait olursanız akşam yayına katılırsanız sorularınızı iletebilirsiniz veya yayın kaydı alınırsa dinleyebilirsiniz.
Bu çok güzel bir haber (y)

DevilRai

Üye
Merhaba,

30 level bir craft için gerekli olan materyali toplama süresi ve adedi ile 1 level craft için gerekli olan materyali toplama ve adedi eşit olmaması gerekiyor.

Bu denge çok önemli

Justice

Yönetici
Game Designer
30 level bir craft için gerekli olan materyali toplama süresi ve adedi ile 1 level craft için gerekli olan materyali toplama ve adedi eşit olmaması gerekiyor.

Bu denge çok önemli
Eşit veya aynı değil. Yama tamamlanmadı. Lütfen artık yama tamamlanmadan ve yayın yapılmadan varsayımda bulunmayınız.

Aura

Üye
Craft yapan kitle oyunu bırakması bence çok büyük etken değil hatta neredeyse zero etken, bununla tehdit etmeyin insanları.

Bu zamana kadar yapılan emeğe saygım var sizin hiç bir suçunuz yok fakat oyun açıldığından beri craft yapanların %90'ı zaten oyun oynamak için oynamıyor satıp TL çeviren kişilersiniz.

Netice olarak yine sorun aslında oyun içi herşeyin TL olarak satılabiliyor olmasında ve bundan dolayı da sanki borsa piyasası gibi en ufak şeyler büyük sonuçlar doğurabiliyor.

bradypodidae

Üye
Craft yapan kitle oyunu bırakması bence çok büyük etken değil hatta neredeyse zero etken, bununla tehdit etmeyin insanları.

Bu zamana kadar yapılan emeğe saygım var sizin hiç bir suçunuz yok fakat oyun açıldığından beri craft yapanların %90'ı zaten oyun oynamak için oynamıyor satıp TL çeviren kişilersiniz.

Netice olarak yine sorun aslında oyun içi herşeyin TL olarak satılabiliyor olmasında ve bundan dolayı da sanki borsa piyasası gibi en ufak şeyler büyük sonuçlar doğurabiliyor.
yani bu konu başlığının konusu bu değil ama başlık altında böyle tehditler savuranlar gerçekten komik duruma düşürüyor kendini. Premium bile almayan kitle, oyunu bırakmakla tehdit ediyor :D Bıraksalar ne değişir? DeathValleyde ki PvP nin canlılığı mı azalır? veya exp kasılacak slotlar mı boşalır veya ne bileyim item piyasası mı yükselir? Verdiğiniz emeğe saygım var ama lütfen boş tehditler de savurmayın. Oyuna katkınız sıfır. Gitseniz de birşey değişmez oyun adına =)

feya

Üye
yani bu konu başlığının konusu bu değil ama başlık altında böyle tehditler savuranlar gerçekten komik duruma düşürüyor kendini. Premium bile almayan kitle, oyunu bırakmakla tehdit ediyor :D Bıraksalar ne değişir? DeathValleyde ki PvP nin canlılığı mı azalır? veya exp kasılacak slotlar mı boşalır veya ne bileyim item piyasası mı yükselir? Verdiğiniz emeğe saygım var ama lütfen boş tehditler de savurmayın. Oyuna katkınız sıfır. Gitseniz de birşey değişmez oyun adına =)
Graft yapanların katkısı var ve ya yok,sonuç olarak bu oyunun bi parçası değilmi. Katkısı yokta o yüzden mi sürekli provoke etmeye çalışıyon ,sen yapma o zaman graft işini ve oyununa devam et.Tabi charını bırakmışsın kospa,gelip burda milleti kışkırtmakla meşkülsün

bradypodidae

Üye
Graft yapanların katkısı var ve ya yok,sonuç olarak bu oyunun bi parçası değilmi. Katkısı yokta o yüzden mi sürekli provoke etmeye çalışıyon ,sen yapma o zaman graft işini ve oyununa devam et.Tabi charını bırakmışsın kospa,gelip burda milleti kışkırtmakla meşkülsün
ya herkes yazsın da sen yazma lütfen.. böyle dil bilgim olsa yazmaya utanırım. ne ingilizce terimleri biliyorsun, ne türkçe bilgin var. "kospa" ne ? "graft" ne? "meşkülsün" ne? burada toplamaya harcadığın zamanın onda birini türkçe öğrenmeye harcasan keşke...
ayrıca alakasız yorumlar yazıyorsun ... katkınız var diye mi provoke ediyorum? katkınız ne ki? katkınız olsa bile niye provoke edeyim? ne diyorsun kardeş anlamakta güçlük çekiyorum.

feya

Üye
ya herkes yazsın da sen yazma lütfen.. böyle dil bilgim olsa yazmaya utanırım. ne ingilizce terimleri biliyorsun, ne türkçe bilgin var. "kospa" ne ? "graft" ne? "meşkülsün" ne? burada toplamaya harcadığın zamanın onda birini türkçe öğrenmeye harcasan keşke...
ayrıca alakasız yorumlar yazıyorsun ... katkınız var diye mi provoke ediyorum? katkınız ne ki? katkınız olsa bile niye provoke edeyim? ne diyorsun kardeş anlamakta güçlük çekiyorum.
Hadi sen doğru malüm oyuna,senin işine gelmiyorsa burası

greendaybeykoz

Üye

Herkesi aynı keseye koymanız ve alaycı tavırlarınız hiç hoş değil.
Ayrıca şuan birşey değiştirmez lakin 6 ay sonrası için bunları söyleyemezsiniz.
MMORPG'türünden bahsediyorsak eğer birden çok kitleye hitap etmek zorundalar.
Sizler 2 ayda andgame e ulaşırken, bizler ise 6-9 ay sonrasında bu seviyelere yaklaşırız ve uzun vadede ulaşırız.
Herkesin doğduğu bir aile ve bu ailelerin eğitim seviyeleri, gelir durumu gibi şeyler var.
İnsanlara paranız yoksa oyunda oynamayın diyemezsiniz diyorsanız sizi "MALUM OYUNA ALALIM", oradan geldiğiniz ve oradaki kitleye alışık olduğunuz için burada paranızın sizlere verdiği gurur ile ahkam kesmeniz normal.

Aura

Üye
Herkesi aynı keseye koymanız ve alaycı tavırlarınız hiç hoş değil.
Ayrıca şuan birşey değiştirmez lakin 6 ay sonrası için bunları söyleyemezsiniz.
MMORPG'türünden bahsediyorsak eğer birden çok kitleye hitap etmek zorundalar.
Sizler 2 ayda andgame e ulaşırken, bizler ise 6-9 ay sonrasında bu seviyelere yaklaşırız ve uzun vadede ulaşırız.
Herkesin doğduğu bir aile ve bu ailelerin eğitim seviyeleri, gelir durumu gibi şeyler var.
İnsanlara paranız yoksa oyunda oynamayın diyemezsiniz diyorsanız sizi "MALUM OYUNA ALALIM", oradan geldiğiniz ve oradaki kitleye alışık olduğunuz için burada paranızın sizlere verdiği gurur ile ahkam kesmeniz normal.
Ben kimseyle alaycı konuşmadım aksine gerçekleri söyledim. Siz oyunu oyun olarak oynayabilirsiniz fakat dediğim gibi sizin gibi düşünen %10'u geçmez.

Kaç tanesi kendi karakterine İtem yapmak için yapmış çok merak ediyorum. Dediğim gibi amacım asla alaycı veya ahkam keser gibi konuşmak değildi ve beni bu şekilde alıntılaman üzdü.

O dediğiniz kitle yok bu oyunda maalesef olanda çok az, herkes baştan aşağıya oyundan keyif alma derdinde değil para kazanma derdinde muhabbetler bile böyle.

Konuşmamın sonunda da söyledim zaten bu kimsenin suçu değil diye, bu oyunu bu sistemle bir yerlere getirebileceğini sananlar dır diye.

Göreceksiniz lafıma gelecekler. Ben çok bilmiyorum ama tecrübe yi satın alamazsın yaşayarak alırsınız.

Bu şekilde sadece çok ufak bir kitle ile kalırsın neyse inanın eleştirmen tutmakta parayla da neyse :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt