ANKET AH sistemi piyasaya zarar veriyor mu

Ah sistemi piyasaya zarar veriyor mu?

• Evet

Oy: 40 23.7%
  • Hayır

Oy: 129 76.3%

• Kullanılan toplam oy
    169

Westkhan

Üye
Gorev itemleri konusunda hala nerf istemiyorsan asıl doner ekmekci sensin 5 10 m kasıp item almaktansa direk gorev itemleri var nede olsa dıye dusunup gidip sitelere satıp doner yiyorsun herhalde
Ben itemimi alıp taktım döner ekmekçi kardeş rahat ol sen. Üzerimde görev itemi yok. Boşuna zırlamayın biz oyunu keyif için oynuyoruz TL için değil. İtem farmlıyorum uygun fiyata satıyorum ihtiyacım olanını alıyorum. Karakterimi de geliştirmeye devam ediyorum. Döner ekmek paranın kesilmesi beni de üzer ama doğrusu bu. Çünkü herkesin parası yok ve siz onların üzerinden geçiniyorsunuz. Utanman da yok herkesi kendin sanıyorsun.

KOROW

Üye
Ben itemimi alıp taktım döner ekmekçi kardeş rahat ol sen. Üzerimde görev itemi yok. Boşuna zırlamayın biz oyunu keyif için oynuyoruz TL için değil. İtem farmlıyorum uygun fiyata satıyorum ihtiyacım olanını alıyorum. Karakterimi de geliştirmeye devam ediyorum. Döner ekmek paranın kesilmesi beni de üzer ama doğrusu bu. Çünkü herkesin parası yok ve siz onların üzerinden geçiniyorsunuz. Utanman da yok herkesi kendin sanıyorsun.
acıyorum sana sadece

jutedss

Üye
Bu sistemi bende desteklemiyorum ama milleti kazıklamak ve ya başka birşey için değil abi item düşürüyoruz bak şuana kadar örnek vericem sadece swift shooterı hep 3.5 m den gördüm ama AH bi geldi biri 3.450 biri 3.350 biri 3.250 abi millet sırf kendiki satılsın diye 50 ka ucuza koya koya itemin fiyatının içinden geçiyor e hal böyle olunca da ben aslında değeri 3.5 m olan itemi satamıyourm çünkü adam diyorki aaaoooovv bu pahalı ya nesi pahalı adamlar ucuza koymuş yoksa 3.5 o itemin zaten normal fiyatı sırf hızlı satmak için adam 3 m ye koymuş o itemi bence bu item fiyatlarına zarar veriyor çok kullanışlı bir sistem evet çok güzel bir sistem ama onun yerine itemin fiyatını değilde hangi pazarlarda olduğunu gösteren bir sistem olsa çok daha iyi olurdu böyle hepsi biribirinde hızlı satmak için 50 k 100 k derken itemin değerini 1 m indiriyor pahalı itemlerde hele hele sen gör farkı

KOROW

Üye
Bu sistemi bende desteklemiyorum ama milleti kazıklamak ve ya başka birşey için değil abi item düşürüyoruz bak şuana kadar örnek vericem sadece swift shooterı hep 3.5 m den gördüm ama AH bi geldi biri 3.450 biri 3.350 biri 3.250 abi millet sırf kendiki satılsın diye 50 ka ucuza koya koya itemin fiyatının içinden geçiyor e hal böyle olunca da ben aslında değeri 3.5 m olan itemi satamıyourm çünkü adam diyorki aaaoooovv bu pahalı ya nesi pahalı adamlar ucuza koymuş yoksa 3.5 o itemin zaten normal fiyatı sırf hızlı satmak için adam 3 m ye koymuş o itemi bence bu item fiyatlarına zarar veriyor çok kullanışlı bir sistem evet çok güzel bir sistem ama onun yerine itemin fiyatını değilde hangi pazarlarda olduğunu gösteren bir sistem olsa çok daha iyi olurdu böyle hepsi biribirinde hızlı satmak için 50 k 100 k derken itemin değerini 1 m indiriyor pahalı itemlerde hele hele sen gör farkı
anlamıyorlar ki burada bize doner ekmekci diyen pazarcı dıyen tayfanın yarısı 1 2m icin 20 saat slot doner ama itemin degeri kslese kslese 1 2m düsüyor diye sistemi desteklemiyoruz diyince hakaret yiyoruz :D

Human

Üye
Auction House oyunun ömrünü kısaltır, oyundaki eşyaları değersizleştirir. İnsanlar devamlı benim itemim hızlı satılsın kafasına girip 1M 1M fiyat kırarak piyasayı öldürür. Pazarcı adama da hiçbir şey olmaz. Pazarcının daha çok işine gelir, insanlar devamlı fiyat kırdığı için satamayan kesim yine götürüp uyguna pazarcıya verir. En sonunda da sizin yaptığınız farmın bi değeri kalmaz. Herkes ucuza karakterini dizer ve oyun pvp sunucusuna dönüşür. Eşitlik can sıkar insanlar oyundan uzaklaşır. Bu sistemi destekleyenler ne yazık ki cebinde parası olmayan ve itemlerin fiyatı düşsün de uyguna karakter dizelim kafasında olan insanlardır.

jutedss

Üye
Auction House oyunun ömrünü kısaltır, oyundaki eşyaları değersizleştirir. İnsanlar devamlı benim itemim hızlı satılsın kafasına girip 1M 1M fiyat kırarak piyasayı öldürür. Pazarcı adama da hiçbir şey olmaz. Pazarcının daha çok işine gelir, insanlar devamlı fiyat kırdığı için satamayan kesim yine götürüp uyguna pazarcıya verir. En sonunda da sizin yaptığınız farmın bi değeri kalmaz. Herkes ucuza karakterini dizer ve oyun pvp sunucusuna dönüşür. Eşitlik can sıkar insanlar oyundan uzaklaşır. Bu sistemi destekleyenler ne yazık ki cebinde parası olmayan ve itemlerin fiyatı düşsün de uyguna karakter dizelim kafasında olan insanlardır.
Söylenenlere tamamıyla katılıyorum aynı zamanda insanların elindeki itemlerin değersizleşmesi kendilerini de kötü etkileyecek farkında değiller benim verdiğim örnek misal swift shooter düştü diye item geldi diyordum bu gidişle yakında golden bow fiyatına satılır herkes birbirinden ucuz koyma peşinde

WoxHades

Üye

Bahsettiğim nokta tam olarak bu.Ayrıca farm yapan birisi zaten AH sistemini istemez kendi işine gelmez tam tersi farm yapamayan ve farm yapanları kıskanan insanlar daha az kazansınlar diye AH'yi istiyor onlar da pazarın birbirine ks yiyeceğini biliyor.Şu da olabilir fiyat göstermesin ama pazarda o item var mı yok mu göstersin millet boşuna pazar gezmesin olmayan bir itemi aramak için.Offline pazar gelsin insanların pcsi açık kalmak zorunda kalmasın.Bunlar kolaylıktır ama öteki oyuna zarar verir.İnsanlar şunu istiyor ben 10me charımı fulleyim 3 güne 65 olayım ee ne kadar oynıcaksın bu oyunu 1 hafta mı 1 ay mı dayanabilecek misin 1 yıl ya da kaç kişi kalıcak senle beraber.Oyuna zarar veren herşey ki bunlara ah görev itemi ve soulbound hepsi dahil kapatılmalıdır.Soulboundu şimdi dicekler ki p2wi engelliyor size öyle geliyor tam tersi p2w yapıyor pazarda sana uygun 7 golden snake mino görsen alır mısın almazsın chara kitlenicek satamıcam diye ama parası olan adam 7siyle değil direk 8ini alıyor çünkü zaten adam için o itemin bir değeri yok yarın bir gün unique 8 item çıkıcak onu alıcak.Konuyu farklı yere çekmiş gibi oldum ama oyuna zarar veren 3 tane maddeyi de eklemek istedim.

KOROW

Üye
tek derdim bu yemin ediyorum ya AH sistemi olsun tamam ama en azından fıyatlar gozukmesın insanlar oradan dolasarak hangi pazarda aradıgı esya varsa oradan baksın alsın fiyatlar gozukunca 1m altına koyim cabuk satılsın kafasında olan insanlar piyasayı öldürüyor pazarcı her zaman kazanır olan sana bana olur pazarcılara koymaz

Lady

Üye
Yahu eşya 3.5m e koyuldu diye illa herkes 3.5m den mi satmalı tabi ki oynamalar olacaktır. Buna serbest piyasa diyebiliriz.

Her eşyanın mutlaka bir alt satış limiti oluşacaktır, demek ki swift shooter 3.5m den daha ucuza da satılabiliyormuş diyeceğiz bu durumda ve insanlar alt sınırdan başlayarak alış yapacaklar. Sonunda alt sınır talep olduğu sürece yine 3.5m çıkabilir. Ama çıkmıyorsa da diyeceksin ki bu eşya piyasa da çok var demek ki ve ederi bu değilmiş diyeceksin. Böylece oyuncular 3.250k yada bu eşyaya sahip olabilecekler.

Oyuncular tabi ki eşyasını bir an önce satmak isteyebilirler. Ne yapsınlar bu durumda ACİİLLL EŞYYA ALIINIIRR diyenlere mi satsınlar 3m e ve sonra o acilci de 3.5m e satacak ve 500k kar mı elde edecek havadan? Bu mantığa göre şimdi 100m lik bir eşyayı 99 kişi satsa herkes ve AH dan bakarak 1m 1m düşse o eşya 1m e mi satılacak şimdi ? Tabi ki hayır her eşyanın bir sınırı mutlaka olacak ve verilen emeği kurtaracak şekilde bir fiyat mutlaka oturtulacaktır.
Bu sayede farm yapmanın tabi ki değeri olacak.

Son düzenleme:

cemde46

Üye
Tamamen geliştirilmeli bu bir başlangıc ve geliştirerek devam etmeli hatta mümkünse pazarda sürekli yazı yazan arkdaşlar kalmamalı (aynı şeyi papağan gibi tekrarlanması hoş değil oyun oyuncuya hitap etmeli belli kesimlere değil saygılar...

jutedss

Üye
Yahu eşya 3.5m e koyuldu diye illa herkes 3.5m den mi satmalı tabi ki oynamalar olacaktır. Buna serbest piyasa diyebiliriz. Her eşyanın mutlaka bir alt satış limiti oluşacaktır, demek ki swift shooter 3.5m den daha ucuza da satılabiliyormuş diyeceğiz bu durumda ve insanlar alt sınırdan başlayarak alış yapacaklar. Sonunda alt sınır talep olduğu sürece yine 3.5m çıkabilir. Ama çıkmıyorsa da diyeceksin ki bu eşya piyasa da çok var demek ki ve ederi bu değilmiş diyeceksin. Böylece oyuncular 3.250k ya da bu eşyaya sahip olabilecekler.
Oyuncular tabi ki eşyasını bir an önce satmak isteyebilirler. Ne yapsınlar bu durumda ACİİLLL EŞYYA ALIINIIRR diyenlere mi satsınlar 3m e ve sonra o acilci de 3.5m e satacak ve 500k kar mı elde edecek havadan?
Bu mantığa göre şimdi 100m lik bir eşyayı 99 kişi satsa herkes ve AH dan bakarak 1m 1m düşse o eşya 1m e mi satılacak şimdi ? Tabi ki hayır her eşyanın bir sınırı mutlaka olacak ve verilen emeği kurtaracak şekilde bir fiyat mutlaka oturtulacaktır. Bu sayede farm yapmanın tabi ki değeri olacak.
valla Verilen emeği kurtaracak bir fiyat oluşacak diyorsun dostumda o fiyat nasıl oluşur biliyon mu bir itemin düşme yüzdesi oranı olur atıyorum saatte 2 tane alıyorsundur en kötü o sistem oturur neden çünkü zaten saatte 2 tane geliyor bu fiyata gider deyip o fiyata koyabilirsin ama öyle bir drop sistemi yok 14 saat flame rock farmladım 10 tane epic upgrade sc aldım hep söylerim bunu eee nerde vixen nerde golden snake nerde swift shooter heart seeker shun shard ? şimdi bu eşyalar bana hiç düşmezken benim için çok değerli olur öyle değilmi ama gidipte başkasına saatte 2 tane 3 tane atıyorsun çünkü oyun tamamen şans üzerine diyor ki sana şansın varsa alırsın şansın yoksa alamazsın bu item bu kadar saat içinde 10 tane de düşebilir hiç 1 tane bile düşmeyebilir e hal böyle olunca da o itemi ben 1 tane düşürüp 5 m ye satacam diye sevinirken adam neyse ben 10 tane düşürdüm 4 m ye satayım deyip benim ordan alacağım fazladan 1 m yi bile hiç edebilir ben bunu her farm yaptığımda yaşarsam sürekli beni tatmin etmeyen fiyatlara item satmış olucam ve bu kimseyi mutlu etmeyecek. senin dediğin olayı eğer her itemin belli bir düşme yüzdesiyle düşse ne biliyim tamamen şansa dayalı olmasa derim ki mnatıklı bir piyasa oluşur ama adama 10 tane atarken bana 1 tane atıyorsa şansıma bağlı ben bu işe karşı çıkarım he bana da 10 tane başkasına 1 tane atabilir ama benim isteğim birşeyin stabil olması ülkemizden de örnek verebilirsin buna neden yatırımcı gelmiyor ülke ekonomisi kötü çünkü Stabil değil 1 gün 5 ten aldığın şey yarın 10 oluyor tüm hesap kitap maliyet şaşıyor böyle olunca stabil olmadığı için ne piyasa düzeliyor ne yatırımcı geliyor ne ticaret yapan kazanıyor aynı mantık oyundaki piyasa içinde geçerli droplar Stabil olsa itemi düşürmenin oranı olsa atıyorum 10 m lik pot harcayıp hiç düşürmeme ihtimaline karşı her 2 m lik potta onu karşılayacak kadar item atsa maliyet sabit olsa bak o zaman o senin dediğin olur

SLev7N

Üye
Arkadaşlar bu oyun uzun soluklu bir oyun youtube kanallarında görüyoruz 20-30-50-100 bin TL item diye başlıklar atılıyor bu piyasayı neye göre belirliyorsunuz yayıncılara göre mi ? Bence pazarda ucuz item pahalı item görülmeli. TL kazanılacak diye 2 yıldır oyun içine entegre edilmiş sistem k.bakmayın kaldırılması hata olur.

Lady

Üye
valla Verilen emeği kurtaracak bir fiyat oluşacak diyorsun dostumda o fiyat nasıl oluşur biliyon mu bir itemin düşme yüzdesi oranı olur atıyorum saatte 2 tane alıyorsundur en kötü o sistem oturur neden çünkü zaten saatte 2 tane geliyor bu fiyata gider deyip o fiyata koyabilirsin ama öyle bir drop sistemi yok 14 saat flame rock farmladım 10 tane epic upgrade sc aldım hep söylerim bunu eee nerde vixen nerde golden snake nerde swift shooter heart seeker shun shard ? şimdi bu eşyalar bana hiç düşmezken benim için çok değerli olur öyle değilmi ama gidipte başkasına saatte 2 tane 3 tane atıyorsun çünkü oyun tamamen şans üzerine diyor ki sana şansın varsa alırsın şansın yoksa alamazsın bu item bu kadar saat içinde 10 tane de düşebilir hiç 1 tane bile düşmeyebilir e hal böyle olunca da o itemi ben 1 tane düşürüp 5 m ye satacam diye sevinirken adam neyse ben 10 tane düşürdüm 4 m ye satayım deyip benim ordan alacağım fazladan 1 m yi bile hiç edebilir ben bunu her farm yaptığımda yaşarsam sürekli beni tatmin etmeyen fiyatlara item satmış olucam ve bu kimseyi mutlu etmeyecek. senin dediğin olayı eğer her itemin belli bir düşme yüzdesiyle düşse ne biliyim tamamen şansa dayalı olmasa derim ki mnatıklı bir piyasa oluşur ama adama 10 tane atarken bana 1 tane atıyorsa şansıma bağlı ben bu işe karşı çıkarım he bana da 10 tane başkasına 1 tane atabilir ama benim isteğim birşeyin stabil olması ülkemizden de örnek verebilirsin buna neden yatırımcı gelmiyor ülke ekonomisi kötü çünkü Stabil değil 1 gün 5 ten aldığın şey yarın 10 oluyor tüm hesap kitap maliyet şaşıyor böyle olunca stabil olmadığı için ne piyasa düzeliyor ne yatırımcı geliyor ne ticaret yapan kazanıyor aynı mantık oyundaki piyasa içinde geçerli droplar Stabil olsa itemi düşürmenin oranı olsa atıyorum 10 m lik pot harcayıp hiç düşürmeme ihtimaline karşı her 2 m lik potta onu karşılayacak kadar item atsa maliyet sabit olsa bak o zaman o senin dediğin olur
Tamam işte kendin de çok güzel söylüyorsun işte. Demek ki sorun AH sisteminde değil sorun mantıksız olan drop oranlarında. Senin de aslında kızdığın nokta AH falan değil drop oranları. Seni çok iyi anlıyorum. Senin o pazarcılardan olmadığın bu sözlerinle anlaşılıyor. Sen sadece emeğinin karşılığını almak istiyorsun ve çok da haklısın.
Ülkemizden verdiğin örnekte tam olarak bu. Ülkedeki ekonomi kötü olunca ekonomi ile uğraşmanızı yasaklıyorum , benim koyduğum kurallara göre işleyecek her şeyin fiyatı mı dersin yoksa bu ekonomi neden kötü gidiyor mu dersin? Bence cevap gayet açık.

jutedss

Üye
Tamam işte kendin de çok güzel söylüyorsun işte. Demek ki sorun AH sisteminde değil sorun mantıksız olan drop oranlarında. Senin de aslında kızdığın nokta AH falan değil drop oranları. Seni çok iyi anlıyorum. Senin o pazarcılardan olmadığın bu sözlerinle anlaşılıyor. Sen sadece emeğinin karşılığını almak istiyorsun ve çok da haklısın.
Ülkemizden verdiğin örnekte tam olarak bu. Ülkedeki ekonomi kötü olunca ekonomi ile uğraşmanızı yasaklıyorum , benim koyduğum kurallara göre işleyecek her şeyin fiyatı mı dersin yoksa bu ekonomi neden kötü gidiyor mu dersin? Bence cevap gayet açık.
bence şuan ki durum için en mantıklısı AH nin itemlerin fiyatlarını göstermesi değilde arttığın itemin hangi pazarlarda olduğunu göstermesi çok daha oturaklı olur gibi geliyor çünkü drop oranları sıkıntı o yüzden en azından aldığımız azcık drobunda karşılığını alalım istiyorum item satarken yoksa bizim insanımız anlamaz yine de itemi pazara atarken fiyata ks ata ata gidip ucuza koyucak öbürüne göre

cemde46

Üye
ah sistemi 1 ve ikinci kanalda çalışmıyormu benmi beceremedim bir bilgisi olan varmı diğer kanallarda iki harf yazınca aradığım cıkıyor 1 ve 2 de yok sebebi nedir acaba

Lonarad

Üye
zor satılan değerli itemlar var biliyorsunuz sunucuda sayılı şekilde olan. benimki önce satılsın diye diye sabırsızca herkes birbirinin altına fiyat koyarak itemın değeri düşük fiyata gidiyor ister istemez. itemler ederine değil, hızlı satılsın diye daha düşük fiyata satılmış oluyor. en basit örneğinden mino, 7 saat farm atıyorsun 1 tane anca atıyor, ah geldiği an ederi 20m'e kadar düştü. 7 saat farm atıp 20m kazanmak itemın kendi değeri mi sizce? bunun önüne geçmek için serbest piyasa yerine sabit bir ekonomi düzenlenmeli ki her item tek fiyattan gitsin, itemlar kendi ederinde olsun. oyunda serbest piyasa varken maalesef ah piyasayı öldürüyor.

Lady

Üye
zor satılan değerli itemlar var biliyorsunuz sunucuda sayılı şekilde olan. benimki önce satılsın diye diye sabırsızca herkes birbirinin altına fiyat koyarak itemın değeri düşük fiyata gidiyor ister istemez. itemler ederine değil, hızlı satılsın diye daha düşük fiyata satılmış oluyor. en basit örneğinden mino, 7 saat farm atıyorsun 1 tane anca atıyor, ah geldiği an ederi 20m'e kadar düştü. 7 saat farm atıp 20m kazanmak itemın kendi değeri mi sizce? bunun önüne geçmek için serbest piyasa yerine sabit bir ekonomi düzenlenmeli ki her item tek fiyattan gitsin, itemlar kendi ederinde olsun. oyunda serbest piyasa varken maalesef ah piyasayı öldürüyor.
Ama 15 dk farm atıp düşüren de var. Bu drop oranının suçu pazarın değil ki.

Lonarad

Üye
Ama 15 dk farm atıp düşüren de var. Bu drop oranının suçu pazarın değil ki.
Yani doğru tamamen şans faktörüne bağlı bir şekilde hesabımızı geliştirebilcez o zaman verdiğimiz emeğin/saatin bir anlamı kalmayacak. Ben şanssızım diye 10 saat oynayarak kazandığım itemı bir başkası şanslı diye 10 dakikada benimle aynı seviyeye gelecek. 1 kere olur 2 kere olur şanssız adamlar daha ne kadar tahammül edebilecek buna? Bu mantıkta ilerleyen MMORPG oyunları çok eskide kaldı artık 2022 yılına uygun bi tarz değil.

soulgrisman

Üye
Offline merchant önerisi olsa hak veririm size.Şuan AH varken de 7/24 pc çalıştırmak zorundasın.Aradaki tek fark tek tuşa basıp aa 25mmiş bu item dur 24e kuruyum demek.
offline merchant olunca da aynı şey olacak zaten. xxx itemi arayıp kim ne fiyat dan koymuş bakıp ona göre aynı fiyattan satışa koyulur.
Benim isteğim tek tuşla benim sattığım iteme ks herkes atamasın.Ha şuanki sistem ücret karşılığı satılır kabul edebilirim örneğin 500 cash olur eyvallah.Ama önüne gelen bakıp bakıp pazara ks attığı için istemiyorum.
ben 1100 cash verdim premium un içeriğinde var diye. extradan niye cash verecekmişim.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt