Çoklu Bilgisayarlar Hakkında Çözüm Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nicolayfc

Üye
Açıkçası ben premiumu yenileyemedim, row ile drop alabileceğimiz slotlarda yaşadığımız sorunlar yüzünden ekibimdeki oynayan arkadaşlarım premiumları bittiğinde oyunu bırakıp gittiler.
Çok bariz bir şekilde 8 pcli kişiler tarafından row açılıp drop veren tüm mob slotları istila edilmiş durumda ve bu durum için hiç bir önlem alınmıyor.
Row kullanarak karakterinizi geliştirebilmeniz mümkünken bunu olanaksız hale getirildiği bir sorun ile karşı karşıyasınız.
Ekibimizdeki arkadaşlar ne yapacağımızı sorduklarında, yapılacak bir şeyin olmadığı söylemek anlamsız bir çaresizliğe itti bizi
Bu işi ticaret haline getirmiş kendi tekeline almış kişiler siz drop alabileceğiniz bir slota gidip row açtığınızda, diğer tüm slotlarındaki itemli ve o slot için avantaj sahibi olacakları karakterlini getirip slotu kendi tekeline alıyorlar.
ileride 85 level cap i geldiğinde de bu durum değişmeyecek.
Gerçekten üzücü bir durum, daha üzücü olansa güven duyduğumuz ve her anlamda destek alabildiğimiz oyun yönetiminin bu sorunumuzu ilettiğimizde sessiz kalması

Carl

Yeni Üye
Açıkçası ben premiumu yenileyemedim, row ile drop alabileceğimiz slotlarda yaşadığımız sorunlar yüzünden ekibimdeki oynayan arkadaşlarım premiumları bittiğinde oyunu bırakıp gittiler.
Çok bariz bir şekilde 8 pcli kişiler tarafından row açılıp drop veren tüm mob slotları istila edilmiş durumda ve bu durum için hiç bir önlem alınmıyor.
Row kullanarak karakterinizi geliştirebilmeniz mümkünken bunu olanaksız hale getirildiği bir sorun ile karşı karşıyasınız.
Ekibimizdeki arkadaşlar ne yapacağımızı sorduklarında, yapılacak bir şeyin olmadığı söylemek anlamsız bir çaresizliğe itti bizi
Bu işi ticaret haline getirmiş kendi tekeline almış kişiler siz drop alabileceğiniz bir slota gidip row açtığınızda, diğer tüm slotlarındaki itemli ve o slot için avantaj sahibi olacakları karakterlini getirip slotu kendi tekeline alıyorlar.
ileride 85 level cap i geldiğinde de bu durum değişmeyecek.
Gerçekten üzücü bir durum, daha üzücü olansa güven duyduğumuz ve her anlamda destek alabildiğimiz oyun yönetiminin bu sorunumuzu ilettiğimizde sessiz kalması
Sonuna kadar katılıyorum kardeşim sana ekip olarak zor bela oyundan kastıgımız para ile 1 ay daha oynama kararı aldık ancak hâlan düzelme olmazsa gelecek aya giderllerimizi karşılayamayacagız para edecek epic itemlerin hagard ve haddar da çoklu pc farmerların yüzünden çok felaket şekilde değer kaybı mevcut attımız farm kendi kendini zor amorti ediyor ve saatlerce bılgısayar basında kalıp emek verıyoruz. Arch sword 3m earthsheker 750k vb. çıkan epic itemlerin değersizleşmesi asıl oyuncuyu etkılemekte bir önlem alınması şart. + olarak 9k görüntülenmesi olan bir konuya yöneticilerin bir yorum getirmemesi biir açıklama yapmaması verilen sözlerin tutulmadığını ap açık ortaya sermektedir.

Agaragambi

Üye
O kadar konuştuk derdimizi anlatmaya çalıştık kimsenin umrunda olmadı ne diyelim güzel başlamıştı kısa sürdü.

fstab

Üye
Gerçekten sayfalarca mesajı görmezden gelip, birinin kısıtlama mesajına dönüş yapmanız çok iyi hareket.
birazdan bi yönetici gelir virgülü yanlış yerde kullanmışsın dikkat edelim diye uyarır, discordda sohbetide böyle nerde alakasız sorular varsa onlar cevaplanıyor, asıl sorulan ciddi sorular cevapsız kalıyor soru cevaplarda sıkıntılı sorular atlanıyor, keza önemli sorulara cevap verilse bile dedikleri gibi olmadığını veya dediklerini yapmadıklarını görüyoruz, bunun en büyük sebebide biziz arvard'da da aynı sekildeydi değişir mi dedik ama değişen bir şey yok, çok merak ediyorum bir anket acılsaydı sunrise reisimizin dediği gibi kaç oyuncu yeni serverın gelmesini oylardı acaba hani diyorlar ya bunları siz belirleyeceksiniz bizim bir etkimiz yok yerseniz.

greendaybeykoz

Üye
Şey zannediyorlar herhalde, yönetim kararda dik durursa oyuncuların kabulleneceğini falan.

Buradaki hiçkimse abilerinden bu oyunu cafe de izleye izleye öğrenmedi , hayal etmedi.

Senin bir geleneğe, başka oyun oynasada dönüp dolaşıp gelen bir elit e ihtiyacın var.

Bunu oluşturmakta hakkaniyetli bir emek ve zaman ister.

Karşı tarafın kötülüğünden bunalıp geldi alayı buraya.

Sen ortamın aynısını insanlara sunup birde üstüne insanların PC'sini mi kastıracaksın ?

Ben burda da oynayamıyacağım, karşıda da sana ne gerek var o zaman ? birşey değiştirmiş olmuyorsun ki ? fark yaratamamışsın.

Hype a rağmen adamların 6.server ı hala açık.

Malum bölgelerine birtane quest getirseler birsürü insanın nasıl bir tercihde bulunacağı aşikar.

yavuzyildiz

Yeni Üye
Çoklu PC'lere bu kadar karşı olunmasını anlamıyorum. Bir şekilde IP ban atarak durumu değiştirseler siz zannediyor musunuz ki o yamuk daggerlı çarlarınızla gidip o slotlara çökeceksiniz? Bir tane BP partisi gelecek 7 arch swordlarla bambam vuracak golemlerin kafasına, ekonomiye giren item/gb hızı gene sabit kalacak. Yani ortada bir ekonomiyi bozma durumu söz konusu değil.

İkinci bir gerçek de şu: Dünya adil bir yer değil arkadaşlar. Yaptığınız şey "Zenginler niye bu kadar zengin, olmasınlar işte bana ne," demeye benziyor. Balina her zaman balina olacak. Kaldı ki, tek kişinin 8 PC'yi idare etmesi kolay değil, 8-16-24 tane Farm premiumun alınması var. Bu kadar çarın kasılması/dizilmesi, slotlarının alınması, rowlarının ayarlanması var. Emek var özetle. Emek veren adamın da para kazanması bana bu kadar batmıyor.

Ha, derseniz ki "Oyun solo oyuncunun yanında değil, solo oyuncular çoğu zaman bir halt yiyemiyor." Sonuna kadar haklısınız. Yönetimin asıl hatasının da bu olduğunu düşünüyorum.
emek mi var ? online dünyayı da bu gerçekten adaletsiz dünyaya benzetiyoruz, neyin emeği ? sermayenin kazandığı düzen online oyunda da mı devam edecek nasıl bir zihniyete sahipsiniz? oyun bu oyun vermesin emek kardeşim yalvarmıyoruz açsın 1 tane hesap oynasın adam gibi. yazık ya size en ufak bir hak hukuk varsa bu konuda benim hakkımı slotumu yiyen öteki tarafta ben isteyeceğim, Allah'ın adaleti sorgulanmaz bakacaz... benim en komiğime giden bu multi pclerin en cok din konusu yapması aynı şuanki düzen gibi geliyor... 8 kişinin oynayacağı slotta sen tek otur, 8 kişinin yediği yemeği ye , 8 kişinin yaşayacağı eğlenceyi tek başına yaşa ve 8 kişinin tüm haklarını gasp et sonra da ben paramı veriyorum row alıyorum emek veriyorum kime ne diye çemkir, bu dünya gelip geçer bakacağız haklı haksız kim...

saygılar.

fstab

Üye
Dün 01:30 da OTP servisleri gitti 02:15 de geri geldi bir çok oyuncu bu sorun yüzünden oyuna giremedi cfw etkinliğini kaçırdık, discordda soruyoruz nolacak diye cevap veren yok chate 2 saat timeout koyup unutulmasını bekliyorlar :D aradan biri çıkıp mağazaya nerden girecez diye soruyor tak cevaplıyorlar, burda bu kadar farklı insanın bir konu hakkında bu kadar şikayetini dile getirip buna karşılık yönetici ekipten sadece bir kişinin yine gelip konuyla alakasız bir yorum bırakması bizi ne kadar umursamadıkların ve oyuncu dostu yönetim adı altında PR kastıklarının net bir örneğidir yok yayınlarda oyuncuları umursuyorlar felan flan kimse bunlarla gelmesin abi, aslında kimsenin beklentisi ekstra bir şey değil sadece verdiğiniz sözleri tutmanızı istiyoruz tabi verdiğiniz sözlerin sizin için bir anlamı varsa unuttuysanız diye tekrar bırakıyorum.
34:10 dan itibaren dinleyebilirsin @SunRise

Agaragambi

Üye
Bu umursamaz davranışların dönüşü illa ki olacak ki olmaya başladı bile

The Matrix

Üye
@SunRise Bu kadar basit konular ile karşınıza gelmek istemiyorum dediğin konu oyunu bitirdi. Benim gündemimin zirvesinde bir konu ve ilgileniyorum dediğin konunun üzerinden aylar geçmiş, konuyla alakalı çıkıp bir açıklama bile yapamıyorsun.

Son düzenleme:

Bi Aforoz

Üye
Arvad başladığında da çok heyecan yaratmıştı =) Süreç aynı böyle işlemişti. Pazar bildiğin item çöplüğüne döndü. Malum oyunun korsan swlerindeki gibi. Drop oranı, coins miktarı, multi pc farm konularına el atmaları gerekiyordu. IP sınırlaması proxy ile atlatılabilir evet. Ancak tek çözüm ip sınırlaması değil.

8 Pc mafya farmının engellenmesinden ziyade zorlaştırılabilir.
  • Hagard 10 camp. 5i drop atacak 5i atmayacak.
  • Drop atmayan camplarda exp 3x olacak.
  • Drop atan camplarda partide 1 kişi bile 4 saat row kullanınca her 3 saatte bir partidekilerin tamamı dorionda belirlenen basit bir al ver görevini yapmaya gönderilecek aksi takdirde row çalışmayacak. Düşünün 24 bilgisayarı olan birisi bunu bir süre yapsa da bir süre sonra bıkacak.
  • Bir önceki madde mantıksız bulunursa moblar için maksimum damage belirlenecek. Örneğin X mobuna hangi itemler olursa olsun maksimum 1000 damage vurulabilecek. Bu sayede normal klanlar ve henüz itemi mafyalar kadar yükseltememiş gruplarda ks atabileceğinden kimse veririm parayı alırım slotu yapamayacak.
  • Ya da tüm camplarda random drop atımı ve randım coins atımı olacak. Örneğin x mobu random şekilde günde 12 saat drop atacak. Örn; 13:00 - 15:00 arası atacak sonra 15:00-16:15 arası duracak. Bu sayede hiç bir slot için "ortalama şu kadar bırakır" denemeyecek. Bu da mafya farmını yine bir miktar engeller.
  • Epic sc, uniq sc kesinlikle hem mob hem kutu droplarından kaldırılacak. (Müthiş gb silinmesini sağlar)

Not : IP sınırlaması için proxy ile geçilse dahi ip detayı sorgulamasından user mı datacenter mı vb. cevaplar alınabilir ve bu sayede proxy olduğu tespit edilebilir =) Bu konuda çok bilgili değilim ama bu tür bir sorgu yapılabiliyor olduğunu başka bir sistemde görmüştüm.

DeadLegion

Üye
Arvad başladığında da çok heyecan yaratmıştı =) Süreç aynı böyle işlemişti. Pazar bildiğin item çöplüğüne döndü. Malum oyunun korsan swlerindeki gibi. Drop oranı, coins miktarı, multi pc farm konularına el atmaları gerekiyordu. IP sınırlaması proxy ile atlatılabilir evet. Ancak tek çözüm ip sınırlaması değil.

8 Pc mafya farmının engellenmesinden ziyade zorlaştırılabilir.
  • Hagard 10 camp. 5i drop atacak 5i atmayacak.
  • Drop atmayan camplarda exp 3x olacak.
  • Drop atan camplarda partide 1 kişi bile 4 saat row kullanınca her 3 saatte bir partidekilerin tamamı dorionda belirlenen basit bir al ver görevini yapmaya gönderilecek aksi takdirde row çalışmayacak. Düşünün 24 bilgisayarı olan birisi bunu bir süre yapsa da bir süre sonra bıkacak.
  • Bir önceki madde mantıksız bulunursa moblar için maksimum damage belirlenecek. Örneğin X mobuna hangi itemler olursa olsun maksimum 1000 damage vurulabilecek. Bu sayede normal klanlar ve henüz itemi mafyalar kadar yükseltememiş gruplarda ks atabileceğinden kimse veririm parayı alırım slotu yapamayacak.
  • Ya da tüm camplarda random drop atımı ve randım coins atımı olacak. Örneğin x mobu random şekilde günde 12 saat drop atacak. Örn; 13:00 - 15:00 arası atacak sonra 15:00-16:15 arası duracak. Bu sayede hiç bir slot için "ortalama şu kadar bırakır" denemeyecek. Bu da mafya farmını yine bir miktar engeller.
  • Epic sc, uniq sc kesinlikle hem mob hem kutu droplarından kaldırılacak. (Müthiş gb silinmesini sağlar)

Not : IP sınırlaması için proxy ile geçilse dahi ip detayı sorgulamasından user mı datacenter mı vb. cevaplar alınabilir ve bu sayede proxy olduğu tespit edilebilir =) Bu konuda çok bilgili değilim ama bu tür bir sorgu yapılabiliyor olduğunu başka bir sistemde görmüştüm.
Drop atan camplerde row acilmayacak drop oranlari simdikinden yuksek olacak ya da dungeonlarin drop oranlari artirilacak. Hatta bence dungeonlarin drop oranlari kesinlikle artirilmali. Row acilabilen camplerde de drop atmayacak ama exp fazla verecek. Ornek veriyorum rowlu camplerde %5-10 exp bonus olabilir. Daha da fazla olursa bu sefer yigilma olur. Sorunun cozumu bu kadar basit. Daha fazla kafa yormaya birseyleri duzelteyim diye baska seyleri bozmaya gerek yok. Zaten en basta row exp kasma amaciyla getirildi. Ama amacindan sapti.

Agaragambi

Üye
Çözüm konusunda bir çok fikir yöntem olabilir ama asıl sorun yönetim bunu sorun olarak görüyor mu ve çözmek istiyor mu?

chatlax035

C
Tam 14 sayfa olmuş yazılanlar Yetkili biri de çıkıp şuraya..

Arkadaşlar konu hakkın da şu şu yapılacak ya da malesef biz illegal kullanılmadığı surece yaptırım yapmıyacağız desin ki bizde yolumuzu çizelim zaman harcamaya gerek yok boyle devam edecekse ha diğer tarafda oynamışsın ha bu taraf da .

Bindiğiniz dalı kesmeye devam edin.
Elle oynayabiliceğin 1 tane harita acmıssınız bu insanlar nasıl görev yapacak yada farm atacak.

Totti

Üye
Sayın @BEARFACT ,

Bizleri artık görmezden gelmeyi bırakır mısınız ? Ne yapalım sendika mı kuralım sesimizi duyurmak için ? Bir kaç kanalı gezin ve görün oyunun geldiği hali bir oyuncu 2 ayrı klan açmış 1. klanın ismi nox ikinci klanın ismi ise xon 16 ++ ks çarlarını ayarlamış bot gibi Golemlere oturmuş ne yapalım biz normal oyuncular olarak farm yapmayalım mı bu adamlar oyunu bitiriyor bunu görmek bu duruma karşı bir önlem almak neden sizin için bu kadar zor artık cevap verir misiniz ?

greendaybeykoz

Üye
Drop atan camplerde row acilmayacak drop oranlari simdikinden yuksek olacak ya da dungeonlarin drop oranlari artirilacak. Hatta bence dungeonlarin drop oranlari kesinlikle artirilmali. Row acilabilen camplerde de drop atmayacak ama exp fazla verecek. Ornek veriyorum rowlu camplerde %5-10 exp bonus olabilir. Daha da fazla olursa bu sefer yigilma olur. Sorunun cozumu bu kadar basit. Daha fazla kafa yormaya birseyleri duzelteyim diye baska seyleri bozmaya gerek yok. Zaten en basta row exp kasma amaciyla getirildi. Ama amacindan sapti.
Hocam zaten malum oyun a da exp amacıyla getirildi.

Tamamen duygusal. . . .

Getirilirse neolacağı konusunda birsürü insan uyardı, uyarılar gerçekleşti, hala aynı kafa ile devam.

Yani bu insanlara güvenip oyunda emeğimizi , zamanımızı ziyan etmek yersiz.

Malum oyunda birçok şey değişsin diye yeterince bekledik birde bunları beklemek kendimize yapabileceğimiz en büyük hakarettir.

He ben beklerim diyen, beklesin, ağlıyorsunuz diyen öyle demeye devam etsin, camplar kısılınca evindeki 8 PC'si ile elinde tutabilecek slot bulamıyacaklar.

Çünkü mevzu altta kalanın canı çıksın, bu rant ı büyük paralar yatıran insanlar küçüklere bırakmaz.

Örnek malum oyun, adamların slotlarını dahi kiralıyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt