Çoklu Bilgisayarlar Hakkında Çözüm Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

JohnPlane

Üye
Multi ile girip oynayanla , sponsor, bağış zart zurt desteğiyle cebinden 1 kurruş harcamadan oyundakilerin %99 unun hayalinde bile harcayamayacağı parayı oyuna gömen arasında fark yok. İki tarafta oyunu mahvediyor senin bakış açınla. Hatta 2. grup daha tehlikeli oyuna nerdeyse sınırsız para gömebiliyor, arkasında devasa e-pin, goldbar siteleri sayesinde , sadece kendisini değil çevresindeki en az 30-40 kişiyi de ihya ediyor. Biz de çıkalım o zaman bunlar sponsor desteğiyle oyuna adil olmayan şekilde deli gibi para harcıyor, death valley de etkinliklerde bunlara birşey yapamıyoruz, herkes için aylık belli bir miktar harcama limiti gelsin diyelim?

Pay to win'in ne olduğunu anladığınız an ya oyundan zevk almaya bakıcaksınız yada oyunu bırakacaksınız.
Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz onu anlamıyorum parası olan adam bu tarz oyunlarda her zaman en öne geçer parasıyla burası Cennet mi arkadaş herkes eşit güçte olacak güçlü güçsüzü yenecek hayatta böyledir.

Kzika

Üye
Konuşulan konu hakkında bir çalışma olmaz ise bariz şekilde muhtemel son ortada ayrıca bu yönetimin bilgisi dahilinde olması sebebi ile buna keriz silkelemek olarak mı bakmak gerek :)

Layenkati

Yeni Üye
Bir kullanıcının evindeki 2 bilgisayardan oyuna girmesi ile yüzlerce pc'si olan gb satıcılarının slotları doldurup işi ticarete dökmesi aynı şey değil. Bu oyunda maalesef ikincisi var.
Kimsenin henüz oturmayan optimizasyonla, karışık ingilizce-türkçe sunumla, oyundan atma problemleriyle, animasyonların kötülüğüyle büyük bir derdi yok. en büyük problem slotlardaki çoklu drop grupları... Henüz oyunun ilk haftalarında bunlar yüzünden piyasa, server sanki 2 yıldır açıkmış gibi item ve gb dolu.
İşten geldiğimizde dostlarımızla birkaç saat eğlenebilmek için oyuna giriyoruz, her slotta gb satan sitelerin hesapları var.
Evet 100'lerce pc'si ile girip drop kasan gruplar size kısa vadede iyi para kazandırabilir ama uzun vadede nelerin olacağını herkes biliyor.
Çözüm mü? Çözüm basit. Her hesap için girişte sms kodu istenmesi, aynı IP üzerinden 2-3'den fazla girişin yasaklanması. Mümkünse row'un komple kaldırılması değilse de dropsuz, sadece exp kasmak için kullanılmasının sağlanması.
Forumlara, sözlüklere bakın. Herkesin en çok yakındığı konu bu. Yönetimin, kullanıcıların bu rahatsızlığını bile bile slotlardaki gb fabrikalarına müsaade etmesi oyunun tek amacının kısa vadede para kazanmak olduğunu kanıtlıyor.

Son düzenleme:

fstab

Üye
@SunRise söz vermişti bunlarla alakalı bir çalışma yapılacağına dair bundan yaklaşık 2 ay önceki bir soru cevap etkinliğinde suan bu arkadaşlar level kasıp normal oyunculara yetişmeye başladıkca durumun ciddiyetini daha iyi anlamaya başladım resmen artık her yerdeler campler sürekli full cekiyor oyuna giriyoruz camplere giremiyoruz yönetilemeyen bir süreç var maalesef böyle gidersede durum toparlanması imkansız bir yola gidiyor gibi gözüküyor, bu durumun illegal olmaması oyuna zarar verdiği gerçeğini değiştirmiyor, ha tabi yönetim tarafının bu arkadaşlardan cok fazla para kazandığını inkar da edemeyiz ama umarım burda aksiyon alırken para odaklı değil oynanabilirlik adına bir adım atarlar diye umut ediyorum ne kadar böyle yapmayacaklarını bilsemde ^^

4erc

Üye
Bizden 20 kat fazla pus alışverişi yapman çok normal çünkü bu senin gelirin. Verdiğin paranın fazlasını aldığın için bunu iş olarak yapıyorsun. Ben normal bir oyuncuyum ve bu oyunu zaman geçirmek için oynuyorum. Benim haklarım sırf sen daha fazla para kazan diye gasp ediliyorsa bu konuda ki eleştirimi de yaparım.
Senin hakkını gasp eden kim söyler misin ? Yönetim müsade ediyorsa haktır, helaldir. Yasak olsa ztn ben kendi inancım gereği asla yapmam. illegal kazanç olmuş olur.

peki sana şunu sormak istiyorum. normal bir oyuncuysan farm slotlarında ne işin var ? sen ve senin gibi birçok user var zaman geçirmek için oynuyorsan bizle ne alakası var ? örneğin lizardmanda farm yapıyorum sana ne zararı var mesela ? lizardmanda ancak görev yaparsın örneğin, veya blackmumy,

Sineklik

Üye
Senin hakkını gasp eden kim söyler misin ? Yönetim müsade ediyorsa haktır, helaldir. Yasak olsa ztn ben kendi inancım gereği asla yapmam. illegal kazanç olmuş olur.

peki sana şunu sormak istiyorum. normal bir oyuncuysan farm slotlarında ne işin var ? sen ve senin gibi birçok user var zaman geçirmek için oynuyorsan bizle ne alakası var ? örneğin lizardmanda farm yapıyorum sana ne zararı var mesela ? lizardmanda ancak görev yaparsın örneğin, veya blackmumy,
Bazı slotlar hem iyi exp verir hem iyi item atar. Bu oyuncunun leveline göre değişiklik gösterir. Senin farm yaptığın slot bana iyi exp verir. Hem normal bir oyuncu farm yapmayacak diye bir kaide mi var? Yaptığınız işi savunacaksınız diye nasıl saçmalayacağınızı şaşırdınız gerçekten. Oyun yönetiminin bu konuda bir ceza vermiyor olması yarın vermeyeceği anlamına gelmiyor, biz de bunun için çabalıyoruz.

Sineklik

Üye
Bu kafada oynayan biri genel olarak oyundan zevk alır. Ama 8 pc açan yada 2-3 pc farm yapana kafayı takanlar asla bu oyundan keyif alamayacaklar hep bir haset hep bir aşağılık duygusu ile çıldırıp en sonunda oyunu bırakacaklar zaten şöyle bir gün keyif alayım diye birşey olmayacak onlar için keyif en iyi olmaya çalışmak onuda olamayacakları için işte gelip burda deliriyorlar.
Hiçbir zaman 8 bilgisayar ile farm yapan birinin gelirini, çabasını kıskanmadım. Onun yerinde olmayı asla istemezdim böyle bir angaryayla uğraştığım bir hayatım olsun istemezdim açıkçası. Konu kişinin yaptığı farm değil, konu 1 kişinin 8 bilgisayar ile ezici bir güç, avantaj elde etmesi. Bu tip insanlar çoğu zaman mafyavari bir tavır sergileyip insanın oyun keyfini burnundan getiriyor.

Layenkati

Yeni Üye

Biz oyun oynuyoruz, konuda bahsettiğimiz kişiler ise ticari imkanlarıyla slotları ele geçirip bundan kar sağlıyorlar. Isınmak için bir ağacı kesen ile otel yapmak için ormanı yakanları kıyaslayamazsınız. Burada kimsenin evinde, iş yerinde 2-3 pc'siyle oyuna giren insanlarla derdi yok. Biz, oyunu oynamayıp sadece ticari kazanç sağlamaya çalışan ve "sadbashdbahsd" isimli yüzlerce kullanıcıyı yöneten gruplara tepki gösteriyoruz.

Elbette imkanı olan farklı bilgisayarlardan oyuna girsin ve birden fazla karakterle oynasın, sorun yok. Ama malum oyundaki gibi her slotta 8'li gruplar gold kasıp belirli sitelerde sattığı sürece normal kullanıcılar oyundan keyif alamaz

Son düzenleme:

balron

Üye
50 tane sitede gb satılıyor, item satılıyor, hala gelmiş ama bazı kişiler multi pc farm yapıp para kazanıyor, biz tek pc ile kazanamıyoruz ühühühü diyor ağlıyorlar, valla bunlar eğitilmez. Oyun zaten parası, zamanı, imkanı olana bunu teşvik ediyor, oyunun yöneticileri istediğiniz kadar pc ile girebilirsiniz diyor. Farm yapacak adam buna sermaye vakit ayırıyor. Gb düştükçe zaten bunların sayısı azalacak, merak etmeyin o zaman siz de tek pc bırakıp çorba paranızı çıkartırsınız :), bırakın 1-2 ay oyun yapımcıları ile multi pc kasanlar biraz para kazansın. Kimseye lafım yok ama şurdan para kazanmaya çalışacağınıza part time asgari ücretli kasiyerlik yapsanız saha stressiz ve çok para kazanırsınız.

BenGeldim

Üye
Bir ip üstünden maksimum 3 hesap girebilmeli bu herşeyi çözer

bahoa

Yeni Üye
Çoklu pc farm yasaklanmalı. Vpn ile girişlere karşı Wow'da olduğu gibi gb takip sistemi kurulmalı, karakterler arası gb ticaretinden çoklu pc sahipleri tespit edilip banlanmalı. Oyuna girişte sms onayı gelmeli, bir kişi makul sayıda bilgisayar ile oynayabilmeli. 15 kişinin 1500 karakterle afk farm/pazar kurduğu, geri kalan 1500 kişinin zone full uyarısı aldığı, dün düşürdüğüme sevindiğim itemin bugün çoklu pc farmerlar nedeniyle yarı yarıya değer kaybettiği bir ortama oyun denilemez.

Sineklik

Üye
50 tane sitede gb satılıyor, item satılıyor, hala gelmiş ama bazı kişiler multi pc farm yapıp para kazanıyor, biz tek pc ile kazanamıyoruz ühühühü diyor ağlıyorlar, valla bunlar eğitilmez. Oyun zaten parası, zamanı, imkanı olana bunu teşvik ediyor, oyunun yöneticileri istediğiniz kadar pc ile girebilirsiniz diyor. Farm yapacak adam buna sermaye vakit ayırıyor. Gb düştükçe zaten bunların sayısı azalacak, merak etmeyin o zaman siz de tek pc bırakıp çorba paranızı çıkartırsınız :), bırakın 1-2 ay oyun yapımcıları ile multi pc kasanlar biraz para kazansın. Kimseye lafım yok ama şurdan para kazanmaya çalışacağınıza part time asgari ücretli kasiyerlik yapsanız saha stressiz ve çok para kazanırsınız.
Türkiyede MMORPG kültürünün neden gelişmediği hakkında bir tez yazılsa örnek gösterilecek bir karaktersin. Burada multi bilgisayarların yaptığı farmı kıskanan veya tek bilgisayarla farm yapıp para kazanmayı amaçlayan biri göremiyorum. Multi bilgisayar ile para kazanmayı amaçlayan bir insanın zeka seviyesi maksimum bu kadar oluyor sanırım konuyu manipüle bile edemiyorlar.

Oyunda bu adamlardan o kadar fazla var ki farm slotu olmayan bir slota bile kasacak yer bulamıyorum deyip 2 parti adamı bırakıp gidebiliyorlar. Bu kişinin oyun zevkini aşırı baltalıyor. Marketine, kozmetiğine, premium paketlerine düzenli para verdiğin bir oyunun, amacı sadece para kazanmak olan insanlara bu kadar alan yaratması biz oyuncuları düşündürüyor ve tepki göstermek, çözüm üretilmesi için itici bir mekanizma olsun diye bu tarz konular açıyoruz. Bu oyunu para kazanmak için oynamayan solo oyuncular da var sizin aksinize, 3-5 kuruş kazanacağız diye oyunun da topluluğunda içine ediyorsunuz.

Son düzenleme:

Anarchyy

Üye
Bu kitleye 100 defa anlatsan yine anlamaz gerçi 32pcyi savunanlar bu işi yapanlar oyunu oyun için oynayan farm atim charımı dizim maksatıyla oynayan biri zaten bu adamları savunmaz kanka.

Gelelim yönetime adamlar legal bi yaptırım olmayacak demiş.
Zaten bu senaryoların olduğu 20senelik bi oyun var 6 aya suan olan userlerin yarısı olmaz oda max 6 ay görürsünüz.

swatter

Üye
Bu kitleye 100 defa anlatsan yine anlamaz gerçi 32pcyi savunanlar bu işi yapanlar oyunu oyun için oynayan farm atim charımı dizim maksatıyla oynayan biri zaten bu adamları savunmaz kanka.

Gelelim yönetime adamlar legal bi yaptırım olmayacak demiş.
Zaten bu senaryoların olduğu 20senelik bi oyun var 6 aya suan olan userlerin yarısı olmaz oda max 6 ay görürsünüz.

Öyle evet bu malum oyundaki görevliler bile bulaşmış bu işe. Ben kanal değiştirirken neredeyse saatlerimi vermeye başladım son zamanlarda ama ne hikmetse bu multi bilgisayarlar çatır çatır sokuyorlar hesaplarını.

zr3

Üye
8 bilgisayarım var,

senden 20 kat puppet,row,rpr hammer, power up, can ve mana potu masrafım var, +8 karaktere premium alıyorum.

Oyun yönetimi müsade ediyor, gb satışıda yasal oh mis sende yap ?

ip kısıtlaması olsun, engelllensin fln boşverin bunları. yönetim farkında değil sanki
En mantıklısı bırakmak oyunu bu durum karşısında. 75 'e sallıyım nft yapıp bırakıcam. Bunlarda kendi aralarında birbirlerine satsınlar gb'yi.

CaterinaA_

Yeni Üye
Bir kişi 8 karakter ile oynamak istiyorsa buna bir sınırlama getirilemez fakat bu karakterlerin en fazla 1 tanesinde row açmasına izin verilmesi gerekir. Böylece slotların bu kişilerin tekeline geçmesi engellenmiş olur. Umarım bu öneri dikkate alınır.

shooter54

Üye
8 tane 16 tane 30 tane bilgisayarla bu işi yapan tabi kendini savunacak. para kazanıyor işten.
yönetimin düşünmesi gereken şeylerden birincisi bu bir oyun mu yoksa bazı insanlar için ekmek kapısı mı?
oyunda 4-5 kişiyle konuştum, premium çektiği halde slot bulamadığı için premium süresinin boşa gittiğini böyle devam ederse oyunu bırakacaklarını söylediler.
şimdi soruyorum 8 pc kontrol eden 1 tane adam için, 8 tane solo oyuncuyu küstürmek adil mi?
bu sayı 8-8 azalmaya başlarsa, yarın buraya geldiğimiz oyun gibi botlar ve para yatırıp item sahibi olan adamlar arasında döner.
kimse de böyle bir durumda başarılı olduğunuzdan bahsedemez.
hayır abi o 8li pc para yatırıp slota oturuyorda, sanki onun yerini alacak oyuncu eliyle dönecek gibi konuşuyorsunuz. gidin bakın townlara zibilyon tane rowlu parti bulamayan adam var. bir gün bu adamlar alt+f4 çekip dönmeyecekler.

yani kısaca şu;
bugün bu şekilde iyi kazanıyorsun, yarın user düşer çakılırsın.

insanları oyuna küstürmeyin kardeşim, discordda günde 1000 kişi yazıyor multilere çözüm diye 1 tane yönetici çıkıp cevap vermiyor.
körebe oynamaktan vazgeçin, şu şu sebepten yasaklamıyoruz diyin konuyu kapatın bari.

Anarchyy

Üye
8 tane 16 tane 30 tane bilgisayarla bu işi yapan tabi kendini savunacak. para kazanıyor işten.
yönetimin düşünmesi gereken şeylerden birincisi bu bir oyun mu yoksa bazı insanlar için ekmek kapısı mı?
oyunda 4-5 kişiyle konuştum, premium çektiği halde slot bulamadığı için premium süresinin boşa gittiğini böyle devam ederse oyunu bırakacaklarını söylediler.
şimdi soruyorum 8 pc kontrol eden 1 tane adam için, 8 tane solo oyuncuyu küstürmek adil mi?
bu sayı 8-8 azalmaya başlarsa, yarın buraya geldiğimiz oyun gibi botlar ve para yatırıp item sahibi olan adamlar arasında döner.
kimse de böyle bir durumda başarılı olduğunuzdan bahsedemez.
hayır abi o 8li pc para yatırıp slota oturuyorda, sanki onun yerini alacak oyuncu eliyle dönecek gibi konuşuyorsunuz. gidin bakın townlara zibilyon tane rowlu parti bulamayan adam var. bir gün bu adamlar alt+f4 çekip dönmeyecekler.

yani kısaca şu;
bugün bu şekilde iyi kazanıyorsun, yarın user düşer çakılırsın.

insanları oyuna küstürmeyin kardeşim, discordda günde 1000 kişi yazıyor multilere çözüm diye 1 tane yönetici çıkıp cevap vermiyor.
körebe oynamaktan vazgeçin, şu şu sebepten yasaklamıyoruz diyin konuyu kapatın bari.
aynen dediğin gibi hocam biz knighttan bu sorunlardan ötürü kaçıp geldik burada aynı burayı bırakanda kolay kolay bi daha dönmez bu kadar adamı bulmuşken değerini bilmiyolar max 1sene sonra cok üzülcekler

EREDIN

Yeni Üye
Daha önce başka konuya da yazmıştım başka yazan arkadaşlar da olmuş. Çözüm çok basit row açınca kutu düşmeyecek, sadece exp gelecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt