Çoklu Bilgisayarlar Hakkında Çözüm Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alpi

Yeni Üye
Ne yazık ki 8 Pc'ler oyun zevki bırakmayan virüs gibi çoğalan katiller.

Üzülerek söylüyorum ki bunun önüne geçilmesi zor . Hwid ban gibi önlemler alınmadığı sürece ( ki bu önlem de neye göre kime göre alınacak ? ) 8pcler her zaman serverlarda olacaklar.
Bu konudaki çözüm ve yaptırımlar yeterince etkili değil muhtemelen de hiçbir zaman olmayacak . Çünkü yapılan iş hukuken yasal , ban yiyen bir hesap için açılan karşı tazminat davasında ban yiyen kullanıcı oyun kurallarını ihlal etmediği sürece haklı .

"Okudum , anladım , kabul ediyorum" kutucuklu kimsenin okumadığı o sözleşmelere "8 Pc yasaktır" yazsanız bile firma olarak bunu yasal bir temele oturtmanız gerekmekte yoksa bu işlemi yapamazsınız .

Not : Row'un çalıştığı serverlarda slot droplarının bir miktar kısıtlanması çözüm olabilir

yetiyet

Üye

Üzülerek söylüyorum ki bunun önüne geçilmesi zor . Hwid ban gibi önlemler alınmadığı sürece ( ki bu önlem de neye göre kime göre alınacak ? ) 8pcler her zaman serverlarda olacaklar.
Bu konudaki çözüm ve yaptırımlar yeterince etkili değil muhtemelen de hiçbir zaman olmayacak . Çünkü yapılan iş hukuken yasal , ban yiyen bir hesap için açılan karşı tazminat davasında ban yiyen kullanıcı oyun kurallarını ihlal etmediği sürece haklı .

"Okudum , anladım , kabul ediyorum" kutucuklu kimsenin okumadığı o sözleşmelere "8 Pc yasaktır" yazsanız bile firma olarak bunu yasal bir temele oturtmanız gerekmekte yoksa bu işlemi yapamazsınız .

Not : Row'un çalıştığı serverlarda slot droplarının bir miktar kısıtlanması çözüm olabilir
Adamlar drop atmayan slotları da kapatıyorlar

Alpi

Yeni Üye
Tek başına oynayan bir oyuncu olarak görevlerimi bile yapamıyorum .Tüm slotlar dolu 8 Pcli virüsler heryerde ...
İnşallah kısa zamanda etkili bir çözüm gelir bizde oyundan keyif alırız .

The Matrix

Üye

Oyunun kendi koyduğu kurallar olabilir, kişiler oyun kurallarını, oyun sözleşmesini kabul ederek oynarlar, bu kuralları oyun yönetimi değiştirme konusunda özgürler dolayısıyla gelebilecek bir güncelleme ile yasakladık derlerse olay biter herhangi bir hukuksal temele oturtmak gibi karmaşık şeylere gerek olduğunu sanmıyorum, zarar verdiği bir çok şey var konuda yazılan mesajları örnek gösterip yasaklayabilirler, bu konuyu bile emsal gösterebilirler. İp, hwid yasaklamak dediğin gibi zor olabilir ama uğraştırmak daha zahmetli hale getirmek de kanımca bir çözüm. Çünkü bu adamların şirket ekonomisine, sunucuya, oyunculara zerre faydası yok sülük gibi sunucunun kanını emip yeni bir sunucuya geçmekle meşguller, oyunun bu ortama göz yummasının 1-2 sebebi var onlarda olumsuz şeyler.

zr3

Üye
Ne hefesle başladık oyuna. Pişman olduk bıraktık, gittik. Bari bir tane daha server açın, orada row exp kasmak dışında kullanılmasın, row'a drop kapalı olsun. Benim gibi düşünen oyuncular bari o server'da oynasın.

greendaybeykoz

Üye
Olay şu üstad, sen kendin ilk önce yazılımını exp kasmak dışında olan moblardan kaldırırsın olur biter.

Ama sen bütün heryer e 8 PC koyduracak şekilde tasarlayan bir yönetim olduğun için yapmıyacaksın o da ayrı birşey.

Yani kimden neyi istiyoruz . . . sistemi bu şekilde tasarlayan ve ne olacağını bilen gözünü paraya dikmiş kişilerden, bu sistemi değiştirmesini bekliyoruz.

IFISILTI

Yeni Üye
12 sayfa millet derdini anlatmış 1 tane admin cevap vermemiş sıfır ilgi :D

1 kişi 8 char ile farm yapıyor oyundan kazandıgı goldu satarak, aldığı para ile row vs herşeyini alıyor oyuna zerra katkısı yok amacı sadece para kazanmak.
Diğer yanda ayrı 8 kişi lvl ve gold kasarak, para basarak char yapmaya calısıyor. Devemında pk atacak. Ama sizler bu kişileri aynı yere koymayı bırakın FARM cı kişiyi el üstünde tutuyorsunuz. Kendi elleriz ile oyunun sonuna başlamadan getireceksiniz. (y)

yetiyet

Üye
12 sayfa millet derdini anlatmış 1 tane admin cevap vermemiş sıfır ilgi :D

1 kişi 8 char ile farm yapıyor oyundan kazandıgı goldu satarak, aldığı para ile row vs herşeyini alıyor oyuna zerra katkısı yok amacı sadece para kazanmak.
Diğer yanda ayrı 8 kişi lvl ve gold kasarak, para basarak char yapmaya calısıyor. Devemında pk atacak. Ama sizler bu kişileri aynı yere koymayı bırakın FARM cı kişiyi el üstünde tutuyorsunuz. Kendi elleriz ile oyunun sonuna başlamadan getireceksiniz. (y)
Hangi 8 :D Galiada bir adam var sadece runiclerde proteanlarda 48 tane charı var, diğer sunucu ve lunaskarı bilmiyorum bile.

IFISILTI

Yeni Üye
Çözümü biz değil bu oyunu yapmayı biliyorlarsa bu tür şeyleri engellesinler. Millet uskodan buraya neden kaçıyor. Veya sen bu oyunu ne için açtın ? Milleti uskonun sacmalıklarından kurtarmak için mi para kazanmak için mi ?

Alpi

Yeni Üye
Oyunun kendi koyduğu kurallar olabilir, kişiler oyun kurallarını, oyun sözleşmesini kabul ederek oynarlar, bu kuralları oyun yönetimi değiştirme konusunda özgürler dolayısıyla gelebilecek bir güncelleme ile yasakladık derlerse olay biter herhangi bir hukuksal temele oturtmak gibi karmaşık şeylere gerek olduğunu sanmıyorum, zarar verdiği bir çok şey var konuda yazılan mesajları örnek gösterip yasaklayabilirler, bu konuyu bile emsal gösterebilirler. İp, hwid yasaklamak dediğin gibi zor olabilir ama uğraştırmak daha zahmetli hale getirmek de kanımca bir çözüm. Çünkü bu adamların şirket ekonomisine, sunucuya, oyunculara zerre faydası yok sülük gibi sunucunun kanını emip yeni bir sunucuya geçmekle meşguller, oyunun bu ortama göz yummasının 1-2 sebebi var onlarda olumsuz şeyler.
Benim bahsettiğim farklı , hangi firmaya sahip olursan ol , hangi işi veya mesleği edinirsen edin .Türk Medeni Kanununu uygulamak zorundasın . Türk medeni kanununda ise " 8 pc ile oyun oynamak yasaktır " şeklinde bir ibare yok . Hukuksal metne oturtulmayan herşey karşı davaya açıktır ve bunu meslek dahi edinenler var . Sözleşme hukuksal temele tabikide oturtulmak zorunda , herhangi bir firma bu EULA sözleşmelerine " siyahi insanlar ve eşcinseller bu oyunu oynayamaz" yazsın da görelim neler oluyor :)

Yanlış anlaşılmasın bu 8pc insanlardan zerre haz etmiyorum ve tiksiniyorum . Ancak bu konuda körlemesine " şunu yapalım abi " yaklaşımının çözüm getirebileceğine inanmıyorum

Zahmetli hale getirmek tabikide bir çözüm , hatta Uskoda telefon numarası doğrulama sistemi vs bile getirildi ancak sonuç ortada . Row özelliğine drop konulduğu sürece ve Gb fiyatları yüksek olduğu sürece bu durum devam edecek gibi duruyor . Gb alım satımını engellemek imkansız gibi birşey
Adamlar 8 pc farmı bırak 8 pc materyal toplamaya başladılar olası materyallerin yanında boş çarlar beklemeye başladı olayın ehemmiyetini ve durumun vahimliğini siz düşünün :))

Son düzenleme:

Agaragambi

Üye
Bu adamalrın oyuna bir katkısı olmadığını zaten oyundan kazandığı para ile alışveriş yapıp parasını döndürdüğünü biz anladıkta oyun yönetimi ne zaman anlayacak acaba.. Ben şahsen bu saatten sonra da birşey yapacaklarını sanmıyorum. Pre son 10 gün kaldı. Mucize olmayacağına göre hayal kurmaya da gerek yok.

DeadLegion

Üye
2 Kanalı tek başına kapatmış 6 slotun/6sı da adamda
Bu isin icinde sadece siteye gb satan bireysel oyuncular yok. Malum oyunda yakin zamanda slotlarda gb kasan epinci sitelerin kendi carlari banlandi. Burda da boyle birsey vardir diye dusunuyorum. Yani ornegin klasgame vb. Epin siteleri bize sadece bizden aldiklari gb ve itemi biraz karla satmakla kalmiyor ayni zamanda oyun icinde kendi carlariyla bizzat gb kasiyorlar. Boyle olmasaydi simdiye kadar bireysel carlara bir cozum bulunurdu.

The Matrix

Üye
Bu isin icinde sadece siteye gb satan bireysel oyuncular yok. Malum oyunda yakin zamanda slotlarda gb kasan epinci sitelerin kendi carlari banlandi. Burda da boyle birsey vardir diye dusunuyorum. Yani ornegin klasgame vb. Epin siteleri bize sadece bizden aldiklari gb ve itemi biraz karla satmakla kalmiyor ayni zamanda oyun icinde kendi carlariyla bizzat gb kasiyorlar. Boyle olmasaydi simdiye kadar bireysel carlara bir cozum bulunurdu.
Katılıyorum, oyun yönetiminin de bu durumda rolü ve payı olduğunu düşünüyorum. Oyun doğasını bu kadar bozan bir olaya müdahale etmemek için bunu hakaret olsun diye söylemiyorum kusura bakmayın ama aptal olmak gerekiyor. Bunu engellemek istesinler sadece biz oyuncu olarak çözüm buluruz.

DeadLegion

Üye
Katılıyorum, oyun yönetiminin de bu durumda rolü ve payı olduğunu düşünüyorum. Oyun doğasını bu kadar bozan bir olaya müdahale etmemek için bunu hakaret olsun diye söylemiyorum kusura bakmayın ama aptal olmak gerekiyor. Bunu engellemek istesinler sadece biz oyuncu olarak çözüm buluruz.
Evet bence de. Onlar isin icinde olmasaydi oyuncularin bunca baskisina ragmen bu sistem devam etmezdi.

speed

Üye
1 kişinin yönetiminde olan çoklu bilgisayar oyuncuları diğer oyunculara nazaran daha fazla avantaj elde etmekte, oyun yönetimi bu hesaplara herhangi bir yasaklamaya tabii tutmadığı için 1 kişi sırf pusa yatırım yapıyor diye 8 oyuncunun görmezden gelinmesini kabul etmiyorum. Beta sürecinde malum oyunun en çok bu tarafını eleştirmiş ve oyun yönetiminden bu tarz konularda sözler almıştık lakin sözler tutulmuyor, asıl yüzler belli olmaya başlıyor. Oyun sağlığı için çoklu bilgisayar farmının önüne geçilmeli.

NOT: Çoklu bilgisayar hesaplar oyun piyasasını mahvetmekte, oyun tabiatını ve oyuncu habitatını da bozmakta yeni oyuncuların gelişmesine ket vurmakta.

1) Bir ip üzerinden belirlenen sayı üzerinde hesap bağlanmamalı. İnternet cafeler için lol, dota gibi internet cafe yetkileri verilmeli.
2) Bu tarz konularda yasaklanan hesapların mac adresine veya hwid adreslerine ban atılmalı.
olm neyin kafasındasınız oyun piyasasını mahvediyorlarmışmış :) onlar olmasa başkaları oturacak mafya clanlar senin gibiler ordan çıkacak coins illa birileirnin cebine girecek ben yapamıyorum deyip ağlıyorsunuz başkada bir şey değil bomboş konu.

speed

Üye
Bu adamalrın oyuna bir katkısı olmadığını zaten oyundan kazandığı para ile alışveriş yapıp parasını döndürdüğünü biz anladıkta oyun yönetimi ne zaman anlayacak acaba.. Ben şahsen bu saatten sonra da birşey yapacaklarını sanmıyorum. Pre son 10 gün kaldı. Mucize olmayacağına göre hayal kurmaya da gerek yok.
dostum senin ne katkın var oyuna senin clanından daha fazla oyuna para yatırıyoruzdur ellede kasıyoruzdur ve senin dizdigin chardan çok daha iyisini dizip saatlerce dvde pkda atıyoruzdur her türlü senden çok daha iyiyiz amma boş yapıp aglıyorsunuz siz ne yapıyorsunuz sizde mafyasınız dv 1 2 3 haddar 1 2 biraz elit itemli adamlar yapıştımı çıkmıyor slota sizin gibi aglayanlarında %99u tek derdi para sanki oyun oynamak :) yav kes traşı biz oynamıyoruz bilmiyoruz sanki aglamanızın nedeni haddar 3 4 5 6 gibi yerlere yayılıp ekstradan rahat kasamamanız sizde çoklu pc yapacak ortam uğraş emek şu bu ya yemiyor ya yapamıyorsunuz ancak zırlıyorsunuz boş boş yalanlarınızı kendinize saklayın.

Son düzenleme:

The Matrix

Üye
olm neyin kafasındasınız oyun piyasasını mahvediyorlarmışmış :) onlar olmasa başkaları oturacak mafya clanlar senin gibiler ordan çıkacak coins illa birileirnin cebine girecek ben yapamıyorum deyip ağlıyorsunuz başkada bir şey değil bomboş konu.
Seninle polemiğe girmek bile kendime hakaret olur, sindirerek okumaya çalış konudaki mesajları.

speed

Üye
Seninle polemiğe girmek bile kendime hakaret olur, sindirerek okumaya çalış konudaki mesajları.
birşey okumama gerek yok oyunuda siz ağlaklarıda gayet iyi biliyorum asıl piyasanın içine edenlerde dvde deli gibi item kasanlardır hiç bir yer boş değil her yerde mafyalaşma var kimse kimsenin umrunda bile değil dvde boş slot bul otur 5 dkka senden daha elit biri gelip çöker hemen slota 20 dkka müsade bile etmez cigersiz dolu gelmiş boş üstüne boş yapıyorsun güçlü olan kazanır arkadaş sende yap 8 16 20 30 40 pc yapma diyenmi var elinizden gelse yaparsınız zaten geriside umrunuzda olmaz boş beleş adamlarsınız asıl sizin gibi bomboş hiç bir halta yaramayanlarla muhabbet etmek ıq seviyemize hakaret 8 pc diye ağlayacağına macro açanlara haddar 1 2 dv dahil adamlar beleşten saatlerce macro ayarlayıp kasıyor onlara bir şey de onları şikayet et ama sizin derdinizi biliyoruz byee.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt