72- 75 -80 82 85 Skillerinden Vazgeçerek 2 Meteor 2 Nova ile Oynamak Zorunda Kalan Magelerin Başlıca Sorunları

Silencer

Üye
Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok kardeşim , bir çok mmorpg oyununda bu sınıf stabil şekilde oynanıyor . Herhangi bir oyundan kopyalama yapsalar bundan 10 misli daha iyi olurdu . En kötü malum oyundan al kardeşim , set bonusu ver veya atağı artır veya su lanet 82 skilini daha efektif daha rantabl hale getir de insanların oynadığına değsin . 85 cap geldi 70+ hiç bir skill işe yaramıyor hele hele master skillerine değinmek bile istemiyorum tam anlamıyla rezalet yani eleştirmek için ayıracağımız vakte bile yazık

RainOfFire

Üye
Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok kardeşim , bir çok mmorpg oyununda bu sınıf stabil şekilde oynanıyor . Herhangi bir oyundan kopyalama yapsalar bundan 10 misli daha iyi olurdu . En kötü malum oyundan al kardeşim , set bonusu ver veya atağı artır veya su lanet 82 skilini daha efektif daha rantabl hale getir de insanların oynadığına değsin . 85 cap geldi 70+ hiç bir skill işe yaramıyor hele hele master skillerine değinmek bile istemiyorum tam anlamıyla rezalet yani eleştirmek için ayıracağımız vakte bile yazık
Twitch yayinlarina bir bakin, en cok izlenen yayincilar ve joblari neler? kimse full itemli ezik kesen slot darlayan asaslarin yayinlarini izlemiyor sadece kendileri izliyor bu arada : ) , gidiyor craftciyi izliyor toplamaciyi izliyor, kendisine faydasi olacak kisileri izliyor, bowlda pk donen warrior rogue partyleri izliyor, mage pklarini izliyor izlemek istiyor. Oyun yoneticilerinin tek derdi asas ve pksi oldugu icin diger butun joblardaki sikintilar gormezden geliniyor, ilgilenilmiyor. yakin zamanda boykot veya protestolar icin karar verilrise seve seve katilirim.

Son düzenleme:

FlamingRed

Üye
Merhaba. Öncelikle Mage sınıfına koşma koydukları için minnettarım. Gerçekten faydalı olmuş. Ama "single target" dediğimiz tekil hedeflere yönelik hasarlar oldukça yetersiz. Biraz mage oynama fırsatı buldum. oldukça yakın bir oyuna göre gayet yeterli bir alan skili var (PvE). ama PVP kısımlarında altı çizilmesi gereken yerler var.

Takıların çoğu Flame, ice gibi temel "resistance" değerlerine sahip. Zaten doğası gereği kırılgan olan bir karakter, yeterli hasarı çıkarmak için, defansından feragat ederek, daha fazla vurmak istiyor. Fakat bunu engelleyen resistance potionlar tüm "job" lara açık iken, birazcık düzenlenmeli.

Ayrıca staff vuruşları gerçekten kötü. Malum oyunda alınan str temelli ++ lar ve benzeri "Scroll" yardımıyla düzenlenebilirdi.

Mage sınıfı güzel, ve bence korunmaya değer.
Zaten tek yiyebilen bir karakter tek atabilmeli de. En azından party ile beraber.

Umarım bu yetersizlikler ve melee vs. range karakterler dengelenir.

Saygılarımla.

50N1

Yeni Üye
Baştan sona yazılanları okudum. Magenin bu oyunda üvey evlat bile yerine konulmadığı bir gerçek. 70 meteor ve 72 ciftleme nin üstüne konulan tüm skiller cöp kullanışsız ve yapılmak için yapılmış.
Acilen yeni güclü bi nova eklenmeli yada hasarlar ciddi derecede artırılmalı. Teklemeler konusuna gelmiyorum bile şaka bile bu kadar komik hasarlar cıkaramaz :D . 8kişilik bi ekibi 2asas 1 priest biçiyor. Biz öyle ful itemli filanda değiliz orta seviye bi ekibiz. Ve oyunda tek amacımız milleti eğlendirmek olduğunu düşünüyorum. Acaba bugun kasarken hangi ekibi eğlendirsek. Gelip gelip kesseler bizi.

Silencer

Üye
Yeni güncelleme ile mageleri göklere çıkardılar yahu daha ne kadar kötü olabilir dedikçe daha da kötüsünü yapıyorlar be kardeşim ya

IFeaRI

Üye
oleyyyy zaten 70 70 12 vermek zorunda oldugumuz için kullanamadıgımız 85 stafı yine kullanamayacagımız 82 e gelmiş. ve yine hiç bir işe yaramadıgı için 70 70 12 oynadıgımız 82 skilide 85 olmuş alanı 32 den bile küçük olan mele pt kafandayken bile sana r vuran wr ye anca değen skil ....

FlamingRed

Üye
oleyyyy zaten 70 70 12 vermek zorunda oldugumuz için kullanamadıgımız 85 stafı yine kullanamayacagımız 82 e gelmiş. ve yine hiç bir işe yaramadıgı için 70 70 12 oynadıgımız 82 skilide 85 olmuş alanı 32 den bile küçük olan mele pt kafandayken bile sana r vuran wr ye anca değen skil ....
o kadar lvl li kullanmadığım için soruyorum, 82 skill' in hasarı nasıl ? .

50N1

Yeni Üye
Şu teklemeleri biraz güclendirin bari. 7mage asası tekleyemezmi. adam minor basıyor ice vuruyosun sn yede kacıyor. dönüyor gelip tekrar kesiyor yeter artık 2dk farm yapamaz olduk bune.

RickSancheZz

Üye

82 stafı açmak mı mantıklı 70-70 mı mantıklı ? staff 82 ye gelince bi kararsız kaldım bende açsam mı diye, iki türlüde oynadıysanız, fikirlerinizi paylaşır mısınız

TheGone

Üye
cift 70 en mantiklisi 82 stafi acip ne yapcan meleye staflami girişcen 2 tane vuruyor zaten adam sana :D

_GooDDmG_

Üye
Şimdi buraya uzun uzadıya bir şeyler yazıcam. Yönetimin okuyacağından değil, diğer jobları oynayan arkadaşların bu kadar adamın neden yakındığını daha iyi idrak edebilmesi için. Vakit ayırıp okuyan herkese şimdiden teşekkürler.

Öncelikle yıllarını vermiş bir MMORPG oyuncusu olarak çok farklı oyunlarda buradaki adıyla Mage(Wizard) sınıfının ne amaçla yaratıldığını oluştuğunu MMORPG'deki yerini anlatacağım. Mage sınıfı, en yüksek DPS(Damage Per Second/Saniye Başına hasar)'e sahip olan bir sınıftır. Bunun sebebi kırılgan olması ve diğer joblara karşı defans özelliğinin kötü olmasından dolayı en yüksek hasar atabilen bir sınıftır. Bu sınıfın yer aldığı popüler hangi oyuna bakarsanız bakın, bu durumun böyle işlediğini görebilirsiniz.

Mevcut oyunumuza dönecek olursak, en düşük defansa sahip olduğu doğru herkesten R veya skill ile tek yediği doğru. Ancak DPS konusunda ne yaratıklara(MOB) ne de PVP anlamında ki hasarının yetersiz olduğu her şekilde ortadadır. Şimdi gelin beraber bunun hesabını yapalım.

85 Level Cap'i ile birlikte, minimum Warrior canı 11000-12000 civarına ulaştı. Priestlar keza 10000 civarında. Ortalama bir asasın da canı 9000'ler de. Can faktörlerini söylüyorum ki birazdan damage testlerini anlattığımda anlamak için yardımcı olacak. Bu bahsettiğim jobların item değerleri ortalama olarak sahip olan kişilerden yola çıkıyoruz. Elite itemlere sahip olanların canının yanında defans ve resist özellikleri de daha fazla olduğu için hasar konusunda zaten magenin kırılganlığını arttırıyor.

Bir mage şuan ki oyunda bulunan ortalama ve üstü itemlere sahip (Luna's Fire Mystic+Chaos seti vs'li bir mageden bahsedelim.) Missfortune skili de karşı tarafa atılmış haliyle ortalama vurabildiği değer 1000 civarındadır. Güncel PVP anlamında kullanılan meta 6 Mage 2 Priest şeklinde ilerliyor ki, DB özellikleri olan bir priest ile hem hasar hem de kırılganlığın daha aza indirilmesi için.

1000 damage vuruyor ki bunu da en iyi skili olan 70 skili(Meteor) ile, 6 tane mage var. Toplam attığı bir alan skilinde 6000 damage. Bakın daha demin vermiş olduğum diğer jobların HP değerini anımsayın. Partisinde priest olmasa bu adam pot ile ayakta kalabiliyor. Eli kolu tutan ortalama tek priest ile oynayan bir ekip dahi şuan mevcut mage ekiplerin herhangi birine partisini öldürmez. 4 Nova da olsa öldürmez. Çünkü ilk ikisinde alacağı 1K toplu heal ve oynayan diğer JOB'ların basacağı potlar onları ayakta tutacaktır. Mage'nin elini kaldırma indirme süresini dahil edersek, araya çok rahat iki tane pot basabileceklerdir. Tabii bu sürede magelerin hiç birine vurmadıklarından bahsediyoruz. Direkt mage ekibin içine descent zıplama skilleri ile girdikleri zaman zaten 6 magenin en az 2'si sizlere ömür oluyor. Hiç bir şekilde düşürme ihtimalleri kalmıyor.

İtem dengesizliği ve gerekli incelemenin yapılmadan bu itemlerin oyuncuya sunulup herhangi bir güncelleme yapılmaması ayrı sorun zaten. Bu oyunun beta zamanında da oynamış birisi olarak söyleyebilirim o zaman da yönetime feedback verdiğimiz zaman mage'nin kırılganlığının aşırı fazla ve damage'nin yetersiz olduğunu. Mevcut itemlerin INT değerlerinin yüksek olması ve mevcut leveline göre bu değerleri verdiği zaman hasar anlamında daha zorluk çektiğini dile getirmiştim. Düzeltileceğini güncellemeler yapılacaklarından bahsettiler ancak çoğu arkadaşımızın dediği gibi herhangi bir güncelleme olmaması üzücü bir durum.

Şahsi fikrim, bu şekilde Mage'nin TP skilini kullanmaktan başka bir işlevi kaldığını düşünmüyorum. TP Skili'ni de mevcut Warrior,Asas ya da Priest arkadaşlarımıza verirseniz en azından böyle bir sınıfın yer almaması gerektiğini fazlalık olarak gördüğünüzü daha net bir şekilde ifade edersiniz. Bu kadar insan da acaba bir şey yaparlar mı? Umudu ile her gün sizden bir cevap bir güncelleme beklemez.

Bu işin sonunda, kazanan ve kaybeden tarafın kim olacağını da tabii ki çok geçmeden herkes görmüş olacaktır. Oyunun gelişmesi için uzun zamandır uğraşan birisi olarak, benim dahi umutlarımı ve oyun hevesimi kırdınız. Herkese iyi oyunlar, saygılar.
Eline sağlık , katılıyorum söylediklerine

_GooDDmG_

Üye
Merhaba. Öncelikle Mage sınıfına koşma koydukları için minnettarım. Gerçekten faydalı olmuş. Ama "single target" dediğimiz tekil hedeflere yönelik hasarlar oldukça yetersiz. Biraz mage oynama fırsatı buldum. oldukça yakın bir oyuna göre gayet yeterli bir alan skili var (PvE). ama PVP kısımlarında altı çizilmesi gereken yerler var.

Takıların çoğu Flame, ice gibi temel "resistance" değerlerine sahip. Zaten doğası gereği kırılgan olan bir karakter, yeterli hasarı çıkarmak için, defansından feragat ederek, daha fazla vurmak istiyor. Fakat bunu engelleyen resistance potionlar tüm "job" lara açık iken, birazcık düzenlenmeli.

Ayrıca staff vuruşları gerçekten kötü. Malum oyunda alınan str temelli ++ lar ve benzeri "Scroll" yardımıyla düzenlenebilirdi.

Mage sınıfı güzel, ve bence korunmaya değer.
Zaten tek yiyebilen bir karakter tek atabilmeli de. En azından party ile beraber.

Umarım bu yetersizlikler ve melee vs. range karakterler dengelenir.

Saygılarımla.
teşekkürler

priesttt

Üye
82 stafı açmak mı mantıklı 70-70 mı mantıklı ? staff 82 ye gelince bi kararsız kaldım bende açsam mı diye, iki türlüde oynadıysanız, fikirlerinizi paylaşır mısınız
staff 2 tık daha iyi, çift meteorlada düşmüyorlar, priestler 2,5k atıyor arkasından 9k atıyor 2 priest geziyorlar. 85 skill alanının daha geniş ve daha uzun olması lazım

isoztrk

Üye
Sorun 85 skilli veya 82 skilli değil.Sorun teklilerin abuk subuk vurması ve full itemşi charlar bu komik rakamları vuruyor.Nova alanı zaten dar ve bütün sınıflarda uçma var nerdeyse.Adam el kalkınca sağa sola atlıyor kaçıyor novadan.Alan genişliğine hadi tamam desen bu sefer nova damage atmıyor adam akıllı.6 mage senkronize vuruyosunuz diyolar 6 kişi vurda 6 k eder diyolar ve bunu yönetim diyor neyimize yetmiyormuş.hadi 7 k olsun.Canlar oldu 10-12 k hala anlatamıyoruz.Ayrıca bi sürü but var 1 senedir.Stafftan sonra nova atamama gibi.2 sn delaya sokuyor animasyon.Başından beri var ve fixlenmedi.Yeşilde bazen meteor nova atmıyor yani yazsam şuraya kompozisyon olur.meteor 85 te buff yedi daha sonra sessiz sedasız 75te ki hale getirdiler.Hiç bi yerde yazmıyor nerf geldiği.İnanılmaz bi olay.Coinlerde bu gün nerf yemiş mesela,tr chatteki insanlar sayesinde öğreniyosun çünkü bunu belirten bir açıklama yada patch notes yok.Belki farkedilmez gibi mi düşünüyolar anlamıyorum.

berktun

Üye
Dağılabiliriz arkadaşlar.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-05-11-19-27-27-162_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_2023-05-11-19-27-27-162_com.opera.browser.jpg
    306 KB · Görüntüleme: 43

50N1

Yeni Üye
MAge oynamayın demenin bi yönetemi bence arkadaşlar. Sırada wariorlar var :D

IFeaRI

Üye
bence priest siz 8 asas pt kurma vakti gelmiş miss gibi kafa rahat ...... solo pk mı atmak istiyorsun .. en iyisi .. priestmi bulamıyorsun .. ne gerek var cc desen var pt heal desen var hız desen var zıplama desen var .. farm mı atmak istiyorsun .. dön okcuya git ister çöp slotlarına otur ister 1 priest bul en sağlam mobu kes ..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt