Çoklu Bilgisayarlar Hakkında Çözüm Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sineklik

Üye
Çoklu PC'lere bu kadar karşı olunmasını anlamıyorum. Bir şekilde IP ban atarak durumu değiştirseler siz zannediyor musunuz ki o yamuk daggerlı çarlarınızla gidip o slotlara çökeceksiniz? Bir tane BP partisi gelecek 7 arch swordlarla bambam vuracak golemlerin kafasına, ekonomiye giren item/gb hızı gene sabit kalacak. Yani ortada bir ekonomiyi bozma durumu söz konusu değil.

İkinci bir gerçek de şu: Dünya adil bir yer değil arkadaşlar. Yaptığınız şey "Zenginler niye bu kadar zengin, olmasınlar işte bana ne," demeye benziyor. Balina her zaman balina olacak. Kaldı ki, tek kişinin 8 PC'yi idare etmesi kolay değil, 8-16-24 tane Farm premiumun alınması var. Bu kadar çarın kasılması/dizilmesi, slotlarının alınması, rowlarının ayarlanması var. Emek var özetle. Emek veren adamın da para kazanması bana bu kadar batmıyor.

Ha, derseniz ki "Oyun solo oyuncunun yanında değil, solo oyuncular çoğu zaman bir halt yiyemiyor." Sonuna kadar haklısınız. Yönetimin asıl hatasının da bu olduğunu düşünüyorum.

Mesela bu arkadaştan başlanılmalı yasaklamalar, bu işi yaptığı çok bariz ve rahatsız olmuş. Emekten bahsediyor başka hiçbir oyun topluluğunda böyle bir açıklama yapıp da komik duruma düşmeyen olmaz.

Ulairi

Yeni Üye
2 gün önce Hagard Crimson Harpy slotu boştu. Bir oyuncu parti kurdu toplandık.Row bıraktık çarları. Güzelce Exp kasıyorduk. Ama adamın asıl amacı Slotu kapatmakmış. Kendi yan çarlarına Camp soktuktan sonra Bizleri Atıp Getirdiği çarlar ile slotta farma oturdu.

Bizim Malum oyundan Bura geçmemizin Asıl Sebebi Taxiler ve 8 çarla slotu kapatanlardı. Burda da Aynı şeyler olacak ise ben eski oyuna geri döneyim en azından işlemcim ve Ekran kartımın Ömrün Uzun olur !

Blader06

Üye
Oyunu amacı doğrultusunda oynayıp yaptığınız farmla charınızı geliştirirseniz, çoklu pc ile bir kişinin slotta 8 char olmasının bir anlamı yok.Benim ve ekibim birer ikişer char yöneterek galiada yok mafya yok ittifak yok slot satıyor denen slotu vatandaş 2 parti ks atmasına rağmen aldık.Ekibimde oyun parasını dışarı satmayı yasakladım mesela, düzenli olarak gelen gelirle charları istenilen item seviyesine ulaşmaları için kural koyduk, hadi gelsin en kral multi pc farmcısı bize ks atsın slot alsın nasıl alacaksa.Herkes üstüne alınmasın ama bu konuda dert yanan bi çok kişinin ben soloda rmt(real money transfer) yaptığını düşünüyorum, sonuçta bir mmorpg dünyasındayız ve böyle oyunlarda iletişim çok önemli, bana göre büyük slotlardada taktik savaşı ile alınamayacak bir slot yok ama vakti olmayanın, vakti yoksa parası olmayanın bir şey yapabileceği bir alan değil burası ve sanmayın buraya özel bir durum nerdeyse bi çok mmoprgde böyle savaşların içine girmişliğimiz var

swatter

Üye
Oyunu amacı doğrultusunda oynayıp yaptığınız farmla charınızı geliştirirseniz, çoklu pc ile bir kişinin slotta 8 char olmasının bir anlamı yok.Benim ve ekibim birer ikişer char yöneterek galiada yok mafya yok ittifak yok slot satıyor denen slotu vatandaş 2 parti ks atmasına rağmen aldık.Ekibimde oyun parasını dışarı satmayı yasakladım mesela, düzenli olarak gelen gelirle charları istenilen item seviyesine ulaşmaları için kural koyduk, hadi gelsin en kral multi pc farmcısı bize ks atsın slot alsın nasıl alacaksa.Herkes üstüne alınmasın ama bu konuda dert yanan bi çok kişinin ben soloda rmt(real money transfer) yaptığını düşünüyorum, sonuçta bir mmorpg dünyasındayız ve böyle oyunlarda iletişim çok önemli, bana göre büyük slotlardada taktik savaşı ile alınamayacak bir slot yok ama vakti olmayanın, vakti yoksa parası olmayanın bir şey yapabileceği bir alan değil burası ve sanmayın buraya özel bir durum nerdeyse bi çok mmoprgde böyle savaşların içine girmişliğimiz var

Mevzu sadece slot kapmakla bitmiyor konuyu tamamen okuyup sindirebilirseniz her yorum atan kişiye açıklama yapmak yerine oyun yönetimine sesimizi duyururuz. Konu hangi ara parası olmayan oynamasına geldi ben anlamıyorum en azından şu konuya biraz daha bilinç sahibi insanlar yazar hevesiyle açıklamalar yaptım ama zeka seviyesi yerlerde gerçekten. Senin ekibinle yaptığın farmın değeri zamanla azalıyorsa bunun sebebi bu adamların 1 günde 8 bilgisayar ile kastığı itemları bir an önce elinden çıkarmaya çalışıp yüksek gb fiyatlarından yararlanmak istemesinden kaynaklanıyor.

JohnPlane

Üye
Emeğinle yetişirsin lafını kimden duyduysanız sizi iyi keklemiş. Sen yetişmeye çalışırken parası olan boş durmayacak aradaki fark daha da açılacak. Sen oyuna max 10x para yatırabilirken adam 100x-200x yatıracak. Yani bu basit matematiği nasıl anlayamıyorsunuz hayret ediyorum. Oynadığınız oyunda bütçenize göre ne yapabileceğinizi, yayıncıların, onların etrafındakilerin nasıl bir para akıttığını bence önce idrak edin. Sonra bende en üst noktaya gelicem diye hayatınızı harcıyorsunuz yazık oluyor.
Dostum oyunu zevk almak için oynarsan sorun etmezsin bu kadar sen tabiki milyon lira yatıran adamla aynı seviyeye gelmiceksin bence gelememelisin zaten bu oyun böyle bir oyun burası cennetmi herkes eşit haklara sahip olacak ?

oktanoktanisler

Yeni Üye
Mesela bu arkadaştan başlanılmalı yasaklamalar, bu işi yaptığı çok bariz ve rahatsız olmuş. Emekten bahsediyor başka hiçbir oyun topluluğunda böyle bir açıklama yapıp da komik duruma düşmeyen olmaz.
Birilerinin böyle düşüneceğini tahmin etmiştim yazarken Sineklik :D Bir tane kötü PC'm var, 16-25 fpsyle oynuyorum. Ayrıca basit akıl yürütme yapabilen herkes benim vardığım sonuçlara varır Sineklik. Boşuna ağlıyorsunuz.

Sineklik

Üye
Birilerinin böyle düşüneceğini tahmin etmiştim yazarken Sineklik :D Bir tane kötü PC'm var, 16-25 fpsyle oynuyorum. Ayrıca basit akıl yürütme yapabilen herkes benim vardığım sonuçlara varır Sineklik. Boşuna ağlıyorsunuz.

YOO.
Basit düşünebilen herkes bu durumun normal olmadığını fark eder Oktan. Kabullenmek yerine değişmesi için çabalamak ezilmeye alışmaktan daha iyidir, sen bunu ağlamak olarak yorumladığın için ilk gruba dahilsin.

morganlefay

Üye
Slotlardaki çoğu yer tek kişiye ait değil ekipler kasıyor. Her biri farklı kişilerin 2. pcsi ya da ana charı.
Oyundaki metada özellikle bp priestler row ile haddarda kasmaya mahkum bırakıldı. Dvye gitsen 30 snde bir slot baskını yapıp saatlerce aynı bölgede pk atan arkadaşlar izin vermiyor. Sabah kalkıp farm atayım desen sen 6-7 kişiysen 8 kişilik tam kadro pt gelince kutu alamıyorsun.
Özetle şuan oyunda 8 kişilik tam kadro olmadığın sürece farm yapman çok çok zor. İsyan eden arkadaşlar eminim 2-3 kişilik gruplarla farm atamıyor diye isyan ediyor.

Not: ip kısıtlamasına katılıyorum, premium dahi olsa Max 1 ipden 2 PC giriş yapabilmeli.

oktanoktanisler

Yeni Üye
Basit düşünebilen herkes bu durumun normal olmadığını fark eder Oktan. Kabullenmek yerine değişmesi için çabalamak ezilmeye alışmaktan daha iyidir, sen bunu ağlamak olarak yorumladığın için ilk gruba dahilsin.
Clan olduğumuz için pek ezilmiyoruz. Çoklu pc durumu değişse bile realitenin değişmeyeceğini kaçırmanız da komik geliyor artık. Diyelim bütün bu çoklu hesapları banlattınız, clan ptlerden kutu alamayınca bu sefer "Clanlar kapatılsın yha," diye mi başlıklar açılacak?

4erc

Üye
8 bilgisayarım var,

senden 20 kat puppet,row,rpr hammer, power up, can ve mana potu masrafım var, +8 karaktere premium alıyorum.

Oyun yönetimi müsade ediyor, gb satışıda yasal oh mis sende yap ?

ip kısıtlaması olsun, engelllensin fln boşverin bunları. yönetim farkında değil sanki

DeadLegion

Üye
8 bilgisayarım var,

senden 20 kat puppet,row,rpr hammer, power up, can ve mana potu masrafım var, +8 karaktere premium alıyorum.

ip kısıtlaması olsun, engelllensin fln boşverin bunları. yönetim farkında değil sanki

wolfingen

Üye
Başlık aslında ''Çözüm önerileri'' iken daha çok ağlama duvarına dönmüş burası.
Çözüm mü arıyorsunuz? 6 kanala row+drop aktif ediyorsanız en az yarısı kadar kanala rowsuz drop, bir o kadar da rowlu dropsuz camp koymalısınız bu birincisi ve en önemlisi.
Zira şuanki durumda tek tek camp gezip millete pm atıp görev yapıcam diye dilenci gibi adamların dibinde oturup beklemek can sıkıcı. Paraysa , ben de para verdim. Zamansa , ben de zaman harcadım, emekse ben de emek veriyorum.
yok 20 pc girmiş , yok 8 pc girmiş umrumda değil. bunun takdiri oyun yönetiminin. Ayrıca bir adam tek başına 8pcyi idare edip her birine günlük pus + row + sc ve aylık premium masraflarını yapıyor ve bunu iş olarak benimsemişse bırakın da 3-5 bişey kazansın. siz istiyorsunuz ki biz kazanalım onlar kazanmasın.
yahu burası ticarethane değil demekte çok saçma, sırf malum oyundan hayatını idame ettiren onlarca insan tanıyorum. MMORPG oyunları evvelde böyleydi , ezele kadar da böyle kalacak. Koxp olmadığı ve gerçekten emek verilerek yapılan farmlara kusura bakmayın da kimse birşey yapamaz.
Ayrıca, bir arkadaş çok güzel özetlemiş, siz gerçekten 8 pc ile girenlerin banlanması durumunda slotların boş kalacağını mı zannediyorsunuz ? burda kaç kişi 8li bp ptden kutu alabileceğini sanıyor ? hayal dünyasından çıkalım da biraz realist olup çözüm üretelim.
Mesela günlük row sınırı? Mesela daha az row+drop campi? Mesela row'da drop rate oranını düşürmek? Mesela çöp slotlarını arttırmak? özellikle ve özellikle görev yapılacak slotların droplarını sıfırlamak!?? yahu görev yapamıyorum görev. bunun dışında bir sorunum yok. Tatlı tatlı dolanıp görev falan yapıp arada dvye gidip yatalak oluyorum. Kâr amacı gütmeyen solo oyuncu olarak gayet keyif alıyor ve sizler kadar tetiklenmiyorum bu çoklu pc kullanan arkadaşlara. Bence siz de çok şeyapmayın, zira hiçbir faydası olmayacak. İyi forumlar.

Sineklik

Üye
Clan olduğumuz için pek ezilmiyoruz. Çoklu pc durumu değişse bile realitenin değişmeyeceğini kaçırmanız da komik geliyor artık. Diyelim bütün bu çoklu hesapları banlattınız, clan ptlerden kutu alamayınca bu sefer "Clanlar kapatılsın yha," diye mi başlıklar açılacak?
Clan olduğumuz için kasabilecek türlü yollar bulabiliyoruz lakin solo oyuncuları anlamak için solo oyuncu olman gerekmiyor, empati yeteneğine sahip olmak yeterli. Yarın bir gün malum oyunda olduğu gibi sürekli aynı yüzler, aynı insanlarla pk atmaya başlayıp yahu neden hiç yeni oyuncu gelmiyor diye düşünürseniz bu konunun neden açıldığını daha iyi idrak edersiniz.

Sineklik

Üye
8 bilgisayarım var,

Bizden 20 kat fazla pus alışverişi yapman çok normal çünkü bu senin gelirin. Verdiğin paranın fazlasını aldığın için bunu iş olarak yapıyorsun. Ben normal bir oyuncuyum ve bu oyunu zaman geçirmek için oynuyorum. Benim haklarım sırf sen daha fazla para kazan diye gasp ediliyorsa bu konuda ki eleştirimi de yaparım.

balron

Üye
Bu konuyla alakalı ağlayan kimse yok üslup insanın zeka seviyesiyle doğru orantılı olduğu için bu konuda sizi eleştirmeyeceğim. Oyunun p2win olması ile 1 kişinin 8 PC sokarak oyunda istediği slotu işgal etmesinin ortak noktasını anlayamadım açıkçası. Konuyu açan kişi zaten oyunun p2win tarafına gönderme yapmış ve bu konuda ortak noktamızın olduğunu belirtmiş. Bizi rahatsız eden şey 1 kişinin 8 bilgisayar sokarak diğer oyuncuları hak kaybına uğratması, haksız avantaj elde etmesi. Farklı farklı mmorpgler oynayan biriyseniz bu tarz insanların yasaklandığını bilirsiniz ama mmorpg kültürünüzün geniş olduğunu düşünmüyorum üslup ortada.
" Oyunun p2win olması ile 1 kişinin 8 PC sokarak oyunda istediği slotu işgal etmesinin ortak noktasını anlayamadım açıkçası"

Bunu anlamamış olman senin sorunun yine açıklayalım. Oyunda 8 kişilik bir ekibin, oyuncuların geri kalanın 2 senede harcayacağı parayı 1 ayda harcayak maddi gücü var. Bunu her ay yapıyorlar. Örnek için en popüler yayıncıya bakablirsin. Bu ekip diğer oyuncuların %99 unun min. 1 senede ulaşacağı ekipmana itema 2-3 haftada ulaşıyor. Death valleyi bu ekip ve arkadaşları domine ediyor, en iyi slotları yine bunlar ve tanıdıkları kapatıyor, her türlü public etkinliği yine bu ekip domine ediyor. Sen istediğin kadar emek ver vakit harca aradaki item farkı o kadar devasaki bu ekiplerle karşılaştığında en ufak bir varlık gösteremiyorsun. Bunun gibi maddi geliri çok yüksek 10-15 ekip ve onların çevresindekiler tüm serveri domine etmiş oluyor.

Şimdi sen buna laf etmiyorsun, gidip 8pc-16 pc neyse buna yatırım yapmış , her karakteri buna göre dizmiş, vaktini buna harcayan adama laf ediyorsun , ayrıca bu adamların aldığı risk de yüksek masraflarının geri dönüşü garanti değil vs. Üstteki ile bunların farkı yok. Üstteki ekipdekiler de oyundan kazandığını nakite çeviriyor. Onların da farm pc leri var.

Pay to win olan tüm mmorpg lerde farm olayı olacak , bu işi meslek edinen de olacak, her zmaan sizden zengin deli gibi item dizmiş bir sürü kişi olacak , ayrıca düzenli olarak oyuna sermaye yatırmanız gerekcek bütçeniz elverdiğince. Bunu kabul etmeyen gitsin wow gibi elder scrolls online gibi oyun içi paranın kozmetiğe gittiği, item basma olayının olmadığı, son lvle kadar rahatça solo görev yapılıp ardından full zindan kasılan oyunlara baksın kafam rahat herkesle eşit olayım diyorsa. Bence burda farmer pc lere laf tek derdi, farm yapanların masraf yapıp multi pc sokup kendilerinden çok kazanması başka bir açıklaması yok. Bu arada benim tek charım var, keyfine oynuyorum zaten row, pre pot vs parasnın nerdeyse hepsi xp kasarken zindanda vs de çıkıyor. Charı biran önce diziyim diye derdim yok mantıklı gördüğüm itemları maddiyat çerçevesinde alıyorum.

Son düzenleme:

swatter

Üye
" Oyunun p2win olması ile 1 kişinin 8 PC sokarak oyunda istediği slotu işgal etmesinin ortak noktasını anlayamadım açıkçası"

Bunu anlamamış olman senin sorunun yine açıklayalım. Oyunda 8 kişilik bir ekibin, oyuncuların geri kalanın 2 senede harcayacağı parayı 1 ayda harcayak maddi gücü var. Bunu her ay yapıyorlar. Örnek için en popüler yayıncıya bakablirsin. Bu ekip diğer oyuncuların %99 unun min. 1 senede ulaşacağı ekipmana itema 2-3 haftada ulaşıyor. Death valleyi bu ekip ve arkadaşları domine ediyor, en iyi slotları yine bunlar ve tanıdıkları kapatıyor, her türlü public etkinliği yine bu ekip domine ediyor. Sen istediğin kadar emek ver vakit harca aradaki item farkı o kadar devasaki bu ekiplerle karşılaştığında en ufak bir varlık gösteremiyorsun. Bunun gibi maddi geliri çok yüksek 10-15 ekip ve onların çevresindekiler tüm serveri domine etmiş oluyor.

Şimdi sen buna laf etmiyorsun, gidip 8pc-16 pc neyse buna yatırım yapmış , her karakteri buna göre dizmiş, vaktini buna harcayan adama laf ediyorsun , ayrıca bu adamların aldığı risk de yüksek masraflarının geri dönüşü garanti değil vs. Üstteki ile bunların farkı yok. Üstteki ekipdekiler de oyundan kazandığını nakite çeviriyor. Onların da farm pc leri var.

Pay to win olan tüm mmorpg lerde farm olayı olacak , bu işi meslek edinen de olacak, her zmaan sizden zengin deli gibi item dizmiş bir sürü kişi olacak , ayrıca düzenli olarak oyuna sermaye yatırmanız gerekcek bütçeniz elverdiğince. Bunu kabul etmeyen gitsin wow gibi elder scrolls online gibi oyun içi paranın kozmetiğe gittiği, item basma olayının olmadığı, son lvle kadar rahatça solo görev yapılıp ardından full zindan kasılan oyunlara baksın kafam rahat herkesle eşit olayım diyorsa. Bence burda farmer pc lere laf tek derdi, farm yapanların masraf yapıp multi pc sokup kendilerinden çok kazanması başka bir açıklaması yok. Bu arada benim tek charım var, keyfine oynuyorum zaten row, pre pot vs parasnın nerdeyse hepsi xp kasarken zindanda vs de çıkıyor. Charı biran önce diziyim diye derdim yok mantıklı gördüğüm itemları maddiyat çerçevesinde alıyorum.

Kendinle çelişmişsin, adam p2win değil bu oyun diye bir açıklama yapmamış veya item, gb satışıyla alakalı bir şey de dememiş. Konunun başlığını oku öncelikle bu konu "multi bilgisayar ile oyunu mahveden oyuncuların önüne geçmek için nasıl çözüm üretebiliriz". Eğer item satışıyla alakalı bir şikayetin varsa konusunu açarsın tartışılır. Bizim şikayet ettiğimiz kısım "1 KİŞİNİN BİRDEN FAZLA BİLGİSAYAR İLE AVANTAJ ELDE ETMESİ" 8 farklı kişinin veya clanın gb çekip, item alıp slota çökmesi değil. Bunu normal gören herkes bu işi yapıyordur.

gamion596

Üye
İlk 3 kanal elle oynansın diğer kanallerda sadece gold atsın. Bu şekilde 8 tane row açamazlar masrafı karşılamaz item atmadığı sürece. Ve gb de çok fazla düşmez magic puppet ve power up fiyatıda uçmaz xp kasanlar çok zararda kasmaz.lar.

Bu şekilde elle oynamak teşvik edilir zaten elle farm atılmalı hagardda bile. Yoksa xp furyası bittikten sonra stinger'a 2 pcliler gelir çöker onları da bu şekilde engellemiş oluruz.

balron

Üye
Kendinle çelişmişsin, adam p2win değil bu oyun diye bir açıklama yapmamış veya item, gb satışıyla alakalı bir şey de dememiş. Konunun başlığını oku öncelikle bu konu "multi bilgisayar ile oyunu mahveden oyuncuların önüne geçmek için nasıl çözüm üretebiliriz". Eğer item satışıyla alakalı bir şikayetin varsa konusunu açarsın tartışılır. Bizim şikayet ettiğimiz kısım "1 KİŞİNİN BİRDEN FAZLA BİLGİSAYAR İLE AVANTAJ ELDE ETMESİ" 8 farklı kişinin veya clanın gb çekip, item alıp slota çökmesi değil. Bunu normal gören herkes bu işi yapıyordur.

Multi ile girip oynayanla , sponsor, bağış zart zurt desteğiyle cebinden 1 kurruş harcamadan oyundakilerin %99 unun hayalinde bile harcayamayacağı parayı oyuna gömen arasında fark yok. İki tarafta oyunu mahvediyor senin bakış açınla. Hatta 2. grup daha tehlikeli oyuna nerdeyse sınırsız para gömebiliyor, arkasında devasa e-pin, goldbar siteleri sayesinde , sadece kendisini değil çevresindeki en az 30-40 kişiyi de ihya ediyor. Biz de çıkalım o zaman bunlar sponsor desteğiyle oyuna adil olmayan şekilde deli gibi para harcıyor, death valley de etkinliklerde bunlara birşey yapamıyoruz, herkes için aylık belli bir miktar harcama limiti gelsin diyelim?

Pay to win'in ne olduğunu anladığınız an ya oyundan zevk almaya bakıcaksınız yada oyunu bırakacaksınız.

JohnPlane

Üye

Bu kafada oynayan biri genel olarak oyundan zevk alır. Ama 8 pc açan yada 2-3 pc farm yapana kafayı takanlar asla bu oyundan keyif alamayacaklar hep bir haset hep bir aşağılık duygusu ile çıldırıp en sonunda oyunu bırakacaklar zaten şöyle bir gün keyif alayım diye birşey olmayacak onlar için keyif en iyi olmaya çalışmak onuda olamayacakları için işte gelip burda deliriyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt