5600 işlemci 1080ti ve Sonuç

TearFall

Üye
oyun işlemciye çok yükleniyor. öyle ki gpu dan çok cpu ya yükleniyor. normalde senin cpu günümüz düzgün çalışan bütün AAA oyunlar için gayet yeterli. 40 aldığın ortamlar tahminimce oyuncuların kalabalık olduğu pazar alanı gibi yerlerdir.
i7 10700k ve RTX2070 Tİ ile istediğin videoyu çekeyim hocam , takılmaktan donmaktan oyun oynanmıyor...

Bless Online oyununu alfada başlayarak officialde dahi çözülemeyen bu optimizasyon sorunu bitirmiştir,
(GTX 970 ile akan oyunda 1070 1080 lerde donuyordu sürekli !!!)

Bu yazıda burada dursun ki , Sorun çözülmez ise demiştim diyebileyim...

dekovil

Üye
i7 10700k ve RTX2070 Tİ ile istediğin videoyu çekeyim hocam , takılmaktan donmaktan oyun oynanmıyor...

Bless Online oyununu alfada başlayarak officialde dahi çözülemeyen bu optimizasyon sorunu bitirmiştir,

Son gelen bir microsoft update güncellemesi vardı onu kaldırınca düzeliyor demişti birisi. KB001331 Kaldırıp deneyin.

VirginDreams

Üye
Oyuna suç atmak mı? Twitch e girip LordBS ' adlı yayıncıya bakarmısın farm yapıyor şuan ve 8700K+1080ti var dostum aldığı fps 60-70-80 arası ? yap bakim mantıklı bir açıklama... ayrıca buna benzer 5 tane yayıncı gösterebilirim.

dekovil

Üye
Oyuna suç atmak mı? Twitch e girip LordBS ' adlı yayıncıya bakarmısın farm yapıyor şuan ve 8700K+1080ti var dostum aldığı fps 60-70-80 arası ? yap bakim mantıklı bir açıklama... ayrıca buna benzer 5 tane yayıncı gösterebilirim.
Hocam yayın yapıp 60-70-80 fps alıyorsa problem nerede? Akıcı oynanacak düzeyde mi? Evet. Alfada olan bir oyun için gayet normal. Oyuna suç atmaya gerek yok.

TearFall

Üye
Son gelen bir microsoft update güncellemesi vardı onu kaldırınca düzeliyor demişti birisi. KB001331 Kaldırıp deneyin.

Üstad Alfa 1.0 da aynı şeyi tecrübe ettim, Microsoft 2004 20H2 versiyonlardaki optimizasyon sorunu nedeniyle hala 1909 kullanıyorum,

İlave olarak belirtmek gerekirse Sistem Uzmanı ve Programcıyım, Yani denenebilecek alternatifleri çözüm adına atılabilecek adımları kontrol ettim,

Son bir haftadır bilgisayarımda Valhalla oynuyorum, Ondan öncede çok çeşitli oyunlar oynadım, Sorun benim sistemimden yada donanımımdan kaynaklanmıyor,

Bunu net olarak ifade etmek isterim,

Ayrıca 1060 bir kart ile yarın test edicem, Daha farklı sonuç alırsam burada paylaşacağım...

VirginDreams

Üye

Bless Online'ı dediğin gibi optimizasyon bitirdi ve çözemediler, rise ekibi unreal engine'da çok iddalı ve uzman olduklarını belirttiler işin kötü tarafı unreal'da yapılan mmorpg oyunu toplasan belki 2 veya 3 tür unreal için mmorpg oyunları önerilmiyor ve mmorpg oyunlarını unreal motoruyla yapan bütün firmalar alabora oldu umarım söyledikleri kadar iddalılardır...

TearFall

Üye
Bless Online'ı dediğin gibi optimizasyon bitirdi ve çözemediler, rise ekibi unreal engine'da çok iddalı ve uzman olduklarını belirttiler işin kötü tarafı unreal'da yapılan mmorpg oyunu toplasan belki 2 veya 3 tür unreal için mmorpg oyunları önerilmiyor ve mmorpg oyunlarını unreal motoruyla yapan bütün firmalar alabora oldu umarım söyledikleri kadar iddalılardır...

Unreal den ben de umutluydum , Fakat benzer sıkıntıları Ashes Of Creation da bile farkettim, Rise online kadar olmasada AOC da benzer optimizasyon sorunları bulunuyor, Umarım çözülür ve bu denli bir proje tozlu sayfalarda yer almaz ...

dekovil

Üye
Üstad Alfa 1.0 da aynı şeyi tecrübe ettim, Microsoft 2004 20H2 versiyonlardaki optimizasyon sorunu nedeniyle hala 1909 kullanıyorum,

İlave olarak belirtmek gerekirse Sistem Uzmanı ve Programcıyım, Yani denenebilecek alternatifleri çözüm adına atılabilecek adımları kontrol ettim,

Son bir haftadır bilgisayarımda Valhalla oynuyorum, Ondan öncede çok çeşitli oyunlar oynadım, Sorun benim sistemimden yada donanımımdan kaynaklanmıyor,

Bunu net olarak ifade etmek isterim,

Ayrıca 1060 bir kart ile yarın test edicem, Daha farklı sonuç alırsam burada paylaşacağım...
Hocam geçen ay iki arkadaşıma Cpu ve Gpu Amd ayrı ayrı RX 560 ve RX 550 sistem topladım. Windows 10 21H1'de oyunlarda 30 Fps'yi geçemiyordu RX 560. Siz düşünün. Ardından sizin yaptığınız gibi 1909'a geçirdim bilgisayarı ve vermesi gereken performansı verdi. Nvidia ile bir problem yaşamıyorum fakat Amd'de sürücülerin hala stabil olmadığını ve 21H1 ile sıkıntılı olduğunu tecrübe ettim. Oyunun optimizasyonu mükemmel demiyorum fakat alfa aşamasında normal geliyor bana bu durum. Oyun yapmak kolay değil hele hele bir mmorpg çıkartmak hiç kolay değil.

VirginDreams

Üye
Hocam yayın yapıp 60-70-80 fps alıyorsa problem nerede? Akıcı oynanacak düzeyde mi? Evet. Alfada olan bir oyun için gayet normal. Oyuna suç atmaya gerek yok.
abi şaka mı yapıyorsun ? adamlar slota çökmeye geldi 1 party fps 40 a kadar düştü bunu birde resmi açılışta düşün ? moradon kalabalığında düşün ? o fps sabit kalmıyor dostum malesef ki ayrıca 2 saat önceki verdiğim örneğide unutma adamın 20.000₺ sistemi var. 60-70 küfür resmen o sisteme bilgin olsun.

neferkar

Üye

dursun tabiki.
başka bir arkadaş ta 1650 super ve i5 4570 ile gayet rahat oynadığını söylüyor. tahminimce daha yapım aşamasında güncel kartların üst modelleri ile test etmediler gibime geliyor.
Bless Online'ı dediğin gibi optimizasyon bitirdi ve çözemediler, rise ekibi unreal engine'da çok iddalı ve uzman olduklarını belirttiler işin kötü tarafı unreal'da yapılan mmorpg oyunu toplasan belki 2 veya 3 tür unreal için mmorpg oyunları önerilmiyor ve mmorpg oyunlarını unreal motoruyla yapan bütün firmalar alabora oldu umarım söyledikleri kadar iddalılalardır
bu konu başlığının en önemli satırını yazdın bence

VirginDreams

Üye
dursun tabiki.
başka bir arkadaş ta 1650 super ve i5 4570 ile gayet rahat oynadığını söylüyor. tahminimce daha yapım aşamasında güncel kartların üst modelleri ile test etmediler gibime geliyor.

bu konu başlığının en önemli satırını yazdın bence
Umalımda öyle olmasın...

kanat747

Üye
cidden optimizasyon berbattttt o kadar berbatt ki nasıl desem dünyadaki en kötü optimizasyon bu oyunda

sefakarsli01

Üye
bellki patates kodlması yapiyor arkadaşlar yoksa oyun un sorunsuz şekilde açılması gerek veya çok bişi bilmediklerin kaynaklanıyor yoksa 3aydır bir yol almamlari düşündürücü sonuçta ne kadar oyuncu olursa o kadar çok kazanacak bir sistem mmo oyunlari benim artik bu oyundan pek bir umidim yok herşeyi çözseler bile toplu bir kitleyi bir arada tutmadıktan sonra boş knight sevenler toplu oynaya bildikleri için sevmişti

İlgileneceklerdir muhakkak sabır sadece ...
bu gidişle insanlar sabit taşi olur

sefakarsli01

Üye
optimizasyon çözülürse otomatik olarak yoğunluk olur ama bu şekilde devam ederse ciddi sorunlara yol açacaktır. ekip iyi çalışıyor haklarını yememek lazım, bence en ilgili olmaları gereken konu optimizasyon
3veya 4aydır neden çözmıyorlar bence bilmediklerinden veya umurlarında digil dedikleri gibi anca ögrenmişler bizim sistemleriz düşük anca ust sevıye grafiklere bu kadar gerek yok normal olsada iyi

VirginDreams

Üye
Geçenkine göre 1 tık ileri gitmişler ama hala çok eksikler var. optimizasyon yavaş yavaş gelişir. umarım o bölümdeki geliştiricileri çoğaltırlar çünkü yavaş ilerlediği için hızlandırılması gerek bir konu diye düşünüyorum kitleyi başkta alamazsan sonradan hiç alamazsın malesef, bakalım belki bir sürprizle çıkarlar karşımıza :) umut...

sefakarsli01

Üye
Geçenkine göre 1 tık ileri gitmişler ama hala çok eksikler var. optimizasyon yavaş yavaş gelişir. umarım o bölümdeki geliştiricileri çoğaltırlar çünkü yavaş ilerlediği için hızlandırılması gerek bir konu diye düşünüyorum kitleyi başkta alamazsan sonradan hiç alamazsın malesef, bakalım belki bir sürprizle çıkarlar karşımıza :) umut...
benim umutlarım droion 4 5 8 9 görunce azaldi malasef :) herşeyi geçtim

dekovil

Üye
Oyunda fazla hata var ve çıkmaya da devam ediyor. Sınıflar düzenlenememiş. Mobların gücü ayarlanamamış. Warrior hariç diğer karakterler çok dengesiz. Warriorla slide ata ata temizliyorsun ayrıca yetenek animasyonları çok seri keserken sorun yaşamıyorsun. Mage ve Arch ile mob kesmek mi? Tam bir işkence.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt